Karácsonyi készülődés (beszélgetős fórum)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Karácsonyi készülődés
Habcsók:4 tojás fehérje, 30 dkg porcukor, vaj, liszt, 20 dkg dióbél
A tojásfehérjékből (a cukor hozzáadásával) laza habot készítünk, majd az edényt forró vízbe, vagy gőz fölé állítva folytatjuk a habverést, amíg a hab kissé be nem sűrűsödik. Egy tepsit (sütőlapot) vékonyan megkenünk vajjal, meghintjük liszttel, s arra kiskanállal, vagy nyomózsákkal rátesszük a habot. Végül előmelegített, de nem túl forró sütőbe helyezzük, s ott kb. fél óra alatt keményre szikkasztjuk a habcsókokat.
Nem, de idén kipróbálom az ide kiírt receptet:)
Ha jó a recept, megkaphatnám?
Receptem van, de nem szeretjük:-(
Házi szaloncukrot csinált már valaki?
Habcsókkal hogy álltok?
Lakótársam arra van most épp rákattanva..
Énis köszi.
Meg a linket is. Amit én szoktam nézegetni, azt lejjebb már belinkeltem. Az is csudajó:D
Ezt a receptet itt a hoxán kaptam, de már két karácsonykor és húsvétkor is megcsináltam.
H: 6 db tojás sárgája, 25 dkg cukor, 6 dl tej, 1 cs. vaníliás cukor, és alkohol ízlés szerint(én 3 dl vodkát szoktam hozzá tenni)
A tojássárgákat jól kikeverjük a kétféle cukorral, majd eldolgozzuk a felforralt, lehűtött tejjel. Üvegbe töltjük, ráöntjük az alkoholt és jó összerázzuk. Én egy hetet szoktam pihentetni, még soha nem romlott meg, 2-3 hétig is iható utána. Nagyon finom, már alig várom a szezonját:-))))
Akkor teljesen egy húron fogunk pendülni:D
Nagyon muris, de én most a 00 díszítésén gondolkozom. Szegény retyót mindig mindenki mellőzi. Legalább Karácsonykor szép legyen:D
Nagyon szuper, lementem gyorsan:D
Köszönöm
1 tojásfehérjét verj fel félig habverővel, majd három adagban rakj bele 15 dkg porcukrot, és verd keményre a habot. Nagyon fontos, hogy a porcukor teljesen mentes legyen mindenféle rögtől és csomótól, ezét tanácsos átszitálni, mielőtt a habba rakod!
A kész habot, (onnan tudod, hogy kész, hogy ha kiemeled belőle a habverőt, már nem folyik le róla, hanem kemény, rajta marad) tedd bele egy kisebb nejlonzacskóba! Fontos, hogy a zacskónak ne legyen alul szegélye! A zacskó egyik csücskét lyukaszd ki, vagy vágd le, de ügyelj rá, hogy ne keletkezzen túl nagy nyílás! Így sokkal finomabb vonalakat lehet majd rajzolni vele. A zacskó felső részét csavard össze, és láss neki a díszítésnek: mintha egy ecsetet fognál a kezedben.
1 kg finomliszt
3 kiskanál szódabikarbóna
1 ek. mézeskalács fűszerkeverék
30 dkg porcukor
30 dkg margarin
2,5 dl méz
3 db tojás
A lisztet a szódabikarbónával, a porcukorral és a fűszerkeverékkel összevegyítjük. Belemorzsoljuk a margarint, majd hozzákanalazzuk a mézes, és beleütjük a tojásokat is. Addig gyúrjuk, míg közepes keménységű tésztát nem kapunk. Ellentétben a legtöbb mézestésztával, nem kell pihentetni, hanem azonnal lehet kb. nyújtani és szaggatni jól belisztezett gyúródeszkán. Sütőpapírral bélelt tepsibe téve előmelegített sütőben közepes lángon 8-10 perc alatt sülnek meg.
Én a narancsba szegfűszeget szúrok. Isteni illata van. Azzal szoktam a lakást telepakolni.
Tudtok jó mézeskalács receptet? Amit nem egy hónapig kell tárolni, h puhuljon?:D
Hogy én ezekhez mennyire hülye vagyok..
Ráadásul folyton remeg a kezem is:(
Nálunk maradnak a gömbök. Kíváncsi leszek, milyen fát találunk itthonra lakótársammal. Én szeretnék naaaaagy, ezüstfenyő fát. De majd meglátjuk mi fér bele (az autóba:D:D:D)
Vettem Mikulás csizmákat. Még fel kell őket fúúrni. Aztán jöhetnek bele a bonbonok:D
csajok
ma üveg festékeztem.és megjöttek a formalyukasztóim is amik szintén karácsonyi mintásak.
jövőhéten neki vágok az ovis adventi naptár elkészítésének.
gyerekeknek akarom meglepinek.
További ajánlott fórumok:
- Ki tart velem szeptember 5-től, karácsonyig a diétámba? Együtt könnyebb!
- Új év előtti elhatározás avagy Karácsonyig -5kg!
- Karácsonyi sütés-főzés / Mi lesz a karácsonyi menü?
- 2010 karácsonyig - 15 kiló. Társakat keresek, együtt könnyebb:)
- NAGY FOGYÁS! 2011 karácsonyig lefogyunk!
- Ki mikor kezdi a karácsonyi készülődést?