Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogyan lehet az elsózott ételeket "kijavítani"? fórum

Hogyan lehet az elsózott ételeket "kijavítani"? (tudásbázis kérdés)


1 2
2014. jún. 25. 21:30
Elsoztam a paprikas krumplit, de egy kis viz es tejfol segitsegevel ki is javitottam! ( kis mennyiseg mind a kettobol )
2009. jan. 27. 23:54
A felhigitás jót tehet neki,de attól is függ,hogy mit sóztál el.
2009. jan. 27. 21:50
Elsóztam a zöldbab levest.Tervem szerint leöntök e léből, feltöltöm vízzel, újraízesítem.
2009. jan. 27. 21:43
krumpli vagy levesbe/főzibe+viz/tej/tejszin és újra felforralni
2008. okt. 9. 09:55
De a krumplit a végén ki kell dobni belőle, mert elvileg megszívja magát a sóval!
2008. okt. 8. 16:16
krumplival
42. ~Éva~
2008. okt. 8. 15:42
Krumpli, tejföl...más nem jut eszembe
2008. szept. 22. 22:33
Higítás + krumpli
2008. szept. 22. 11:47
Ha még fő, krumplit kell bele tenni, az felszívja a sót. Perzse ez nem működik minden ételnél. :)
2008. szept. 22. 09:51
Sehogy.
2008. szept. 22. 09:13
burgonyát kell belerakni az ételbe
2007. nov. 7. 23:38
sehogy,én ilyenkor mindig a sóra fogom a család elött.
36. Rockin
2007. nov. 7. 18:45

Hígítani vízzel, vagy krumplival felfőzni, ezt én is így tudom.

A rakott krumplit mi tejföllel szoktuk megmenekíteni.

2007. nov. 1. 17:13

attol függ mit sóztál el

leves:krumplit bele főzni, szaporítani,

főzelék:-II-

pörkölt, húsos raguk:szódabikarbóna

rántotthús: ? engem is érdekelne

rakott krumpli: ?

34. Mókica (válaszként erre: 32. - Teleki_2007)
2007. nov. 1. 11:22
..és használt is? :)
2007. okt. 31. 22:09
Ha olyan felöntöd vizzel, vagy krumplit teszel bele.
2007. okt. 9. 16:41
Én éppen most oldok meg ilyen problémát.A lencsefőzeléket sikerült elsóznom, úgyhogy éppen az előbb raktam bele egy szem hámozott krumplit.Ez lesz a jó megoldás, felszívja a sót.
2007. szept. 12. 20:27
Én úgy tanultam a nagymamámtól,hogy egy egész krumplit kell beletenni,az felszívja a sót.Természetesen ez tésztákhoz nem jó
2007. szept. 12. 19:13
Késhegynyi szódabikarbóna. Én mindig ezt használom, ha már nem tudom növelni az adagot vizzel.
29. s.irma
2007. szept. 12. 19:06
Tegyél a kajába krumplit. és főzd a krumplival.
28. 6b94deaef4 (válaszként erre: 25. - Badonyimariaeva)
2007. júl. 22. 18:19
ez így van, az elsózott ételbe tegyél burgonyát és főzd meg,..a burgony főzés közben magába szívja a sót.
2007. máj. 30. 19:43
Én szódabikarbonát szoktam beletenni, de elég furi lesz az íze. Ha leves, akkor tenni szoktam hozzá még vizet.
2007. máj. 30. 19:34
Megnöveled az adagot.
2007. ápr. 25. 14:35
Egy burgonyát dobjál bele,és az magába szivja a sót.
2007. ápr. 23. 11:35
Én úgy tudom, hogy a szódabikarbóna segít kompenzálni az ízeket!
23. csacsa
2007. ápr. 23. 10:31

sziasztok


bablevessel jarok epp igy hogy elsoztam, beletettem harom egesz krumplit remelem bevalik :o))


ha nem mit tegyek?

22. 'szti (válaszként erre: 20. - Pimasz.pofi)
2006. okt. 10. 18:02

ha még nyers, akkor tegyél hozzá húst

ha megsütötted túl sokat már nem tudsz csinálni, legfeljebb sótlan főzeléket adj mellé

2006. okt. 10. 16:59
elsózok na.. :o/
2006. okt. 10. 16:59
fasírtot ha elrontok hogy javítsam?
19. cskata (válaszként erre: 18. - 'szti)
2006. okt. 3. 16:05
de akkor egy hétig csak krumplifőzeléket fogok enni, ha így "meg*zom" a krumpli mennyiséget benne..:))))))
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook