Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mi a trükkje a rántott hús sütésének? fórum

Mi a trükkje a rántott hús sütésének? (tudásbázis kérdés)


1 2
2008. júl. 14. 10:45
előtte fokhagymás tejbe teszed a husokat, és isteni izt ad neki!
23. Klimpírozi (válaszként erre: 22. - Icus)
2008. júl. 14. 09:36
maradok a papírtörlős olajmentesítésnél...
22. Icus
2008. júl. 14. 09:32

Ti már hallottatok olyanról, hogy a rántott húst amikor kiveszed a forró olajból hideg vizbe dobod? Ilyenkor nem lesz olajos és ropogos lesz a bundája?

Még nem mertem kiprobálni, de valakitől hallottam vagy olvastam itt a Hoxán? Már nem tudom:)

21. 14775640c4 (válaszként erre: 20. - Klimpírozi)
2008. júl. 14. 09:19
oké:)))
20. Klimpírozi (válaszként erre: 19. - 14775640c4)
2008. júl. 14. 09:18
jó munkát.. meglásd, isteni lesz!!!!!
19. 14775640c4 (válaszként erre: 17. - Klimpírozi)
2008. júl. 14. 09:15

na most már tényleg kipróbálom:)

holnap. van is egy kevés csirkemell,ugyanis a párom mivel fogyózik inkább azt csinálok. kiváncsi vagyok milyen lesz igy ezzel a saját recepttel:)

2008. júl. 14. 09:15
úgy tudom kis lángon kell sütni...
2008. júl. 14. 09:12
a joghutszószt actíviából készítem, 2-3 gerezd fokhagymával, egy kanál majonézzel, egy kanál olivával..chili készen kapható..
16. Klimpírozi (válaszként erre: 15. - 14775640c4)
2008. júl. 14. 09:09
hiperszuperekben..nem nevesítem, de a nagy élelmiszerláncokban van..elég, ha jégsalátát veszel, csodás lesz!!!
15. 14775640c4 (válaszként erre: 13. - Klimpírozi)
2008. júl. 14. 09:07

én utálok főzni, de te meghozod a kedvem.

és ez tök jó:))rukkola,tölgysaláta féléket hol lehet beszerezni?

bocsi de hát nem igazán értek hozzá:)

2008. júl. 14. 09:06
eltértem a rántott hústól...szóval érzésből csináld,lehetőleg sajátkezűleg gyártott prézlivel...szárítottt kenyér, zsömle, ahogy sikerül...nekem az anyukám gyártja..
13. Klimpírozi (válaszként erre: 12. - 14775640c4)
2008. júl. 14. 09:04

olyan jó sokat szórj bele...sosem méricskélek, mindig csak érzésből főzök...jó sokat szórj bele...ahogy a sajtból is...nagyon finom:)))

A szezámmagot szeretjük még a lepirított csirke-pulykamell csíkokhoz is..keversz egy nagy adag salátát / jégsaláta, rukkola, tölgysaláta, reszelt sárgarépa, koktélparadicsom, lilahagyma karika...balzsamecet, olivaolaj / alul salátkevercs, rá a szezámos húscsíkok, arra egy csöpp fokhagymás joghurt öntet, egy csöpp chiliszósz, és öröm az élet...mutatós és nagyon finom..szezámos csirke/pulykemell salátaágyon a becses neve a kajának..

12. 14775640c4 (válaszként erre: 11. - Klimpírozi)
2008. júl. 14. 08:43

ja!értem. hát akkor majd a héten kipróbálom,és beszámolok róla hogy sikerült:)))

és még annyi, hogy milyen arányba kell beletenni a szezámmagot a prézlibe?

fele-fele, vagy ennél kevesebb?

11. Klimpírozi (válaszként erre: 10. - 14775640c4)
2008. júl. 14. 08:41
háááát, ahogy jól esik...
10. 14775640c4 (válaszként erre: 9. - Klimpírozi)
2008. júl. 14. 08:32

tehát a szezámmag a prézlibe és a sajt a tojásba.

de gondolom nem kell sok sajt

2008. júl. 14. 07:49

mostmár csak ennünk kell, vagy nyelnünk, ha nincs kéznél friss, forró husi...

amit a lányom imád, és sosem hagy el a hús mellől...darabka citrom, áfonyalekvár / egy francia termék, csinos kis keskeny üvegcsében, csupa gyümölcsből /

2008. júl. 14. 07:39
Ezen már nincs mit írni. "Klimpírozi" minden fortélyt megírt!
7. Klimpírozi (válaszként erre: 6. - 14775640c4)
2008. júl. 14. 07:37
a reszelt sajtot a tojásba teszem, a szezámmagot a prézlibe..
6. 14775640c4 (válaszként erre: 5. - Klimpírozi)
2008. júl. 14. 07:16

reszelt sajt?

azt hova teszed?a végén rászórod?vagy belekevered a prézlibe?

5. Klimpírozi (válaszként erre: 4. - 14775640c4)
2008. júl. 13. 21:02

ok...szerezz be szezámmagot, csinálj házi "prézlit" mama módra, vegyél reszelt sajtot, mert így készítem..ja, és fontos, semmi mást nem eszünk meg, csak a csirke és a pulyka mellet.../ a p.mellet előtte éjszaka fokhagymás,ételízesítős tejbe áztatom..

Az anyukám a combokat is így süti...lassan, finoman,fedő alatt...majd a végső pillanatokban aranyszínűre.

4. 14775640c4 (válaszként erre: 2. - Klimpírozi)
2008. júl. 13. 20:45
gyere hozzám sütni:)
3. fe6fe7671f (válaszként erre: 1. - Mokuskas)
2008. júl. 13. 20:41
Mondjuk a csirkecombra gondolsz?
2. Klimpírozi (válaszként erre: 1. - Mokuskas)
2008. júl. 13. 20:41
a husit forró olajba dobod, majd visszaveszel a hőfokon, és fedő alatt pár percig mindkét oldalát átsütöd, aztán fedő le, s újból mindkét oldalát aranyszínűre..egyenletesen,hólyagos bundájúra..Az Anyukámtól tanultam így , és nagyszerűen bevált.
2008. júl. 13. 20:19
Mi a trükkje a rántott hús sütésének, hogy egyenletes színű legyen a külsejének,ugyanis nekem széle szine megég a középső részének meg alig van színe?!
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook