| Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó |
| ||
| egy szakács ismerősömtől hallottam, hogy sütés után nem szabad vízszintesen lerakni a rántott húst, hanem állítva kell, mint a tányérokat a szárítón. így nem puhul meg a panír, ropogós marad - és a felesleges zsiradék is könnyebben lecsöpög. | ||
| ||
| Olyan 150 kilós volt minimum.És karaj volt.De következő évben is ugyanolyan volt mégsem sikerült.De a tanácsaid jók,odafigyelek a vastagságra,köszi. | ||
|
| ||
| Azt nem írtad mekkora volt a disznó.
Egy 90-100 kg-os disznónak (aminek a húsát lehet a hentesnél kapni) más az íze, mint egy 200 kg-osnak. Más az íze a lapockának, a combnak, a karajnak, tarjának, más a hús-, más a zsírdisznónak. Nem mindegy milyen vastagságú a hús. Amit "átlátszó" vékonyra kloffolnak (vernek, lapítanak) ki, azt hírtelen gyorsan kell forró zsíradékban kisütni. Ami egy kicsit vastagabb, azt kissebb lángon. | ||
|
| ||
| próbáljátok ki úgy, hogy liszt helyett kukoricadarát használtok!
1000szer ropogósabb és órák múlva is az! | ||
| ||
| Ezt csak serté husnál használom.
A pörkölt husiját is meg szoktam szórni. | ||
| ||
| Évek óta használom a huspuhító sót.
Ezzel megszórom és ha izesen szeretném akkor megkenem flekken mustárral. Áll egy fél órát. Panir és sütés... | ||
|
| ||
| Segítsetek,ha tudtok!
Az előzmény:disznóvágás estéjén a friss húst tejbe áztattuk,ott állt egy éjszakán át.Másnap panírozás,sütés.Soha olyan finom,ízletes rántott húst nem ettünk.De,azóta sem sikerült ezt megismételni,mindig olyan a hús mint a cipőtalp.Van valakinek ötlete mitől lehet puha a hús(sertéshús)? | ||
| ||
| hmmm
tessék kérem aktiválni ezt a fórumot.... Ki kell faggatni Klimpírozi-t minden titkáról....:D:D Nem szeretem a rántott husit, de holnap ezt kipróbálom.... | ||
| ||
| Amikor vendégek jönnek és csirkecombot rántok,akkor panírozás után kevés zsírban minden oldalukat megpirítom pár perc alatt.Ezután rácsos tepsibe pakolom,és be a sütőbe.Mire megsül,a zsír mind kicsöpög.
Ezt is bele lehet mártani egy pillanatra vízbe,a zsemlemorzsa kicsit megpuhul,a kényesebbeknek sem töri fel a száját.)) | ||
| ||
| Hát szerintem a trükk a vastagságában van és hogy mennyire vágod be az inakat,hogy ne legyen rágós. És persze fontos hogy leszedd a fehér "bőnyéjét", hogy ne rántsa össze a húst. Én nem szoktam vastagra hagyni, finom, még szendvicsekbe is jó:) | ||
| ||
| Hacsak azt nem, hogy ne olajban, hanem zsírban süsd! Akkor az íze is jobb lesz, és pár nap múlva is ehető, nem olyan, mintha kartonpapírt rágcsálnál... | ||
|
| ||
| Nemrég hallottam, kipróbáltam, és Isteni! A bepanírozott csirkecombokat tányérra kell tenni, és ahány comb, annyi percig mikróban (800w)sütni,mikrófedő alatt. Kb. félidőben megfordítani. Ezután forró olajban, kissé nagyobb lángon már csak a panírnak kell színt adni. Ez már csak 1-2 perc, és ezalatt az olajat sem szívja magába. Rántott padlizsánt is sütöttem így, annak kevesebb idő is elég a mikróban, nagyon finom lett az is. A padlizsánt kicsit vastagabbra szeltem... | ||
| ||
| Érdekes, még nem hallottam, de 1 darabbal ki lehetne próbálni. | ||
|
| ||
| Hogy változatos legyen, Lehet a zsemlemorzsába tenni, szezámmagot, lereszelt sajtot, napraforgómagot, durvára tőrt diót és különböző magvakat. A tojásba tejet öntök, így sütésnél szép színe lesz. | ||
| ||
| Anyukám a tojáshoz önt egy kis olajat, úgy panírozza ki. | ||
| ||
| Én a tojásba öntök egy kevés tejet,így egyenletes,és ropogós lesz a bundája. | ||
| ||
| ugye, ugye...mire jók az Anyukák a háznál...az enyém a piskótában,nokedliben,és még egy csomó igazi házikajában verhetelen...mint a nagyanyó fasírtja:) | ||
|
| ||
| hát nem találtam szezámmagot, de végül jól sikeült.. majd legközelebb. Minél többet sütök, annál jobb lesz :) egy ideig azt hittem palacsintát se fogok tudni szakadás nélkül, most meg egy se szakad :)
de azért jó, h. vannak itt ilyen rántotthús szakértők, mint te, mert lehet tanulni, ahhelyett, hogy mindent maga tapasztalna meg az ember :) én is egyébként a csirke. pulyka melleket szeretem :) | ||
|
| ||
| Na de ez pont arról szól, hogy olajmenes. Már jó úton járok a nyomozásban. | ||
|
| ||
| Ettem már tepsiben sült rántott húst, de azt bő olajban sütötték és megszívta magát vele...brrr! Pocsék volt! | ||
|
| ||
| Jó, friss hús..sajnos ez többnyire nem rajtunk múlik. Ugyanúgy csinálom mindig és van amikor jobb és van amikor kevésbé jó.Kell egy jó hentest találni és nem a hypermarketekben venni a rántani való husit! | ||
| ||
| frissen.. | ||
| ||
| fokozzunk...forró, friisen kisült húsra csöppents citromlevet, mielőtt eszed...a mennyei manna kutyafüle, s ha van egy kis valódi áfonyalekvár mellé....nos:))))
Ausztriánban a mániánk ez a kaja..ott egy nagyon különleges krumplisalátával tálalják, olivás, hagymás, balzsamecetes öntettel, friss salátakeverékkel, és a fentebb sorolt kellékekkel...jó étvágyat!!!! | ||
| ||
| a vizes variáció érdekes, darabka husival megér egy próbát...de a sajtos-szezámos cuccost ne hagyd ki...a család aranyba foglalja a mancsocskáid...a lányom mindig rántotthúst enne.. | ||
|
| ||
| épp ma akrtam rátott husit csiálni :)
most, hátha jobb lesz mint eddig :) Bár eddig is megették :) de vízbe biztos nem dobom utána :) | ||
| ||
| Állítólag tepsiben is lehet rántott husit sütni. Most nyomozok a receptért, könny? és finom. Olaj sem kell...... (Ja és ez nem "késztermék") | ||
| ||
| Én még nem próbáltam ki,de a párom mesélte,hogy lakodalmaknál szokták csinálni, sokkal frissebb marad,és állitólag 2-3 óra múlva is olyan mintha frissen sütötték volna. | ||
|
| ||
| ezt félreirtam:) | ||
| ||
| amugy kisütött a nap nálunk, najó az tulzás de már nem kell lámpát kapcsolni | ||
| ||
| Luxi tudsz főzni? Ma mit fogsz csinálni? Moziba akartam volna menni, de nincs is semmi jó film! | ||