Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Sajtot le lehet fagyasztani (ha nagyon muszáj)? fórum

Sajtot le lehet fagyasztani (ha nagyon muszáj)? (tudásbázis kérdés)


1 2
2009. jún. 29. 08:59
Én mindig lefagyasztom és amikor előveszem pont olyan jó, mintha aznap vettem volna:)
48. tari (válaszként erre: 47. - 282baceb1f)
2009. jún. 29. 07:25
Ugyanezt csinálom Én is!
2009. jún. 28. 13:57
Mindig veszek kilós sajtot és elvágom cikkekre folpack rá és lefagyasztom és mindig annyit használok amennyi kell belőle.
2009. jún. 28. 13:56
Persze! De olyan darabokra vágd, amit majd később egyszerre fel tudsz használni. Mert ha egyszer kiolvadt...
2009. jún. 28. 13:53
SIMÁN le lehet fagyasztani!!!
2009. jún. 28. 10:51
Én is leszoktam a sajtokat mindig fagyasztani és semmi baj velük bármihez használhatom.
43. gaby70
2009. jún. 28. 09:42
én is mindig lefagyasztom
2009. jún. 27. 22:49
én mindig lefagyasztom:) Eddig semmi baja nem lett.
2009. jún. 27. 22:46
igen!
2009. ápr. 5. 22:51
Már én többször lefagyasztottam a trapista sajtot. Az az igazság, hogy nem olyan amikor kiolvad, mint eredetileg, de pizzára nagyon alkalmas, vagy pogácsába.
2009. márc. 3. 03:47
le, nekem is van
38. K.né
2009. febr. 25. 17:45
persze. Mindig egy nagyot veszek, feldarabolom és úgy fagyasztom le. Magától hagyom kiolvadni, nem mikrózom.
37. mornie
2009. febr. 25. 17:43
persze
2009. febr. 25. 06:20
Igen, mindik egy egészet veszek és feldarabólva lefagyasztom. Igy sokkal olcsóbb.
2009. febr. 24. 19:34
igen .le lehet nem lesz töle semmi baja
34. gaby70
2008. nov. 23. 07:52
Én leszoktam fagyasztani,utána ugyanolyan finom,semmi baja nem lett
2008. nov. 22. 22:16
Lehet,bár jártam úgy egyszer,hogy valamiért meg penészedett!
2008. nov. 22. 21:59
reszelve is lefagyasztottam. Semmi baja nem lett, kiengedett, és a melegszendvicsen végezte.
2008. nov. 22. 16:28
Igen.
2008. nov. 22. 16:26
igen
2008. nov. 22. 10:49
Igen.
2008. nov. 18. 12:37
Ha akciósan tudok venni egy nagyobb darabot, azt adagokra osztva folpackba csavarom, és mindíg lefagyasztom. Igaza van csókicának, néha egy kicsit morzsálódik, de általában úgyis reszelve használom.
2008. nov. 18. 12:25
A fenébe!!))Mikor ezt a kérdést olvasom,itt mosolygok,mert valóban,az előbb raktam sajtot fagyasztóba:))Inkább lefagyasztom,ha nem kell,mégha morzsálódik is,mint hogy kidobjam:)))
2008. nov. 18. 11:42
Én is azt tapasztaltam, hogy felengedés után morzsálódik, valamelyik szinte málik. Ezért nem szoktam.
2008. nov. 18. 11:09
Igen le lehet én is leszoktam fagyasztani. Inkább minthogy megromoljon, szerintem...
2008. nov. 18. 09:56
Le lehet fagyasztani legalábbis a boltit mindenképp, mivel azokban nincsennek gombák vagy legalábbis nagyon kevés ezért az íze állandó. Ez leginkább a vevők miatt van hogy mindig ugyanolyan legyen a minősége, zamata. Minden hétem kapok egy kis darab házi!!! kecskesajtot , ami amúgy sem hétköznapi sajt . Azt semmiképpen nem fagyasztanám ,mert a sajt állandóan érik ahogy mocsokmano is írja . Imádom a sajtot ezért mindig van a fagyasztómban darabolt trappista. Fagyasztás előtt célszerű feldarabolni én a kereket négybe vágom minden negyedet felszeletelem és háromszögeket kapok . Amikor megfagy könnyen elválnak így egymástól a szeletkék ha egy kés segítségével szétpattintom.
2008. nov. 18. 09:33
igen le lehet fagyasztani a sajtot.
2008. szept. 14. 12:08
Nem szerencsés, mert a sajtban élnek élesztőgombák, amik kipurcannak a fagyasztás alkalmával. Minden sajt folyamatosan érik, a tároláskor is, ha lefagyasztod ennek a folyamatnak annyi, és a minnőségén rettenetesen ront. De ahogy gondoljátok...
2008. szept. 14. 11:33
nyugodtan ,csak arra kell vigyázni hogy ha fel akarod használni akkor félfagyosan célszerű reszelni , mert ha teljesen kiolvad akkor már nagyon nehéz.....pl: trappista, mozzarelle, stb...
2008. szept. 14. 10:33
Nyugodtan.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook