| Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó |
| ||
| Aki még éjszaka is Hoxázik, az nagyon megzavarja a belső biológiai óráját, magyarul összezavarodik az agy, nem tudja mikor van nappal, és mikor van éjszaka. Az egészséges alváshoz fiatalabb korban szükség van a folyamatos, 8-10 órai alvásra. Ha ez megrövidül, akkor a szervezet igyekszik azt nappal pótolni. Ilyenkor még nappal is álmosak vagyunk, nyűgösek, fáradtak, magyarul, a szervezetünk nem pihente ki magát éjszaka. Holott ha nappal dolgozunk, akkor éjszaka aludnunk kell. Ez főleg a fiatalabb korosztályra vonatkozik. Idősebb korban, -mondjuk, mint én-, már nem kell a nyolc órai alvás, elég csak 6. Kisgyerekeknek még több alvásra van szükségük, mint egy felnőttnek, nekik 10-12 óra kell. Viszont, ha valaki nappal alszik, mert éjszaka mást csinált alvás helyett, az éjszaka csak forgolódni fog. Mindezeket saját tapasztalataim alapján írtam. | ||
| ||
| nem.
de nekem kell 9-10 óra, az biztos. | ||
| ||
| Nekem igen, sőt, néha több is. | ||
| ||
| nem. nem kell mindig annyi | ||
| ||
| Ááá, 4óra alvással és 600kmvel is élek. :) | ||
| ||
| Nekem nem! Nem szeretek aludni! Sokszor felkelek, forgolódok, rosszat álmodok! Jobb ha nem alszok, csak ha már beájulok a fáradságtól. | ||
| ||
| Nekem kell még több is. | ||
| ||
| nekem néha kell, de általában elég a 6 óra | ||
| ||
| igen | ||
| ||
| kellene :( | ||
| ||
| én még 9-10óra alvás után is fáradt vagyok=( | ||
| ||
| minimum 8 óra! :) | ||
| ||
| Igen kell! | ||
| ||
| Egyéntől függ. Meg hogy a szervezet mire van beállva. Régen nekem is kellett a 8-9, de amióta babám van, már hattal is beérem!:-) Azért remélem lesz még több is!:-) | ||
| ||
| Nekem kell. | ||
| ||
| Nekem biztos!!!!!! | ||
| ||
| Hosszabb távon igen. Az ember nem gép. | ||
| ||
| van akinek kevesebb , vagy több hiányzik. .
Volt egy Kolléganőm: napokig alig aludt valamit, pedig 14 órákat húztunk le 1 nap. Utána elment szórakozni-onnan jött dolgozni-bírta sokáig. | ||
| ||
| Hogy ne kéne, még több is néha. | ||
| ||
| . . Jó lehet annyit aludni egyhuzamban, és a szervezeted biztos meg is hálálja. Én nem is emlékszem rá, h mikor aludtam utoljára akár 6-ot is egyszerre:| | ||
| ||
| 6 óra nekem elég | ||
| ||
| 23 előtt nem tudok elaludni és fél 7kor kelek | ||
| ||
| nekem kéne de nincs rá idő | ||
| ||
| nekem 8 már sok | ||
| ||
| Jó lenne, de nagyon kevés embernek adatik meg. | ||
| ||
| feltétlen | ||
| ||
| nekem nagyon kellene. . . . . | ||
| ||
| hogyne kéne, még a 10 is néha :D | ||
| ||
| A 8 ora alvas atlagossan van megallapitva, van akinek ettöl sokkal több kell , van aki beeri 5-6-oraval is ! Viszont alvas nelkul az ember beteg lessz , ha hosszu tavon nem tudja kipihenni magat. | ||
| ||
| Kinek kell, kinek pedig nem. Az alvás igény egyénenként változik. Van akinek elég napi 5-6 óra, másnak szükséges 7-8 óra. De túlaludni sem érdemes magunkat. | ||