FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Tudásbázis - Mindig kihasad a hurkám sütés közben. Mit csinálok rosszul?

Kategória: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

1 2
37. gevi19312013-12-16 20:37
Minden hurkát,kolbászt csap alá kell tenni és jól meg mosni,
azért reped meg mert kivan száradva a bél.
Jól megszurkálni hústűvel.

De ha a tepsit kiolajozzuk és savanyúkáposztával vastagon betakarjuk, és erre tesszük a hurkát, kolbászt és igy sütjük, fincsi lesz.

36. aranyibarbara2010-01-01 15:00
Én villával néhány helyen beleszúrok, hogy a meleg levegő sülés közben ki tudjon a hurkából jönni, s ne feszítse szét a belet, ne repedjen szét a hurka miatta.


35. mimmo332009-04-15 11:52
Nekem is mindig kihasad:(
Aztán az anyukám tanácsára, a tepsi alá beraktam egy kis lábasba vizet...És láss csodát, nem hasadt ki;)

34. cirmesitompika2009-04-15 11:48
Ráadásul a kisült zsírja kenyérre kenve még nyamibb.
(válasz linksys 33. hozzászólására)

33. linksys2009-01-14 16:22
Meg mellé nem baj ,ha van még egy kis sült szalonna is, ami ropogósra sül ott a hurka mellett...hmmm...
(válasz cirmesitompika 32. hozzászólására)

32. cirmesitompika2009-01-14 14:07
Krumplit én is szoktam vele sütni, de mellé pakolom vastag hasábra vágva.
(válasz Magdi8 29. hozzászólására)

31. Pircsi242009-01-07 21:22
Én is szoktam fagyasztottan sütni egyből, és rendesen átsül, kis vizet szoktam én is aláönteni

30. ottokar2009-01-07 21:18
A hurka még hagyján mert az főtt, de a kolbászt fagyasztott állapotban kezdeni el sütni nem épp okos dolog hiszen a külseje elkezd pirulni míg a belseje még olvad ki. Ezért nem fog rendesen átsülni, az pedig épp nem egészséges.
(válasz sándor51 27. hozzászólására)

29. Magdi82009-01-07 18:52
Én felkarikázott nyers krumplit teszek alá. A hurka nem durran szét, és a megsült krumpli is nagyon finom köretnek hozzá.

28. cirmesitompika2008-12-13 07:58
Általában én is fagyasztottat csinálok, akkor ez a technikám és nincs is baj, de ilyenkor disznóvágás szezonban vétek lenne frissen nem enni belőle. De a múltkor nem ment szét :-)
(válasz sándor51 27. hozzászólására)

27. sándor512008-12-12 09:32
HÖLGYEIM HA MEG FOGADJÁK EGY SZAKEMBER TANÁCSÁT AKKOR SOHA NEM MEGY SZÉT HURKÁJUK KOLBÁSZUK. ÉN MINDIG LEFAGYASZTÓT ÁLAPOTBAN TESZEM SŰTÖBE ÉS NEM ELÖMELEGÍTET SÜTÖBE ÉS LASSU TÜZÖN MELEGITEM MEG SZURKÁLNI AZERT KEL HOGY LEVEGÖ AMI VAN BENNE KIMENYEN UTÁNA HA FEL ENGEDET MEG FORO OLAJ VAGY ZSIR UTÁNA MÁR PÁRPERC ESKESZ JA MEGGEL FORGATNI DEELÖTE AJÁLATOS MEG SZURKÁLNI

26. én vagyok2008-12-12 07:41
http://www.hoxa.hu/?p1=forum_tema&p2=24616

Itt is van ilyen fórum.Oda már leírtak egy-két hasznos infót

25. d@nu2008-12-12 07:35
Én mindig megszurkálom és csak nagyon ritkán megy szét. :)

24. gabikka2008-12-12 07:28
nem szabad szurkalni,lassu tuzon kell sutni,a sutobe egy pici vzet kell onteni.


23. bnedora2008-12-12 07:03
Én már sokféleképpen próbáltam sütni, de nekem mindig széjjel megy. Újabban nem teszek alá semmit, mert így is sok lé kijön belőle. Sajnos, amikor megfordítom, akkor szokott a leginkább kirepedni.

Figyelem miket írtok, hátha sikerül tapasztalatot szereznem, és jó hurkát sütnöm nekem is.

22. kristof20032008-12-12 07:00
Hello!

Én mindig megszurkálom, vizet teszek alá és előemelegített sütőbe rakom. Nagyon ritkán durran szét.

21. lizabella2008-12-12 06:36
Szia.
Én pont tegnap sütöttem.Hideg sütőben,olaj pici víz.Én légkeverésesben sütöttem.Nem szurkáltam meg.

20. alliteracio2008-12-12 06:29
Nem szabad megszurkálni!!!!!!
Én hideg sütőbe teszem, de langyosba is lehet.....
Teszek alá kicsi zsírt, vizet nem. És nem erős fokozaton sütni!! Egyszer-kétszer megfordítom, a végén locsolgatom a saját zsírjával míg szép piros, ropogós nem lesz.

19. bóbita012008-12-12 06:23
SEGÍTSÉG!!!!!!
Hogyan süssem a hurkát,kolbászt,hogy ne robbanjon fel?Megszurkáljam vagy ne?Hideg,vagy forró sütőbe tegyem be?Vízet,zsiradékot tegyek alá?

18. cirmesitompika2008-11-29 08:57
köszi mindenkinek. szuperül megsült-hasadás nélkül.

17. valcsi2008-11-28 19:49
amikor bekapcsolod a sütőt, már akkor tedd be a hurkát és hústűvel előtte szúrkáld meg.

16. fokamama532008-11-28 18:41
Hideg zsirral bekened és megszurkálod.Nálam bevált.

15. Gaby3212008-11-28 18:21
Éppen ma emlegettem, hogy milyen régen ettem hurkát.
A napokban sütök is. Majd előtte megszurkálom.

14. cirmesitompika2008-11-28 17:33
köszi, lassan összeáll a kép.
(válasz izéé 13. hozzászólására)

13. izéé2008-11-28 17:02
Villa!:)
(válasz cirmesitompika 10. hozzászólására)

12. linksys2008-11-28 16:54
Szia! Azért hasad ki,mert belül tele van levegővel(amikor töltik, akkor levegősre sikeredik) és sütés közben a gőz hatására szétpukkad a hurka.Nálunk is szokott ez előfordulni.Mielőtt elkezded sütni vagy fogvájóval vagy villával szurkáld meg itt-ott és akkor talán nem fog kihasadni.

Sok szerencsét hozzá!
Tényleg erről jut eszembe, holnap nálunk is lehet hurka, már régen volt a menüben.....
(válasz cirmesitompika 2. hozzászólására)


11. cirmesitompika2008-11-28 16:54
Megszurkálom, igen.
(válasz d@nu 4. hozzászólására)

10. cirmesitompika2008-11-28 16:54
Használnék, ha megírnád mi az :-))
(válasz izéé 3. hozzászólására)

9. gyöngyi2008-11-28 16:54
Én is azt szeretem ami kidurran és jól sült!

8. haaeen2008-11-28 16:54
én csak kihasadtan tudom megenni :) szándékosan szétvágom sütés előtt az én "részemet" :)
(válasz Hisztikirálynő 7. hozzászólására)

1 2