Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Sógyurmát szeretnék készíteni.Hogyan kell? fórum

Sógyurmát szeretnék készíteni.Hogyan kell? (tudásbázis kérdés)


22. inci47 (válaszként erre: 20. - Anita1974)
2008. nov. 28. 18:54
Én is így csináltam annó még óvónéniként, nagyon szerettünk vele dolgozni, szép ajándékokat lehet belőle készíteni, amit lakkal le is fújtuk.
21. mreich
2008. nov. 28. 13:44
Mi éppen ma csináltunk só-liszt gyurmát a kisfiammal. 20 dkg liszt, 20 dkg só, 125ml víz és két evőkanál étolajból. Először a lisztet és a sót kell alaposan összekeverni, utána pedig lassan hozzágyúrni a vizet és az olajat. A művek elkészítése után először szárítani kell egy hétig szabad levegőn vagy gyorsabban sütőben fél órát a legalacsonyabb fokozaton nyitott ajtónál, majd fél óránként már csukott ajtónál 50 fokkal emelve a hőmérsékletet 150 fokig. Szárítás után pedig még ki lehet égetni kb 200 fokon, de figyelni kell, meg ne égjen, főleg a vékonyabb helyeken. Egyes részeket le is lehet takarni alufóliával, nehogy túlbarnuljanak, míg a többi világos marad. A végén színtelen lakkal célszerű lekenni vagy fújni a kész alkotást. Jó munkát mindenkinek!
2008. nov. 11. 08:44
Én is főzött gyurmát szoktam készíteni,nekünk nagyon bevált.25 dkg liszt,3 evőkanál só,3 dl víz,2 evőkanál olaj,1 evőkanál borkősav és ételfesték vagy tempera.Összekeverjük (nokedlisűrűségű massza lesz),majd teflonserpenyőben lassú tűzön állandóan kevergetve addig főzzük,amíg összeáll.Hűtőben tárolom,de ott is egy idő után megavasodik az olaj benne.
19. 2bc7365ec9 (válaszként erre: 18. - F5302bda64)
2008. nov. 9. 10:55
Még annyit hozzátennék, hogy alkalom adtán kicsit ragad, ezért át lehet gyurni még egy kis liszttel ha kész van, illetve lisztezni a részeket, utána vizzel könnyen össze lehet ragasztani őket.
18. f5302bda64 (válaszként erre: 17. - 2bc7365ec9)
2008. nov. 9. 10:09
Köszi,hogy leírtad kipróbálom ezt is jól hangzik,a gyerekek örülnek majd neki!:-)))
2008. nov. 8. 20:57

Most csináltam egy nagyon jó főzött gyurmát. nekem ez sokkal jobban bejön mit a főzés nélküli. Teljesen homogén, de kezelhetőbb mint a rendes gyurma.

a recept:

40 dkg liszt

20 dkg só

két evőkanál olaj

6 dl víz


összekeverni, közepes tűzön megfőzni

paprikával színeztem egy részét, ebből lesz az angyalka feje :)

2008. nov. 8. 20:32

só és liszt (ugyanannyit mindekttőből) 1 kk vagy 1 ek olaj (a mennyiségtől függően) és annyi vizet, hogy gyurmaszerű legyen! Ha folyékony szinezőt raksz bele, akkor ügyelj arra, hogy az is hígítja!

Jó gyurmázást!

15. 2bc7365ec9 (válaszként erre: 14. - F5302bda64)
2008. nov. 8. 20:06

Hülye a kérdés, de az ugye víz és cukor felfőzve?

És ez tényleg stabilan megtartja?

14. f5302bda64 (válaszként erre: 13. - 2bc7365ec9)
2008. nov. 8. 18:55
Én cukorsziruppal szoktam,jó sűrűre kell főzni és csak belemártani forrón a részeket!
2008. nov. 8. 17:21
Szerintetek a sólisztgyurmából készül alkatrészeket össze lehet stabilan ragasztani ragasztópisztollyal? angyalkákat meg hóhembert akarok gyártani de részenként egyszerűbb lenne.
12. Missygirl.e (válaszként erre: 7. - F5302bda64)
2008. nov. 7. 08:42
Hoppá, ezt nem tudtam! Pedig az oviból van a recept.... Köszi, hogy szóltál!
2008. nov. 7. 08:35
Van egy só-liszt gyurma könyv(pontos címét nem tudom),ami tele van jó ötlettel!
10. f5302bda64 (válaszként erre: 8. - Emily32)
2008. nov. 7. 08:34
Tényleg ezt kihagytam de jó,hogy írtad hiszen ettől még fényesebb is lesz!:-))Köszike!
2008. nov. 7. 08:33

A só és a liszt mennyisége mindig egyforma legyen.

Könnyen gyúrhatóvá higítsd vízzel.

Szinezd temperával,ha kész a figura tedd be a sütőbe alacsony hőfokon.

Ha sokáig szeretnéd eltenni emlékként lakkozd le.

2008. nov. 7. 08:32
Egy kis olajat is tehetsz bele,attól jobban összeáll!
7. f5302bda64 (válaszként erre: 6. - Missygirl.e)
2008. nov. 7. 08:31
Az veszélyes gyerekekre nézve,a sima só-liszt gyurmát ha bekapja meg semmi baj nem lehet!(na az sem egészségbomba,de legalább nem annyira árt!)
2008. nov. 7. 08:29
Én úgy tudom a gyógyszertárban kapható tim só a legjobb erre a célra. A pontos receptet most hirtelen nem tudom, de a mint megkerestem leírom.
2008. nov. 7. 07:31
Liszt, víz, jó sok só...én utána be is festettem, és rátettem száradni a radiátorunk alá egy újságpapírra. Sok sikert! :-)
4. f5302bda64 (válaszként erre: 3. - F5302bda64)
2008. nov. 7. 07:30
Bocs a só is 1 kg
3. f5302bda64 (válaszként erre: 2. - Kriszti0430)
2008. nov. 7. 07:30
1kg sima liszt 1 kf aprószemcsés só,annyi víz,hogy gyúrható tésztaszerű legyen én szoktam venni ételfestéket és piros,sárga,kék,zöld színűre festem a 4 felé vett masszát!
2008. nov. 7. 07:20
Nekem olyan recept kell ami biztosan bevált már nállatok amit már használtatok ti is! :)
2008. nov. 7. 07:19
Sógyurmát szeretnék készíteni.Hogyan kell?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook