FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Tudásbázis - Mi a trükkje a rántott hús sütésének?

Kategória: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

1 2
54. xti_2009-12-05 18:52
egy szakács ismerősömtől hallottam, hogy sütés után nem szabad vízszintesen lerakni a rántott húst, hanem állítva kell, mint a tányérokat a szárítón. így nem puhul meg a panír, ropogós marad - és a felesleges zsiradék is könnyebben lecsöpög.

53. l.mirabell2009-12-05 17:07
Olyan 150 kilós volt minimum.És karaj volt.De következő évben is ugyanolyan volt mégsem sikerült.De a tanácsaid jók,odafigyelek a vastagságra,köszi.
(válasz cseteica 52. hozzászólására)


52. cseteica2009-12-05 16:13
Azt nem írtad mekkora volt a disznó.
Egy 90-100 kg-os disznónak (aminek a húsát lehet a hentesnél kapni) más az íze, mint egy 200 kg-osnak. Más az íze a lapockának, a combnak, a karajnak, tarjának, más a hús-, más a zsírdisznónak.
Nem mindegy milyen vastagságú a hús. Amit "átlátszó" vékonyra kloffolnak (vernek, lapítanak) ki, azt hírtelen gyorsan kell forró zsíradékban kisütni. Ami egy kicsit vastagabb, azt kissebb lángon.
(válasz l.mirabell 48. hozzászólására)

51. zebracsikó2009-12-05 16:04
próbáljátok ki úgy, hogy liszt helyett kukoricadarát használtok!
1000szer ropogósabb és órák múlva is az!

50. supin2009-12-05 15:56
Ezt csak serté husnál használom.
A pörkölt husiját is meg szoktam szórni.

49. supin2009-12-05 15:54
Évek óta használom a huspuhító sót.
Ezzel megszórom és ha izesen szeretném akkor megkenem flekken mustárral. Áll egy fél órát.
Panir és sütés...
(válasz l.mirabell 48. hozzászólására)

48. l.mirabell2009-12-05 15:49
Segítsetek,ha tudtok!
Az előzmény:disznóvágás estéjén a friss húst tejbe áztattuk,ott állt egy éjszakán át.Másnap panírozás,sütés.Soha olyan finom,ízletes rántott húst nem ettünk.De,azóta sem sikerült ezt megismételni,mindig olyan a hús mint a cipőtalp.Van valakinek ötlete mitől lehet puha a hús(sertéshús)?

47. Bernuska2009-10-24 12:59
hmmm
tessék kérem aktiválni ezt a fórumot....
Ki kell faggatni Klimpírozi-t minden titkáról....:D:D
Nem szeretem a rántott husit, de holnap ezt kipróbálom....

46. Butaszőke2009-07-09 14:33
Amikor vendégek jönnek és csirkecombot rántok,akkor panírozás után kevés zsírban minden oldalukat megpirítom pár perc alatt.Ezután rácsos tepsibe pakolom,és be a sütőbe.Mire megsül,a zsír mind kicsöpög.
Ezt is bele lehet mártani egy pillanatra vízbe,a zsemlemorzsa kicsit megpuhul,a kényesebbeknek sem töri fel a száját.))

45. mirli2009-06-22 23:08
Hát szerintem a trükk a vastagságában van és hogy mennyire vágod be az inakat,hogy ne legyen rágós. És persze fontos hogy leszedd a fehér "bőnyéjét", hogy ne rántsa össze a húst. Én nem szoktam vastagra hagyni, finom, még szendvicsekbe is jó:)

44. vikta2008-10-04 17:46
Hacsak azt nem, hogy ne olajban, hanem zsírban süsd! Akkor az íze is jobb lesz, és pár nap múlva is ehető, nem olyan, mintha kartonpapírt rágcsálnál...
(válasz supin 8. hozzászólására)

43. pufika622008-08-04 10:34
Nemrég hallottam, kipróbáltam, és Isteni! A bepanírozott csirkecombokat tányérra kell tenni, és ahány comb, annyi percig mikróban (800w)sütni,mikrófedő alatt. Kb. félidőben megfordítani. Ezután forró olajban, kissé nagyobb lángon már csak a panírnak kell színt adni. Ez már csak 1-2 perc, és ezalatt az olajat sem szívja magába. Rántott padlizsánt is sütöttem így, annak kevesebb idő is elég a mikróban, nagyon finom lett az is. A padlizsánt kicsit vastagabbra szeltem...

42. edri2008-07-30 08:36
Érdekes, még nem hallottam, de 1 darabbal ki lehetne próbálni.
(válasz Icus 22. hozzászólására)

41. Kalmár Edit2008-07-19 09:56
Hogy változatos legyen, Lehet a zsemlemorzsába tenni, szezámmagot, lereszelt sajtot, napraforgómagot, durvára tőrt diót és különböző magvakat. A tojásba tejet öntök, így sütésnél szép színe lesz.


40. Csilla28232008-07-19 00:55
Anyukám a tojáshoz önt egy kis olajat, úgy panírozza ki.

39. Macus712008-07-17 19:30
Én a tojásba öntök egy kevés tejet,így egyenletes,és ropogós lesz a bundája.

38. Klimpírozi2008-07-17 18:37
ugye, ugye...mire jók az Anyukák a háznál...az enyém a piskótában,nokedliben,és még egy csomó igazi házikajában verhetelen...mint a nagyanyó fasírtja:)
(válasz böbe83 37. hozzászólására)

37. böbe832008-07-17 14:11
hát nem találtam szezámmagot, de végül jól sikeült.. majd legközelebb. Minél többet sütök, annál jobb lesz :) egy ideig azt hittem palacsintát se fogok tudni szakadás nélkül, most meg egy se szakad :)
de azért jó, h. vannak itt ilyen rántotthús szakértők, mint te, mert lehet tanulni, ahhelyett, hogy mindent maga tapasztalna meg az ember :)

én is egyébként a csirke. pulyka melleket szeretem :)
(válasz Klimpírozi 31. hozzászólására)

36. vereskati2008-07-17 13:12
Na de ez pont arról szól, hogy olajmenes. Már jó úton járok a nyomozásban.
(válasz gyöngyi 35. hozzászólására)

35. gyöngyi2008-07-17 11:22
Ettem már tepsiben sült rántott húst, de azt bő olajban sütötték és megszívta magát vele...brrr! Pocsék volt!
(válasz vereskati 29. hozzászólására)

34. gyöngyi2008-07-17 11:21
Jó, friss hús..sajnos ez többnyire nem rajtunk múlik. Ugyanúgy csinálom mindig és van amikor jobb és van amikor kevésbé jó.Kell egy jó hentest találni és nem a hypermarketekben venni a rántani való husit!

33. Klimpírozi2008-07-17 09:39
frissen..

32. Klimpírozi2008-07-17 09:39
fokozzunk...forró, friisen kisült húsra csöppents citromlevet, mielőtt eszed...a mennyei manna kutyafüle, s ha van egy kis valódi áfonyalekvár mellé....nos:))))
Ausztriánban a mániánk ez a kaja..ott egy nagyon különleges krumplisalátával tálalják, olivás, hagymás, balzsamecetes öntettel, friss salátakeverékkel, és a fentebb sorolt kellékekkel...jó étvágyat!!!!

31. Klimpírozi2008-07-17 09:36
a vizes variáció érdekes, darabka husival megér egy próbát...de a sajtos-szezámos cuccost ne hagyd ki...a család aranyba foglalja a mancsocskáid...a lányom mindig rántotthúst enne..
(válasz böbe83 30. hozzászólására)

30. böbe832008-07-17 08:24
épp ma akrtam rátott husit csiálni :)
most, hátha jobb lesz mint eddig :) Bár eddig is megették :)

de vízbe biztos nem dobom utána :)

29. vereskati2008-07-17 07:28
Állítólag tepsiben is lehet rántott husit sütni. Most nyomozok a receptért, könny? és finom. Olaj sem kell...... (Ja és ez nem "késztermék")


28. smudlaagi542008-07-17 06:23
Én még nem próbáltam ki,de a párom mesélte,hogy lakodalmaknál szokták csinálni, sokkal frissebb marad,és állitólag 2-3 óra múlva is olyan mintha frissen sütötték volna.
(válasz Icus 22. hozzászólására)

27. niice2008-07-14 10:47
ezt félreirtam:)

26. niice2008-07-14 10:46
amugy kisütött a nap nálunk, najó az tulzás de már nem kell lámpát kapcsolni

25. niice2008-07-14 10:46
Luxi tudsz főzni? Ma mit fogsz csinálni? Moziba akartam volna menni, de nincs is semmi jó film!

1 2