Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Disznóvágás fórum

Disznóvágás (beszélgetős fórum)


1 2 3
77. szmara (válaszként erre: 72. - Survivor3)
2011. jan. 29. 22:33

Kedves Survivor!


Ezt tökéletesen sikerült....:) könnyesre röhögtük magunkat miközben teljesen magunkra ismertünk egy-egy disznóvágás alkalmával.Köszönjük neked..

2011. jan. 25. 22:10

Nem kell ahhoz disznót vágni, hogy finom hurkát, kolbászt tudj készíteni.Hentes üzletben minden hozzávalót meg lehet vásárolni.

H U R K A:1 kg rizs,3 méter vékony sertésbél,1kg belsőség, 20 dkg zsír, 10dkg vöröshagyma,1,5dkgőrölt bors, 1/3csomagmajoranna, 3 marék só.Aránylag sok munkával jár, de sok lesz belőle és fantasztikusan finom. Ilyet üzletben nem lehet kapni.Ha érdekel az elkészítés menete, szívesen leírom.

K O L B Á S Z: 2 kg darált sertéshús,4 dkg zsír, 1 dkg őrölt bors, 3 dkg őrölt paprika, 4 cikk fokhagyma, 3 méter bél, 2 lapos evőkanál konyhasó.

2010. okt. 6. 07:11

Vicces dolog a disznóvágás! Röhögjetek! :))


Belga-Hús

[link]

74. csillagfürt (válaszként erre: 72. - Survivor3)
2010. jan. 7. 14:36
Bakker!! Szétröhögtem a fejem, pedig csak az első pár sort olvastam. Én még ilyet nem...Csúcsszuper, nagggggyon jó:))))))
73. Pné Veronika (válaszként erre: 72. - Survivor3)
2010. jan. 7. 11:36
Nálunk egyforma a disznóvágás??? :-)))
2010. jan. 7. 08:49

SENKIT NEM AKAROK MEGBÁNTANI, DE EZ AZ IGAZSÁG:


Disznóölés szavakban (panellakó nem érti):


Félnégy, klozet, mosdó, tea, mikádó, gumicsizma, kutya, kapunyitás,

térvilágítás, haverok.


Malac, ezbazmegdekurvanagy, nemjönki, vigyázzonnanmajdén, holakötél,

öntsdlevízzel, holakábító, megkrétázzam hova szúrjad, eriggyélmá',

mostszúrjad, addatálat, mégegyet, navégre.


Palack, perzselő, kapa, lapát, Pepe, tegyükfelarácsra,

kurvanehézbazmeg, jöhetavíz, holakefe, majdénkaparom,

elégfehérJózsikám, ittafüle.


Akkorigyunkegyet, megmégegyet, hasítodvagymajdén, holabárd,

holafűrész, holamalac, belit kimossátok, nincsazapénz, kutyáké.


Akkoregészség, miezszilva, barackbazmeg, egészség.


Készavér, üljetekmárle, neállvaegyünk, ittakenyér.


Sonkamarad, lapockaszalámiba, nemdaráljuk, késselvágjuk,

ilyetseláttammég, karajmarad, többikolbász, majdéndarálok,

tokaszalonna abálóba, jóélesezakés, látomazujjadon, kötözdbebazmeg,

egészség.


Miez, lócomb, minek, szaláminak, oszteztígyhogy, megfőzzük, micsoda,

netörőggyvele, lapockafelitis, cukorminek, kellbele, nabazmeg.


Sütödazsírt, majdén, Lacisüsse, ittafakanál, Lacikámpirosra,

netanítsálbazmeg, jóvanna, nemkellbeletej, tepertőtsüssél,

nemtejbegrízez, többithurkába, áztasdbealbelet, másikfélétis,

majdéngyúromakolbászt, egészség.


Miez, hurkatöltő, ilyetseláttammég, kölcsönbevan, ipari, aztlátom,

keményrehagymenjen, miez, lóbélteddle.


Borsmerrevan, nemkellbele, hogyhogy, mert nem, hátakkor, erőspaprika,

zsemlyeminek, tüdőshurkába, ilyetseláttammég, namostlátol, egészség.


Sajtotmajdén, holaringa, micsoda, kétnyelűkés, jaez, borsotebbese,

nabazmeg.


Kolbásztkarikába, vagyszálba, szálba, szalonnátebbesózzad,

kolozsváritebbe, sonkátmajdén, szedjétekkiazabálót.


Holareceháj, hátezmi, cigánka, ilyetseláttammég, pedigjó,

majdmeglátjuk, egészség.


Májashurka, véreshurka, tüdőshurka, svábhurkába pirítottzsemlét,

nabazmeg, vastagbélbe, hogynézmánezki, netörőggyvele.


Fiúk, készapecsenye, csapassunkmárelőttebarackot, holakenyér, ittasavanyú, egykisbort, pogácsát,

mikorleszkészakáposzta, rétesislesz, nabazmeg, bangladesbenmegéheznek,

eriggyémá.


Zsírtabödönbe, kolbásztrúdra, hurkátkaréjba, sajtra téglákat,

kiszúrkáltad, ezittenmegyfüstre, ezmegysózóba, miezalé, sonkapác,

nemsózódelőtte, bennevanasó, készvagyunkemberek, egészségünkre.


Asztalhozemberek, holavécé, igyunkmárelőttekicsit, orjaleves,

toroskáposzta, pecsenye, kishurkakiskolbász, almásrétes,

kidurranokbazmeg, énis, csapassunkegykisbort.


Kóstolótnehogyitthagyd, hagyadmámiez, leszakadafüle, köszmégegyszer.


Aztán laza tizenkétórás epegörcs.

2009. nov. 12. 15:09
remélem én is nemsoká megyek majd lassan itt az idő :-)
70. survivor3 (válaszként erre: 69. - C066a749d7)
2009. febr. 6. 08:25

Nálunk meg katlanosnak.


Reggelről szigorúan fél házipálinka.

Megbeszélés, hogy milyen gyümölcsből lett főzetve, hány éve áll, hány fokos. Aztán zu - még egy feles.

Rövid beszélgetés -hány kilós a disznó, min lett nevelve, jó fajta-e, ki milyét fogja az állatnak a vágáskor.

Vágás után feles. Kínlódás a döglött disznóval.

Sült vér reggelire.

Folyamatos iszogatás és munka.

Mikorra a katlanosban lévő dolgok megfőnek, addigra pont jól jönnek egyeseknek a fínom falatok.

Ez az étkezés segíti őket ahhoz, hogy tudjanak hurkát és kolbászt tölteni.

2009. febr. 5. 19:54
nálunk amúgy hockstachfleisch-nek mondják a katlanhúst :)
68. e71af41436 (válaszként erre: 65. - Survivor3)
2009. febr. 5. 19:48
azt én is szeretem,de nem tudtam hogy ez a neve :)))
2009. febr. 5. 18:31
Na nekünk hál istennek már nincs!
2009. febr. 5. 16:56
én is imádom a katlanhúst....az a legjobb része a disznóvágásnak mikor azt lehet kóstolgatni....persze sok iylen jó része van az egész napnak :)
65. survivor3 (válaszként erre: 64. - E71af41436)
2009. febr. 5. 11:20

Az üstben főzött alkatrészek.

Disznófej, máj, szív, bőrök.

64. e71af41436 (válaszként erre: 62. - Survivor3)
2009. febr. 5. 09:58
az mi,elárulod? :)
2009. febr. 5. 09:07

Gyerekkoromban minden évben disznovàgàst tartottunk Ferenc napra(édesapàm)

Szerettem a hangulatàt.

A sok rokon egybegyült,ettek ittak....

Aztàn idövel apu halàla utàn màr nem tartottunk disznot,nem volt disznovàgàs,eltüntek a rokonok.

Lehet ennek a hatàsàra,de ma màr 3 éve hogy semmilyen disznohusit nem fogyasztok

2009. febr. 5. 08:52
Úgy ennék most katlanost...
61. 486341e386 (válaszként erre: 60. - E71af41436)
2009. jan. 24. 15:06
kedves,adakozó gesztus:-)
60. e71af41436 (válaszként erre: 56. - Spinneli)
2009. jan. 23. 16:37
én is úgy főzöm,hogy legyen benne pici köröm is,de javában színhús,a végén a bőrkéket és cupákokat elajándékozom valami jóképű kutyagyereknek :)))
2009. jan. 23. 16:19

A gyermekkorom egyik legszebb emlékei.

Le a 8. emeletről és ki a faluba.

Áhh...

Ritkán vagyok már nagyon disznóvágásban.

2009. jan. 23. 16:09
húú,az finom lehet tényleg,önmagában is fincsi mindegyik....
57. c066a749d7 (válaszként erre: 54. - E71af41436)
2009. jan. 23. 15:50
hm...ez nagyon fini lehet....
56. spinneli (válaszként erre: 51. - 486341e386)
2009. jan. 23. 15:46
én szeretem a kocsonyát, nálunk mondjuk a sovány húst rakják bele.
55. e71af41436 (válaszként erre: 52. - C066a749d7)
2009. jan. 23. 15:29

ja jól emlkészem,a januári prima konyhában van egy autentikus disznóvágásról cikk... :)

érdekes dolgokat írtak benn,olvassátok el! :)

2009. jan. 23. 15:28
az esti toroskáposzta egy alföldi családnál úgy készült,hogy befűtötték a kemencét,hatalmas cserépedénybe rétegezték a káposztát,a takartat(ez a levélbe csomagolt kolbászhús)a kisebb-nagyobb húsdarabokat,majd lefedve betolták a kemencébe.amikor úgy félfővésben volt,kihúzták az edényt,a káposztára rakták a friss hurkát-kolbászt és azt visszatolták a kemencébe így együtt sütötték készre.hihetetlen finom lett,mikor ez elkészült :)
53. e71af41436 (válaszként erre: 20. - C066a749d7)
2009. jan. 23. 15:23
én szoktam.rengeteg fokhagyma,bőven só a vízbe és abba vagy 3 órán keresztül főzöm.amikor megfőtt melegen a főtt fokhaygmát elkenem rajta és pirospaprikával beszórom :)
2009. jan. 23. 15:18
a sült vért én sem szeretem és kocsonyából is csak a lét...de a többi jöhet minden mennyiségben....
2009. jan. 23. 15:17
na,annál nincs undorítóbb,mint amikor a sült vért eszik,meg a kocsonyából kikandikál a disznó nyelve,farka..lehet cupkázni rajta...
2009. jan. 23. 15:16
O_O
2009. jan. 23. 15:14
hm...töpörtyű...egyik legjobb...jövő hétre lesz kész a szalonna meg a sonka...alig várom már
2009. jan. 23. 15:13
hát, ha nem szereted a disznóhúst...kolbászt, hurkát..
1 2 3

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook