Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Meg tudná mondani valaki, hogy mi az a CIGÁNYSZÓSZ? fórum

Meg tudná mondani valaki, hogy mi az a CIGÁNYSZÓSZ? (tudásbázis kérdés)


18. Guruljka (válaszként erre: 17. - Varbóc)
2015. aug. 18. 14:59
Csak annyiban korrigálnék, hogy a Cayenne-i borsnak nevezett fűszer nem bors, hanem egy elég erős paprikafajta. Apró kis paprika, amit nem kellene kézzel megfogni, és amíg az ember ki nem tapasztalta, óvatosan kell adagolni.
2008. okt. 26. 17:32
Az eredeti receptben szereplő madeira bor helyett lehet szekszárdi, vagy egri vörösbort, mig a Cayennei bors helyett fehér borsot alkalmazni. A legbabrásabb a húskivonat elkészítése.
2008. szept. 11. 08:34

Köszönöm mindenkinek,aki a segítségemre volt.

Most már ennyivel is okosabb vagyok :)

2008. szept. 11. 03:03
A cigányszósz nem a készítőkről - azaz a romákról - hanem a készítés módjáról szól. Általában sötétebb, barna színű szószok, pácok, mártások. Hasonlóan a barnamártáshoz is, amit elég gyakran használ a külföldi gasztronómia ételkészítéshez.
2008. szept. 10. 23:19

Cigánymártás(cigányszósz)


Hozzávalók:



* 0,5 dkg cayennei-i bors

* 5 dkg húskivonat

* 5 dkg vaj

* 2 dkg só

* 4 dl barnamártás

* 1dl madeira bor

* 0,5 dl citromlé

* ½ csomó petrezselyemzöld

* ½ csomó tárkonylevél



Elkészítés:



Húskivonat készítése: különböző húsokból, csontokból vízben fűszerezve, lassú forralással több órán keresztül sűrű kivonatot főzünk


Az elkészített barnamártáshoz madeira bort, húskivonatot és citromlevet adunk, majd lassan forraljuk. Közben utánasózzuk, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet és tárkonylevelet.


Tálalás előtt cayenne-i borssal fűszerezzük és vajdarabkákat keverünk el benne.

2008. szept. 10. 20:25
Szerintem... Nem tudok másra gondolni!
2008. szept. 10. 20:25
Ezt szokták rakni a cigány/roma/pecsenyére is! Ennek nézz utána, hátha...
11. win
2008. szept. 10. 19:46

Én egyszer, amikor saslikhoz, grillezéshez nézegettem recepteket, találtam az alábbit:



Cigánypác

5 gerezd fokhagyma, 2 ek olaj, 1 ek ecet, 1 kk só, 1 kockacukor, 1 kk mustár, 1 ek ketchup, 1/2 kk őrölt feketebors.

Megtisztítjuk, majd átnyomjuk a fokhagymagerezdeket. Az össze hozzávalót jól összekeverjük és sertéshúsok pácolásához használhatjuk.



Bár ez nem szósz, hanem pác... :)))

2008. szept. 10. 18:42
lehet valami barnamártás:))
2008. szept. 10. 18:18
Bocsi,, nem bírtam kihagyni! Szerintem valami szalonnás-hagymás-kolbászos dolog lehet.
8. 9c8432d068 (válaszként erre: 7. - Gyöngyi)
2008. szept. 10. 18:17

Vicces hangulatban van ma mindenki,pedig én komolyan kérdeztem.

Ez van írva a receptbe. ):

2008. szept. 10. 18:14
Ez diszkrimináció!!!Nem romaszósz????
6. 9c8432d068 (válaszként erre: 5. - E71af41436)
2008. szept. 10. 18:12
:)))))))))))))
5. e71af41436 (válaszként erre: 4. - 9c8432d068)
2008. szept. 10. 18:10

viccvóóóótnaaaa :))))


egyébként ha finom volt így is hogy beletetted,akkor nem mindegy? :)lehet nem is adott volna több élményt :))))))

4. 9c8432d068 (válaszként erre: 3. - E71af41436)
2008. szept. 10. 18:05
Gondolod,ha beletettem volna,akkor megkérdezném mi is az?
3. e71af41436 (válaszként erre: 2. - 9c8432d068)
2008. szept. 10. 18:02
és beletetted? :)))
2008. szept. 10. 18:01

Ma egy nagyon finom ételt főztem ebédre,aminek a receptjében a cigányszósz is szerepel.

Lehet,nagyon tudatlan vagyok,de én még nem hallottam róla.

Talán Ti okosabbak vagytok.

2008. szept. 10. 17:59
Meg tudná mondani valaki, hogy mi az a CIGÁNYSZÓSZ?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook