Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogy tudnék odahaza cappuccino-t készíteni? Ha kávéra tejet öntök nekem az erős. fórum

Hogy tudnék odahaza cappuccino-t készíteni? Ha kávéra tejet öntök nekem az erős. (tudásbázis kérdés)


1 2
2017. márc. 20. 22:10

Rendben van, régi a kérdés. Tegnap bukkantam rá.


Viszont azóta sem értem: tényleg előfordul, hogy valakinek mindenképpen vadidegen emberek véleményére van ahhoz szüksége, hogy gyengébbre főzze a kávéját?

34. frollo (válaszként erre: 29. - Drnéni)
2009. jún. 22. 19:47
Nekem eddig nem esett össze, de valamelyik nap egy pillanat alatt :) Nem tudom...
2009. ápr. 26. 16:13
Én a kávéfőző gőzös habosítójával szoktam egy fél bögre tejből 3/4 bögre tejet csinálni kb, és abba belerakni az espressot meg a cukrot. Szerintem elég jó szokott lenni és vagy 10-15 percig meg szokott maradni a hab is. szerintem tovább nem is kell. Mellesleg szerintem cappuccinot tejszínnel csak elrontani lehet...
32. spatifillum (válaszként erre: 29. - Drnéni)
2009. ápr. 19. 17:52
Nem csináltál rosszul semmit. Úgy tapasztaltam, hogy a tartós tej jobban felverhető. A zacskóssal tehetek, amit akarok, az nem nem habosodik.
31. 7934d1ac97 (válaszként erre: 25. - 724b289414)
2009. ápr. 15. 20:16
Micsoda módszer! Nem semmi!! :) Egyszer kipróbálom! :) Köszi. :)
2009. ápr. 15. 18:11
Végigolvastam a régebbi hsz-okat. Jesszusom, Ottokár! Hát nem hiányzol!
29. drnéni (válaszként erre: 26. - Frollo)
2009. ápr. 15. 18:08
Nekem is volt, de a hab, amit csináltam vele, egy pillanat alatt összeesett. Rosszul csináltam valamit?
2009. ápr. 15. 18:04

Sziasztok!Találtam egy cappuccino recetet. Sztetek milyen?


CAPPUCCINO

A klasszikus olasz recept:

1/3 espresso, 1/3 forró tej, 1/3 tejhab, egy kevés kakaópor

Hozzávalók:


* 1 dl tej

* Kávébab

* Kakaópor

* Cukor ( ízlés szerint )

* Cappuccinos csésze ( kb 140 ml )


Elkészítés:

Helyezze a csészét a cappuccinofej alá és nyomja meg a megfelelő gombot a tejhab adagolásához! Ezután helyezze a csészét a kávékifolyó alá és készítsen egy Jura espresso*-t!

27. Tacus (válaszként erre: 24. - 7934d1ac97)
2009. jan. 25. 05:50

Pontosan ugy, ahogy frollo irta.


Én is igy habositom a tejet.

26. frollo (válaszként erre: 24. - 7934d1ac97)
2009. jan. 21. 10:52
Lehet kapni kis kézi habosítókat, olcsók, és a célnak tökéletesen megfelelnek! Nekem IKEÁ-s van. Vagy némelyik kávéfőzőhöz is van, de ez már költségesebb muri :)
2009. jan. 20. 22:44

Lehet vicces az én módszerem, de én turmixgéppel csinálom.

Kávé, forró tej, méz, cukor, fahéj. Ezt összeturmixolom és még utána beteszem a mikróba, mert akkor a tetején keményebb lesz a hab.

Ha ez kész akkor még teszek rá mézet és fahéjat, isteni szokott lenni.

Amúgy tejszínnel sokkal jobb, finomabb is és habosabb is.


Tudom, hogy nem ez az igazi, de én így szeretem.

24. 7934d1ac97 (válaszként erre: 2. - Tacus)
2009. jan. 20. 21:48
hogyan kell habosítani a tejet?
23. spatifillum (válaszként erre: 4. - MelisUK)
2009. jan. 20. 19:42
Én is így készítem, csak "kézi" (elemes) habosítóval. Az édesített presszókávéra öntöm óvatosan a jó habos tejet, sokszor egy kicsit fehér marad a teteje. Én is úgy tudom, hogy mindenképp szórni kell....fahéjjal. A kakaó egy alternatíva:)
2009. jan. 20. 16:43
Hanem mert szép formákat lehet belőle kialakítani, megfelelő szóróval.
21. frollo
2009. jan. 20. 16:34
Amúgy sem a fahéj, se a kakaópor nem az íze miatt van ráhintve :)
20. frollo (válaszként erre: 17. - 036bf4cfe4)
2009. jan. 20. 16:32
És az minek? Egy igazi kávéivó feketén issza, az mit szólna hozzád? :)) Nem hallottad még, hogy ízlések és pofonok?
19. d879a0c5b4 (válaszként erre: 17. - 036bf4cfe4)
2009. jan. 20. 14:12
Ez kb. olyan, mint a tejszínes krumpli... Ha tejszínnel csinálod, tejszínes krumpli, ha anélkül, akkor meg csak sima főtt krumpli...
18. 05ca69913d (válaszként erre: 17. - 036bf4cfe4)
2009. jan. 20. 14:07
És ahhoz még egy kis bor, felforralni és kész a forralt bor...
17. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 12. - Frollo)
2009. jan. 20. 14:05
Őszintén minek kell bele? Nem elég a kávé meg a tejszín íze?Ezen az alapon borsot meg szegfűszeget is lehetne bele tenni.
16. frollo (válaszként erre: 15. - MelisUK)
2009. jan. 20. 13:03
Azóta már "eurokrata" lett Brüsszelben, de ott is kávézik :) Most készülök külföldre én is, de szeretnék a szakmámban elhelyezkedni, mást nem tudok elképzelni... Szegény fórumindítónak szétoffoljuk a fórumját :)
15. MelisUK (válaszként erre: 14. - Frollo)
2009. jan. 20. 12:58
Legalább az ő végzettsége illik a munkához. Én gimnáziumi tanár vagyok. :P De az a legszebb, hogy senkit nem érdekel, hogy milyen végzettséged van, ha külföldön dolgozol. Nekem egyébként a húgom tanul kereskedelmi és vendéglátói suliban, én őt kérdezgettem, hogy pontosan hogy kell a bort felszolgálni, stb. De sajnos hiába vannak szabályok, mindenhol az egyedi dolgokat kell megtanulni és mosolyogva igent modnani a sok hülyeségre is.
14. frollo (válaszként erre: 13. - MelisUK)
2009. jan. 20. 12:49
A nővérem idegenforgalmi fősulit végzett (elsőre), ő a forrásom :) Dolgozott Karib-tengeren hajón, Rajnán hajón, Franciországban, Svájcban stb., ő világosított fel engem... Azt nem kétlem, hogy csinálják így is-úgy is, én csak megjegyeztem, hogy az eredeti fahéjas :) De én nem szeretem a cappuccino-t...
13. MelisUK (válaszként erre: 8. - Frollo)
2009. jan. 20. 12:46

Én Cipruson dolgoztam két bárban, az egyikben habos tejjel és fahéjjal kellett eredetileg készíteni (de a vendégek nem szerették), a másikban, ami egy öt csillagos hotel bárja volt, ami tagja a világ vezető hoteljainak, ott olyan kávégép volt, ahol pusztán a capuccino gombot kellett megnyomni, az elkészítette, ott egy kifejezetten capuccinora készített csokilapocskát kellett a tetejére tenni, ami a hotel logójával volt ellátva.

Skóciában az első munkahelyem egy kávézó volt, ott boltból vehető capuccino keverékre kellett forró habos tejet tenni és a tetejét nem kellett díszíteni.

De elhiszem, hogy a fahéj a hivatalos, csak épp ezt sok helyen nem tudják. Pl. Cipruson minden innivalót először a hölgyeknek kell adni, utána a férfiaknak. Még a bort is!!! Ez elég durva, pedig ezek tényleg nagyon jó hotelok, de semmit nem értenek a dolgokhoz. :P

12. frollo (válaszként erre: 11. - 036bf4cfe4)
2009. jan. 20. 12:42
A fahéj túlízesítés?
11. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 9. - Frollo)
2009. jan. 20. 12:36
Az is marhaság valamit túlízesíteni. Teljesen felesleges.
10. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 8. - Frollo)
2009. jan. 20. 12:34
Én olaszországban is tejszínhabbal kaptam a capuccinot nem tejjel.
2009. jan. 20. 12:32
Fahéj, na, írni sem tudok...
8. frollo (válaszként erre: 7. - MelisUK)
2009. jan. 20. 12:32
Persze, itthon meg tejszínhabbal isszák :) De a hivatalos a fahér, csak ennyit írtam..
7. MelisUK (válaszként erre: 6. - Frollo)
2009. jan. 20. 12:31

Vendége válogatja, hogy mit kér a tetejére. A fahéj "veszélyes", mert nagyon sokan nem szeretik, így én mindig megkérdeztem a vendégeket, hogy mit kérnek rá. Általában kakaóport kértek.

De pl mindig teszek kakaóport a forró csokira is, ha fresh creme-mel kérik, mert nagyon jól mutat.

2009. jan. 20. 12:20
Az igazin fahéj van! Kakaópor a melange-on.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook