| Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó |
| ||
| Bocsi! A papirral az Okmanyirodaba kell menni, ott lefenykepeznek, le adod a regi jogsid, szemelyidet + a lakcimigazolo kartyadat be kell mutatni, s kb. 1-2 het mulva megkapod az ujat. Ugy emlekszem, postan kikuldik.
Szerintem, aki atvette a praxist, oda kerultel...De, ezt nem tudom biztosra. Viszont, mivel szabad orvosvalasztas van, valaszthatsz ujat. Ami problemat okozhat az a TB-kartya...Mondjuk, az orvosi vizsgalat igy is penzdijas...(ervenyes TB-kartyaval). | ||
| ||
| Igen, volt háziorvosom, és tudom, hogy átcserélhettem volna angolra, de most márciusban költözünk haza, így annak nem sok értelme lett volna. Egyébként mivel itt nem használom a jogsim, csak ma vettem elő, és néztem meg az érvényességi idejét, ami szeptemberben lejárt. Tehát ha márciusban megyek haza, akkor elvileg eltudom intézni ott. A bepecsételőst nem értem, mert ez egy műanyag kártya. Vagy a mellé járó kiskönyvbe pecsétel a doki (addig még azt is kell találnom...) 4 éve volt házi orvosom, de ő már nem praktizál, úgyhogy gőzöm nincs, kihez tartozom, vagy ilyenkor automatikusan átkerülök-e valaki máshoz. | ||
|
| ||
| Ezt talaltam a google-ban:
A szakhivatalok közötti együttműködés beindulásával a magyar gépjárművezetői jogosítvány érvényességi idejének lejártáig használható, illetve az egyesült királyságbeli tartózkodási engedély megszerzésétől számított 3 éven át érvényes, attól függően, hogy melyiknek hosszabb az érvényességi ideje, ugyanis az alkalmazandó. Ha valaki helyi jogosítványra kívánja cserélni magyar jogosítványát, a helyi brit postahivatalban vásárolható D1 jelű kérvény-nyomtatvány és a D750 jelű jogosítványkérő csomag beszerzése és kitöltése után ezeket a magyar jogosítvánnyal és a nyomtatványban felsorolt egyéb mellékletekkel együtt az illetékes brit intézmény, a DVLA címére kell elküldenie. A jogosítványcsere illetéke 100 font. Az angol jogosítvány lakcímigazolásra is alkalmas pl.: bankszámla vagy NI-szám ügyintézésekor. Úgynevezett „nemzetközi jogosítvány” otthoni kiváltása azért célszerű, mert az angol nyelvű is. Egyes autókölcsönző cégek ugyanis csak angol nyelvű (tehát számukra is érthető) jogosítvánnyal rendelkezőket szolgálnak ki. | ||
| ||
| De, mielott kimentel volt itthon haziorvosod, nem? Sehova nem kell vinni, a doki bepecseteli, ha minden ok. (Nekem vernyomast mertek, EKGt csinalt es a szemem vizsgalta meg.)
Arra gondoltam, hogy 4 eve vagy kint, akkor kinti szemelyigazolvanyod van, nem? Esetleg, ha itthon vezetsz, akkor azt adod oda...De, ha meg kint nem kell jogsi, akkor miert szeretned meghosszabitatni? | ||
| ||
| Nincs háziorvosom otthon, már 4 éve itt élek, itt van dokim :( Itt nem kell jogsi a vezetéshez, azért is feledkeztem meg róla...
És a háziorvos után be kell valahová vinni az orvosi papírt, és átütik a dátumot? Vagy hogy megy? Bocs, hogy ennyit kérdezek, fogalmam sincs, mit kell ilyenkor csinálni :( | ||
|
| ||
| Hat...haza kell jonni, s itthon a haziorvosod kb 10 perc alatt megcsinalja.
Van kinti jogsid? | ||
| ||
| Köszi.
És mi van, ha külföldön élek? Akkor hogyan tudom meghosszabbítatni? Valaki hasonló cipőben? | ||
| ||
| Akkor ideje lesz dokihoz elmenni, hogy meghosszabitsd a vezetoi engedelyedet. Azota nem is vezethetnel. 2015-ig pedig hasznalhatod, mint "igazolvanyt". | ||
|
| ||
| Az ervenyessegi ideig lehet igazolni Magad a jogsival, a kategoria pedig az, hogy mikor kell meghosszabitani, hogy vezethess. | ||
| ||
| Ma néztem a jogsim, és az új jogsin két érvényessig dátum van. Az első (4) az érvényesség, ami 2015-ben jár le, de a hátulján (11) a kategória érvényesség lejárt múlt szeptemberben, szóval most érvényes a jogsim vagy nem? És ha nem, akkor mit kell csinálni, hogy az legyen (Orvosi viszgálat?) és mit jelent a 2015? | ||
| ||
| A jogosítványon mi a különbség az érvényesség és a kategória érvényesség között? | ||