Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Melyik az a házimunka, amit a legjobban utálsz? Amit szívesen kihagynál az életedből? Melyiket szereted a legjobban?

Kategória: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Ház, lakás, kert


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!


3553. emirella362017-05-26 08:29
Én sem!
(válasz Bártfai Andrea 3552. hozzászólására)

3552. Bártfai Andrea2017-05-26 08:21
Nem szeretek tükröt pucolni!


3551. Bártfai Andrea2017-05-26 08:20
Nem mondom meg!
(válasz Ági23 3548. hozzászólására)

3550. Érdekes732017-05-25 08:31
Azt ki is hagyom :)

3549. Ági232017-05-25 07:52
Nekem is változó mit szeretek vagy nem szeretek csinalni a házimunkák közül, de mikor megcsinalom nagy szájhuzogatással is utana nagyon élvezem az eredményét es legközelebb már nem olyan "utálatos"az a feladat, mert emlekszem mennyire örültem a végeredménynek😊

3548. Ági232017-05-25 07:50
Hol sikerült 40 ft/kg-ért zöldséget venned? Gratulalok!
(válasz Bártfai Andrea 3547. hozzászólására)

3547. Bártfai Andrea2017-05-18 08:47
Az én spriccelőmből mindenhova ment, csak a húsra nem!

Tegnap 40 forint/kg volt a zöldség (fehér- és sárgarépa), vettem egy pár kilót a mélyhűtőbe. Míg felpucoltam, rájöttem, hogy utálok zöldséget pucolni...
(válasz globus 3540. hozzászólására)

3546. kutyabenge vakarék2017-05-13 12:21
Gyűlölök sütőt pucolni. Szeretek vasalni.

3545. gribedli***2017-05-13 12:01
A többség igen, ezt csinálja. És tényleg, a chipsen kívül is van rengeteg dolog, amiben van, pl a müzliszeletek, müzli, az összes keksz, ami sütőben sült, a pörkölt magvak, a kenyér is. Szóval nagyon nehéz teljesen kiiktatni, úgy értem, valaki azt gondolja, hogy ha másból süt kenyeret ès nem lisztből, az hù de jó lesz. Vagy hogy ha nem vesz chipset a gyereknek, hanem más "ropogós" izéket, azzal milyen jót tett.

Apropó dinsztelés: ha a hagymát nemcsak olajon dinszteljük, hanem olaj ès vìz keverékkel pároljuk, akkor is olyan dinsztelt állaga lesz, mègsem hevül fel annyira az olaj.

Én is eszem müzliszeletet, és tudom, hogy nem tudom kiiktatni 100%, csak igyekszem inkább korlátozni, ha lehet más formában enni a zabot.
(válasz globus 3544. hozzászólására)

3544. globus2017-05-13 08:27
A gyerekek potenciálisan veszélyeztetettebbek, mert szeretik a chipset, McDonaldsot, otthoni körülmények között azért nem jellemző a túlzott olajsütés. Én rántottat talán két-három hetente készítek, és akkor sem mindenki ezt eszi, általában többféle kínálat van. Aztán ott van még a pirítás, talán rántásnál is rosszabb (pl. zsemlemorzsa bizonyos ételek beleforgatásához) . Gyakran mondjuk, hogy dinsztelünk valamit, de valójában ez is pirítás (káposztás tészta). Nekem nincs olajsütőm, mert utáltam takarítani és sajnáltam bele a több liter olajat.
(válasz gribedli*** 3542. hozzászólására)

3543. gribedli***2017-05-13 08:15
Egyébként óvatosan fogalmaztak a cikkben, "feltehetőleg", azóta azért világos lett, hogy nemcsak feltehetőleg.

3542. gribedli***2017-05-13 08:14
Ez igaz, de amiről bizonyított, mint pl a cigi stb, azt azért jó komolyan venni.

[link]
(válasz globus 3541. hozzászólására)

3541. globus2017-05-12 19:49
Senki sem tudhatja, éppen mitől leszünk rákosak... manapság sokféle diéta van hosszú, egészséges élet reményében, eredményességét évtizedek múlva mérhetjük. Sajnos hiába rendelkezünk rengeteg infóval arról, hogy mi egészséges, összességében betegesebb az emberiség, mint valaha.
(válasz gribedli*** 3525. hozzászólására)

3540. globus2017-05-12 19:45
Nem tudom, hogyan lehet szépen beolajozni. Volt olajspriccelőm, kb. 10 puffantás után elromlott, soha többé nem adta ki :) Ha ecsettel lekenem, ugyanúgy rámegy 1/2 dl-nyi anyag. Ha sült húst szeretnék készíteni, nem teszek rá panírt :)
(válasz Bártfai Andrea 3538. hozzászólására)


3539. mazsumazsu2017-05-12 19:00
én nagyon megszerettem ezt a kütyümet. tényleg jól összevágja a hagymát és a petrezselymet.
(válasz Klingy 15 3531. hozzászólására)

