FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Bevált beigli receptek

Kategória: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

1 2 3
69. gyöngyi2013-03-26 15:10
Köszönöm lányok! Ki fogom próbálni és megírom milyen lett!

68. Adri12202013-03-26 14:48
Küldtem üziben én is receptet. Macerás, de megéri. A tészta puha, a töltelék sok, de nem fog repedni.


67. gyöngyi2013-03-26 14:23
Szerintem én itt szúrtam el mindig,vagy túl kevés rudat csináltam, vagy túl sokat.

66. Zsani862013-03-26 14:20
Azt úgyis meglátod mennyi tészta lett,mekkora a tepsi...
(válasz gyöngyi 65. hozzászólására)

65. gyöngyi2013-03-26 14:17
Hát ez az én bajom: Azt írod 4-5 rúd!!! Most 4 vagy 5?
Igaz, hogy 50 éves elmúltam, de 48 évig az anyukám sütötte a beiglit...recept nélkül.
(válasz Zsani86 60. hozzászólására)

64. gyöngyi2013-03-26 14:07
Deeeee mi imádjuk és minden "ünnepi" alkalommal az van!
(válasz Mazsinka 62. hozzászólására)

63. Rebi802013-03-26 14:05
ez jó:D
(válasz Mazsinka 62. hozzászólására)

62. Mazsinka2013-03-26 14:02
Ne tévesszen meg a hóesés, nem karácsony lesz, hanem húsvét. :D
(válasz gyöngyi 58. hozzászólására)

61. evamaria08032013-03-26 14:02
Nálunk ez nagyon bevált, igaz, kicsit macerás, de gyönyörű és finom is!
http://andi1976.gportal.hu/gindex.php?pg=25626670

60. Zsani862013-03-26 14:00
Szia,küldtem üzit,nagyikám féle tuti recept ;)

59. gyöngyi2013-03-26 13:59
Sütöttem már beiglit sok recept alapján, mert nagyon szeretjük. Az egyiknél túl puha lett a tészta, a másiknál kevés a töltelék, a harmadik szanaszét repedt, mert sok volt benne a töltelék....szóval eddig nem sikerült. Kérlek segítsetek!

58. gyöngyi2013-03-26 13:57
Jól bevált beigli receptet keresek.

57. Timcsi822012-12-14 08:19
Én innen sütök minden évben, nagyon finom és egyszerűen elkészíthető:

http://andi1976.gportal.hu/gindex.php?pg=25626670

56. Csicsi252012-12-13 20:43
Tavaly én is ezt sütöttem meg és tényleg nagyon sokáig puha marad, bár a krumpli miatt elég sok macera van vele.
(válasz bowie 55. hozzászólására)


55. bowie2012-12-13 18:01
http://www.mindmegette.hu/dios-makos-bejgli-1940-bol.recept

Nekem ez vált be. Puha marad sokáig, nem reped szét, nincs vele semmi macera.

54. Noricica19872012-12-13 16:24
Nekem ez a recept vált be napok után is nagyon puha.
75dkg liszt
25dgk vaj
1 csipet só
1cs Élesztő
cukor a tej felfuttatásához
Annyi tej amennyit fel vesz nem tudom pontosan mindig szemre csinálom.
Ebből a mennyiségből 3 rúd jön ki.

53. törpiszörpimörpi2012-12-13 15:46
*hagyományos :)

52. törpiszörpimörpi2012-12-13 15:45
Van egy nem egészen hagyomás bejgli, amit nagyon tudok ajánlani, sajnos édesanyámnál van a recept, de találtam egyet neten is:

http://www.nosalty.hu/recept/marcipanos-aszalt-szilvas-bejgli

Persze a mákos-dióst le nem cserélném, de újításképp tavaly egy rúddal sütött belőle, és pillanatok alatt elfogyott. A marcipán nem édes, gejl, amilyennek gondoltam előre (ilyen "nyers" marcipánduat vettek Lidlben kifejezetten sütéshez) Nagyon fincsi :)

51. Nika19812012-12-13 15:34
Sokfélét sütöttem már,de azt hiszem egyik sem volt az igazi,ami jó puha marad sokáig és szép lesz a teteje is!Várok jól bevált recepteket!:)

50. LucaLuca2009-12-24 18:31
Nagyon finom lett. Mindenkinek ajánlom a recepted!
(válasz Zelma68 28. hozzászólására)

49. Bobett2009-12-18 22:24
Szia!
Kipróbáltam a receptet! Ez lett életem első beigli-je, s elmondhatom, hogy nagyon fincsi lett! Csak próbaként csináltam fél adagot, mert kíváncsi voltam, hogy milyen lesz! Karácsonykor én készítem a süteményeket, s most már bátran neki merek fogni majd a beiglinek! Diós helyett viszont gesztenyéset csinálok, mert allergiás vagyok a dióra, pedig imádom! Köszönöm szépen!
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánok!
(válasz Zelma68 28. hozzászólására)

48. potyek2008-12-13 22:18
sziasztok!
Én most kaptam egy új sütőt;így próbaképpen nálunk is eszik már a beiglit!Két nagy vastag rúd mákosat sütöttem.Nekem a Horváth Ilona receptje vált be és minden tésztát a kenyérsütő gépben dagasztatok meg!Álom szépek lesznek.(pogácsa,pizzatészta,kelt tészta)
A férjem azt mondta,hogy a nagymamája nem élesztős,hanem valamiféle linzer tésztás beiglit sütött és isteni volt!
Hallottatok már ilyet?Recept esetleg??

47. Yudy2008-12-05 23:04
Az én beiglim a sok tölteléktől, és valószínű több almával készítem, mint a fórumban levő recept. A diósba narancshajat teszek, és a mazsolát (szűk maréknyi) mosás után összedarabolom. Pihentetem (kelés), meleg sütőben sütöm.

46. Zelma682008-11-30 21:21
Köszönöm a kedves invitálást, kicsit nehezen, de megtaláltam:) Még össze-vissza bolyongok az oldalon, de majd sűrűbben benézek, hogy könnyebben boldoguljak itt:)
(válasz siti 45. hozzászólására)

45. siti2008-11-30 20:31
Köszi a receptet! Örülök, hogy bekukkantottál a kávézóba is:-)

44. Zelma682008-11-30 19:37
Meghoztam a mézes receptet:

Puha mézeskalács

Hozzávalók:

50dkg méz, 2 egész tojás+2 tojás sárgája a tészta kenéséhez, 6dkg cukor, 50dkg liszt, 1 kiskanál szódabikarbóna, 2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék.

A langyos mézet, a 2 tojást, a többi hozzávalót a fűszerekkel együtt habosra keverjük, a lisztet apránként adjuk hozzá. A jól összedogozott tésztát 1/2cm vastagra nyújtjuk, különböző formákkal kiszaggatjuk, vajazott-lisztezett tepsibe rakjuk. Tetejét a tojássárgájával megkenjük, dióval, mogyoróval, mandulával díszíthetjük. Kis lángon kb. 30 percig sütjük. A kihűlt tészta természetesen cukormázzal is díszíthető.
Ezt a tésztát nem kell pihentetni, azonnal süthetjük, puhulnia sem kell, azonnal fogyasztható.
Zárt dobozban hetekig eláll.


43. siti2008-11-29 19:35
Amit a minap kipróbáltam, abba is almát kellett a töltelékhez reszelni. Még a mogyorós töltelékre gondoltam, az ugyanúgy készülhet, mint a diós.
(válasz smudlaagi54 41. hozzászólására)

42. Csiripiszli2008-11-29 17:28
Gesztenyés?Kókuszos?Túrós?Nutellás?
(válasz siti 39. hozzászólására)

41. smudlaagi542008-11-29 09:29
Kicsit körülnéztem itt a neten,tehát csinálhatsz:Túróst,gesztenyést,szilvalekvárost,és ha megnézed a hagyományos diós,és mákos töltelékeket azokban is találsz olyant,hogy van aki reszelt almát,aszalt gyümölcsöt stb ad hozzá ízesitésként
(válasz siti 39. hozzászólására)

40. Zelma682008-11-28 22:49
Nekem azt mondta, akitől a receptet kaptam, hogy az a mennyiség elég a tölteléknek, mármint 25dkg dió 2 rúd tésztához és 25dkg mák.
Szerintem esetleg őrölt mandula, vagy mogyoró szóba jöhet, megbolondíthatod aszalt gyömölcsökkel is.
(válasz siti 39. hozzászólására)

1 2 3