| Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó |
| ||
| Sziasztok!
Köszi a sok "tippet", sajna még nem volt időm átnézni, de megnézek mindent. nálunk sajna nem jár, mivel ahogy írtam jövedelemfüggő. | ||
| ||
| Nekem anno pár éve a hivatalba mondták amugy de itt van egy cikk megkerestem de majd még kutatok ,és elküldöm
http://www.egyszulo.hu/index.php?p=temak&cikk=129 Rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény Kinek ítélhető meg? Az a gyermek részesülhet rendszeres gyermekvédelmi támogatásban, - akinek a családjában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 130%-át - ha a gyermeket egyedülálló szülő, vagy más törvényes képviselő gondozza, vagy - ha a gyermek súlyosan beteg, vagy fogyatékos ------ Mit nyújthat a kedvezmény? - igénybe vehető vele a gyermekétkeztetés normatív kedvezménye- pénzbeli támogatás (július és november) - ingyenes tankönyv - egyéb kedvezményekre jogosultság (Étkezési díjkedvezmény, ingyenes tankönyv) Hová forduljunk a kérelemmel? - a lakóhely szerint illetékes önkormányzat polgármesteri hivatalához | ||
| ||
| szociális és munkaügyi minisztérium honlapján találtam leirást róla, de nem tudom belinkelni, mert nem jó a netem, nem enged minden oldalt megnyitni. Ott nézz szét :-)) | ||
| ||
| meg fogom keresni, és átküldöm, de szólj rám priviben ha elfelejtem (3 gyerkőc mellett már lestrapált vagyok :-))) | ||
|
| ||
| Erről is pontos tájékoztatást kérek :)
Jelenleg gyesen vagyok, ami 26500Ft, de én ugy tudom, hogy a kettő nem megy együtt, vagy ez, vagy az. De az összege nem egyforma? :) | ||
|
| ||
| Ezt honnan irtad ki?
Mivel még nincs gyermekvédelmi, igy a felét fizetem az étkezésnek. Egyébként is fele járna, mivel 3 gyermekem van. De tényleg mostmár engem is érdekel, kutakodom a gyermekvédelmi után. | ||
|
| ||
| Voltunk a jegyzőnél, meg is néztük a szemünkkel a tv-t és tényleg nem jár. Az öregségi nyugdij mindenkori összegének a 130%ához nézték. De ha neten találsz erről cikket, hogy alanyi jogon jár kérlek küldd el és az orra alá dugom a jegyzőnek!!!! Utazási kártyánk van, azt a Mák küldte ki. Gázhoz is jár védendőség, most intézem.
Várom. | ||
|
| ||
| nálunk is jöv.határhoz kötött!!! | ||
|
| ||
| ugy olvastam valahol, hogy ápolási dijon is lehet vele lenni és akkor a gyes összegét kipótolják az ápolási dij összegére talán 37 ezer környékén van | ||
|
| ||
| Sziasztok,biztos az,hogy alanyi jogon jár a gyermekvédelmi a tartós beteg gyereknek?
Nálunk jövedelemhatárhoz kötött. 10 éve asztmás a fiam. | ||
| ||
| Tartósan beteg gyerek után:
-Emelt családi -Gyes 8 éves koráig utána még 2 évig még valami jár pontos nevét nem tudom -Gyermekvédelmi alanyi jogon -Utazási kártya alanyi jogon ami + 1 fő kisérő is ingyen utazhat buszon vonaton villamoson a vonat 90 % os -Ingyen étkeztetés és tankönyv-ez mivel gyermekvédelmi van de ha nincs félár az étkeztetés -eon védendő fogyasztó -Gáz védendő fogyasztó | ||
| ||
| Ha tartósan beteg a gyerek alanyi jogon jár a gyermekvédelmi !!!!Alanyi jogon jár a közgyógy!!!!Kaptok utazási kártyát is ami volánon ,máv illetve helyibuszokon használhat a szülő is mert ha gyereknek jár 1 fő kisérő ingyen utazhat vele.Eon védendő fogyasztó lehetsz.A gáz is tán azt nem tudom mert nekünk nem gáz fűtésünk van. | ||
|
| ||
| Köszi majd megpróbálom. Kíváncsi leszek a doktornő mit fog mondani,kitölti-e a papírt,úgyis most kell majd kontrollra mennünk. | ||
|
| ||
| Voltam a jegyzőnél, nekünk nem jár, mert ezt is a jövedelemhez nézik, nekünk több, mint kellene.
De köszi, hogy szóltál. | ||
|
| ||
| Én most intézem az Eon ill. tigáz felé a kérelmet, azaz a védendő fogyasztónak felvételét, tuti, hogy jár, mert már kaptam kitöltenivaló papirokat, amit vissza kell küldenem.
Jelzem 8 éve szenvedünk betegségben és most apránként tudjuk meg mi jár, mert senki nem világosit fel dolgokról!!!!! Aki tud még járandóságról, jelezze. | ||
|
| ||
| Na ezt én nem tudtam. Ez tuti? Senki nem mondta, pedig a hivatalban is tudják, hogy tartósan betegek vagyunk. | ||
|
| ||
| Igen jár. Az orvos tölt ki igazolást a betegségről. Ezt beküldöd a mákhoz és gyesen is lehetsz, emelt családit is kapsz. Utazási kedvezményben is részesülsz. Ha már óvodás, iskolás a gyerek, akkor 50%-os étkezési támogatásban is részesülsz.
Mi is ebben a cipőben járunk. | ||
|
| ||
| Marha jó ez a rendszer.Lejár a közgyógy kártyánk.Az orvos kitöltötte a papirt.Át vittem a hivatalba,és kérnek a férjemtől kereseti igazolást.Tőllem a gyes+családipótlék papirját.Még jó hogy alanyi jogon jár. | ||
| ||
| Sziasztok.Tartósan beteg gyereknél a gyermekvédelmi támogatást is igényelheted.Kató1 | ||
| ||
| Úgy tudom, jár allergiás asztmára az emelt családi pótlék. Szerintem érdemes igényelned, mert csak ezután kaphatod meg a közgyógy kártyát.
A pullmonológustól kell kérni egy igazolást, hogy a gyermeked tartósan beteg. Ezután kell a MÁK-hoz bemenni, és kérni az emelt összegú családi pótlékot. Pár héten belül postázzák a határozatot (vele együtt az utatazási kedvezményre jogosító kártyát), és ezzel a határozattal és a tartósan beteg igazolással kell bemenni a polgármesteri hivatalba. A közgyógy kártyán évi 6000 ft van, amit meghatározott gyógyszerekre lehet felhasználni. | ||
|
| ||
| Sziasztok. Azt szeretném kérdezni,hogy érdemes-e megpróbálnom a kiemelt családi pótlékot,allergiás gyerekemnek? Kórházban még nem voltunk soha ez miatt hál'Istennek,és mostanában jobban is van mint az elmúlt években,viszont állandó gyógyszerei vannak,meg is kaptuk rájuk a kedvezményre jogosító papírt pullmonológustól amit a körzetinek kellett leadnunk hogy ő is felírhatja.
Sajnos csak most tavasszal tudtam meg hogy ilyen létezik,és esetleg mi is jogosultak lennénk rá. Leírná valaki ennek a menetét,ki állapítja ezt meg tulajdonképpen? | ||
| ||
| egy telefonhívást lepattintanak, egy levelet meg meg kell válaszolniuk | ||
| ||
| írásban...... | ||
| ||
| Én már olyat is hallotam hogy a mátáv és vizszolgáltató is ad kedvezményt ha beteg a gyerek.Persze hívtam őket de itt nálunk semmi.Ha valaki megtud valamit szívesen fogadom.Köszi... | ||
| ||
| jól teszed :) | ||
|
| ||
| köszönöm holnap megyek amugy a hivatalba rákérdezek azért bár gondoltam,hogy csak mozgáskorlátozottak kapnak de ha megkérden pofon nem vágnak:):):)majd megirom mi volt | ||
| ||
| ennyit találtam | ||
| ||
| Adómentesség
f) a súlyos mozgáskorlátozott személy, a súlyos mozgáskorlátozott kiskorú, a cselekvőképességet korlátozó (kizáró) gondnokság alatt álló súlyos mozgáskorlátozott nagykorú személyt rendszeresen szállító, vele közös háztartásban élő szülő - ideértve a nevelő-, mostoha- vagy örökbefogadó szülőt is - (a továbbiakban együtt: mentességre jogosult adóalany) egy darab, 100 kW teljesítményt el nem érő, nem személytaxiként üzemelő személygépkocsija után legfeljebb 13 000 forint erejéig. Ha a mentességre jogosult adóalany adóalanyisága és adókötelezettsége az adóévben több személygépkocsi után is fenn áll, akkor a mentesség kizárólag egy, a legkisebb teljesítményű személygépkocsi után jár, | ||
| ||
| és itt van a gépjárműadóról szóló tv.
http://jab.complex.hu/hjegy.php?docid=99100082.TV | ||
| ||
| 1993. évi III. törvény
a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?doci d=99300003.TV nézegesd meg ezt a tv-t | ||