Szerintetek mikor aratják a tarhonyát? (tudásbázis kérdés)
Én inkább esőben nem öntözöm, mert akkor gombócokat szüretelnék!
Mert nem csak nyúlik, de dagad is!
Az igazi NAGY azaz főszüret február 13-án van.
Remélhetőleg térdig érő hóban :))
Nekem folytonérő fajta is van.
Nem esik az eső és állandóan locsolni kell!
Nem érünk rá :D
Szerinted?
Na azért!!! Kezdtem nagyon felháborodni!!!
:)
..az ablak "folytonosságról" volt csak szó véleményem szerint, arra vonatkozott a "szándékosság", mint kizáró feltétel az automata nyitóberendezés cserének.:-)
Egyetlen tarhonyatermelőről sem tételezi fel a Szövetség, hogy szándékosan tönkretenné a tarhonyát tartalmazó ételt.:-)
hát ez az összetevő tartalmaz csontot: füstölt pulykacomb.
Az automata ablaknyitót a központ azonnal cseréli, ahogy a távérzékelő jelzi, hogy meghibásodott. Amennyiben az ablakfolytonosság megszakad, ott ablakkal együtt megy a csere szerkezet.:-)
Természetesen ez csak akkor van, ha az ablakfolytonosságot nem szándékosan okoztad.:-)
:)))
Épségben megérkezett, köszönöm!
Nem maradt belőle egy szem tarhonya sem, a csontot is lerágtuk rendesen, nincs már kutyusunk...
Nagyon ízletes lett!
Én is elkészítem legközelebb:D
Elromlott az automata ablaknyitóm, úgyhogy a kaja üvegcserepekkel együtt érkezett :( Tudnál küldeni még egy adagot? Meg egy szerelőt is küldhetnél. Illetve a legjobb lenne, ha távirányítóval megjavítanád az ablaknyitót.
Több kívánságom nincs, ez úgyis épp három :)
Csiklandozod itt az ízlelőbimbóinkat :))
Kóstolót is kaphatunk???? :DD
Ugyan privát kérdezted a tarhonya-sólet receptjét és elkészítését, de a nagy érdeklődésre tekintettel itt válaszolok:
Hozzávalók:
25 dkg babtarhonya
10 dkg gersli
1 fej v.hagyma
2 gerezd f.hagyma
1 db füstölt libamell vagy füstölt pulykacomb
kevés só, bors
pirospaprika
1 evőkanál olaj
4-5 db tojás
Elkészítése:
A babtarhonyát kevés vízzel fazékba tesszük és egyszer felforraljuk. Majd hozzá rakjuk a fazékba, gerslit, a félbevágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a füstölt húst, és a fűszereket. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, beleöntünk egy evőkanál olajat, és a sütőbe tesszük. Kb. 3 órát hagyjuk sülni. Közben - ha szükséges - felöntjük vízzel.
Amikor már majdnem kész, beleteszünk annyi tojást, ahány személyre készítjük, és hagyjuk sülni még 15 percig.
Vigyázz!
Ha sok sót teszel bele, akkor nem tarhónya-sólet, hanem kimondottan SÓS-LETT, ízt érzel.
Természetesen az első kézikönyvben, a 8413. oldalon található, a harmadik kiadásban. Sajnos az első kiadás nekem sincs meg.
Mert mindannyiunknak évek óta megvan otthon :) Hogyhogy neked nincs? Akkor hogyan tudsz megfelelően bánni a tarhonyáiddal?
Időszerű lenne egy javított változat kiadása. Ebben a fórumban is annyi tapasztalat gyűlt össze, hogy megérne egy újabb, bővített kiadást.
Likam nekem is van.:-) Bocs...rossz az aki félreérti!
Sasolok de nem látom a háeszeket.
:DDD
Azért a másik linket is elolvastad? Az nagyon tetszik, mert tarhonyafát rendelnek tőlünk! :)))
Még jó, hogy észrevetted, köszi!!!!!!!!!
:DDDDD
További ajánlott fórumok:
- 160, -Ft=1 CHF Szerintetek lesz ebből valami? És mikor?
- Ettetek már rakott tarhonyát?
- Hogyan készíted a tarhonyát?
- Tudnátok abban segíteni, hogy hogyan kell tarhonyát csinálni? Olyat szeretnék amilyen az éttermekben van, sötét barna.
- Hogy készítsem a - Virslis tarhonyát -?
- Rakott tarhonyát szeretnék csinálni, bele tehetem a tegnapról maradt pörköltet?