| Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó |
| ||
| Üdv Mindenkinek!
Kiderült , hogy a fiamnak nincsen tej-tojás allergiája hanem pollen, ja de a diétát továbbra is tartanunk kell mintha az lenne. Vajon miért?A szigorú diéta mellet visszatért az orrdugulása a tavasszal, pedig tavaly november óta tisztán vette a levegőt. Ja az eredményekre mindig sokat kell várni. Mostanában túl sok rosszat hallottam erről a diétáról ha nem az a baja a gyereknek akkor az immunrendszerét tönkre teszed a neki. Az óvodába készülünk így több anyukával is beszéltem és nagyon sokan átestek ugyan ezen problémán. Minta ez lenne a divat "A gyereke tej-tojás allergiás anyuka. ". Bocsi a felháborodásomért de nekem és szerintem mindenki másnak a gyereke fontos és senki nem akarja tönkre tenni a saját gyerekét. Ha semmi jelek nincsenek a gyereken csak az esti alvásnál dugul el az orra talán tényleg nem tej-tojás allergiás és ha tavasztól tél kezdetéig tart a dugulás hát. . . . . . . . . | ||
| ||
| Szia levendula!
Mostanában olvasta, hogy a tojáspótlóport lehet helyettesíteni keményítővel. Én nem próbáltam ki igaz, de az is hogy igen nehezen de vettem a tojásport. Az első alkalommal kicsattogott tőle de azóta semmi baja, igaz ritkán használom, mert ha ki lehet hagyni kihagyom. Így is kapnak sok más helyesítőt és valami műt. | ||
|
| ||
| Helló mindenkinek ,
Igaz már régen jártam erre, de nem rég csinálta kókuszgolyót. Én mindent beleraktam, így most már nem hagyományosan készítem el a fiúknak. Van benne meggybefőtt leve, kávé, barack lekvár, kekszdara, porcukor , kakaó, vaj(lira, liga), A közepében meggy de nem fontos. A kevés kókuszreszelék miatt csak meghempergettem benne. Hát a 1/2kg-os keksz kevés lett. Arányokat nem tudom mert érzésre ment. Ha nem túl érzékeny a gyerek akkor a kókusz helyet lehet használni a színes egér püpüt azt a csoki reszeléket. | ||
| ||
| Sziasztok!
Az én kislányom 21 hónapos és tej + tojás allergiás. Azt olvastam valahol, hogy a tojást lehet helyettesíteni keményítővel. Van valakinek tapasztalata ezzel? 1 tojást mennyi keményítővel kell helyettesíteni, vagy csak úgy érzésre tegyem az ételhez. Láttam a tojáspotlóporokat, de nagyon drágák, aAzért gondoltam, hogy esetleg megpróbálok helyette valami mást. Persze ha nagyon kihagyhatatlan megveszem. Segítségeteket előre is köszönöm! Üdv mindenkinek Móni | ||
| ||
| http://www.freeweb.hu/sutireceptek/tejtojasmentes_receptek.doc | ||
|
| ||
| http://www.nobilis.eoldal.hu/cikkek/tej--tojasmentes-sutik | ||
|
| ||
| http://sutireceptek.freeweb.hu/index.html | ||
|
| ||
| Sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni. Most derült ki, hogy a 3éves kislányomnak tej és tojás allergiája van. Recepteket hol találhatok? Előre is köszönöm. | ||
| ||
| Köszönöm, nagyon aranyos vagy!!!
Megnézem majd! | ||
|
| ||
| Szia Mókicaaaa!
Tudom miről beszélsz mert nekünk most volt a 3. szülinapja és nálunk februárban lett hivatalos ez az allergia. Javaslataim a tortára: Piskóta Hozzávalók: • 2, 5 dl almalé • 12 dkg cukor (ha édes az almaital lehet 1 kicsivel kevesebb, hogy ne legyen túl édes ) • 0, 5 citrom héja és leve • 1 cs. van. cukor • 25 dkg liszt • 1 cs. sütőpor • 1 csipet só • 1 kk szódabikarbóna • 4 ek étolaj Ízlés szerint rakható a nyers tésztába kakaó, fahéj, gyömbér, aszalt vagy friss gyümölcsök. Az elkészítés menete: Az almalevet a cukorral, a vanília cukorral, a fél citrom héjával és levével összeturmixolom. A fehéres színű léhez hozzáadom a lisztet, sütőport, sót, szódabikarbónát és az olajat is. A hozzávalókat alaposan összedolgozom. Kivajazott, kilisztezett formában, közepes lángon 15-20 percig sütöm. Csokimáz:Közben megtaláltam a kókuszos tej csoki receptjét. Lehet, hogy sokan már ismerik, de azért leírom hátha valaki mégsem. 10 dk kókusztejpor, 4 ek. cukor, 2 ek. norm. kakaópor, 1 van. cukor, 4 dk liga marg. 4 ek víz. A vizet és a cukrokat sziruppá kell főzni és ha már sűrűsödik beletenni a margarint és egy kicsit még lassú tűzön forralni. Egy edényben elkeverni a kókusztejport a kakaóval. A szirup alatt lezárjuk a gázt, beledolgozzuk a kakaós kókusztejport és jól elkeverjük. Gyorsan kell vele dolgozni, mert gyorsan dermed. Ne túl sűrűre mert hamar meg dermed ne túl hígra mert akkor folyós lesz. Igaz a puffasztott rizs nélkül kicsit kemény, de használhatód a hagyományost is amit az előtted író is írt. Puding krémet pedig rizsitalból készítettem, de legjobb a kókusztejporból vagy kókusz tejből amit konzerv dobozban árulnak, sűrű és hígítani kell finomabb az ára csak 490ft volt, Dr. Oetker puding+ liga vaj. Én a sablont raktam rá és porcukorral csináltam a mintát rá. Ha iwiw tag vagy megnézheted Gál József (Joci) alatt, tegnap raktam fel a képeket. | ||
|
| ||
| Sziasztok! Tudna valaki segíteni, hogy mit süssek a kisfiam 1. szülinapjára? Eddig úgy néz ki ekcémás, vélhetően másra is allergiás lesz, így még nem kapott se tejet, liszets dolgot és tojást. Szerintem egy darabig még nem is adok neki. Légyszíves segítsetek! | ||
| ||
| Sziasztok.
Most derült ki, hogy a kislányom 3, 5 évesen lett tojás és tej érzékeny. Állandóan fáj a hasa és tele van kiütéssel. Na gondolom mondanom sem kell, hogy teljesen kétségbe estünk. Kedvenc étele a palacsinta. Hát én abba nem törődtem bele, hogy többet nem ehet. Elkezdtem böngészni a neten. Most már ott tartok, hogy rengeteg sütireceptet találtam. Azóta már ki is próbáltam őket. Na nekem a a piskóta ízlik a legjobban. Ha valakinek valamilyen recept kell akkor nyugodtan szóljon. A kedvencem a következő Ananászon krémes süti: 30 dkg cukrot 12 evőkanál olajjal kikeverni, majd hozzátenni 6 evőkanál ecetet és fél liter vizet. Egy másik tálba 50 dkg lisztet összekeverni 2 csomag sütőporral és 2 kávéskanál szódabikarbónával és 1 csipet sóval. A lisztes keverékhez hozzákavarni a cukrosat. Kb fél doboz kockára vágott ananászt. Előmelegített sütőbe megsütni. A vaniliás pudingport kikeverem vízzel és felöntöm kb 3 deci vízzel. megfőzöm és ha kihűlt kikavarom margarinnal. Ráteszem a sült tésztára. A tetejére csokit főzök cukorból, kakaóporból, rum aromából egy kis vízzel. Isteni finom. Mindenkinek tudom ajánlani. Nem lehet róla megmondani, hogy hogy készült. A tésztába a cukor mellé egy kis kurkumát teszek. Attól lesz szép sárga. | ||
| ||
| Igen a sáfránynak köszönhetően szép sárga színű. | ||
|
| ||
| Beszerzem hamarosan és akkor kipróbálom, mert az én lánykám is imádja a rántottát, persze kéri is minden reggel szegénykém.
Egyébként milyen a szine ha kikevered vizzel. Én azt találtam valahol, hogy egy kis kurkumával vagy sáfránnyal sárgithatjuk meg a port. | ||
|
| ||
| Tegnap bagel/croissant készítettem reggelire isteni lett lekvárt+vajat kentünk rá.
Hozzávalok: 250ml víz, 460g liszt, 2ek. cukor, 2ek. vaj, 1kisk. só, 2kisk. élesztő. A tészta nyújtásánál 250g, de én kevesebbet raktam bele. Helyezze a vajat 2 folpack rétege közé. A sodrófa segítségével addig sodorja a vajat, amíg 1 2, 5cm vastagságú, téglalap alakú szelet nem formál belőle. Helyezze a hűtőbe. Ha a tészta elkészült, vegye ki a gépből és enyhén lisztezett felületen nyújtsa ki. Formáljon belőle 1 25x30cm méretű téglalapot. Próbálja meg a vajat a lehető legegyenletesebben eloszlatni a tésztában. Vegye ki a lehűtött vajat a hűtőből, vegye ki a folpackból és helyezze a tészta közepére úgy, hogy rá tudja hajtani, mint 1 szendvicset, közepén a vajjal. Ismét formáljon 1 25x30 cm-es téglalapot a tésztából(én ezt a műveletet 3x ism. meg). 8 egyenlő részre osztottam a háromszög alapjánál kezdve tekerje fel a darabokat. A 8 croissant helyezze 1 vajas sütőlapra a lehető legmesszebb egymástól. Meleg helyen hagyja 60 percet megkelni. Melegítse elő a sütőt 200¤C-ra, majd kenje át a tetejüket na itt a változás Én cukros risztejet/rizsitalt használtam. 10-12 percig süsse, vagy amíg aranybarna színűek nem lesznek. | ||
| ||
| Szia én azt vettem Loprofint, de 2. és a3. alkalommal már nem jött ki rajta pöttyök. A rántotta nekem nem jött össze, de lehet hogy azért mert rosszul csináltam nem kellet volna zsír. Valahol olvastam hogy lehet belőle, de hogyan azt nem. Ha tudod meg írnád nekem? Köszike előre is. | ||
|
| ||
| Úgylátom csak a drágább Loprofin tojáspótló port kell megvennem(3100 körül van az 500gr)
Itt az infó róla, a dr nőnk is ezt ajánlotta csak én balga sokaltam az árát . "Tojáshelyettesítő-por. Sütéshez és főzéshez egyaránt javasolható. Készíthetsz belőle rántottát, használhatod sós és édes sütemények készítéséhez, bárhol ahol tojásra lenne szükséged. Az 500 g-os dobozból körülbelül 100 tojást készíthetsz el. Bármilyen alacsony fehérjetartalmú diétában alkalmazható. Nem tartalmaz glutént, tejfehérjét és tejcukrot, búzakeményítőt, tojást, szóját és diót. 100 g termékben < 2 mg a fenilalanin Nátrium tartalma: 600 mg / 100 g termék Kálium tartalma: 169 mg / 100 g termék" | ||
| ||
| Én is most próbáltam ki a tojáspótló port. Fe-mini a neve, A neten az találtam róla, hogy tej-tojás-glutén-szója , mentes. Az én gyerkőcöm is csupa kiütés lett tőle, aztán csak megnéztem a dobozon az összetevőket-hát bizony tartalmaz tejet. | ||
|
| ||
| A 3 ÉVES KIS FIAMMAL GYESEN VAGYOK AMI HAMAROSAN LETELIK, DE AZ ÉTELALLERGIÁJA MIATT MEGHOSSZABBÍTHATOM ÍGY NYERTEM MÉG 1 ÉVET. AKINEK SÚLYOSABB A TÜNETEI ANNAK A GYERMEKÉNEK 10 ÉVES KORÁIG ADJÁK A GYEST. HA NINCS AKKOR IGÉNYELHETI. | ||
| ||
| Tegnap kipróbáltam a tojáspótlóport este azt vettem észre, hogy a térdhajlatban piros pöttyök jelentek meg. Valakinél jelent kezet ugyan ilyen jelek a tojáspótlópor használat után? | ||
| ||
| Szia több helyen is és a tej- tojás allergiás oldalon itt a hoxán. pl:dietetika. hu, picibaba. hu, .
DE én is szoktam írni recepteket amiket kipróbálok vagy átalakítok. pl: most a méteres sütöttem. A piskóta receptje:Piskóta Hozzávalók: • 2, 5 dl almalé • 12 dkg cukor • 0, 5 citrom héja és leve • 1 cs. van. cukor • 25 dkg liszt • 1 cs. sütőpor • 1 csipet só • 1 kk szódabikarbóna • 4 ek étolaj Ízlés szerint rakható a nyers tésztába kakaó, fahéj, gyömbér, aszalt vagy friss gyümölcsök. Az elkészítés menete: Az almalevet a cukorral, a vanília cukorral, a fél citrom héjával és levével összeturmixolom. A fehéres színű léhez hozzáadom a lisztet, sütőport, sót, szódabikarbónát és az olajat is. A hozzávalókat alaposan összedolgozom. Kivajazott, kilisztezett formában, közepes lángon 15-20 percig sütöm. csokimáz:Közben megtaláltam a kókuszos tej csoki receptjét. Lehet, hogy sokan már ismerik, de azért leírom hátha valaki mégsem. 10 dk kókusztejpor, 4 ek. cukor, 2 ek. norm. kakaópor, 1 van. cukor, 4 dk liga marg. 4 ek víz. A vizet és a cukrokat sziruppá kell főzni és ha már sűrűsödik beletenni a margarint és egy kicsit még lassú tűzön forralni. Egy edényben elkeverni a kókusztejport a kakaóval. A szirup alatt lezárjuk a gázt, beledolgozzuk a kakaós kókusztejport és jól elkeverjük. Gyorsan kell vele dolgozni, mert gyorsan dermed. Ha nagyjából homogén akkor egy folpakkal letakart tálcára kell önteni és elteríteni. A tetejét még lehet egy kicsit egyengetni. Hűtőbe hagyjuk dermedni. Puffasztott rizset is lehet bele tenni. bonyolult. Puding krémet pedig rizsitalból készítettem, de legjobb a kókusztejporból finomabb, Dr. Oetker puding+ liga vaj. Nem olyan finom mint a régi, de finom lett. | ||
| ||
| Szerintetek ha élesztőt használok a kenyér sütéséhez azzal ártok a fiamnak , mert csak most olvastam el, hogy 13%-ban tartalmaz fehérjét (kazeint). A kovásszal is próbáltam régen , de nekem nem sikerült jóra nem kelt meg elégé. | ||
| ||
| Csokis süti tojásérzékenyeknek:
14 evőkanál finomliszt 17 evőkanál paradicsom-ivólé 14 evőkanál étolaj 3 evőkanál kakaópor 14 evőkanál kristálycukor 1/2 csomag sütőpor 3 evőkanál forró víz 5 dkg durvára vágott mogyoró Töltelék:baracklekvár ízlés szerint. A sütemény szilárd hozzávalóit kimérjük egy tálba, hozzáöntjük a folyékony adalékokat, majd határozott mozdulatokkal összekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, előmelegített sütőben 200 fokon megsütjük. Ha kihűlt kettévágjuk, simára kevert baracklekvárral megtöltjük, a tetejére pedig átszitált vaníliáscukrot szórunk. | ||
| ||
| Almakrém:
fél kg hámozott, felszeletelt alma 4, 5 evőkanál cukor egy csipet fahéj kevés víz, citromlé 2 tojás 3dl víz 1 vaníliás cukor fél csomag vaníliás pudingpor 1 evőkanál liszt diónyi liga margarin egy csipet só Az almát két evőkanál cukorral, egy kevés vízzel, citromlével, kis csipet fahéjjal fedő alatt üvegesre pároljuk. 2 tojássárgáját 2 evőkanál cukorral, a vaníliás cukorral, a liszttel és a vaníliás pudingporral habosra keverjük, majd 1 dl hideg vizet adunk hozzá apránként, állandó keverés mellett. Közben két dl vizet felforralunk, az elegyre öntjük és erős tűzön, állandó keverés mellett besűrűsítjük a krémet. A tűzről levéve belekeverjük a margarint. 2 tojásfehérjét csipet sóval, kis citromlével, evőkanál cukorral kemény habbá verjük. (a cukor hozzáadása előtt verjük fel a fehérjét, majd a cukorral verjük tovább. )és a még meleg krémhez adjuk óvatosan. Az almát az üvegtál aljára terítjük, ráhalmozzuk a krémet. Tetszésünk, ízlésünk szerint díszíthetjük, behűtve tálaljuk. A tojást biztos lehet helyettesíteni, nekem nagyon ízlett. | ||
| ||
| Tegnapi ebédre csináltam spagettit és a vissza maradt húst a lángosba töltöttem ma reggel. A fiúk majd meglepődnek ha felébrednek. | ||
| ||
| Köszi a tanácsot én ki vajaztam és liszteztem a le írás alapján, de ma reggel újat sütöttem alma nélkül és így nem ragadt le. A kővetkező almást kiolajozom, még 1x köszi. | ||
| ||
| Ha a forma alját kiolajozod és úgy rakod bele a gyümölcsot, talán nem ragad bele. | ||
|
| ||
| Ki próbáltam és jó lett, de legközelebb nem rakok almát a formába aljába, mert így oda ragadt, azt a képet amit láttam azon jól mutatott de nekem nem sikerült olyan szépre. Ezt használhatom majd a szülinapi tortának is. 25cm átmérőjű a torta formám a süti úgy 2cm magas lett, a turmix gépbe végig lehet csinálni folyékony massza lesz belőle.
Piskóta Hozzávalók: • 2, 5 dl almalé • 12 dkg cukor vagy 12. 5 dkg • 0, 5 citrom héja és leve • 1 cs. van. cukor • 25 dkg liszt • 1 cs. sütőpor • 1 csipet só • 1 kk szódabikarbóna • 4 ek étolaj Ízlés szerint rakható a nyers tésztába kakaó, fahéj, gyömbér, aszalt vagy friss gyümölcsök. Az elkészítés menete: Az almalevet a cukorral, a vanília cukorral, a fél citrom héjával és levével összeturmixolom. A fehéres színű léhez hozzáadom a lisztet, sütőport, sót, szódabikarbónát és az olajat is. A hozzávalókat alaposan összedolgozom. Kivajazott, kilisztezett formában, közepes lángon (úgy 120-150°)15-20 percig sütöm. Tipp: Ha a forma aljára alma-, vagy ananászkarikákat teszel szépen elrendezve, és arra öntöd a nyers masszát, akkor sülés után a piskótát kifordítva dekoratív és ízletes süteményt kaphatsz. (Köszönet az ötletért!) Szeletelve, fahéjas porcukorral meghintve tálalható. | ||
| ||
| Köszi meg van én is kiírtam,ez a kedvenc oldalam te is itt találtad http://forum.picibaba.hu-on.Ma próbálom ki a piskótát ami almalével készül,majd megírom hogy bevált e nálunk. | ||
| ||
| De jó!Ezt is kipróbálom!Kipróbáltam a pizzás tekercset most este vacsira úgy, hogy a tésztát mustárral kentem meg. A virslit felvágtam öt részre és azt tekertem bele a tésztába. Ilyen kis virsli falatkák lettek belőle. Nagyon finom lett. Találtam egy sütit:Ádám csokis kenyere. Leírom neked, bár még nem csináltam meg.
20dkg cukor 1 vaníliás cukor 5 evőkanál kakaó 6 evőkanál olaj 3 evőkanál 5%-os ecet/szerintem a 10%-os is jó, mert én azzal szoktam az ilyen tésztát. / 2, 5 dl víz 1 csapott mokkáskanál só 1/2 csapott mokkáskanál szódabikarbóna 25 dkg rétesliszt Az egészet összekeverni, előmelegített sütőben 20*25 cm-es zsírozott-lisztezett tepsiben 20-25 perc alatt 190 fokon megsütni. | ||