Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Kezdjünk együtt neki az életmódváltásnak! fórum

Kezdjünk együtt neki az életmódváltásnak! (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... ❯❯
1561. martini64
2018. febr. 20. 19:51
Karácsonykor meg húsvétkor előveszem a 12 literes fazekat, telerakom: dinsztelt hagyma, káposzta, füstölt csülök, káposzta, tarja, káposzta, töltött levelek. A tetejére a töltetlen levelek. Az egészet egy éjszakán át főzöm. Így készül az én ünnepi töltött káposztám. Az asztalra két részletben kerül, külön a töltelékes és külön a húsos része.
1560. a8363c7d23 (válaszként erre: 1557. - Martini64)
2018. febr. 20. 19:48
Szorítok!!!!!! én is ebben vagyok, a múlt héten továbbképzés volt két napig, márciusban is megyek két napra ez nem kötelező de kell a munkámhoz....
1559. a8363c7d23 (válaszként erre: 1556. - Martini64)
2018. febr. 20. 19:46
Látod az életmód váltásod már biztosan látszik rajtad :) még ha Te nem is látod magadon változást, csak azok akik régen láttak, légy büszke Magadra!!!
1558. martini64 (válaszként erre: 1552. - Cika58)
2018. febr. 20. 19:44
Rakott káposztát sose csinálok savanyú káposztából, mindig csak kelkáposztából. A húsos káposztát úgy szoktam, hogy megpirítok hagymát, paprikázom, rá egy réteg savanyú káposzta, egy réteg füstölt hús (ha más nincs, bordacsont), megint káposzta, egy réteg tarja vagy dagadó vagy oldalas, és/vagy csülök, erre bors, vegeta, babérlevél, majoranna, megint egy réteg káposzta. Felontom vízzel, hogy jól ellepje és 3-4 órát csendesen főzöm. A végén egy nagyon vékony, világos rántást kap. A tányéron tejfölözi, aki szereti. Na ehhez mindig harom napos kenyér kell. A fene tudja, azzal a legfinomabb!
1557. martini64 (válaszként erre: 1554. - Martini64)
2018. febr. 20. 19:36
Holnap is műsoron leszek. Tisztítás validálás témakörben, úgyhogy szorítsatok!
1556. martini64
2018. febr. 20. 19:27

Jaj, és képzeljétek el, annyira megdicsértek engem is, hogy szinte tíz évet fiatalodtam mióta utoljára láttak, hogy tönkre zavarba jöttem. A hölgy, aki már harmadszor jár nálunk ellenőrizni, nem ismert meg! A pasi meg vagy ötször megnézett ma, és többször is mondta, hogy hát hihetetlen, hogy te mennyire ki vagy virulva meg meg vagy szepülve!

Az a fura, hogy en nem érzek ekkora változást, hogy így hanyatt kellett volna esni, de jól esett, nem tagadom.

1555. martini64 (válaszként erre: 1553. - De4d1b196b)
2018. febr. 20. 19:22
Brokkolit csak márciusban merek majd főzni, mert félek hogy aZuram hisztit kap. A bulgur elég sok(k) volt neki.
1554. martini64 (válaszként erre: 1551. - 12d083b51b)
2018. febr. 20. 19:20
Köszi! Ennyire még sose lettünk megdicserve! Annyira büszke voltam a kis üzemvezetőmre, olyan példás rend, tisztaság, fegyelem volt, dokumentáció is rendben. Három megjegyzést kaptunk csak. Utána még engem egész délután nyektettek a doksikkal, de ott se találtak hibát.
1553. de4d1b196b (válaszként erre: 1550. - Martini64)
2018. febr. 20. 18:13
Azt mondják ha jól meg van főzve a bab nem gázosít. Mondjuk anyós képes ezt az egészet még sütni a sütőben vagy másfél órát, szerintem az felér egy újrafőzéssel, úgyhogy én még nem tapasztaltam a gázóra hatást :) Brokkolinál annál inkább :D
1552. cika58 (válaszként erre: 1549. - Arany52)
2018. febr. 20. 17:37
Én ezt úgy csinálom, ahogyan a Laci bácsi csinálta a tv-ben. Káposztát egy kicsit megpárolom, a darál, húst pörköltnek megfőzöm, bele teszem a gerslit és egy kicsit főzőm a pörkölttel. Aztán ugyan, úgy ahogy leirat.
1551. 12d083b51b (válaszként erre: 1550. - Martini64)
2018. febr. 20. 17:24
Szia, szia! Szerencsésen véget ért a napod?? Minden oké?
1550. martini64 (válaszként erre: 1544. - De4d1b196b)
2018. febr. 20. 17:15

Ez igazi merénylet! Külön gázóra kerülhetne a fenekunkre :)

De en is szeretem!

1549. arany52
2018. febr. 20. 16:31

Nálam a rakott káposzta egy sor káposzta tepsiben, rá pörköltösen készült darált hús főtt rizzsel keverve, majd újabb sor káposzta, tetejére tejföl. Ha jõl megsült kockára lehet vágni, mint a sütit.

Hópihe, a rizst én is gyakran váltom ki burgullal.

1548. de4d1b196b (válaszként erre: 1546. - Cika58)
2018. febr. 20. 15:40
Konzerv vörösbabot szokott hozzáadni.
2018. febr. 20. 14:54

No, hogy húsos/székely káposztát babbal, még eddig ezt sem hallottam. Zöldbabbal, vagy tarka babbal??


De hogy még változatosabb legyen a kínálat, valahol korábban olyat olvastam, hogy: a székely káposzta nem attól székely káposzta, mert a székelyek nemzeti étele, hanem mert egy Székely nevű ember találta ki a receptet.


Hogy mi az igazság, szerintem senki sem tudja.

1546. cika58 (válaszként erre: 1544. - De4d1b196b)
2018. febr. 20. 14:52
Sima főtt bab?
1545. de4d1b196b (válaszként erre: 1543. - 12d083b51b)
2018. febr. 20. 14:48
Amúgy meglepődtem, mert már vagy másfél hete megírtam, de csak ma küldtem be és voila, már át is ment a rostán...vagy gyér a forgalom itt a hoxán, nem tudom. De meg akartam osztani ezt a felismerést, mert nekem nagyon jót tett :)
1544. de4d1b196b (válaszként erre: 1538. - 12d083b51b)
2018. febr. 20. 14:47

"A húsos káposzta, amikor felteszem főni a pörköltet, és félfövésben rakom bele a nyers hordós apró káposztát, és együtt főzöm készre. Tányéron rakjuk rá a tejfölt. " Mi ezt hívjuk a székelykáposztának :D


A csülkös verziót anyósom szokta csinálni csak babot is rak mellé, azt imádom.

1543. 12d083b51b (válaszként erre: 1542. - De4d1b196b)
2018. febr. 20. 14:46
Kis hamis! 😀😀😀
1542. de4d1b196b (válaszként erre: 1539. - 12d083b51b)
2018. febr. 20. 14:45
Nahát, mik nem vannak ;) :D
1541. 12d083b51b (válaszként erre: 1540. - Cika58)
2018. febr. 20. 14:24
No látod, ez a harmadik variáció a húsos káposztánál. A tejfölt egyébként mi is csak a tányérra tesszük, és nem belefőzzük: a tejfölös dolgok rövidebb ideig tárolhatók, míg tejföl nélkül (amikor még nem volt hűtő) akár egy hétig is hűvös helyen semmi baja.
1540. cika58 (válaszként erre: 1538. - 12d083b51b)
2018. febr. 20. 14:20
Hát én a kettőt keverem, mert a pörköltet megfőzőm, külön a káposztát a gerslivel, és amikor kész összerottyantom őket. Én teszek rá tejfölt, mert úgy szeretem, a párom az nem kér rá. Mióta felfedeztük a füstölt paprikát, azóta azzal helyettesítem a kolbászt így is elég kalória dús ennivaló.
2018. febr. 20. 14:04

Találtam egy cikket, szerintem érdemes elolvasni, és megfontolni az abban írottakat.


[link]


Köszi! 😀😀😀

2018. febr. 20. 14:01

Nálam ez egy kicsit kétfelé válik. A húsos káposzta, amikor felteszem főni a pörköltet, és félfövésben rakom bele a nyers hordós apró káposztát, és együtt főzöm készre. Tányéron rakjuk rá a tejfölt.


Amit székely káposzta néven ismerek, abba tesszük a füstölt oldalast, vagy füstölt körmöt, vagy jobb híján a füstölt kolbászt, és a végén (habarás, rántás helyett!!) megy bele a rizs, gersli, hajdina, bulgur, kinél mi!És persze a végén a tejföl. Ez sűrűbb és sokkal tartalmasabb, jó erős magyar gyomor kell hozzá, mint az előbbi változathoz!

1537. cika58 (válaszként erre: 1536. - De4d1b196b)
2018. febr. 20. 13:51
Hát több féleképpen el lehet készíteni. De hogy melyik az igazi székelykáposzta azt sajnos nem tudom. Én csülök paprikásból csináltam és gerslit tettem bele. Füstölt kolbász helyett füstölt paprikával ízesítettem.
1536. de4d1b196b (válaszként erre: 1535. - Cika58)
2018. febr. 20. 12:49
Az a székely káposzta vagy valahogy máshogy kell elképzelni?
1535. cika58 (válaszként erre: 1527. - Arany52)
2018. febr. 20. 11:12
Én szombaton főztem húsos káposztát, de az is olyan finom volt. Nekem a fiamék éheztek rá:))
1534. cika58 (válaszként erre: 1533. - 12d083b51b)
2018. febr. 20. 11:09

Na, elmentem ebbe a gyönyörű időbe a postára meg a boltba, de ebbe a boltban nem volt sajnos csicseriborsó. Majd a héten bemegyek, egy nagyobb boltba hátha ott van.

Nekünk a mai ebédünk tarhonya leves meg debreceni tokány tésztával. Vasárnapról maradt egy jó adag levesem van párolt zöldségem tegnap estéről és azt bele teszem. Nem igazán szeretem a tarhonya levest.:))

2018. febr. 20. 10:44
Közben én is megfőztem a kis ebédemet: paradicsom mártás főtt tojással. Majd azért csalok mellé 1-2 abonett kenyeret. Vacsira már grillezett pulykát ehetek zöld salival. Jó lesz az!
1532. 12d083b51b (válaszként erre: 1530. - De4d1b196b)
2018. febr. 20. 10:35

Évek óta én is bulgurt használok. Igaz, hogy kicsit drágább, de szaporább is főzés közben.

Egy kávés csésze bulgurból lesz készen kb. annyi, mint egy teáscsésze rizsből. Ott jön vissza az ára, hogy egyszerre kevesebb kell belőle, másrészt jobban laktat, tehát később kezdjünk el matatni a hűtőben! :))

❮❮ ... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook