Mi a trükkje a rántott hús sütésének? (tudásbázis kérdés)
Ti már hallottatok olyanról, hogy a rántott húst amikor kiveszed a forró olajból hideg vizbe dobod? Ilyenkor nem lesz olajos és ropogos lesz a bundája?
Még nem mertem kiprobálni, de valakitől hallottam vagy olvastam itt a Hoxán? Már nem tudom:)
na most már tényleg kipróbálom:)
holnap. van is egy kevés csirkemell,ugyanis a párom mivel fogyózik inkább azt csinálok. kiváncsi vagyok milyen lesz igy ezzel a saját recepttel:)
én utálok főzni, de te meghozod a kedvem.
és ez tök jó:))rukkola,tölgysaláta féléket hol lehet beszerezni?
bocsi de hát nem igazán értek hozzá:)
olyan jó sokat szórj bele...sosem méricskélek, mindig csak érzésből főzök...jó sokat szórj bele...ahogy a sajtból is...nagyon finom:)))
A szezámmagot szeretjük még a lepirított csirke-pulykamell csíkokhoz is..keversz egy nagy adag salátát / jégsaláta, rukkola, tölgysaláta, reszelt sárgarépa, koktélparadicsom, lilahagyma karika...balzsamecet, olivaolaj / alul salátkevercs, rá a szezámos húscsíkok, arra egy csöpp fokhagymás joghurt öntet, egy csöpp chiliszósz, és öröm az élet...mutatós és nagyon finom..szezámos csirke/pulykemell salátaágyon a becses neve a kajának..
ja!értem. hát akkor majd a héten kipróbálom,és beszámolok róla hogy sikerült:)))
és még annyi, hogy milyen arányba kell beletenni a szezámmagot a prézlibe?
fele-fele, vagy ennél kevesebb?
tehát a szezámmag a prézlibe és a sajt a tojásba.
de gondolom nem kell sok sajt
mostmár csak ennünk kell, vagy nyelnünk, ha nincs kéznél friss, forró husi...
amit a lányom imád, és sosem hagy el a hús mellől...darabka citrom, áfonyalekvár / egy francia termék, csinos kis keskeny üvegcsében, csupa gyümölcsből /
reszelt sajt?
azt hova teszed?a végén rászórod?vagy belekevered a prézlibe?
ok...szerezz be szezámmagot, csinálj házi "prézlit" mama módra, vegyél reszelt sajtot, mert így készítem..ja, és fontos, semmi mást nem eszünk meg, csak a csirke és a pulyka mellet.../ a p.mellet előtte éjszaka fokhagymás,ételízesítős tejbe áztatom..
Az anyukám a combokat is így süti...lassan, finoman,fedő alatt...majd a végső pillanatokban aranyszínűre.
További ajánlott fórumok:
- Áruházak trükkje!
- Ha rántott húst készítetek, a fennmaradó használt olajat felhasználjátok még vagy már nem?
- Kiszáradt rántotthús szeletekkel mit lehet kezdeni? Céges buliból kaptuk
- Hogyan kell rántott sajtot sütni, hogy tutira ne folyjon ki?
- Ki, hogy csinálja a krumplipürét és a rántott húst, hogy jó puha legyen?
- Hogyan készül a rántott sertésszárny?