| Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó |
| ||
| és azt vajon hogy számolják?mert az elsőnél ugye a fizum után,a másodiknál pedig az az összeg után,amit most kapok, vagy ugyan annyi lenne mint az első babánál?és amíg meg nem születik,addig az a pénz jár,amit most kapok?bocs a sok kérdésért.:) | ||
|
| ||
| Igen. | ||
|
| ||
| ugy mint első körben? | ||
|
| ||
| Akkor a kicsi után újra jár a TGYÁS, aztán a GYED. | ||
|
| ||
| már mint a ha a nagy még nincs két éves és megszületik a tesó?akkor milyen pénz jár? | ||
| ||
| és ha két év alatt megszületik a másik baba is?akkor is gyes jár? | ||
| ||
| A pénz miatt én is letettem volna róla, de nem volt más lehetőségem. Munkám nem volt a gyes előtt, így nem volt hová visszamenni. Legyetek erősek, amikor egyetlen fillér jövedelmem nem volt, akkor saját magam után kellett volna fizetnem a havi 4500 Ft tb-t, hogy elmehessek orvoshoz. Emiatt döntöttem úgy, hogy amíg nem dolgozok, addig a semminél ez is jobb,főleg hogy még szolgálati időnek is számít, tehát amikor a nyugdíjhoz számolják az éveket, akkor majd beleszámítják. Egyébként én 8 éve ennyi pénzt kapok, azaz korábban ennél még kevesebbet, volt hogy két három év alatti gyerekkel voltam gyesen 21000 Ft-ért. Ezzel csak azt akartam érzékeltetni, hogy mi nem az anyagiak miatt vállaltuk a három gyerkőcöt... | ||
| ||
| Én is azt hittem hogy több pénz...
Én is letettem róla... | ||
| ||
| asztaaaaaa......
akkor ezzel le is tettem róla... | ||
| ||
| Én főállású anya vagyok egy éve. Elvileg 4 órában lehet mellette dolgozni, vagy ha otthon dolgozol akkor korlátlan időben. Az összege egyenlő a gyes összegével, azaz 25790 Ft. | ||
| ||
| mit tudtok róla?lehet mellette dolgozni?mivel jár,van már ilyen topic? | ||
| ||
| nekünk azt mondták, csak saját gyerek számit, de nálunk nincs közös | ||
|
| ||
| nagyon remélem,hogy azért nem alszik nyugodtan a nő és a sors még ezt visszaadja neki,én mint anya ezt a tettét egyszerüen nem tudom épp ésszel felfogni. amugy mi se vagyunk házasok és ez nem is számit a törvény előtt mert csak azt nézik hogy egy háztartásban hány gyerek van. | ||
| ||
| az lenne jo ha mások igy igy gondolkodnának mint te. a párom exe viszont teljesen lehuzott minket mostmeg kilökte az utcára a gyereket. vagyis nem az utcára hanem betette egy otthonba a tudtunk nélkül. most mi intézzük hogy ide jöhessen szegény. | ||
|
| ||
| mi nem vagyunk megesküdve és nincs közös gyerek.
Azt nem nézik nekem hány gyerek van, ha az ö tartásdiját itélik meg, mondván: fizessen az enyémek apja többet. Én nem kérek többet, mert akkor a levegöt venném el a volt férjemtöl, igy meg van esélye uj életet kezdeni és szerencsére sinen is van. Mjad ha párom egyik gyereke befejezi a sulit, kérjük az uj megállapitást, okosabban.(nem most lesz az sem, mondjuk már 19 éves) | ||
|
| ||
| uristen! Az rengeteg! de ha nálatok van 3 akkor nem kellene ennyit fizetnetek. ez tuti mi megkérdeztük anno egy ügyvédtől,hogy hogy lehetne csökenteni a gyerektartást és azt mondta,hogy ha 3 gyerek lenne akkor sokkal kevesebbet kellene. | ||
|
| ||
| Vannak igazságtalanságok, nagyon sok ilyen haelyzetekben.
A párom ex családja is megél 4 en vagy 500 ezerböl igy, mi 5 en meg cirka 160 bol | ||
| ||
| mi havi 125 öt két évig, most havi 68 at fizetünk(2re), hozzáteszem munkanélküli vagyok és sajátjaimra (3 ra) 24 et kapunk.
Az állam sem elölegezi meg nektek? elvileg megkellene | ||
|
| ||
| csak elég szar,hogy a párom 10 évig fizette a gyerektartást ami havi 30000.- volt,most meg ők nme fizetnek semmit mert a nő még szült 4 gyereket és igy mentességet kapott.mi meg azt se tudjuk hogy csináljuk a dolgainkat,hogy mindenkinek jó legyen,mármint a gyerekeknek. | ||
|
| ||
| Hát az! nem is kicsit, de lehet a fiunak jobb igy | ||
|
| ||
| köszi a válszod.
azért rakta az utcára,mert a nő férjhez ment és kimentek külföldre a fiut meg nem akarták magukkal vinni,mert nem jött ki a nevelőapjával. gusztustalan tudom. | ||
|
| ||
| skypeon elérhettek, saját tapasztalatom szerint tudok írni dolgokat, ide nem minden nap jövök:)
wadmacs197474 | ||
| ||
| szia! ha 18.évét betölti a legnagyobb, nincs gyet (föállásu anyaság)
Viszont, ha nappalin tanul, akkor jár kedvezmény, ingyenes tankönyv( nem mind ingyenes) és 50 % étkezés. Viszont 3 kiskoruval (saját) 90 %ossal utazhatsz vonaton és buszon. Ez esetben az apa .. mert övé mindhárom (neked a nagy nem saját, de nézz utána mert egy háztartás lesz és igy nem tudom) Amugy miért rakta utcára? | ||
|
| ||
| Sziasztok! Tudna nekem valaki segíteni?
Van 2 gyermekünk a párommal. Viszont a párom exfelesége kitette a fiukat az utcára és mi most magunkhoz akarjuk venni. De anyagilag nem igazán állunk tul jól,és arra gondoltunk,hogy én elmehetnék anyaságira,bár még a kicsi 7 hónapos. az anyasági mellett dolgoznék. de mire ezt megtudom igényelni az 2 év 5 hónap. addigra a a párom fia 18 éves lesz de még iskolás. igénybe tudom akkor még venni, és a másik,hogy vannak támogatások vagy kedvezmények 3 gyerek után? | ||
| ||
| én nem dologztam ez idö alatt, nem volt hol. Megértelek, jo döntés volna, ha utána ha ez lejár, eltudsz helyezkedni valahol.
szoritok Neked, és igen ,tudom, fött kaja, tiszta ruha, ismerös :) | ||
|
| ||
| Persze.Én a Békés Megyei Vízmünél vagyok vízmérő hitelesítő.Nem rossz munka,csak a főnök nem jó.De nagyon beteg,és lehet,hogy nemsokára lesz új főnök.Az álmom a főállásu anyaság mellett négy órás munka,így el tudnám látni a háztartást,a kicsiket el tudnám hozni ebéd után ugyanúgy mint eddig,tudnék főzni,mert mindig főtt kaja van itthon,stb.De gondolom neked ezt nem kell részletezni.És azért ezt nyolc órás munka mellett nehéz kivitelezni. | ||
|
| ||
| Nincs mit :) leirod mit dolgoztál? | ||
|
| ||
| Köszönöm a megerősítést. | ||
|
| ||
| akkor maradj otthon, nekem megérte, ugyanigy döntenék ujra és ujra :) | ||
|
| ||
| Tudod én is az az anyatípus vagyok,hogy mindent a gyerekekért.És vártam a megerősítést valakitől.Annó indítottam ilyen fórumot,és ott is szinte mindenki azt mondta,hogy itthon maradna.Hogy lenne hova visszamennem?Nem tudom.És ez az,ami bizonytalanná tesz. | ||
|