Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Ismeri valaki a grízleves receptjét? fórum

Ismeri valaki a grízleves receptjét? (tudásbázis kérdés)


12. nettre
2012. jún. 7. 14:49

Szia. Nekem van egy jó kis receptem, még nagymamám, anyukám és most már én is előszeretettel készítek. Persze nem egy mindennapi leves :)


Olivaolajon, olajon vagy valamilyen zsíradékon megpírítod a grízt, (állandó kevergetés mellett) (kb. 1dl pohárnyi grízt, ez fél liter leveshez lesz elegendő) utánna felöntöd vízzel(fél liter) (ha van vízforralód akkor abban jó ha kicsit felmelegíted, de nagyon forró se legyen, mert akkor zavaros lesz a leves) .

belemorzsólsz egy húsleveskockát, meg egy kis vegetát, izlés szerint ha kell még akkor só. (ha van húsleves alap leved akkor avval felönteni) 20perc, fél óra főzés. És persze az elmaradhatatlan petrezselyem amit aprítok bele. + reszelt sajtot szórók a tetejére, de ez már csak az én ötletem.

( hagymát mi nem teszünk bele de ha gondolod akkor egy félbevágott hagymát lehet belefőzni, tálalás elött kiszedni.)

11. bozsika51 (válaszként erre: 6. - Kokorka)
2009. jan. 12. 18:41
Köszönöm! A grízt nyersen, vagy pirítva kell belefőzni?
10. bozsika51 (válaszként erre: 5. - Danica16)
2009. jan. 12. 18:40
Köszönöm, megnézem.
9. bozsika51 (válaszként erre: 3. - Szimre)
2009. jan. 12. 18:39
Nem grízgaluska, azt én is ismerem. :)
8. bozsika51 (válaszként erre: 2. - 05ca69913d)
2009. jan. 12. 18:37
Állitólag van, máig én sem hallottam róla.. :)
2009. jan. 12. 18:04

Elolvastam, nekem nem igazántetszett.Viszont nagyon szeretem a pirított grízt köretnek:

Olajon aranybarnára pirítjuk a grízt,megszórjuk kis pirospaprikával+pirosarany, majd felöntjük vízzel,ízesítjük sóval,petrezselyemmel és készre főzzük. Akkor jó, ha nem beton lesz belőle, hanem puhán krémes állagú. Próbáljátok meg marha vagy sertés pörkölttel! Ja és csalamádéval, savanyúkáposztával!

2009. jan. 12. 18:01

Grízleves/suhantott leves/

Apróra vágott vörös hagymát kevés olajon v zsíron kicsit megpirítasz, rá piros paprikát, és felöntöd vízzel, / személyenként 2 dl. - ha van krumplilé azzal, - így nagyon finom és ez esetben vegetát v. egyéb ételízesítőt sem teszek bele. - Ha felforrt, személyenként egy kávéskanál grízt főzöl bele.

Jó étvágyat!

2009. jan. 12. 17:53
2009. jan. 12. 17:52
grízgombócra gondolsz? :p
2009. jan. 12. 17:52
Grízgaluskára gondolsz?
2009. jan. 12. 17:51
van ilyen?
2009. jan. 12. 17:41
Ismeri valaki a gríz leves receptjét?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook