Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Karácsonyi készülődés fórum

Karácsonyi készülődés (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Karácsonyi készülődés

❮❮ ... 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 ... ❯❯
2009. okt. 14. 15:26
Nekem ma jöttek meg a karácsonyi díszekhez a kellékek, ma este nekiállok.
664. agis
2009. okt. 14. 08:41

Én személyszerint nagyon várom már, szinte karácsonytól karácsonyig élek :)


Tavaly arany-ezüst volt a fa, idén zöld és arany lesz....

663. kattyus
2009. okt. 14. 07:44
Most hogy már begyújtottunk, ahogy ropog a tűz, még többször jut eszembe a karácsony. Jó lenne már végre fehér karácsony.
662. kattyus (válaszként erre: 658. - Vaczila)
2009. okt. 9. 06:16
A mama is elkérte a tojáslikőrt, és megosztottuk: Én csinálom a csokisat, ő a tojást:)
661. kattyus (válaszként erre: 658. - Vaczila)
2009. okt. 8. 06:56
Köszi Vacila! Már el is mentettem:)
660. borbelya (válaszként erre: 656. - D94544bae9)
2009. okt. 7. 20:57
Ugyan így jártam én is, narancsos illóolajjal locsoltam meg, hogy legyen valami illata.
659. fhybi (válaszként erre: 642. - A0c1361e44)
2009. okt. 7. 19:29

Az igaz, hogy amit most megvettem, nem húzza karácsonyig, de még a télapóig sem.

Minden évben kivégzünk pár csomi szaloncukrot, mielőtt a fáravaló hazaérne.

De már azért is jó, hogy itthon van, mert jó ránézni, hangulatba hozza az embert.

658. vaczila
2009. okt. 7. 15:37

Tojáslikőr


6 tojás sárgáját habosra keverünk 25 dkg porcukorral és 2 vaníliás cukorral. Lassan öntünk hozzá 6 dl forralt, de hideg tejet. Egy üvegbe 3 dl tiszta szeszt öntünk (de megteszi a vodka vagy a pálinka is ha az van otthon) és szűrőn átszűrve öntjük hozzá a tejjel kikevert tojássárgát. Jól összerázzuk és 2-3 hétig érni hagyjuk, miközben többször fölrázzuk.


Tojáslikőr (gyengébb)


4 tojás, 4 dl tej, 1,5 dl szesz, 20 dkg porcukor, 1 vaníliás cukor. (Elkészítés ugyanúgy.)


Csokilikőr


5 dkg kakaót és 40 dkg cukrot összekeverünk, felengedjük 4 dl vízzel és addig főzzük, amíg a habja elfő. Kihűlés után 4 dl tiszta szesszel vagy pálinkával elkeverjük. 3 hétig érleljük, közben néha felrázzuk. Ivás előtt is mindig rázzuk kicsit össze.


Mindegyik elkészítése gyorsan megy, finomak és elég sokáig elállnak. Mondjuk a tojáslikőrt azért 1-2 hónapnál tovább még nem hagytam, de a csoki akár egy évig is jó.

657. vaczila (válaszként erre: 653. - D94544bae9)
2009. okt. 7. 15:26
Az illatát tényleg nem nagyon lehet érezni, viszont nagyon szép, jól mutat dekorációként.
2009. okt. 7. 12:39
Tavaly szárított narancskarikákkal díszítettem meg egy tálat, de csak addig volt illata, amíg a radiátoron száradt! :s
655. d94544bae9 (válaszként erre: 654. - Becseiagi)
2009. okt. 7. 12:37
Jó-jó! Így fogok tenni!:)
654. becseiagi (válaszként erre: 653. - D94544bae9)
2009. okt. 7. 11:58
Azért próbáld ki! Ne ítélkezz az én vélemény alapján! De azért legyen talomba egy kis illóolaj! :)
653. d94544bae9 (válaszként erre: 652. - Becseiagi)
2009. okt. 7. 11:38

Uhh, tényleg nem lehet érezni? :(

Akkor nem is csinálok! Majd kitalálok vmi mást!:)

652. becseiagi (válaszként erre: 651. - D94544bae9)
2009. okt. 7. 11:26
Köszönöm, aranyos vagy. Igen ez egy nagy ajándék nekünk! Tavaly én is csináltam ilyeneket, de mi nem éreztük a naracsos szegfűszeges illatot. :( Úgy hogy maradunk a fenyő illatánál, és az illóolajoknál!
651. d94544bae9 (válaszként erre: 648. - Becseiagi)
2009. okt. 7. 09:49

Gratulálok a lakáshoz, akkor ez még pluszban egy karácsonyi ajándék!:)

Én még otthon lakom, jövőre tervezzük a lakásvásárlást a párommal, ha minden úgy alakul, ahogy szeretnénk! Remélem úgy is fog alakulni!:)

Idén narancsokba fogok szegfűszeget szúrni, átkötöm szaténszalaggal és evvel díszítek!:)

650. tesida
2009. okt. 7. 09:48
a mai szürke, borongós időjárás hozta meg a karácsonyi kedvemet. Vettem is narancsos illóolajat.
649. tesida
2009. okt. 7. 09:46

Sziasztok!


Na látom, nem lehet elég korán kezdeni a karácsonyra való készülődést! :)

Azt hittem, csak én vagyok ilyen lökött. :)))


puszi

648. becseiagi (válaszként erre: 647. - D94544bae9)
2009. okt. 7. 09:41
Mi is úgy szoktuk, hogy veszünk 6 csomag szaloncukrot általában, mindenféle ízben. MIndegyikből 20-25öt felteszünk a fára, és a többi megy a fa alá, meg az asztalra dísznek. Mi is hagyományos fát szoktunk venni, élőt. Imádom az illatát. Szoktam párologtatóba tenni karácsonyi illatot, vagy narancs illóolajat. Már úgy várom, hogy díszítsük a lakásunkat. Ez az első év, amikor a saját lakásunkat díszíthetjük, nem pedig albérletet, így nagyobb az öröm.
2009. okt. 7. 09:31
Mi is csak egy részét tesszük a fára, a többit a fa alá szórjuk!:)
2009. okt. 7. 09:26

Nincs ötletetek, hogy miből tudnék csillag csúcs díszt csinálni?

Múlt évben egy ezüst csillag volt a csúcson, de nem volt az igazi.

2009. okt. 7. 09:25
Én a szaloncukrot nem teszem fel a fára, hanem kosarakba teszem. És igazi fát veszünk, általában hagyományos tűlevelüt, bár van olyan, hogy ezüst fenyőt. Múlt évben ezüst fenyőnk volt és nagyon jól mútattak rajta a fehér díszek:))
2009. okt. 7. 09:18

Mi is majd, olyan november közepe, vége felé vesszük meg a szaloncukrokat! Nem sokat, olyan 3 zacskóval, mivel már évek óta műfánk van! Emlékszem régen, mikor még kicsik voltunk, mindig plafonig érő fánk volt, órákig díszítettük! Hát akkor nem volt elég 3 zacskó az biztos!:)

De jó is volt...

643. a0c1361e44 (válaszként erre: 641. - D94544bae9)
2009. okt. 7. 09:15

Köszönöm! Lehet, hogy már hétvégén kipróbálom:) Karácsonyra tökéletesíteni kell:))

Igen a likör receptek is érdekelnek!

642. a0c1361e44 (válaszként erre: 636. - Fhybi)
2009. okt. 7. 09:12
Én még nem veszek szaloncukrot, mert csak megennénk:) De már lassan kezdek azt is venni, mert karácsony előtt 2 és utána 2 hónapig szoktunk szaloncukrot enni:)
641. d94544bae9 (válaszként erre: 635. - A0c1361e44)
2009. okt. 7. 08:09

Jó reggelt!


Íme a recept hozzávalók kb. 60 db-hoz:


A tésztához:


-25 dkg vaj v. margarin

-25 dkg cukor

-25 dkg kókuszreszelék

-25 dkg liszt

-2 tojás

-1,5 dkg kakaópor(ha azt szeretnéd, hogy kakaós legyen)->én vegyesen szoktam, kakaósat is és simát is

A díszítéshez:


-5 dkg porcukor

-1 citrom friss leve

-kandírozott citrom ill. narancshéj


Elkészítés: Keverje ki jól a vajat a cukorral, tegye bele a többi hozzávalót is és dolgozza ki a tésztát. Béleljen ki egy sütőlapot sütőpapírral és a tésztát szaggassa ki egy teáskanállal(nedvessel). A tetejét enyhén nyomja meg, majd előmelegített sütőben süsse kb. 10-15 percig 200 °C-on. (Ha langyos sütőbe rakod az első adagot, akkor elterül mint az Alföld.) Hagyja kihűlni.

Díszítés: Keverje ki a porcukrot a citromlével és a masszát egy kis tölcsérbe téve díszítse ki a süteményeket. A tetejére szórjon narancs és citromhéjakat. Ha jól megszáradt tegye dobozba!


Sütés után megkeményedik, de a következő napon már nagyon finom, omlós, és mutatós csókocskák lesznek belőle.

2009. okt. 7. 07:49

Sziasztok!

Tegnap megsütöttem az idei első adag mézeskalácsomat. :o) Igaz, nem karácsonyra, csak a Leánynak az utazáshoz, de akkor is mézeskalács.... és nagyon jó kis karácsony-illat lett lakásban. :o)

639. kattyus (válaszként erre: 638. - Vaczila)
2009. okt. 7. 07:12
Ha lehetne a recepteket. Engem érdekelne.
638. vaczila
2009. okt. 7. 04:40
Sziasztok. Én is imádom a karácsonyt. Lehet hogy maradi vagyok de én csak az eredeti zöld fenyőt tudom elképzelni a lakásban. Idegenkedek a mindenféle "mű" fáktól. Persze tudom hogy ahány ház, annyi szokás és ez rendben is van így. Nekem tojás és csokilikőr receptem van, ha érdekel valakit. A narancsot már én is elmentettem, olyat még soha nem csináltam, de jó ötlet!
637. d94544bae9 (válaszként erre: 635. - A0c1361e44)
2009. okt. 6. 17:39
Este előkeresem a receptet és holnap meg is írom!:)
636. fhybi
2009. okt. 6. 17:33

Nekem van már ajándékom. Két családnak Himalájai só lámpát vettem.

Sőt van már ithon szaloncukor is.Persze csak egy kicsi mutiba, meg kóstolni.

❮❮ ... 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook