Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Kikészít a fölöttem lakó szomszéd...

Kategória: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Ház, lakás, kert


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

308. _hóvirág_2017-11-04 08:33
A hetven évesek, vagy az idősebb korosztály sokkal rosszabb, mint a fiatalok, Hallgatóznak, zörögnek, kopognak, nem fáradnak el,nincs mibe.nem alszanak stb. Nincs köze,hogy albérlő vagy tulaj a tulajok sokkal sze*tebbek.Nem kell rendőr vagy feljelentés.Szívantni kell,amikor kussolnak tózörögni,kalapálni,hangosan zenét hallgatni.vagy a konyhakés is segíthet a lépcsőházban,az agresszió.

307. E-gon2017-05-16 11:01
Mint már írtam, ezek jellemzően albérlők
És újra leírom : nem a jogaikat vitatom, a viselkedésüket bírálom.
(válasz szurikáta111 306. hozzászólására)


306. szurikáta1112017-05-16 10:35
Így van.
Akkor miért kötötted ahhoz, hogy "albérlők"?
Ha holnap megveszik a lakást, akkor mások lesznek?

Az a baj ezzel a felfogással, hogy az egyébként tök normális emberek nagy százaléka éli meg, hogy lenézik önmagában azért, mert albérlő, holott manapság már nagyon nem így álla zászló, sokszor ez a racionálisabb forma. Én is laktam albérletben, és kaptam a buta megjegyzéseket, hogy én ezt nem tehetem, meg erre kell jobban figyelnem, mert albérlő vagyok. Hiába vagyok tisztában a joggal ezen szakiránnyal foglalkozó mérnökként, a napi életben ezzel nehéz mit kezdeni, a buta öregasszonyt nem fogom azért beperelni, mert belekötött, hogy szerinte nem tehetem oda a gyerekkocsit, ahova tettem. Egyébként lehet oda tenni, csak én azért nem, mert albérlő vagyok, és ez az ő szemében alsóbbrendű embert jelent.. És ez nagyon nem egyedi jelenség sajnos.

Azóta nekem már hitel nélküli szép lakásom van, tehát ez már csak rossz emlék.

Bárkit lehet figyelmeztetni, meg lehet birtokvédelmet kérni, ha tényleg komoly a baj, de ehhez semmi köze sincs a tulajdonlási formához. Az albérlő szinte az összes jogát megfizeti a bérleti díjjal, gyakorlatilag azonos jogai vannak bármelyik lakóval.
(válasz E-gon 305. hozzászólására)

305. E-gon2017-05-16 09:57
Bocs, de a kulturált viselkedés nem jogi kategória, hanem neveltetés kérdése.
(válasz szurikáta111 304. hozzászólására)

304. szurikáta1112017-05-16 09:47
Nincs igazad.
Mert a fiatal..
De nálunk a fiatal tulajdonos is bulizik, nem a bérleti formához van köze.

És igenis fontos a jog, mert méltatlanul bántanak embereket butaságból és tudatlanságból.

Nem, a ma 70 éves a "hetvenes" években nyomta az Illésre meg az Omegára. "Így aztán, megértheted, kerestünk egy jó kis helyet még ma, ahol a szomszéd elvisel, és nem szól ránk a házmester.."

Tehát amióta a világ világ, ez van.

Én 4 kisgyerekkel lakom, kelek hajnalban, dolgozom.. A felettünk lakó fiatalokkal annyiban egyeztünk meg, hogy hétközben ne, és ne minden hétvégén. De hogy egy hónapban egyszer szombat este buli van, hát van... Ennyire ne legyünk már szigorúak, a fiataloknak az a dolga, és nem lehet mindig elmenni valahova..
(válasz E-gon 303. hozzászólására)

303. E-gon2017-05-16 09:41
Nem jogaikat vitattam, hanem a viselkedésüket kritizáltam.
Jellemzően nem a 70 éves tulajdonos rohangál, csapkodja az ajtókat, bulizik hajnali, hanem a fiatal albérlők.
(válasz szurikáta111 302. hozzászólására)

302. szurikáta1112017-05-16 09:34
Nem akarom a renitenseket védeni, de mi köze van a viselkedésnek ahhoz, hogy valaki bérlő, vagy tulajdonos?

Rengeteg család él bérleti formában, és attól még tudnak viselkedni.

Ha valaki nem tud, az nem fog tudni tulajdonosként sem.

A bérleti jog meg egyébként nagyon erős, neki semmivel sincs kevesebb joga bármihez a házban, mint egy tulajdonosnak. Ha külföldi vendéget fogad, ahhoz is van joga. Ha lehet az udvaron motort, vagy biciklit tárolni, akkor ahhoz is van joga. (Ha nem, akkor meg senkinek sem lehet, azért lehet szólni..)

A vidékiekről meg magad is leírtad, hogy igen, ők más környezetből jöttek, meg még fiatalok is... Nem, őket a traktorban, valóban nem tanították arra, hogy egy társasházban Pesten hogy kell viselkedni. Félre ne érts, ettől még kellene alkalmazkodniuk. Esetleg normálisan beszélni nem lehet velük?
(válasz E-gon 301. hozzászólására)

301. E-gon2017-05-15 12:23
Nekem is a ház albérlőivel van gondom. Zajosak, csapkodják az ajtót, futva közlekednek, a bejárati kaput nem zárják. A szőnyeget, terítőt, porrongyot az alsó szomszéd nyakába rázzák, a körfolyosón cigarettáznak, a csikket a kertbe dobálják.
Tegnap egy részeg külföldi landolt az udvaron, valamelyik lakásból jött le. Ma egy idegen tolja és parkoltatja a motorbiciklijét az udvaron.
Sajnos, olyan bérlőink vannak, akik ha éltek is közösségben, az csak kollégium lehetett. Úgy is viselkednek. Feljönnek vidékről, ahol családi házban éltek, és most ők a nagymenő budapestiek. Kinyílt a csipájuk. Gyűlölöm őket! Nem nevelték ezeket?

300. Mariann9562017-04-09 17:31
Köszönöm a válaszodat, de időközben rendeződött a helyzet. A tulajdonos felmondott nekik, mivel hónapok óta nem fizettek semmit. Sem a bérleti díjat, sem a rezsit. Úgy látszik ez nyomós érv volt, súlyosabb mint a lakók panasza.
(válasz kicsiszív 299. hozzászólására)

299. kicsiszív2017-04-02 19:34
Birtokvédelmi eljárást kell ellenük indítani, mint tulajdonos megteheted. Önkormányzat jegyzőjénél.
(válasz Mariann956 298. hozzászólására)

298. Mariann9562017-02-25 18:39
Hidd el nem túlzok, sőt . Ahogy a többi lakóval beszélgettem, mindenkinek az a véleménye, hogy nem százas a pasi, de a neje sem. De a megoldás sajnos nem egyszerű. Állítólag olyan helyről költöztek ide, ahol nem voltak elvárások. Az, hogy a lépcsőházból a lomokat -amit hoztak magukkal - eltakarítsák, többszöri felszólításra is csak három hónap alatt sikerült. A negyediken a közös lépcsőházban tárolták még a bútoraikat is. Ez ugye tűzvédelmi szempontból tilos, ezért szükséges volt a határozott fellépés velük szemben.
(válasz szurikáta111 297. hozzászólására)

297. szurikáta1112017-02-25 18:21
Ha ez tényleg igaz, amit hallottál, akkor azért ott tényleg van baj az "emeleten". :-)
(válasz Mariann956 295. hozzászólására)

296. AugusztIzabella2017-02-24 21:19
járjon valaki zeneiskolába: dob, trombita, hegedû, zongora :D
(válasz Mariann956 295. hozzászólására)

295. Mariann9562017-02-24 20:10
Szóltam a közös képviselőnek és a tulajnak, hogy a fölöttem lakó bérlők hangosak. Akrobata táncot tanítottak délutánonként a negyedik emeleten fiatal fiúknak és lányoknak. Szóval nappal táncórák, éjszaka meg a kisgyerek futkosása és játszadozása ( éjjel 12 óráig) tette lehetetlenné a pihenést. A táncórák elmaradtak, de a gyereknek vettek egy kalapácsot és egy labdát, most azzal gyakorlatozik. Az elkeserítő az, hogy este hallottam, ahogy az apuka biztatta nagy hangerővel a gyereket, hogy erősebben kalapáljon, mert úgy jobban hallatszik. A labda meg pattog a fejem fölött.gondolom ez a bosszú az elmaradt táncóradíjak miatt. Most nagyon elkeseredtem, mert az ilyen típusú emberekkel nem lehet szót érteni. Milyen kamasz és milyen felnőtt lesz egy így nevelt gyerekből? Attól félek, hogy nekem, lakás tulajdonosnak kell lakást váltanom, mert ők biztos nem fognak. Állítólag több havi lakbérrel tartoznak már, de a főbérlő nem tudja őket kitenni a lakásból. Tud valaki tanácsot adni?


294. sanyinak2017-02-04 20:10
Tanya 2 hektaron?
A kutya minden kis zajra neszel es ugatni kezd. A kakas reggel kukorekol, a vad madarak is hangisan ott csiripelnek az ablak elott...
:P
(válasz AugusztIzabella 292. hozzászólására)

293. Arezu2017-02-04 20:03
A nappaliban élik az életüket? Skanadalum!!!
(válasz Totyka 286. hozzászólására)

292. AugusztIzabella2017-02-04 15:40
Egyre kisebb az emberek tûrôképessége és a toleranciája. Azért az sem jó, ha az idôs süket szomszéd hajnali 2-kor még hallgatja a tv-t, vagy nyáron hajnali 4-kor már készíti az ebédet, ágyaz, mosogat.
Ez van. Füldugó vagy egy tanya 2 hektáron.
(válasz szurikáta111 291. hozzászólására)

291. szurikáta1112017-02-04 15:26
Ha tartósan éjszaka zaj van, az gáz.
Az biztos, hogy hosszú távon nem tartható. Ezt aláírom.
De éjszaka tartósan zajongani nem is kell, az valóban semmilyen életstílusnak nem szabad, hogy része legyen. Most itt a letusolást, meg a wc-re menést nem tartom zajongásnak... Mert mondjuk a 3 műszakos, akkor fog.. Meg egy ilyen zaj nem is hallatszódhat olyan élesen, hogy téma legyen. Ha igen, az ellen tényleg tenni kell. De éjszaka valóban általában csend legyen.

Érdekes és állandó kérdés ez a 3 műszakos dolog is. Erre viszont nem tudok mást mondani, minthogy aki ezt vállalja, az vállalja azt is, hogy ő akkor fog aludni, amikor más meg az életét éli. Sajnos ezzel nincs mit tenni, bár minden tiszteletem egy ápolónőé, vagy akár egy CNC gépkezelőé... De ebben az esetben, ha kell, akkor neki kell váltani lakhelyet, nem a másik 10-nek. És ezt nem köpködve mondom, csak a józan logika alapján.

Igen, ez is egyfajta "új" kihívás. Egy komplex rendszer. Semelyik kor gyereke nem volt különb, meg szülője sem, csak más volt az élettere. Amint pár hsz-el előbb írtam, az 50-es évek gyereke is ugyanennyit mozgott, sőt, akkor egyáltalán nem foglalkoztak ennyit a gyerekekkel, mint ma sokan, csak akkor még városban is kint játszhattak az utcán, mert napi 5 autó ment el... Egész a 90-es évek elejéig a lakótelepeken lent lehetett lenni, legalábbis az erkély alatt, ahol a szülő láthatott. Ott krétáztunk, bicajoztunk a ház körül. Ez teljesen ideális volt, mert megvolt a közelség és a távolság is, a saját kis titkaink, vitáink is, de ugyanakkor ránk is láttak, és mindenki figyelt mindenkire. És volt anyáinknak is 1-2 órája csak a kistesóval otthon.

Meg nem volt annyi követelmény sem az iskolában, sem a munkahelyen, sem sehol. Eleve nem voltak ennyire dilisek az emberek úgy általában.

Ezzel együtt lakni meg kell valahol sajna. Érdekes a kérdés azért is, mert amikor anyáméknál laktunk még, - volt, hogy kilencen a lakásban, és min. 2 gyerek - akkor meg imádott a szomszédnéni, pedig idős volt, és akár moroghatott is volna ránk. De kevés napmúlt úgy el, hogy ne lógott volna a friss süti a kilincsen, amikor hazaértünk, és ne lett volna egy kedves szava. Pedig egyébként mások felé kicsit szekánt úrilány volt. Ott Gazdagréten nem volt senkinek sem gondja velünk. Pedig ugyanolyan zaj volt. A másik öregasszony meg csinálta a palávert. Ugyanazért.

A felettünk lakónak kutyája van, volt is. A lánya zongorázott. Minden nap gyakorolt. De nem is volt kérdés, hogy ezt az ember hallja, de nem haragszik, vagy szól. Ez az élet része, pedig reggel hatkor is hallatszott a kutya labdája sokszor, hogy patt.....patt....patt..patttttt.
Mosni mosott mindenki éjszaka is, de hálistennek ez is tök elfogadott volt a környéken, ott minden család aktív, dolgozó család, senki sem ért rá erre fényes nappal. Ez sem volt gond. Meg ez is olyan zaj volt, amit ha akarom hallom, de mivel nem erre figyelek, ezért "nincs". De van, akinek már ez is baj.

Az érdekes az, hogy most, amikor már csak hárman laknak anyámék ott évek óta, tehát már semmi sincs, most 20 év után felújítanak. 1m-en be kellett vésni a vezetéket a falba. Ezt megtették már mások is, sőt, szinte mindenki, sőt falakat is vettek ki... No, szerencsétlenekhez lejött a felső szomszéd, hogy ők ezt nem bírják ki, hagyják abba, mert nem tud mit csinálni a kutyával... Ők, akiknek a labdáját hallgatjuk, hallgattuk évtizedekig...
Apám egy jólélek, behívta, megmutatta, hogy onnan oda kell elérni, de ha nagyon szeretné, akkor hazaküldi az embereket, és így marad lógva a vezeték.. Erre a szomszéd is kicsit elszégyellte magát, és hazament..

Volt a szomszédban üvöltős család is anyáméknál, de ők nem csináltak ebből problémát. Este 10-kor is üvöltöttek. De egyszerűen ők olyanok, hogy ilyenen nem idegeskednek.

Tehát azt gondolom, hogy igen, van olyan objektív zaj, ami baj, és nem viselhető, ilyenek főként az éjszakaiak, meg nappal is lehet olyan tréh, állati üvöltés, ami azért sok, de az összes többi, bár lehet zavaró, mégis igazából fejben dől el, hogy azt én mennyire tartom gáznak.

Arról nem beszélve, hogy az, hogy "hogyan segítsek", az meg szinte soha nem merül fel, csak a "dögöljön meg a gyerekével..".
Persze, nem kötelező ez senkinek, de általában az sem jár rosszul, aki ad... Sokkal normálisabb lenne, ha az unatkozó vénlányok inkább összefognának a nagymamahiányos családokkal, mint fikázzák őket.

Gazdagréten erre is volt példa, szervezett módon is. Mindkét fél jól jár.

De ha nincs más megoldás valóban menni kell, csak akkor mondjuk tetőtérbe.. :-)
(válasz Mariann956 289. hozzászólására)

290. AugusztIzabella2017-02-04 15:23
Sajnos leesik a kanál a kôre.
Negyedévenként kikloffolok 5-6 szelet karajt.
Néha összeesik a vasalóállvány.
Évente egyszer paprikakrémet készítek - az bizony hangos.
Hetente porszívózok.
Hetente 1-2-szer mosok.
Nincs kutya, macska, szék- és bútortologatás, , házibuli, diszkózás, kisgyerek szaladgálása.
Még nincs.
De nagyon unom mások családi- és kissé változatos szexuális életét.
Éltem kertes házban, ott más zajok vannak.
Ott is van buli, legfeljebb azt látni, hogy a szomszédasszonyt hogy k*félik meg a hátsókertben, vagy a szomszéd éppen engedi le a vizet a csövön mindenféle szégyenérzet nélkül felém fordulva.

289. Mariann9562017-02-04 14:57
Milyen érdekes az élet. Én egy alsó szomszéd vagyok, és én is sokszor azért veszem nyakamba a várost, vagy megyek el a kertvárosban élő gyerekeimhez, vagy a vidéken lévő szülői házhoz, hogy a fölöttem lakó zajokat könnyebben tűrjem. De ezt sem lehet minden nap, az éjszakákról nem is beszélve. Hidd el az elkeserítő az, amikor azt tapasztalod, hogy a másik fél nem akar engedni a neki járó jogokból. Neki joga van jól érezni magát, akár éjjel is, a kisgyereknek joga van zörögni,rohangálni, akár éjjel is, a kutyának joga van ugatni akár éjjel is. És eszébe sem jut, hogy alatta is laknak emberek. Ahogy olvasom a hozzászólásokat mindenkinek igaza van, csak a baj az, hogy szenvedünk egymás mellett (alatt). Aki előbb belefárad, az hagyja el a nem élhető otthont.
(válasz szurikáta111 288. hozzászólására)

288. szurikáta1112017-02-04 11:02
Ja, és szeretek, szeretnék úgy élni, hogy senkit sohase bántok vagy zavarok.
Csak nem tudok mit tenni. Igen 1-2 napig, egy hétig lehet csodát csinálni, meg róni az utcákat a gyerekekkel, de aztán meg többszörösen jönnek ki a gondok.. Mondjuk mert amit azon 1 hétig nem mostál ki, meg el, utána kell rá 3 nap, és addig megint nem a gyerek mellett vagy...
Hidd el, nem mindenki gonosz, aki éppen "gondot okoz".

Mint írtam, részben megoldottuk a problémát, mert földszintre mentünk lakni, de ez 5 évbe került, és isteni szerencsések vagyunk, mert a férjem kapott külföldön munkát, amiből vettünk egy lakást, olyat, amilyet szerettünk volna.
(válasz Totyka 286. hozzászólására)

287. szurikáta1112017-02-04 10:42
Pedig ez az élet..

3 gyermeknek valóban nem 58nm az ideális, de ma örül, akinek ennyi van. Nem tud mindenki kertesbe menni.

Nálunk a fejlesztők meg megmondták, hogy bármilyen perben kiállnak mellettünk, mert a gyermekeknek szükség van arra, hogy ugráljanak, és nem csak a játszótéren töltött 1-2 órában. Konkrétan engem meg azért piszkáltak, mert nem hagytam a gyerekeket ugrálni. Feltették a kérdést, hogy a szomszédom véleménye-e a fontosabb, vagy a gyerekem egészsége..

Hát ennyire nem egyszerű ez.
(válasz Totyka 286. hozzászólására)

286. Totyka2017-02-03 22:59
4 emeletes panelben lakunk a harmadik emeleten. Fölöttünk egy 3 gyerekes család lakik. Na szóval ők non stop fel alá futkároznak az 58 nm-en. Mi szóltunk a közösképviselőnek csináljon valamit, szólt is, visszafogták magukat, de néha elfelejtkeznek magukról... 3 műszakban dolgozunk, ami annyit tesz, van hogy nappal alszunk, vagyis szeretnénk, legyen az hétvége vagy ünnepnap. A nappaliba nem tudunk meglenni, ott élik az életüket. Lassan a hálóba se, mert ott meg ordibálnak a gyerekekkel.. Szörnyű!!

285. Ancsinszka2017-02-03 22:39
Pontosan....meg mi van akkor, amikor a panelből, csak egy embert idegesítesz! Mindenkivel jóban voltam, beszélgettem. Az idős nénik már aggódtak, hogy mi van velem, hogy hangomat se hallani, a szomszéd 3 gyerekes család nagy zajjal élt, soha nem jutott volna eszembe szólni, volt zongora, porszívó, kutya, sírás, veszekedés. Ők se szóltak, ha barátok jöttek ár beszélgetni, pedig tuti áthallatszott.. egy család szólt be állandóan. Volt este éneklő bácsi, motorberregés a közös udvaron. Semmi mást nem tudtak felhozni ellenem, mint a járkálást...Fiatalabb voltam náluk, meg empatikus, nem beszólós...Volt olyan, hogy egy déli 2 hússzelet kloffolása után káromkodás...ki fogom adni a lakást... lehet egyszer eladásra is kerül a sor...nem hiszem, hogy nálam nyugisabb felső szomszédokat találnának. Este 6 után még a mosógép se ment.
(válasz AugusztIzabella 284. hozzászólására)

284. AugusztIzabella2017-02-01 13:19
Pedig a kertvárosban is vannak hangok.
És az mindegy, hogy fûnyírás, fahasogatás, kutyaugatás, autójavítás, sövénymetszés, csatornatisztítás, házidiszkó, gyerekzsivaly és társai. A rendszeres karbantartás kopácsolással, egyéb kellemetlen hangzatú tevékenységekkel.
Nem beszélek még az autók riasztójának a megszólalásáról, az autók fékcsikorgásáról, indításáról, amikor nem pöccen be szinte azonnal. Ha netalán még vállalkozás is mûködik, a jármû- és ügyfélforgalom.
Jelentettek már fel kakast, reggeli harangszót... Hányan panaszkodnak nyáron a tanítási szünetben a kint játszó-hangoskodó gyerekekre. Ez az élet. Nem húzhatja be az ember fülét-farkát.

283. szurikáta1112017-02-01 13:07
Biztos vannak olyanok, pláne, ha nincsenek ehhez hozzászokva, akik tudnának tenni, csak nem értik, miért is kéne. Kicsit bulizzatok ti is mellettük...

Viszont sokan meg nem tudnának, vagy annyit nem, mint amennyit a környezet elvár, és ezt nem értik meg mások. Ilyenkor ez van.

Azokat nagyon sajnálom, akik mondjuk kertesből kerülnek panelba. Egy 3-6 éves gyereknek nem magyarázod el, hogy eddig lehetett bent dobni egy labdát, meg ugrálni, most meg hirtelen nem lehet. Ha betartja, akkor meg azért kattan meg, mert drasztikusan lecsökken az élettere.
Ezt felnőttként is szinte lehetetlen lekezelni normálisan, pont azért, mert eddig nem voltak ilyen konfliktusaik, most meg hirtelen nekiesnek, hogy milyen szar szülők...

A mai gyerekeknek más az idegrendszerük, mindenük, nemigen lehet a 30 évvel ezelőtti állapotokkal összehasonlítani, anno nálunk sem voltak ilyen gondok, nyomokban sem.

Ahol régen laktunk, köztiszteletben álló család voltunk/vagyunk, ott nem kételkedtek abban, amit mondtam, vagy teszek. Amikor elköltöztünk a kis családommal, akkor már eleve tele voltak a szomszédaim előítéletekkel, és a balhézós öregasszony meg szította. De aztán 5 év alatt végül ott is megszerettek minket, megismerték, megszerették a gyerekeket, és az öregasszony ment el a házból.. Mi csak azért, mert saját lakásba mentünk.

Az más kérdés, hogy a lehetőségeken belül nyilván figyelembe vettem, hogy minél kevesebb ilyen konfliktus legyen, mert ez nem kell senkinek. Viszont most látom, hogy másoknál is van ilyen, most kicsit kívülről nézem ezeket, és csak azt látom, hogy mindenki csak a saját kis világát látja, és annál egy centivel sem többet. Sokszor pont a kisgyerekes balhézik azzal, aki szombaton 1-kor fúr 10 percet (2-őig lehet hivatalosan), mert egész héten dolgozik, és még hétvégén is, és akkorra ért haza. Mert felkelti a gyereket... Hát ilyen is van. Én ilyenért sohase szóltam, mert él mindenki, ahogy tud, az én gyerekeim ilyenre nem is érzékenyek szerencsére, mert mi sem csinálunk belőle ügyet..

Az a baj, hogy kertesben is csak akkor jobb, ha normálisak a szomszédok, mert ott is ki tud sokminden sérelmet találni, aki nagyon unatkozik.

Azóta nem téma ez a része az életemnek, - kivéve most :-) - amióta dolgozom 4 gyerek mellett. Azt sem hallom meg, amit rólam mondanak, meg engem sem érdekel, hogy ki mit csinál.. Remek jó gyógyszer.
(válasz Mariann956 282. hozzászólására)


282. Mariann9562017-02-01 10:03
Igen, van gyerekem kettő is, és négy unokám, akik nagyon aktívak. Tudom mi a gyereknevelés és ismerem a mai gyerekek aktivitását is. Nem az a baj, hogy sír éjszaka, mert ez természetes dolog, hanem az, hogy megnyugtató hang helyett üvöltést kap egy 1,5 éves gyerek. Nem dolgom ítélkezni, de ezt hallom. Hidd el, ahogy tudom védem magam, füldugót vettem, hogy kerüljem a konfliktusokat és pihenni is tudjak. De amikor a legkisebb jelét sem látod, hogy frissen ideköltözött szomszédaid alkalmazkodnának ahhoz, hogy panelban laknak,akkor azért nem könnyű. Olyan helyről jöttek, ahol nem laktak alattuk, mellettük szomszédok. Új helyzet, amihez nekik is kellene idomulni. Sajnos van aki úgy gondolja, akinek nem tetszik tegyen ellene. Pedig csak egy kicsi empátia kellene.
(válasz szurikáta111 281. hozzászólására)

281. szurikáta1112017-02-01 09:00
Volt gyereked?

A legjobb nevelés mellett is vannak időszakok, amikor bizony felébred éjszaka, és 1-2 órát nem tud visszaaludni, ha a fejed tetejére állsz se. Vagy üvölt, vagy játszik, ha fiú, többnyire a földön, autóval. Én ebben az esetben az utóbbira szavaznék. Zenélő játékok alapvetően nem voltak a gyerekeknek, de azért 1-2 esetben állított be kedves rokon ilyennel. Ezek elég nehéz időszakok. Az éjszaka - igen, pont az üvöltés miatt - nem a kemény nevelés időszaka, hanem a túlélésé - tehát nem akkor fogok elkezdeni keménykedni, hogy most ne azzal játszál, hanem ezzel, mert akkor sokkal előbb lesz üvöltős hiszti . Jó, ezek jó esetben nem évekig tartanak, 1-2 hétig, max hónapig. Jó esetben, mert vannak a fiamnak enyhe autista osztálytársai, akik a mai napig nem alszanak éjszaka, csak 3-4 órát... Ilyen esetben értem én a szomszédot is, csak hát nemigen tudsz mit csinálni, te örülnél a legjobban, ha nem így lenne..

Az éjszaka olyan, hogy ami nappal tök normális, az éjszaka zavarónak tűnik, akár egy pohár víz engedése is. Bár én olyan szinten hozzá voltam szokva kisgyerek kortól a szomszédok zajához, hogy ezeket egyszerűen nem is hallottam meg, az agyam ezeket nem dolgozza fel. Meg tudatosan is azt sulykolom magamnak, hogy ők is élnek, és most ez van...

A másik meg, hogy nemhogy egy kisgyerek játékától, de még a felettem lakó fiatalok bulizásától is tudtam aludni, ha akartam, mert tudtam, hogy másnap fel kell kelni dolgozni. Pedig vannak nekem is problémáim, nem vagyok az a mindenütt alvó típus. Vettem füldugót, és aludtam. Egyetlen egyszer szóltunk, amikor konkrétan páros lábbal ugráltak vagy hatan. No az már tényleg...

Figyelj, én azért a három fiammal, meg a hisztis lányommal a "mi bajod, miért bőgsz"-nél jóval cifrábbakat is szoktam üvölteni, elég nagy sűrűséggel, pedig diplomás, nyelveket beszélő, és a gyerekeit imádó, értük mindent megtevő anya vagyok, és ezt a pedagógusaink, a pszichológusunk is így gondolja. De igen, amikor az egyik úgy fejbe vágta mozdonnyal a kisöccsét, hogy megnyílt a homloka, vagy dühében úgy bevágta az ajtót, hogy a frissen felújított falon repedés támadt, vagy éppen szétestében leveri a kerámia lámpát a polcról, vagy az egyébként kiváló magatartású és kitűnő tanuló lányom úgy dobta fejbe az autista öccsét a tollával, hogy a szeme alatt egy centivel állt bele, akkor bizony üvöltök. Máskülönben már megőrültem volna.

Mielőtt a miért nem neveli kérdés előjönne: ezek többnyire akkor történnek, amikor mondjuk az egyikkel a négyből az egyik szobában elvonulok, és éppen a magatartásszabályozó TSMT tornát csináljuk... Vagy netán a nagylánnyal kell tanuljak, és a három fiú meg éppen játszik.

Igen, járnak is pszichológushoz, én is jártam, meg együtt is, mert nyilván jeleztem, hogy azért vannak nálunk harcok. Több szakember is azt mondta, hogy ezek a konfliktusok tök normálisak, megvannak máshol is, és sokszor pont abból jönnek, hogy én nevelem őket, és nem beültetem a gép elé. Mondtak persze dolgokat a csökkentésükre, ezeket csináljuk több-kevesebb sikerrel.

Tehát kívülről nagyon könnyű okosnak lenni. Egy órányi szétesésért könny járatni bárkinek a száját, de az előző két óra csöndért senki sem dicsér meg..

Jó, mostanra már tényleg nincsenek meg ezek a konfliktusok, amint írtam, mert alattunk nincsenek, a mellettünk lakó kisgyerekes csaj bátyjáéknál meg szintén 4 gyerek van, és ő meg onnan tudja, hogy hát ez ilyen... Pedig ott a szülők teljesen tejbetök, lassú, nyugis emberek, és mégis.. Mostmár 15-16 évesek, most kezd jobb lenni, beérni a nevelés. Tehát ők nem szólnak, felettünk meg a bulizós-kutyás fiatalok ne is szóljanak...

Mindig azt mondom, ígérem, 15 év múlva én leszek a legcsendesebb szomszéd, bárki álma...
(válasz Mariann956 280. hozzászólására)

280. Mariann9562017-01-31 17:26
Az élet zajjal jár. Nem is az a gond, hogy folyik a víz, megy a porszívó, huzigálják a széket. A gond az, amikor hosszabb ideig hallasz olyan zuhanásokat, amibe beleremeg a mennyezet. Amikor azt hallod, hogy "ugorj, lőj, gól", elég nagy hangerővel. A " normál" életvitel lehet zavaró, de az ember tudja, hogy ez a panellal jár. De amikor éjjel 11 órakor a kisgyerek a fejed felett zörgő,zenélő,guruló játékkal játszik emberi hang nélkül, csak néha a kutya ugatását hallod, az azért egy kicsit furcsa. Hajnalban a gyerek sírására ébredsz, ez is a normál élethez tartozik, mert a gyerek sír, ha valami gondja van. De amikor hallod, hogy az anyja azt üvölti neki, hogy " mi a bajod, mért bőgsz", az már nem biztos hogy normális. És ezeket a dolgokat nem azért hallom,mert hallgatózom, és azt figyelem, hogy mivel köthetnék bele a szomszédomba, hanem azért mert ők ezt mind hallhatóvá teszik. Ezek csak kis szösszenetek az életünkből. A füldugó ellenére.

279. Arezu2017-01-31 14:34
Amit még viccesnek találok sok "felháborodott" szomszéd leírásában, az a "direkt" szó. Persze. Direkt beállítom az ébresztőmet jó koránra - habár én még aludnék - hogy már korán elkezdhessem az alattam lakó idegesítését. Pár óráig tologatom direkt a bútorokat, utána tűsarkút! veszek és direkt hozzáverem a parkettához a sarkamat, minél többet porszívózok, de úgy ám, hogy direkt húzogatom a parkettán, hogy minél jobban hallatszódjon. Éjszaka szintén ébresztőt állítok be, hogy minél később mehessek fürdeni és direkt jól nekiverem a falnak a zuhanyrózsát, hogy ezzel is idegesíthessem a kedves szomszédot. Ha van gyerek, akkor 4 körül felkeltem és megkérem, hogy üvöltsön már kicsit, hogy biztosítva legyen a szomszéd 0-24-es idegesítése. Nappalra pedig faklumpát hozok a lábára.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11