Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Zabpehely és zabkorpa. Mi a különbség a kettő között, főleg a kalóriaértékben és hatásukban? fórum

Zabpehely és zabkorpa. Mi a különbség a kettő között, főleg a kalóriaértékben és hatásukban? (tudásbázis kérdés)


1 2
31. ae8f040a2b (válaszként erre: 30. - Era06)
2012. jún. 5. 14:50

köszönöm..

úgyis megyek vásárolni és megnézem.)

30. era06 (válaszként erre: 29. - Ae8f040a2b)
2012. jún. 5. 13:31
Bio boltban, gyógynövényesnél kell , hogy legyen. Teso boltban is láttam.
2012. jún. 5. 11:32

sziasztok..


zabkorpát hol lehet venni?zabpelyhet azt szoktam venni,de korpát még nem láttam.bioboltban?dm-ben van ilyesmi?

2011. febr. 27. 18:19

Én a zabkorpát 1,5%-os tejben szoktam megfőzni (2 dl tej+2 ek korpa), mint a tejbegrízt. Édesítővel ízestem, vagy keverek bele keserű kakaóport, fahéjat, gyümölcsöket, mikor mit. Nagyon finom.


A zabpelyhet úgy főzöm meg, hogy pici vízzel felöntöm, mikor ez lefő róla, akkor tejjel is felöntöm és készre főzöm. Reszelek bele almát., összekeverem és kész is.


Vagy egyben sült fasírtba is pelyhet teszek. Nagyon sok jó receptet lehet találni neten velük.

27. 4c35511f0b (válaszként erre: 26. - Rolvisa)
2009. okt. 25. 21:25
Ez zabkorpával is így van:)
2009. okt. 25. 21:24
Reggelire:tej, bele zabpehely, egy kis gyümölcs, vagy valamilyen müzli, és délig van energiád.
2009. jan. 28. 05:42
Egy kilónyi burgonyát meg főztem,Úgy,hogy a levét bezöldségeztem mint ha zöldség levest szerettem volna csinálni./Fehér+sárga répa+2 gerezd fokhagyma+egy pici vöröshagyma+só/Ebbe megfőztem a krumplit,leszűrtem,de a levét nem öntöttem ki.Visszaraktam bele a meg főtt zöldséget,és félre raktam.Vártam egy kicsit,utána krumplitörővel összetörtem+pici só+bors++ tojás.Ezeket összekevertem és 40 dk zab pelyhet belekevertem.A zöldséges alaplevet visszaraktam,amikor fort kanállal apró galuskát szaggattam bele,és pici olajon megfuttatott tört paprikát raktam rá.Tulajdon képen ízre olyan mint ha krumplis galuska levest csináltam volna. A többit pedig pogácsakánt forró olajban kisütöttem,itt a végeredmény. A naplómba a képei is fenn vannak ha valakit érdekel.
2009. jan. 26. 13:35

Búzakorpa:


"A vastagbélrák kialakulásának leghatékonyabb ellenszere. Kétszeres vaktesztben a New York-i Cornell Medical Center kutatói úgy találták, hogy 30gr búzakorpa napi fogyasztása lenne elengedhetetlen. A kísérletben ilyen adag bevitele mellett rákmegelőző állapotban lévő vastagbél polipok 6 hónapon belüli teljes felszívódását regisztrálták. Bizonyos táplálékok (pl. búzakorpa) ilyen kis mennyiségű fogyasztása még akkor is segít, ha a rák tünetei felismerhetővé váltak!"

23. d606bc0fd7 (válaszként erre: 22. - 036bf4cfe4)
2009. jan. 26. 13:32

Persze, hogy hallottam :)


Talán félreértettél, én nem azt mondtam, hogy CSAK korpát kell enni egész nap :)) :))

22. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 21. - D606bc0fd7)
2009. jan. 26. 13:24

"Jó sok zab- vagy búzakorpát kellene enni és akkor biztosan kevesebb bélbetegség fordulna elő"


Csak épp a tápanyagok hiányoznának, és az miért is volna jó? Hallottál olyanról hogy hiánybetegségek?

21. d606bc0fd7 (válaszként erre: 15. - 036bf4cfe4)
2009. jan. 26. 13:07

Épp ezért olyan egészséges :)


Az emészthetetlen rostok megszívják magukat nedvességgel, eltelítenek, mozgásra késztetik a beleket, szinte "kisöprik" a bélrendszert és ezáltal serkentik az emésztést.


Jó sok zab- vagy búzakorpát kellene enni és akkor biztosan kevesebb bélbetegség fordulna elő.

20. 2577cdcc12 (válaszként erre: 19. - RLindi)
2009. jan. 26. 12:36
Elvileg mindenbe bele lehet kötni, de ez nagyon egészséges :DDD
19. RLindi (válaszként erre: 17. - 2577cdcc12)
2009. jan. 26. 12:35
Oké csak a 14.hsz alapján gondoltam
2009. jan. 26. 12:33

Zabpelyhet használom leves betétnek. Pl. rizs helyett v. krémlevesekbe főzve, a leves töményebb, de nem hizlal. Vagy húsos káposztába rizs helyett. Finom és a káposztát kicsit sűriti, nem kell bele rántás. A zabkorpát használom fasírtba. Készíthetsz zabkását feles tejjel, mint a tejbegrízt /kicsit tovább kell főzni./ Tehetsz bele mézet, de méz nélkül is jó. Reggelire nagyon finom. Lapostányérra öntöm, amit előzöleg jól megszórtam különféle apróra


vágott gyümölccsel: eper, /lehet mirelit is/ barack, málna füge, banán mazsola, ami van. Jó étvágyat!

17. 2577cdcc12 (válaszként erre: 16. - RLindi)
2009. jan. 26. 12:32
Nem!!
16. RLindi
2009. jan. 26. 12:26
Mármint akkor a z.korpa kevésbé egészséges?
15. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 11. - Gabikka)
2009. jan. 26. 12:25
Mi van a korpában benn? Emészthetetlen cellulóz!
14. RLindi (válaszként erre: 13. - 2577cdcc12)
2009. jan. 26. 12:19
Köszönöm,ez remek hirnek számit:)
13. 2577cdcc12 (válaszként erre: 12. - RLindi)
2009. jan. 26. 12:17
Igen a sok rost miatt jó az emésztésre, és viszonylag alacsony a GI-je, ezért diétában is ehető este is (persze mértékkel), függetlenül attól, hogy szénhidrátnak minősül.
12. RLindi (válaszként erre: 7. - 2577cdcc12)
2009. jan. 26. 12:12
S mi a hatásuk? Valami az emésztéssel kapcs. ha jól emlékszem.
2009. jan. 26. 12:12
szinte semmi (a korpaban benne van minden)!!!
10. RLindi (válaszként erre: 8. - 1f9774333a)
2009. jan. 26. 12:11

Melyiket milyen formában szoktad fogyasztani.

Én a zabpehely+ tej,zabkorpa+ joghurt verziót,de gondolom van vmi jobb/más is ennél.

9. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 5. - RLindi)
2009. jan. 26. 12:10
A zabpehely a zabmag pelyhesítve hogy könnyebb legyen főzni, a korpa meg a mag lehántolt emészthetetlen héja.
2009. jan. 26. 12:10

talán csak annyi hogy ásképp használandó...

Én imádom mindkettőt

7. 2577cdcc12 (válaszként erre: 4. - RLindi)
2009. jan. 26. 12:08
Hatásukban semmi (szinte) :D
2009. jan. 26. 12:04

:)


van aki nem, sajnos...

5. RLindi (válaszként erre: 3. - 1f9774333a)
2009. jan. 26. 12:04
Hát igen:) ezt tudom
2009. jan. 26. 12:03

Mi a különbség a kettő között?

Mármint kalória-értékben gondolom főként és hatásukban.

2009. jan. 26. 12:03
ez két dolog...
2009. jan. 26. 12:03
?
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook