Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mi a trükkje a rántott hús sütésének? fórum

Mi a trükkje a rántott hús sütésének? (tudásbázis kérdés)


1 2
54. xti_
2009. dec. 5. 18:52
egy szakács ismerősömtől hallottam, hogy sütés után nem szabad vízszintesen lerakni a rántott húst, hanem állítva kell, mint a tányérokat a szárítón. így nem puhul meg a panír, ropogós marad - és a felesleges zsiradék is könnyebben lecsöpög.
53. 79f44dc73d (válaszként erre: 52. - E28ddc7c9b)
2009. dec. 5. 17:07
Olyan 150 kilós volt minimum.És karaj volt.De következő évben is ugyanolyan volt mégsem sikerült.De a tanácsaid jók,odafigyelek a vastagságra,köszi.
52. e28ddc7c9b (válaszként erre: 48. - 79f44dc73d)
2009. dec. 5. 16:13

Azt nem írtad mekkora volt a disznó.

Egy 90-100 kg-os disznónak (aminek a húsát lehet a hentesnél kapni) más az íze, mint egy 200 kg-osnak. Más az íze a lapockának, a combnak, a karajnak, tarjának, más a hús-, más a zsírdisznónak.

Nem mindegy milyen vastagságú a hús. Amit "átlátszó" vékonyra kloffolnak (vernek, lapítanak) ki, azt hírtelen gyorsan kell forró zsíradékban kisütni. Ami egy kicsit vastagabb, azt kissebb lángon.

2009. dec. 5. 16:04

próbáljátok ki úgy, hogy liszt helyett kukoricadarát használtok!

1000szer ropogósabb és órák múlva is az!

50. supin
2009. dec. 5. 15:56

Ezt csak serté husnál használom.

A pörkölt husiját is meg szoktam szórni.

49. supin (válaszként erre: 48. - 79f44dc73d)
2009. dec. 5. 15:54

Évek óta használom a huspuhító sót.

Ezzel megszórom és ha izesen szeretném akkor megkenem flekken mustárral. Áll egy fél órát.

Panir és sütés...

2009. dec. 5. 15:49

Segítsetek,ha tudtok!

Az előzmény:disznóvágás estéjén a friss húst tejbe áztattuk,ott állt egy éjszakán át.Másnap panírozás,sütés.Soha olyan finom,ízletes rántott húst nem ettünk.De,azóta sem sikerült ezt megismételni,mindig olyan a hús mint a cipőtalp.Van valakinek ötlete mitől lehet puha a hús(sertéshús)?

2009. okt. 24. 12:59

hmmm

tessék kérem aktiválni ezt a fórumot....

Ki kell faggatni Klimpírozi-t minden titkáról....:D:D

Nem szeretem a rántott husit, de holnap ezt kipróbálom....

2009. júl. 9. 14:33

Amikor vendégek jönnek és csirkecombot rántok,akkor panírozás után kevés zsírban minden oldalukat megpirítom pár perc alatt.Ezután rácsos tepsibe pakolom,és be a sütőbe.Mire megsül,a zsír mind kicsöpög.

Ezt is bele lehet mártani egy pillanatra vízbe,a zsemlemorzsa kicsit megpuhul,a kényesebbeknek sem töri fel a száját.))

45. mirli
2009. jún. 22. 23:08
Hát szerintem a trükk a vastagságában van és hogy mennyire vágod be az inakat,hogy ne legyen rágós. És persze fontos hogy leszedd a fehér "bőnyéjét", hogy ne rántsa össze a húst. Én nem szoktam vastagra hagyni, finom, még szendvicsekbe is jó:)
44. c42a13b98c (válaszként erre: 8. - Supin)
2008. okt. 4. 17:46
Hacsak azt nem, hogy ne olajban, hanem zsírban süsd! Akkor az íze is jobb lesz, és pár nap múlva is ehető, nem olyan, mintha kartonpapírt rágcsálnál...
2008. aug. 4. 10:34
Nemrég hallottam, kipróbáltam, és Isteni! A bepanírozott csirkecombokat tányérra kell tenni, és ahány comb, annyi percig mikróban (800w)sütni,mikrófedő alatt. Kb. félidőben megfordítani. Ezután forró olajban, kissé nagyobb lángon már csak a panírnak kell színt adni. Ez már csak 1-2 perc, és ezalatt az olajat sem szívja magába. Rántott padlizsánt is sütöttem így, annak kevesebb idő is elég a mikróban, nagyon finom lett az is. A padlizsánt kicsit vastagabbra szeltem...
42. 1366d1807f (válaszként erre: 22. - Icus)
2008. júl. 30. 08:36
Érdekes, még nem hallottam, de 1 darabbal ki lehetne próbálni.
2008. júl. 19. 09:56
Hogy változatos legyen, Lehet a zsemlemorzsába tenni, szezámmagot, lereszelt sajtot, napraforgómagot, durvára tőrt diót és különböző magvakat. A tojásba tejet öntök, így sütésnél szép színe lesz.
2008. júl. 19. 00:55
Anyukám a tojáshoz önt egy kis olajat, úgy panírozza ki.
2008. júl. 17. 19:30
Én a tojásba öntök egy kevés tejet,így egyenletes,és ropogós lesz a bundája.
38. Klimpírozi (válaszként erre: 37. - Böbe83)
2008. júl. 17. 18:37
ugye, ugye...mire jók az Anyukák a háznál...az enyém a piskótában,nokedliben,és még egy csomó igazi házikajában verhetelen...mint a nagyanyó fasírtja:)
37. böbe83 (válaszként erre: 31. - Klimpírozi)
2008. júl. 17. 14:11

hát nem találtam szezámmagot, de végül jól sikeült.. majd legközelebb. Minél többet sütök, annál jobb lesz :) egy ideig azt hittem palacsintát se fogok tudni szakadás nélkül, most meg egy se szakad :)

de azért jó, h. vannak itt ilyen rántotthús szakértők, mint te, mert lehet tanulni, ahhelyett, hogy mindent maga tapasztalna meg az ember :)


én is egyébként a csirke. pulyka melleket szeretem :)

36. vereskati (válaszként erre: 35. - Gyöngyi)
2008. júl. 17. 13:12
Na de ez pont arról szól, hogy olajmenes. Már jó úton járok a nyomozásban.
35. gyöngyi (válaszként erre: 29. - Vereskati)
2008. júl. 17. 11:22
Ettem már tepsiben sült rántott húst, de azt bő olajban sütötték és megszívta magát vele...brrr! Pocsék volt!
2008. júl. 17. 11:21
Jó, friss hús..sajnos ez többnyire nem rajtunk múlik. Ugyanúgy csinálom mindig és van amikor jobb és van amikor kevésbé jó.Kell egy jó hentest találni és nem a hypermarketekben venni a rántani való husit!
2008. júl. 17. 09:39
frissen..
2008. júl. 17. 09:39

fokozzunk...forró, friisen kisült húsra csöppents citromlevet, mielőtt eszed...a mennyei manna kutyafüle, s ha van egy kis valódi áfonyalekvár mellé....nos:))))

Ausztriánban a mániánk ez a kaja..ott egy nagyon különleges krumplisalátával tálalják, olivás, hagymás, balzsamecetes öntettel, friss salátakeverékkel, és a fentebb sorolt kellékekkel...jó étvágyat!!!!

31. Klimpírozi (válaszként erre: 30. - Böbe83)
2008. júl. 17. 09:36
a vizes variáció érdekes, darabka husival megér egy próbát...de a sajtos-szezámos cuccost ne hagyd ki...a család aranyba foglalja a mancsocskáid...a lányom mindig rántotthúst enne..
2008. júl. 17. 08:24

épp ma akrtam rátott husit csiálni :)

most, hátha jobb lesz mint eddig :) Bár eddig is megették :)


de vízbe biztos nem dobom utána :)

2008. júl. 17. 07:28
Állítólag tepsiben is lehet rántott husit sütni. Most nyomozok a receptért, könny? és finom. Olaj sem kell......... (Ja és ez nem "késztermék")
28. smudlaagi54 (válaszként erre: 22. - Icus)
2008. júl. 17. 06:23
Én még nem próbáltam ki,de a párom mesélte,hogy lakodalmaknál szokták csinálni, sokkal frissebb marad,és állitólag 2-3 óra múlva is olyan mintha frissen sütötték volna.
2008. júl. 14. 10:47
ezt félreirtam:)
2008. júl. 14. 10:46
amugy kisütött a nap nálunk, najó az tulzás de már nem kell lámpát kapcsolni
2008. júl. 14. 10:46
Luxi tudsz főzni? Ma mit fogsz csinálni? Moziba akartam volna menni, de nincs is semmi jó film!
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook