Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogyan kell töltött káposztát készíteni? fórum

Hogyan kell töltött káposztát készíteni? (tudásbázis kérdés)


1 2 3 4
52. Klimpírozi (válaszként erre: 51. - 036bf4cfe4)
2009. jan. 3. 13:06

még mielőtt galléros pávián lennél - biztosan jól állna, és népszerű lennél itt is pár fotóval - próbáld kis sütőben a töltött káposztát, valami isteni, leginkább agyagedényben elkészítve.

Mindent ugyanúgy csinálj, ahogy a tűzhelyen főzött káposzta esetében szoktad, csak told a sütőbe...más az íze valamiért, nekem sokkal finomabb:))

51. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 50. - Zöldségevő)
2009. jan. 3. 12:55
Galléros pávián legyek ha értelek én csak azt mondtam hogy ez rakott káposzta. A másik amikor lábasban főzöm a káposztát addig főzöm míg puha nem lesz a lefőtt vízet pótolom többször is.
50. zöldségevő (válaszként erre: 48. - 036bf4cfe4)
2009. jan. 3. 12:31

Miért lenne vízmentes!

Amikor beleraksz mindent, felöntöd vizzel!

Olyanra sütöd amilyenre akarod!

amig nem próbáltad ki, ne mond véleményt:)

2009. jan. 3. 06:59

A töltöttkáposzta az az étel,aminek nincs kötött receptje.tekintve,hogy tájegységenként változik.szabolcsban legtöbben paradicsomos alappal készítik,felénk pedig csak simán,pici habarással.

egy biztos,én még eddig akárhol ettem,az mind ízlett.:)

még a vajdaságban is,ahol szármának hívják és krumplipürével eszik :))

48. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 47. - Zöldségevő)
2009. jan. 3. 00:33

"vizmentes, összesült töltöttkáposzta"


Ez beon egy rakottkáposzta fajta. Én nyakatekert rakott káposztának nevezném.

2009. jan. 3. 00:23

340-en nézték meg:) Nem semmi:)

Biztosan nem bánta meg aki elkészitette!

Régi, ősi, bevált recept!

2009. jan. 3. 00:20

:) Töltött káposzta...sütőben elkészitve


Nézzétek meg a zöldséges recepteknél!


Én örököltem..és adom tovább:)


Azt hiszem nagyon sokan megnézték...remélem el is készitették!


Ha jót akartok enni....főzzétek meg!

Hidegen melegen ajánlom:)

Jó étvágyat!


.

45. c42a13b98c (válaszként erre: 44. - 036bf4cfe4)
2009. jan. 2. 23:42
Dízel autóval egészen simán. Amikor nagyon felment a gázolaj ára, akkor egy ideig rengeteg dízel autó után lehetett érezni az "étterem-szagot". Aztán hirtelen állítólag annyira rossz volt a napraforgótermés, hogy duplája lett az étolaj ára...
44. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 43. - C42a13b98c)
2009. jan. 2. 23:25

"semmit nem csinálok olajjal, tekintve, hogy az az autóba való"


Na azt még megnézem hogy mész napraforgóolajjal.

43. c42a13b98c (válaszként erre: 42. - 036bf4cfe4)
2009. jan. 2. 23:17

Hiába is mondanád. ;-)

Mellesleg egyetértünk(paradicsom hanyagolásában, rizsben, rántásban), de számomra egy gasztro-merénylő, aki a rántást olajjal csinálja!!!

Mondjuk én semmit nem csinálok olajjal, tekintve, hogy az az autóba való!;-)

Nemsoká felteszem az én töltöttkáposztám receptjét, talán érdemes kipróbálni, eddig még senki nem panaszkodott...:-)

42. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 40. - C42a13b98c)
2009. jan. 2. 23:07
Nem mondtam hogy főzz olajjal.
41. McKenzi (válaszként erre: 39. - 036bf4cfe4)
2009. jan. 2. 22:53

Jó étvágyat! :)


Nekem mindkettő ízlik, talán egy kicsit jobban a szabolcsi, kár hogy olyat nem tudok csinálni, de néha hoz a barátnőm vidékről :)))

40. c42a13b98c (válaszként erre: 39. - 036bf4cfe4)
2009. jan. 2. 22:53
OLAJ????!!!! Fúúúújjj!
39. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 38. - McKenzi)
2009. jan. 2. 22:52
Szabolcsi vagy nem szabolcsi az paradicsomos káposzta. Amit most csinálok az bő olajos rántás paprikával és rizzsel, nekem ez ízlik. Nagyon szeretem a paradicsomot de nem káposztával. nagyon jó káposztát fogtam ki finom vajpuha megyek és berántom.
38. McKenzi (válaszként erre: 36. - 036bf4cfe4)
2009. jan. 2. 22:47
úgy tudom a szabolcsi így készül, már ettem ilyet és szerintem finom :)
2009. jan. 2. 22:21
Három nap után hogy néz ki a tarhonya?
36. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 34. - Ea9bff1b44)
2009. jan. 2. 22:20
Na de könyörgöm abból paradicsomoskáposzta lesz!
35. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 30. - Bogárka62)
2009. jan. 2. 22:19
De az vízes ami nincs berántva. Akkor te egy zöldbabfőzeléket se rántasz be? Én egy órája kezdtem főzni épp a káposztát jó vecsésit kaptam nagyon pikáns lesz.
2008. nov. 5. 14:57

Én sem hallottam még tarhonyás verziót!

A káposztát és sem szoktam se rántani, se habarni. Nyakonöntöm paradicsomlével, és úgy főzöm meg.

33. 10d89b51ea (válaszként erre: 32. - Tojpike)
2008. nov. 5. 11:10
szia!! hát én már nem most kezdtem a főzést, de, hogy tarhonyát töltött káposztába, még ilyet nem hallottam?
2008. nov. 4. 18:27
Sziasztok! Ha jó töltött káposztát akartok enni, akkor próbáljátok ki, hogy a rizs helyett tarhonyát vagy reszelt tésztát raktok bele! Betöltés előtt a tarhonyát (vagy tésztát) meg kell pirítani! De lehet úgy is hogy fele rizs és a többi a pirított tészta! Isteni finom! Én oda vagyok érte!
31. Bogárka62 (válaszként erre: 29. - Ea9bff1b44)
2008. nov. 4. 16:16
Szia! Gondolom olvastad, hogy én gyorsrizzsel csinálom a káposztát. Nekem még nem volt gondon azzal, hogy szét főtt. De, hát ahány ház, annyi szokás. Üdv.
30. Bogárka62 (válaszként erre: 27. - Frutty)
2008. nov. 4. 16:01
Én soha nem rántom be, és nem is habarom! De, az anyósom berántja! Ez szerintem ízlés dolga. Mi azt szeretjük ami nincs berántva.
2008. nov. 4. 15:38

Én is rendes rizset használok, de egyszer-kétszer próbálkoztam gyorsrízzsel is, de nem volt az igazi, mert széttfőtt, mire a hús is megpuhult.

Ha káposztatöltéskor marad töltelék, én is megcsinálom gombócnak-illetve a gyerkőcnek szoktam külön is csinálni húsgombócot paradicsomszószban. Ilyenkor ütök hozzá tojást, hogy összetartsa a masszát.

2008. nov. 4. 15:05

aki még nem főzött töltöttkáposztát az azért, aki meg "profi", azért olvassa el a recepteknél, a zöldségételeknél a sokak álltal leirt változatokat.

Mindenki másképp csinálja..... és biztosan mindegyik nagyon finom!!!

De fő a változatosság....és az ember holtig tanul:)

27. frutty (válaszként erre: 26. - Lilly1)
2008. nov. 4. 14:18

szoktátok,rántást v habarást tenni?

bocsika,de tényleg nem csináltam még?!

26. Lilly1 (válaszként erre: 25. - Frutty)
2008. nov. 4. 14:15

Hát, frutty, nem irigyellek, ahányan vagyunk, annyiféleképpen főzzük! :-)

Én is feltettem a saját változatomat, ami római tálban készül (l. receptjeim között: Az én töltött káposztám). Legutóbb már felírtam, pontosan hogy csinálom, mert több receptet szoktam összeötvözni. :-)

Szerintem érdemes Gundel módra csinálni hozzá a rizst, azaz félpuhára párolni. Így nem kell izgulni, hogy vajon a rizs megpuhul-e benne időben.

Az egyszerűség kedvéért én csak a szálas káposztában hempergetem meg a húsgombócokat, de persze lehet levélbe is tölteni.

25. frutty
2008. nov. 4. 10:01
nagyon kőszőnöm!
2008. nov. 3. 22:42
Tegnap én is ezt főztem. Én nem töltöm káposztalevélbe a tölteléket, csak egyszerűen gombócokat csinálok. Tojás mindenképp kell bele, bár tegnap kissé szétmentek a gombóckáim.
23. Bogárka62 (válaszként erre: 22. - B.Mária)
2008. nov. 3. 21:45
Lehet, hogy legközelebb rendes rizzsel csinálom. Eddig nem is gondoltam rá mert igy tanultam és ez maradt meg. Köszi a tanácsot!
1 2 3 4

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook