Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Bevált beigli receptek fórum

Bevált beigli receptek (beszélgetős fórum)


1 2 3
39. ea9bff1b44 (válaszként erre: 38. - Zelma68)
2008. nov. 28. 15:08

Várom! Ha egész adagot sütök a beigliből, akkor 25 dkg mák, és 25 dkg dió elég a négy rúdhoz?

Most volt egy rúd diós, és egy rúd kakaós.

Másik kérdés? Mivel tölthetem még a beiglit szerintetek?

2008. nov. 28. 09:39
Hamarosan beírom a mézes receptjét is:)
2008. nov. 28. 09:38
Örülök, hogy ízlik:) A többit is érdemes kipróbálni, nagyon jók. A zabpelyheshez kell a csoki, anélkül nem jó. Kellemes hétvégét mindenkinek:)
36. ea9bff1b44 (válaszként erre: 35. - Ea9bff1b44)
2008. nov. 27. 19:24
Elkészült, isteni lett, csak egy baj van vele...csak fél adaggal kísérleteztem, és bizony estére elfogyott:-))
2008. nov. 27. 11:40
Zelma! Kísérleti jelleggel most dagasztja a kenyérsütő a beiglit!
34. ea9bff1b44 (válaszként erre: 32. - Zelma68)
2008. nov. 26. 19:19
Érdeklődve várjuk a receptet!
33. f5302bda64 (válaszként erre: 32. - Zelma68)
2008. nov. 26. 19:16

Szia Drága!

Naná,hogy engem érdekel!:-)))Jöhet!:-)))

2008. nov. 26. 19:11
Érdekel valakit puha mézeskalács? Sütés után azonnal fogyasztható, nagyon finom, sokáig eltartható.
2008. nov. 25. 21:08

Hoztam még receptet, igaz, ez nem beigli, de érdemes kipróbálni. A férjem annyira megkedvelte, hogy mindíg dupla adagból sütöm és mindíg kevés:)


Zabpelyhes bonbon


Hozzávalók 20 daradhoz:

25dkg darált zabpehely (kávédarálóban daráld)

5dkg darált mandula

8dkg porcukor

Csioet só

10dkg vaj

2 tojás ( kisebb)

A darált zabpelyhet a mandulával, a cukorral, a sóval, a puha vajjal és a tojásokkal összedolgozzuk.

Hűtőben 1-2 órát pihentetjük. Még hidegen kis golyókat formálunk belőle (kb. diónyi)

A massza szobahőmérsékleten ragacsos, lisztezni nem szabad.

Margarinnal vékonyan megkent tepsibe rakjuk és150 C fokon kb 15 percig sütjük.

Amikor az aljuk már szép aranysárga, kivesszük és hűlni hagyjuk. Tetejét csokival megcsorgatjuk, de bele is márthatjuk. Nagyon mutatós 2 féle csokoládéval.

2008. nov. 25. 21:06

Még egy tuti recept:

Kuglóf:

25dkg liszt (felét helyettesíthetjük őrölt dióval, mandulával, mogyoróval)

25dkg cukor

1cs. vaníliás cukor

1cs. sütőpor

1/2 rumaroma

1dl étolaj

1dl tej

5 tojás sárgája

A hozzávalókat összekeverjük, végül beleforgatjuk az 5 tojáshabbá vert fehérjét.

Vajazott, lisztezett formában alacsony hőfokon (mint a piskótát) sütjük. Kb. 1 órán át sül.

Lehet márványosra is készíteni: csak a tészta felét tesszük a formába, a másik felébe kakaót keverünk. A másik tésztára csorgatjuk, majd villával itt-ott kicsit belekeverünk.

Díszíthetjük csoki mázzal, cukormázzal. Én a készen kapható cukormázat használtam, kapható puncsos, marcipános, csokis.

Házilag is elkészíthető porcukorból. Kevés folyadék kell hozzá, sűrűbb legyen a tejfölnél, akkor jó, különben szétfolyik.

Cukor gyönggyel megszórva nagyon mutatós.

A lisz egy részét lehet dióval, mandulával, mogyoróval helyettesíteni. Sokféleképpen készíthető, finom süti.

2008. nov. 25. 21:03

Hoztam méh receptet, igaz, ez nem beigli, de érdemes kipróbálni. A férjem annyira megkedvelte, hogy mindíg dupla dagból sütöm és mindíg kevés:)


Zabpelyhes bonbon


Hozzávalók 20 daradhoz:

25dkg darált zabpehely (kávédarálóban daráld)

5dkg darált mandula

8dkg porcukor

Csioet só

10dkg vaj

2 tojás ( kisebb)

A darált zabpelyhet a mandulával, a cukorral, a sóval, a puha vajjal és a tojásokkal összedolgozzuk.

Hűtőben 1-2 órát pihentetjük. Még hidegen kis golyókat formálunk belőle (kb. diónyi)

A massza szobahőmérsékleten ragacsos, lisztezni nem szabad.

Margarinnal vékonyan megkent tepsibe rakjuk és150 C fokon kb 15 percig sütjük.

Amikor az aljuk már szép aranysárga, kivesszük és hűlni hagyjuk. Tetejét csokival megcsorgatjuk, de bele is márthatjuk. Nagyon mutatós 2 féle csokoládéval.

2008. nov. 25. 20:45

Na itt vagyok és itt a recept is:)


Tuti beigli


Hozzávalók:

50dkg liszt

20dkg margarin

2 tojás sárgája

3dkg élesztő, 2dl langyos tej, 6dkg cukor, 1 evőkanál liszt


A lisztet a margarinnal elmorzsolni, bele a tojások sárgája, az élesztős cukros tej. Puha tésztát gyúrunk belőle, jól kidolgozzuk. Meleg helyen a duplájára kelesztjük. Nem érheti huzat, sem hideg levegő!

A megkelt tésztát 4 részre osztjuk. 2 diós és 2 mákos rudat készítünk.

A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, rákenjük a tölteléket és jó szorosan feltekerjük.

A tetejét megkenjük a tojás fehérjével és 1 órára a hűtőbe rakjuk. Kivéve ismét megkenjük a tojás fehérjével és megszurkáljuk villával. Előmelegített sütőben sütjük. A sütő aljára egy lábasban vizet kell tenni, hogy gőzös sütőben süljön. Ha szép pirosra sült, kivesszük és hagyjuk kihűlni. Fóliába csomagolva a hűtőben több hétig eláll.

Töltelék:

25dkg darált mák, 20dkg porcukor, reszelt citromhéj és egy kevés reszelt alma, hogy a töltelék morzsalékos legyen. Kevés alma kell bele és a citrom reszelőn kell lereszelni.

A diós töltelék is így készül. Ízlés szerint mazsola is rakható bele.

27. f5302bda64 (válaszként erre: 26. - Zelma68)
2008. nov. 23. 12:17

Éljen-éljen-éljen éljen kunkori,megvan??????:-))))

Hurrá lesz beigli mindenki asztalán!:-))))

2008. nov. 23. 12:12

Heuréka!

Hamarosan beírom a gépbe a receptet és lehet sütni! Törjétek a diót! :)

2008. nov. 20. 12:23
Nálunk már törvényszerű, hogy karácsonykor a beiglivel valami történik. Elég a teteje, nem kel meg rendesen..... Persze, mert mindig az utolsó napon, a legnagyobb kapkodás közben van elkészítve.
2008. nov. 20. 12:21

Délután megpróbálom előkeresni a receptet, kitartás:)

Amúgy a legjobb vírus ölő a grapefruitmag olaj és még jó az ezüst kolloid is....:DDDDDDD

Komolyra fordítva a szót, nekem nagyon bevált az AVAST, magyar, ingyenes, csak regisztrálni kell. Ha jól emlékszem évente szükséges valami regisztráció féle.

23. f5302bda64 (válaszként erre: 22. - 2d5a00656a)
2008. nov. 19. 09:19

Sziasztok!

Vírusos a gépem ezért szerintem pár napig nem leszek amíg helyreállítják,de azért alkossatok szabadon és várom a recepteket!:-)))

2008. nov. 18. 19:37

Tudod én Egerből származom ,a környéken csinálnak krumlis rétest/igaz hogy az is

édes/

21. f5302bda64 (válaszként erre: 20. - 2d5a00656a)
2008. nov. 18. 19:26

Tudod alkoss szabadon,mint a receptkönyved aki önálló életre kelt!Hátha bejön nekik!:-)))

Édes rakottkrumpli????

20. 2d5a00656a (válaszként erre: 19. - F5302bda64)
2008. nov. 18. 19:19

Nekem jobban bejönne,nem szeretem az édességet:D

De a fiúk!!?

19. f5302bda64 (válaszként erre: 17. - 2d5a00656a)
2008. nov. 18. 19:15

Még keresem!


Miért a rakott krumplis beigli is finom lehet!:-))))

18. 2d5a00656a (válaszként erre: 13. - 92c8ab1dcc)
2008. nov. 18. 19:12
Kihalásztam,de egy rakottkrumpli recept lett belőle:DDDDDDDDDDD
17. 2d5a00656a (válaszként erre: 14. - F5302bda64)
2008. nov. 18. 19:11
És a másik??
16. 2d5a00656a (válaszként erre: 12. - F5302bda64)
2008. nov. 18. 19:09
Esküszöm így történt.A polcon volt tintával kézzel írott/bár elég fényes felületű papírból állt,nem szívta be a tintát/és egyszerűen elmúltak belőle a betűk:DNem vicc!
15. f5302bda64 (válaszként erre: 13. - 92c8ab1dcc)
2008. nov. 18. 18:47
:-))))
2008. nov. 18. 18:47

Egy tuti jó bejgli recept marisom módra..


Kétféle bejgli tészta receptem van.. ami sosem reped meg és nagyon sokáig eláll / persze ha van ideje / azt hozom először..


1 kg liszt, 20 dkg vaj, 15 dkg zsír, 20 dkg porcukor, 2 db tojás, 1 dkg élesztő, 2 dl tej.


Élesztőt egy kevés cukros tejbe felfuttatom, amíg elkészül a lisztet a vajjal, és zsírral elmorzsolom, majd hozzáadom a többi hozzávalót. Összegyúrom, jól kidolgozom, sima ruganyos tésztát kapok, majd pihentetem, vagyis kelesztem.


Míg a tészta pihen, elkészítem a tölteléket.


Mák töltelék: 2,5 dl tejet felforralok, 40 dkg darált mákot leforrázom a forró tejjel, belekaparok egy pici vaníliát, hozzáadok 25 dkg cukrot, egy kis fahéjat és reszelt citromhéjat, összekeverem és hagyom kihűlni, hideg legyen.


Dió töltelék: 2 dl vizet felforralok 20 dkg cukorral, belekaparok egy pici vaníliát, majd összekeverem 40dkg darált dióval, teszek hozzá 4dkg morzsát, egy kis fahéjat és reszelt citromhéjat, ezt is hagyom kihűlni.


A megkelt tésztát megmérem és 8 egyenlő részre, osztom, ugyanígy járok el a töltelékkel is, 4 diós és 4 mákost készítek.


A tésztát téglalap alakúra nyújtom és megkenem a töltelékkel, majd zsírozott tepsire teszem, megkenem tojássárgájával, hosszába.


Kelesztem még kb félórát , ha letelt, akkor keresztbe is megkenem tojássárgájával, hústűvel egy két helyen megszurkálom és 200 fokos forró sütőbe teszem, készre sütöm.


A töltelékbe én teszek mazsolát, de csak magnélkülit, mert azt szeretem.


Alufóliába csomagolom, ha kihűlt… már alig várjuk, hogy szent este legyen és megvágjuk a vaníliás porcukorral megszórt, illatozó finom bejglit.


Jó munkát, és természetesen jó étvágyat!



Most találtam,de nem tudom milyen lehet!

13. 92c8ab1dcc (válaszként erre: 10. - 2d5a00656a)
2008. nov. 18. 18:44

miért nem halásztad ki a betűket:))

Tudod, mint a paradicsom levesből:D

12. f5302bda64 (válaszként erre: 11. - 2d5a00656a)
2008. nov. 18. 18:43
Ez már jobban hangzik mint az olajba esett!:-)))Jót nevettünk rajta,bocs!:-)))
2008. nov. 18. 18:40

Ezt máregy másik fórumon egy cukrász küldte ,megosztom veletek,hátha valakinek bejön!!


Hozzávalók:

4 rúdhoz: 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 kg liszt, 40 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 2 tojássárgája, csipetnyi só.


Elkészítése:

Az élesztőt 1, 5 dl tejben összekeverjük, de nem kell felfuttatni. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, belekeverjük a porcukrot, a tojássárgáját, a tejes élesztőt, és a sót, majd a maradék langyos tejet. Letakarva hűtőbe tesszük, amíg a tölteléket elkészítjük. 4 rudat nyújtunk belőle, majd megtöltjük a töltelékkel.

Túrós: 2 rúdhoz. 30 dkg túró, 10 dkg porcukor, 3 tojássárgája, 2 vanília, fél citrom héja, 4 dkg mazsola, 4 dkg búzadara. A túrót áttörtjük a cukorral, a tojássárgájával, vaníliával, reszelt citromhéjjal, mazsolával, és búzadarával. 1-2 óráig állni hagyjuk, majd megtöltjük meg a kinyújtott tésztát.

2 rúdhoz: 3 csomag gesztenyemassza, 1 dl rum, 4 dkg mazsola. A gesztenyét áttörtjük, a rummal, majd ízesítjük tetszés szerint esetleg cukorral, és mazsolával. Ezzel töltjük meg a 2 rudat.

Diós, mandulás, vagy mákos: 30-30 dkg dió, mandula, vagy mák, 1 dl víz, 17 dkg cukor, fél citrom reszelt héja. A vizet felforraljuk a citromhéjjal és a cukorral, majd leforrázzuk vele a darált diót, mandulát, vagy mákot. Ezzel töltjük meg a rudakat.

2008. nov. 18. 18:37

Legyen a fórum titkosreceptje lécci!!

/Elmesélem a beiglis sztorimat.4 éve beleesett a kézzel írott receptkönyvemet a konyhában egy tál olajba.Mire kivettem eltüntek belőle a betűk:D

De tényleg. Volt benne egy tök jó beigli recept és azóta csak vicces és mókás és csúnya de finom típusú beigliket alkotok.DDDDDDDD

Hát mentsen már meg valaki!!

1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook