Kezdjünk együtt neki az életmódváltásnak! (beszélgetős fórum)
Látod, én azt akkor észre sem vettem, hogy "van ok az ivásra!" :))
Hát akkor koccintsunk, kedves egészségünkre! Előre a következő 1000-ig!
Én mindig eltévesztem, hogy nem febr. 2.-án, hanem egy nappal később, 3.-án figyelem az időjárást, hogy vajon a medve mit fog csinálni.
Most ismét csak fogalmam sincs, hogy az országnak ezen a részén kint maradt-e, vagy visszabújt??? Meddig tart még a tél?
Gyönyörű napsütéses idő van, igaz, hogy egy kicsit csípős a levegő, de inkább ez, mint a hétvégi ködös, esős, nyúlós idő.
Nagyon jót sétáltam, egy órácska csak összejött.
Visszanéztem, mennyi idő alatt ment le rólad ez a bő 5 kg, először gyorsnak éreztem, hogy 1 hónap alatt. Aztán rájöttem, hogy január elejétől idáig pontosan 5 hét telt el. Nagyon szép eredmény, hogy minden héten ledolgoztad a heti 1 kg-ot. Csak így tovább!
(A KalóriaBázis szerint 1 dl száraz martinit 7 perc lépcsőzéssel tudsz ledolgozni!) 😁
Szép jó reggelt mindenkinek!
Most nem fogok mérlegre állni, mert az elmúlt hetem nagyon sűrű volt. Egyáltalán nem tudtam oda figyelni magamra a séták is elmaradtak. És sokat bűnöztem, mert a kis unokámnak sok féle finomságokat sütöttem és nem bírtam kiállni, hogy ne egyek belőle. És nem kevesett.:((
93,3 kg
-1,3 kg
Osszesen 5,3 kg
1305/137
Mozgás ma nem volt.
Pezsgő (édes)
1 dl84 kcal
F:0
SZ:5
ZS:0
Pezsgő (száraz)
1 dl65 kcal
F:0
SZ:1
ZS:0
Pezsgő (félszáraz)
1 dl77 kcal
F:0
SZ:3
ZS:0
Én biztos nem rakhattam volna az asztalra anno ilyen kajákat, abban a percben el lettem volna csapva a háztól. Úgy látszik, te ügyesebben neveled. :))
Ami a bulgur zacsijára van írva, azt én úgy vettem, hogy főzés helyett. És ha már puha, attól kezdve pont úgy kezelem, mint a megfőtt, leszűrt rizst. Lecsóba, rakottakhoz a darált húsba, vagy rizses húsként, stb. stb. A töltött paprikánál, szármánál, vagy a paradicsomos húsgombócnál van az, hogy totál nyersen kavarom a darálthúshoz, és együtt főzöm őket. De majd látod, neked hogyan lesz jó.
Sziasztok!
Én a panírozásból is elhagytam már a lisztet.
Natúr joghurttal kenem be a husikat és zabpehelybe forgatom és be a sütőbe. Nagyon finom.
Sok-sok finomság!
A bulgur petrezselymes lesz, vagy valami zöldséggel egy rizi-bizi szerű akármi?
Újabban amiket rántani szoktam, nem a hagyományos liszt-tojás-zsemlemorzsa panírba forgatom, hanem a párizsi-bundát: liszt-tojás-liszt. És a lisztbe sütőport/szódabikarbónát keverek, és ettől finom, lágy, vastag bundája lesz. (és kenyérmorzsa nuku)
Ha gondolod próbáld ki. Nekem nagyon bejött!
Sziasztok! Tegnap este családilag sétáltunk a hóesésben. Nem mondhatom, hogy jó volt, mert minden csügöm fájt közben, de kibírtam. :)
Ma egész délelőtt főzök, hogy a jövő hétre legyen kaja. A sárgaborsót már feltettem, főzelék lesz belőle. Tegnap már megcsináltam a fasirtokat, ezeket nyersen fagyasztom, és csak kikapok belőle annyit, amit megsütök. Vettem egy kiló tarját tegnap, azt megfőzöm borsosan, aztán megy a fagyasztóba, tészta lesz hozzá, ha sor kerül rá úgy csütörtök felé. Ma pedig rántott csirkecomb és csirkemell lesz bulgurral és sok zöldsalátával. És paradicsomleves.
Péntekig nem akarok konyhát látni: D