Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogyan kell babtortát készíteni? fórum

Hogyan kell babtortát készíteni? (tudásbázis kérdés)


2010. ápr. 22. 16:18

Babos pogácsa


Hozzávalók: 40 db pog. készítéséhez


finomliszt 100 dkg

főtt tarkabab 40 dkg

zsír 401 dkg

élesztő 5 dkg

tejföl 2 dl

egész tojás 2 db

só 2 dkg

őrölt bors 5 gr


A főtt babot kihűtve húsdarálón ledaráljuk, hozzáadjuk a zsírt, élesztőt, tejfölt, tojást, sót, borsot. Ebből lágy kovászt készítünk, melyet 10-15 percig pihentetünk. Ezután hozzágyúrjuk a lisztet, majd 10-15 percig újból pihentetjük.

A megkelt tésztát 2 cm vastagságúra kinyújtjuk, tetejét késsel megvagdossuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a tetejét izlés szerint egy-egy szem egész főtt babbal díszítjük, felvert egész tojással megkenjük. Közép meleg sütőben 20-25 percig sütjük.

2009. febr. 21. 17:12
jájjj olyat még nem ettem
5. SF
2009. febr. 21. 16:26

Babtorta??? Ez nagyon rosszul hangzik!

Nekem a torta édes, csokis, habos, de semmiképpen nem babos!

2009. febr. 21. 16:17
finom lehet ki fogom prőbálni
2008. aug. 4. 16:10

Mogyorós babtorta:


20 deka, elõzõ este beáztatott száraz babot puhára fõzünk és szitán áttörünk. 3 tojássárgáját 15 deka cukorral és fél csomag vaníliás cukorral habosra keverünk, majd fél citrom reszelt héját és levét, 7 deka pörkölt õrölt mogyorót, az áttört babot és fél csomag sütõport adunk hozzá. Legvégül a 3 tojás keményre vert habját keverjük könnyedén a tésztához és torta formába töltve sütjük. Tálaláskor erõsen cukrozott tejszínhabbal vonjuk be és tetejére pörkölt, egész mogyorószemeket rakunk. A torta tésztájából, ha tortaforma helyett tepsibe sütjük, csinos mignonszeleteket vághatunk, melyeket azután a mignonok fejezetében leírt módon a lekülönbözõképpen díszíthetünk.

2008. aug. 4. 16:10

Babtorta:

Elkészítés:

4 tojás sárgáját 22 deka cukorral jól kikeverünk s hozzáadunk 20 deka puhára megfőtt, szitán áttört babot, 4 evőkanál világos morzsát, 1/2 csomag vaníliás cukrot. Zsírozott, lisztezett formát készítünk elő s a fentihez még 4 tojás felvert habját keverve, a formába öntjük, jó meleg sütőben sütjük. Sütés után 3 részre vágjuk, és a lapokat gyengén rummal meglocsolva, ízlés szerinti ízzel kenjük, összeállítjuk.

Díszítése: 1/2 deci tejszínhabból körül a szeleteknek megfelelő csókokat nyomunk. Gyengén megszórjuk vaníliás cukorral.

2008. aug. 4. 15:45
Babtorta receptet keresek!!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook