| Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó |
| ||
| Mi is így vagyunk, de már én sem idegesítem magam. 5 orvos vizsgálta meg, és mondta, hogy egészséges! Kisebb súlyú, mint az átlag, kb. feleannyit eszik, egyszerűen ilyen beállítottságú! | ||
|
| ||
| Nekem egy gyermekorvos azt mondta, minimum 100 g/testsúlykg/nap a szükséglet, de az átlag olyan 150 körül van! Nekünk nem mindig sikerült a minimumot elérni, mégis fejlődött rendesen, bár nem sorolható a kövér gyerekek közé! Ja, és anyatejről van szó! | ||
| ||
| Igény szerint szoptattam anno,ami 3-4 órára jött ki.Soha nem méricskéltem,mert amilyen aggódós vagyok biztos agyalni kezdtem volna rajta.A lányok nyugodtak voltak,elégedettek-ergo nem voltak éhesek. 2 hetente jártunk tanácsadásra,mindíg gyarapodtak,ami megerősítette bennem,hogy eleget kapnak,így továbbra sem mértem őket otthon. | ||
| ||
| Én úgy tudom, hogy testsúly kg-ként 150 ml anyatejet kelle ennie egy újszülöttnek. Legalábbis nekünk ezt mondta a doktornő. | ||
| ||
| Nekem 3600-zal született a fiam. Esetleg tudok segíteni,ha megírod hány hetes,hónapos! | ||
| ||
| Ezek a képletek nagyon idegesítőek tudnak lenni. Kevés volt a tejem, a lányom 1 hetes korától kapott hozzátáplálást, azt kellett volna számolgatni. Ekkor kiderült, hogy ő következetesen felével-harmadával kevesebbet eszik az előírtnál, ami kezdetben ijesztő volt, de aztán a súly úgy ment föl, mint a pinty, úgyhogy abbahagytam a méregetést, és igény szerint adtam. Mai napig annyit eszik, mint egy veréb, de nem tömjük (18 hónaposan 12 kg). | ||
| ||
| Semmi képlet nincs. A kis sullyal született babák általában falánk módon esznek, mig a nagyobb sulyuaknak nincs mit bepótolni. Ezért ők lustábbak. Semmi aggódás, még az asztal alatt is megnő a fránya kis emberke, csak mi izgulunk, hogy nehogy baj legyen.
Az én Fiacskám 4.250 grm-mal született. Alig szopogatott, sőt, megvárta, amig bimbóvédőn keresztül belefejtem a szájába a tejet. engem egy 80 éves öreg bácsi nyugtatott meg. Elmondta, hogy a gyerekei ették a kenyérrel a finomra kapart szalonnát és tessék semmi bajuk, egészségesek, jól vannak. Nem kellett az én fiamnak a bébiétel, sugárban kihányta. Viszont amikor én ettem a marhapörköltet, tarhonyával, akkor saját magától kitaláltan elkezdte, hoy "hamm, hamm". Aztán evett azt amit akart, ami izlett neki. Az eredmény 185 cm, jó kiállásu, erős csontozattal egáldott, szinte nem is nagyon volt a 23 év alatt beteg, ha esetleg megfázott is, akkor sem tartott 2-3 napnál tovább. 2 liter hársfatea, jó melegen és tele mézzel, citrommal, ezután az izzasztás. Ennyi. | ||
| ||
| Én úgy tudom hogy testsúly kg x 120 g a napi minimum. És testsúly x 150g mondható átlagosnak. Bár nem értem mi az hogy minimum. A fiam (1 éves) mindíg kevesebbet evett az átlagnál, most se jó evő, mégis szépen fejlődik. Azért én is sokáig méregettem, de csak idegesítettem magam vele. | ||
| ||
| a doktornőnk nekünk is. a védőnő volt ilyen borzasztó:( | ||
|
| ||
| Hála az ég a doktornőnk jó fej volt. Ő már nem ennek a katonás, kemény iskolának a híve :-) | ||
|
| ||
| nálam uggyanez volt.
megkérdezte a védőnő hogy mennyi a súlya, és mennyit eszik? én meg néztem rá. utána meg kérdeztem miért kéne tudni? maga irja hogy hány zsömlét és hány szelet felvágottat eszik naponta?akkor miért irjam a gyereknek? erre azt a választ kaptam hogy 3 óránként kell ennie. erre visszakérdeztem, hogy maga eszik 3 óránként még akkor is ha nem éhes? erre azt mondta hogy nem. akkor a gyerek miért tegyen másképp? ne félj soha többé nem nyaggatott.... | ||
|
| ||
| Furcsán nézett rám a védőnő, mikor nem kértem mérleget :-) Mondta jó, akkor vezessem egy füzetbe az időpontokat, mikor szopik a lányom. Kb másfél napig írtam az időpontokat:-) akkor úgydöntöttem, hogy az ösztöneimre hagyatkozom és így is volt. Volt, hogy 1, 5 óra telt el két szopi között, volt, hogy kettő vagy három. Ha nyűgös volt, sirdogált rögtön mellre tettem. Jázmin három hét alatt kialakított magának egy csodálatos rendszert, 6 hónapos koráig 3 óránként szopott, de olyan pontosan, hogy órát lehetett hozzá igazítani :-)
Nem szabad rágörcsölni a dologra, legalábbis ez az én véleményem. | ||
|
| ||
| így van. nekem mindkét gyerek igény szerint szopott hat hós korukig.
néha többet, néha kevesebbet .de nem lényeg. szerintem sem kell mérni | ||
|
| ||
| Még nem hallottam ez a kifejezést :) | ||
| ||
| Más anya tejét szokták hivatalosan/szakszóval így nevezni. Ezzel különböztetik meg a csecsemő édesanyja által adott, lefejt (anya)tejtől. | ||
|
| ||
| vagy nőitejjel?????? | ||
| ||
| ha szopik a baba nincs meghatározva a mennyiség, de ha rendszeresen keveset szopik nem árt rápótolni,akár lefejt anyatejjel,vagy nőitejjel, akár megfelelő tápszerrel.
ehhez ajánlott a számolás | ||
| ||
| Megmondom őszintén, én az igény szerinti szoptatás híve vagyok. Soha nem mértem a lányom, hogy mennyit evett. | ||
| ||
| 3, 6 szorozva 150-nel és osztva az etetések számával
ha 5x eszik akkor: 3, 6x150=5400:5=108 tehát 110ml-t adagonként ha még 6x eszik akkor 5400:6=90 ha 7X, akkor 5400:7=77 (kerekítve 80 ml) | ||
| ||
| Mi úgy tanultuk, hogy:
egyszeri elegendő adag: súly/6/napi étkezések száma Tehát a te babádnál: 3600gr/6=600 a napi adagja, ezt elosztod annyival ahányszor eszik egy nap, pl. 6szor: 600/6=100gr/etetés | ||
| ||
| Szia! Igen van, a doktornéni nekünk azt mondta, hogy a baba napi adagja testsúlykilogrammonként 150 ml tejcsi vagy tápszer. Tehát nálatok ha 3600 gramm a baba, akkor olyan 5, 5-6 dl a napi adag 5-6 étkezésre leosztva. | ||
| ||
| Nehéz megmondani, minden babának más az igénye! Az újszülötteknek (3kg átlagos) 30-50gr, amit a kórházban elfogadnak. Persze ez az adag rohamosan nő, ahogy ügyessebb lesz a baba. Nem írod a tied mennyit eszik, és pontosan mennyi idős? Ha nyugodtan alszik, és a kövi szopcsiig kibír 3 órát, akkor semmi gond! | ||
| ||
| Nincsen erre semmien képlet szeritnem nekem a lányaim az első időben 60ml ettek . Aztán ez emelkedett ahogy nőtt a baba | ||
| ||
| Hány grammot kell ennie egy csecsemőnek a súlyához mérten? Van erre valami képlet?pl egy 3600grammos baba adagja/evés? | ||