Milyen ételhez jó a sáfrány? (tudásbázis kérdés)
23. 2f8d4f38f0
2011. jan. 22. 23:25
szep szint ad a huslevesnek,es a rizsnek.
22. b59e85f65a
2011. jan. 22. 22:08
risottohoz szoktam hozza adni, vagy kusz-kuszhoz..szint ad neki es izesiti.. .
21. sereva
2008. dec. 18. 15:24
Húsleveshez szokták használni.
20. ALLICS
2008. dec. 18. 12:06
Rizs
19. Simonics Antalné
2008. nov. 4. 09:15
Szinező anyag ételekhez: pl.
-húsleves stb
18. cirmesitompika
2008. nov. 4. 07:54
Húsleves
17. judit0625
2008. okt. 7. 19:43
Ja. És egyébként igazából csak szinezésre használandó.
16. judit0625
2008. okt. 7. 19:40
És ha tudnátok, hogy ez egyiksem sáfrány, csak sáfrányos szeklice!!!!
15. sereva
2008. okt. 7. 19:18
Én is úgy tudom,hogy a húslevesnek ad szép szint.
14. mama35
2008. aug. 1. 08:27
Nekem a kertben van,én csak husleves és rizs szinezésére használom,ize nincs, tehát csak szinezésre jó.
13. radica947
2008. júl. 22. 13:56
Én kaptam a fiamtól aáfrányt, valószínüleg igazi, mert Baliról hozta, de nekem nem jött be, próbáltam húslevesbe tenni, azután a zsírjára tenni, rizshez adni, de nekem se színe se íze nem lett tőle. Egy pici kurkuma, vagy leves zsírjára egy pici pirospaprika jobban bejött.
12. 705b04a4b3 (válaszként erre: 11. - 3e0ba54fb8)
2008. júl. 19. 11:20
hú ez nagyon tetszik és pont hivatalosak vagyun egy grillezésre.Akkor most bedobom magam :DDD
köszke
11. 3e0ba54fb8
2008. júl. 18. 18:07
Grillezéshez szoktuk használni, a csirkemellett sáfrányos joghurtban pácolom 24 órán át. A joghurtba pár csepp citromlevet leszek és frissen őrölt borsot. Kb. 5 perc alatt isteni finomra sül.
10. 274c9996b8
2008. júl. 18. 17:58
Regi magyar irasokban azt olvashatjuk , hogy a magyarok levesek szinezesere hasznaltak a safranyt.Itt ahol en elek , eszakon az a nepi szokas hogy Luca napjan safranyos , kelttesztat sutnek .
9. Klimpírozi
2008. júl. 18. 11:37
bioboltban nézgelődj...és őröletlent végy mindenképp...Tunéziából hoztam őröltet, jó nagy átvágás volt..
8. 705b04a4b3
2008. júl. 18. 11:16
én őröltet kaptam h próbáljam ki de nem gondoltam h csak szinező és alig van íze :P
köszi
7. Klimpírozi
2008. júl. 18. 08:41
sosoem az őröltet veszem, azt keverik..és igen a húslevesbe is nagyon jó..
6. Klimpírozi
2008. júl. 18. 08:40
rizshez rakok néha sárfányt, ananászos-húsos mártás mellé, csöpp curryvel..isteni és szemet gyönyörködtető..
5. Rozália
2008. júl. 18. 08:40
Húslevest színezni - többek között. Pl. a pulykának nincs szép sárga levese, abba egy pici sáfrány és mindjárt szebb a színe. Semleges ízű fűszer. (Por alakban érdemes venni, bárhol, ahol fűszereket árulnak, ált. megvehető.)
4. Teráz
2008. júl. 18. 07:55
Mártásokhoz , húsételekhez , levesekhez használható .... az egyik legdrágább fűszernövény .
3. 1f84e1c7b5
2008. júl. 18. 07:51
A húslevesnek is szép színt ad.
2. 943ca15687
2008. júl. 18. 07:15
Én a rizsbe szoktam tenni, gyönyörű citromsárga lesz tőle.Bár a sáfrány drága és sok kell belőle.
Szoktam kurkumát venni, hasonló íz, erősebb a szín.
1. 705b04a4b3
2008. júl. 18. 06:43
Milyen ételhez jó a sáfrány?
További ajánlott fórumok:
- Van itthon sok natur joghurtom. milyen ételhez tudnám elhasznállni? kifogytam a fözési ötletekböl :(
- Használsz kakukkfűt főzésnél? És milyen ételhez?
- Krémes zsírszegény túrót milyen ételhez használhatnám fel?
- Használ a sáfrányos szeklicemag olaj a vizeletmegtartási problémán?
- Eskimo Kids halolajat beadhatom ételhez keverve? Egy éves babám csak úgy magában nem hajlandó lenyelni.
- Igazgyöngy és sáfrány