Tefal actifry olajsütő kipróbált és saját receptek (beszélgetős fórum)
annak jónak kell lennie
sikerült?
így még senki se csinálta, nem tudom :)
De hogyhogy nem lesz ropogós? Akkor lehet nem sütöd elég hosszan, így jóval több idő kell neki, mint sima olajban. Én vékony csirkemellet szoktam rántani, gyakorlatilag olyan lesz, mint a cipőtalp, jó száraz, de férjem így szereti. Az ropog is, amíg puha, addig nem is állítom le a sütőt.
Sziasztok!
Nekem is van ilyen sütőm.Már régen ahsználtam,akkor inkább mirelitet sütök ki benne.
Ma cukkinifasírtot szeretnék benne kipróbálni.Hátha sikerül.
csak tudod a receptkönyvben is van más recept meg ilyen paradicsomszószos husi stb.
Viszont ami nekem hiányzik a Rántott cuccoknál a panír ropogóssága. Vajon ha előtte megpirítom a morzsát az milyen lehet ? Tehát ha panírozás előtt :)
főzni nagyon nem is lehet, mivel forró levegőt keringet, épp az a lényege, hogy nem igen keletkezik pára
zöldségeket én is csak úgy csinálok benne, hogy öntök egy pici vizet alá, de úgy is száraz lesz, magyarán párlásra nem alkalmas
ma saját készítésű paella készült belőle
rántott tök finom lehetett!
én a héten fűszeres natúr hússzeleteket sütöttem (lapát nélkül), mert maradt egy kis rizs előző napról
illetve füstlit olaj nélkül (!), sokkal jobb itt sütni, mint serpenyőben, ott hatalmas füstje lesz, itt szinte semmi... :)
Sziasztok!
A héten rántott tököt készítettem a drágámban. Isteni lett. Kivettem a keverőlapátot és olajsprayvel fújtam a szeleteket. Kicsit tovább tartott mint rendesen olajban sütve, de az íze és az, hogy nem ázott át a zsírtól a bundája kárúótolt ezért.
Én is megcsináltam a 710-es hszban lévőhöz hasonló ételt, a férjem nagyon oda volt érte, én nem annyira, de igazából a fűszer miatt, mert nem találtam csak valami sűlt húsokhoz valót és nekem az nem ízlett annyira, egyébként jó lett...
2 napja csináltam benne sajttal sonkával töltött sertésszeletet kb.30 perc kellett neki, közben persze forgattam, de nagyon jól átsült, meg lepődtem, mert azthittem nem fog...a panír is ízlett, tettem a tojásba olajat és így szupi lett...
Szerintem egyébként viszonylag olcsóbbra jön ki az ember ha ezzel főz...én például bele szoktam tenni 2 kiló krumplit is sülni egyszerre, - hiába nem írja, hogy szabad- , és szupin megsült 40-45 perc alatt, az főzőlapon legalább 2 adagban sülne ki és még az olaj is...
:D:D
fú, én soha nem is használtam... de olyan kettő lehet
én mindig körbelöttyintem az olajjal a sütő alját (egy kört "rajzolok" vele), nem szent írás ez az adagoló :D
Régen jártam erre, de azért használom az sütőt és nagyon szeretem. A rántotthúsi nagyon finom benne, bár az elsőnél megijedtem a színétől.
Tegnap újkrumplit sütöttem, bár tudtam, újból nem szabad sütni, de gondoltam ezzel a sütővel kipróbálom. Nagyon finom lett, csak nagyon összeesett..:)
Pár napja megcsináltam a 710-es hsz-ban lévő kínait! Nem 100%-osan azokból az összetevőkből, de isteni lett, a finnyás férjem is azt mondta, máskor is csinálhatok ilyet :D
amit megtanultam a kínai szakácstól: alulra kerüljenek a fűszerek, mert ez a sütő a tetején süt, ott keringeti a forró levegőt. Középre a zöldségek, hogy kicsit tudjanak párolódni. És felülre a hús, hogy azonnal fehéredjen a hőtől, majd piruljon.
akit érdekel, én így csináltam:
(ebben a sorrendben tettem az edénybe)
- pár gerezd apróra vágott (vagy zúzott) fokhagyma
- 2 jó fej félkarikára vágott vöröshagyma
- sárgarépa kis vékony csíkokra vágva
- kínai kel csíkokra vágva
- megszórtam vegetával és fokhagymás sóval
- megöntöztem sok szójaszósszal
- és egy kevés citromlével (nem lett savanyú, de épp pikáns)
- kis kockákra vágott csirkemell (a videóban darált hús volt, de férjem csak a csirkemellet eszi meg és csak így darabosan)
25 perc kellett neki.
Jó csurig legyen, mert nagyon összeesik! Ketten alig hagytunk egy fél adagnyit :O
Más fűszerek, többféle zöldség is bátran használható. A videóban tettek bele erős paprikát is, de én nem szeretem az erőset, ezért hagytam ki.
itt nekünk van sütőnk... próbáld az apróhirdetéseknél
sok sikert!
Én is pont ma csináltam petrezselymes újkrumplit, de én előtte megfőztem, a rántott csirkemell "zsírjába" szórtam a petrezselyemt, beleraktam a főtt krumplit és 10 perc alatt összesütöttem. Anyukám így csinálja, csak ő lábosban. Finom lett, de ez főtt krumpli, nem sült. Újkrumplikát nem lehet sütni.
Én továbbra is nagyon szeretem, másfél év óta is, pedig a kezdeti lelkesedés után meg szoktam unni a konyhai kütyüket, mert szinte mind macerás. De ez érdekes módon nem. :)
Lábosban soha nem állnék neki rántottat sütni, hagyományos olajsütőt meg nem használnék (kár bele az a sok olaj 2 személyre). Szerintem aki szerint nem éri meg használni, mert lábosban hamarabb megsül, az elfelejti, hogy igen, de sokkal több olaj megy pocsékba, illetve sokkal egészségtelenebb kaját kap a család... Szerintem ehhez képest a +20 perc villanyszámla nem tétel.
húú de jól néz ki, köszi a linket!!
mondjuk ráncoltam a szemöldököm néhány összetevőn, de végülis a keleti konyhában előfordulnak furcsaságok...