3538. Bártfai Andrea2017-05-12 16:14
Az olyan lehetett, mint a cipőtalp... Olvastam én is valahol, hogy panírozás után be kell olajozni és be a sütőbe...
(válasz globus 3523. hozzászólására)

3537. globus2017-05-10 21:52
[link]

3536. globus2017-05-10 21:51
[link]

Ez így működik, felbököm a hagymát, a fogak között átvagdosom hosszában, utána keresztben. Nem esik szét, csak a keresztben levágott rész jön le. Amíg keresztbe nem vágok, egyben felemelhetem a deszkáról. Lényeg, hogy nem lesz büdi a kezünk :)
(válasz Klingy 15 3534. hozzászólására)

3535. globus2017-05-10 21:48
Fűszervágó olló néven lehet vásárolni.
(válasz Klingy 15 3533. hozzászólására)

3534. Klingy 152017-05-10 21:43
Hogy Te milyen kütyüket találsz!
(válasz globus 3532. hozzászólására)

3533. Klingy 152017-05-10 21:42
Ezt nem ismerem,de nagyon érdekes, kipróbálnám,ha a kezembe kerülne.
(válasz globus 3529. hozzászólására)

3532. globus2017-05-10 21:40
Hagymához ez is jó, fiókban elfér
[link]

3531. Klingy 152017-05-10 21:38
Van aprítógépem,csak hamarabb előkapok egy jó nagy kést,aztán meg takaríthatom a konyhát. Találkoztam már ezzel a szeletelővel,sőt ki is próbáltam vendégségben,és tetszett annak ellenére, hogy felszeleteltünk egy kiló hagymát,utána meg csak kapkodtuk a levegőt.
(válasz mazsumazsu 3528. hozzászólására)

3530. Violet59092017-05-10 19:56
Utálom = portörlés és vasalás.
Szeretem: mosogatás és felmosás.

3529. globus2017-05-10 19:48
Van ilyen sokélű olló:
[link]
Nem vág annyira apróra, mintha késsel csinálnám deszkán, de nem is szükséges.
(válasz Klingy 15 3527. hozzászólására)

3528. mazsumazsu2017-05-10 19:34
Nekem van egy ilyen kütyüm (meg tudod nézni a google-ban ha rákeresel Bergner hagymaszeletelő) amivel én a petrezselymet, zellert is összeaprítom. Igaz hogy utána el kell mosni, de 2 perc és a hagymát is petrezselymet is tökéletesre vágja én nagyon szeretem.
(válasz Klingy 15 3527. hozzászólására)


3527. Klingy 152017-05-09 14:01
Lányok,nem írta senki,hogy a petrezselyemzöld aprítás nem a kedvence,hát nekem nem tetszik,főleg,ha kisebb csokorról van szó,és simán csak késsel művelem,mert nem éri meg elővenni semmi gépet,de nagyon szét tud szóródni a konyhában.Ma próbáltam,még friss az emlék,pedig nagyon finom tud lenni.

3526. gribedli***2017-05-09 10:00
Még nem nagyon van elterjedve, talán mert bazi nagy és sok helyet foglal, de szerintem házimunka terén nagy újítás a folding machine is (hajtogatógép), tényleg olyan mint a jetsons rajzfilmben volt:D

3525. gribedli***2017-05-09 09:58
Én nem is nagyon emlékszem, hogy milyen az a tipikus bő olajban sütött rántott cucc, pl rántott gomba vagy ilyesmik, de a gyerekeimnek meg még annyi összehasonlítási alapja sincs, mint nekem, mert én mondjuk gyerekként ettem ilyeneket, de nekik már kezdetben sem sütöttem olajban, hanem sütőben, így ők azt az ízt szokták meg, nem reklamálnak, hogy nem szeretik.

De ezt sem gyakran, mert hiába is izélünk ezen, a 150-160 fok felett sütött cucc, ha van rajta tipikus ropogós, aranyló kéreg, az tele van akrilamiddal, ami egy nagyon durva rákkeltő vegyület és sajnos a gyerekek szívják meg, hogy ha túl sok ilyen hőfokon sült dolgot esznek, akkor is, ha olajban és akkor is, ha olaj nélkül, és akkor is, ha kókuszolajban van sütve, az a hőfok nagyon káros folyamatokat visz végbe az èlelmiszerekben.
(válasz globus 3523. hozzászólására)

3524. gribedli***2017-05-09 09:50
Hát igen, mivel ritkán használom, mint îrtam, nincs is ideje bekoszolódni, sőt, én nem büdösítek vele, hanem kint használom csak, pl grillezéskor ha valami olyan vendégek vannak, akikről tudom, hogy szeretik. Intenzív programot használok, lejön az olaj.

Azzal teljesen egyetértek, hogy dzsuvásan semmit sem szabad a gépbe tenni, az a mosogatógép halála. Mindent egy kicsit le kell öblíteni mielőtt betesszük.
(válasz Pengő Gyöngyi 3521. hozzászólására)