Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Szerintetek mikor aratják a tarhonyát? fórum

Szerintetek mikor aratják a tarhonyát? (tudásbázis kérdés)


❮❮ ... 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 ... ❯❯
2010. márc. 27. 22:15
Bevetettem a kamrába 3 hete, holnap aratok..:-)
1648. loch ness
2010. márc. 23. 10:10

Idézek topikunk hőskorából néhány választ. Érdemes megfontolnunk őket, mert lehet nekik is igazuk, annyiféle tarhonya van. Nehogy beszűkítsük az igazságot azzal, hogy csak a saját tapasztalatainkra hagyatkozzunk. Ha nem is aranytarhonyát, de finom ételnekvalót a következő alkalmakkor is lehet aratni:


Ahol én lakom minden év február 30. -án:))

Augusztus 37-én.

Akkor, amikor a kagylótésztát halásszák.

:)))) Meg a csigatésztát gyűjtik és a betűtésztát nyomtatják... :))))

A tarhonyát Maláriában aratják az 5. évszak végén

Éppen most arattam... a közértben... 250ft-ért. . .

:-DDD

karácsonykor:):)

neeem, húsvétkor. . . :)

Az eperlevél szedés után, a sok Kopasz Honya gyűjti be.

én előbb a dugót szedem le a parafáról, majd ez után megterem a nylont a celofán -na ekkor jön a tarhonya szezon!

Kozvetlenul a fusilli utan es a szarvacska elott. . . Asszem;D

Mielőtt leesik a piros hó, azaz térdig érő szélben. Figyelni kell a mézesbábárnyék hatását is, különben csak levelével együtt lehet aratni és mehet a cefrébe. ;D

Úgy tudom, hogy julius 47. -én:))

1647. 61fc1393dd (válaszként erre: 1645. - Zebracsikó)
2010. márc. 23. 07:29
Oké, tudjuk, hogy a válasz a kérdésre a 42, ám ez ügyben itt sokan kifejtették már az évek folyamán, hogy van ennél sokkal fontosabb kérdés is ez ügyben. :-)
1646. cabcd72c72 (válaszként erre: 1645. - Zebracsikó)
2010. márc. 22. 23:56

"május negyvenkettedikén", az egy más műfaj, kérdezze meg orvosát, gyógyszerészét.



Erről a mondatodról ez jutott eszembe.:-)))

Kár a dátumokról vitázni, mert a tudományos tények, azok makacs dolgok.:-)))

2010. márc. 22. 19:28

május negyvenkettedikén. Ezt mindenki tudja!

:)

1644. kattyus (válaszként erre: 1639. - Cabcd72c72)
2010. márc. 22. 19:26
A tarhonyának lelke van:) Hát még a szuláknak:)
1643. 61fc1393dd (válaszként erre: 1642. - Loch ness)
2010. márc. 20. 19:04
Ez egy komoly tudomány, nem kéne őket méginkább frusztrálni. Esetleg egy rövidített változattal, kerülve a szakmai szöveget, meg lehet próbálni, bár szerintem összességében az eredmény nincs egyenes arányban a hasznosságával.Talán egy bolondbál keretében népszerűsíthető...
1642. loch ness (válaszként erre: 1641. - 61fc1393dd)
2010. márc. 20. 17:59
Már nekem is eszembe jutott. A termelőkön kívül még a pszichiátriai betegeknek is ajánlanám, mert az olvasása sokat javítana a kedélyállapotukon.
1641. 61fc1393dd (válaszként erre: 1634. - Loch ness)
2010. márc. 20. 17:28
Ezt a topikot megkéne jelentetni papír alapú kézikönyvként is, az őstermelők számára, még a vetés ideje előtt. Tekintettel arra, hogy abban a formában magyar pusztában könnyebben olvasható.
1640. loch ness (válaszként erre: 1638. - 61fc1393dd)
2010. márc. 20. 13:04
Látod, ismét becsaptak...
1639. cabcd72c72 (válaszként erre: 1638. - 61fc1393dd)
2010. márc. 20. 04:46
A kávé és széntermelés az egy más műfaj, nem keverhető a tarhonyatermesztéssel!:-)))
1638. 61fc1393dd (válaszként erre: 1634. - Loch ness)
2010. márc. 19. 21:17
...néha sikerült kávébarna, vagy szenes tarhonyát beszerezni, igaz, hogy kissé keserű volt, de a miénk.
1637. loch ness (válaszként erre: 1635. - 61fc1393dd)
2010. márc. 19. 17:43
Na látod, kár volt hinni nekik...
1636. cabcd72c72 (válaszként erre: 1634. - Loch ness)
2010. márc. 19. 16:51
:-)))
1635. 61fc1393dd (válaszként erre: 1634. - Loch ness)
2010. márc. 19. 09:31
Akkor itt Pesten a Kiss János Úttörőcsapatban jól titkolták...:-)
1634. loch ness (válaszként erre: 1633. - 61fc1393dd)
2010. márc. 19. 08:41

Az aranytarhonya nem Kínából való! Az valami más fajta!

Kérem az új érdeklődőket, olvassanak kicsit vissza. Topikunk lassan kézikönyvként működik, minden alapvető információ megtalálható benne a tarhonyatermesztésről.

Az aranytarhonya hazai termés!

1633. 61fc1393dd (válaszként erre: 1617. - Leoborta)
2010. márc. 18. 17:31
Visszatekintve az időben, mivel már nem vagyok mai zsenge pipi,úgy emlékszem, annak idején mi úttörőgombócot ettünk tarhonya helyett.Ezzel jól beetették a népet. Pedig, ha tudtuk volna mennyire más íze van a csing-csungi aranytarhonyának... a szabad európa rádiót sem hallgatunk volna, csak Mao elnököt.
1632. loch ness (válaszként erre: 1631. - Cabcd72c72)
2010. márc. 16. 11:10
Kár :(
1631. cabcd72c72 (válaszként erre: 1630. - Loch ness)
2010. márc. 15. 11:09

A Február 13.-i aratásnak nincs párja, minőség szempontjából, akármennyire úgyan azok az éghajlati viszonyok.

Még szerencse, mert lenne olyan tarhonyatermelő, hogy Július 13.-ra is térdig érő havat kérne, a Természetfelelőstől.:-)))


Az megfelelő időjárás a gépekkel már simán megteremthető bármelyik nap az év során /hóágyú/, de a dátummal még nem tudjuk ugyan ezt megvalósítani.:-)))

1630. loch ness
2010. márc. 13. 10:32

Tényleg, ma, március 13-án, mikor ismét térdig ér a hó, lehet, hogy megint lehet aratni az aranytarhonyát? Ez figyelemreméltó ötlet!


Valaki? Szakértő?

1629. kattyus (válaszként erre: 1628. - F64f0d9a69)
2010. márc. 11. 20:14
Mivel ma felbontottam az utolsó üveg tarhonyalekváromat, az aranytarhonyám egy részéből főzök lekvárt.
2010. márc. 11. 12:52

Kedves tarhonyatermesztő társaim!Ebben a szép havas márciusi időben ne is gondoljunk hamisításra, mert - nálunk legalábbis - már lassan megint lehet aratni az arany tarhonyát. Gondolom ez mindenhol így van, bár most kicsit kisebb a termés mennyisége.A sok hó kedvez a másodszori aratásnak.

A kínai tarhonyából magot, vagy csemetét kaphatnék Leoborta?

Szép napot kívánok mindenkinek!

1627. cabcd72c72 (válaszként erre: 1626. - Hatan)
2010. márc. 11. 02:42
Látom elérted célodat, "megvilágosodtál" tarhonya termesztés ügyben. Gratulálok.:-)))
1626. Hatan
2010. márc. 9. 17:18
Lebuktam. Nem is kaptam eddig semmit ezért a remek találmányért! A forditási hiba olyan elterjedt gondoltam nem tűnik fel. Termelni vagy termeszteni? Hazánkfiai igen-igen összetartanak tarhonya ügyben. Kínai követségen sem méltányolták ötletemet.Pedig csak vatikáni valutát kértem volna érte.
1625. d771568264 (válaszként erre: 1622. - Hatan)
2010. márc. 9. 17:10

"lyukas tarhonya."

Ez a hamissitvány a leggyengébb annyira,hogy ilyen nincs is.A kinai tudósok igen fejlett módszereket alkalmaznak a tarhonya termesztésben,keresztezésében és nemesitésében.Kinában halálbüntetést is kaphat a tarhonya hamissitó.

1624. loch ness
2010. márc. 9. 10:13
Igaz, én véletlenül rossz szót használtam. A tarhonyát termeszteni kell, nem termelni. Lehet, hogy ebből következtettél helytelenül a tevékenységünkre.
1623. loch ness (válaszként erre: 1622. - Hatan)
2010. márc. 9. 10:12
Tiltakozom! Ez hamisítás! A mi tarhonyatermesztő egyesületünkben csak igazi, hamisítatlan tarhonyával foglalkozunk! Ez a megbízhatóságunk alapja, ezért is özönlenek hozzánk a megrendelések. Úgyhogy itt inkább ne áruld a készülékedet. Amikor belépünk a szövetségbe, mindenki aláírással kötelezi magát a becsületes termesztésre.
1622. Hatan
2010. márc. 8. 16:50
Mert "Termelni" kell. Ez egy újra felhasználható anyagból készült "made in china" gyártósor. Mindenből mindent tud termelni. Szegény hazánkban maradt tarhonyaTERMELŐK megsegítésére, EU-s segéllyel továbbfejlesztett változat. Úgy működik, hogy a kínai makaróniból cérnametéltet kihúzza, Utána a sok chinai -hivatalosan nem létező- gyermekmunkás kis ollókkal tarhonya méretűre vágja. Így lesz pici tarhonya, meg lyukas tarhonya.
1621. loch ness (válaszként erre: 1618. - Hatan)
2010. márc. 8. 14:56
Ezt én sem értem. Hogyan lehetne tarhonyát gyártani, amikor azt termelni kell? A gyártósor netán öntöz, kapál és arat? A szulákokat viszont 1000 %, hogy nem tudja pótolni...
1620. cabcd72c72 (válaszként erre: 1618. - Hatan)
2010. márc. 7. 01:21
Azért nekem valami nem világos, hogyan lesz ebből tarhonya? Kifejtenéd?:-)))
❮❮ ... 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook