FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Milyen zöldségeket raksz el télire és hogyan?

Kategória: Összes fórumtéma » Egyéb témák » Minden más

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

9. rolvisa2008-08-08 23:52
Most a fekete szeder érik, abból szörpöt készítek.

8. rolvisa2008-07-28 01:05
A gyümölcsöket, eper málna,meggy, cseresznye jól záródó üvegbe rakva fagyasztom le, cukor nélkül. Leturmixolva kis műanyag üvegekbe is rakok el.


7. rolvisa2008-07-28 01:03
A paprikát feldarabolva rakom a fagyóba.Hozzá a paradicsomot egészben, dobozokba( a hagyma mindig kéznél van) és télen is készítem a lecsót. A mikróba kissé felolvasztott paradicsomról könnyen lejön a héja is.

6. rolvisa2008-06-13 22:47
Mi az a zakuszka?
(válasz smudlaagi54 2. hozzászólására)

5. rolvisa2008-06-13 22:46
Hasonlóan rakom el, csak fagyasztom,ősszel, amikor olcsóbb, vagy megtermett a hozzávaló.
Egy fajtája a darált zöldségnek(delikát)
1 kg sárgarépa
1 kg petrezselyem
50 dkg paradicsom
50 dkg káposzta
50 dkg karfiol
25 dkg zeller
25 dkg karalábé
25 dkg kelkáposzta
25 dkg hagyma
25 dkg paprika (sárga, zöld piros)
1 csokor zeller levél
1 csokor lestyán levél (delikát növény)
1 csokor petrezselyem levél
Az anyagokat tárcsás darálón ledarálom (húsdarálón is lehet), jól összekeverem, és zacskókba ellapítom, leforrasztom. Egy zacskóba kb. 30 dkg kerül. Lefagyasztom.
Régen 1 kg sóval keverték el és így üvegekbe rakva, elállt.
Leves alapnak, párolt rizsbe, burgonyalevesbe, zöldséges levesekbe, kitűnő vitaminbomba télen hol van ennyi fajta friss zöldség, hamar megfő.
LEVES: a zacskóból annyit török le, amennyit akarok (a húsklopfoló kiváló erre)
Vízbe rakom, kevés zsiradékot adok hozzá, sózom, borsozom, ha felfőtt mehet bele a levesbetét. Ami lehet: gyöngytészta, bármilyen száraztészta, vagy galuska. Reszelt tésztával a legfinomabb. De rizst is főzhetünk bele. Mire a levesbetét átfő a darált zöldségek is, megpuhulnak. Nincs benne tartósító (E 4…) én nem használom a bolti delikátot, és leveskockát. Ez mindent pótol.
A saját ízlésem szerint állítom össze, pl. én paradicsomot, és zellert, kevesebbet teszek bele. Nem szeretem a zeller harsány ízét, a paradicsom meg ellágyítja kissé.
Igy néz ki.
http://picasaweb.google.hu/rolvisa/FagyasztBa
(válasz winny 3. hozzászólására)


4. rolvisa2008-06-13 22:41
Ezt rakom a fagyasztóba télire
Zöldséglevél, paprikában
A kicsumázott paprika hegyébe egy koktél paradicsom, kerül. Erre lestyán és zeller, majd a petrezselyem zöld, jó szorosan bele nyomkodom.. A tetejét egy darab kelkáposzta levéllel zárom le.(így nem fő ki belőle a zöld levél). Húslevesbe, rizsbe, bármilyen levesbe jó. Azért szeretem, mert a zöld levél nem fő szét, de minden íz ott van benne.
Tavalyelőtt 100 db készült a családnak.
Itt megnézheted.
http://picasaweb.google.hu/rolvisa/Fagya...974529127820450

3. winny2008-06-08 19:15
Mindenből egy kicsit.(gyümölcs)
A zöldséget a répát a karalábét és a zellert húsdarálon ledarálom lesózom!
Másnap kicsavarom és üvegezem.
Nálam az a "vegeta"

2. smudlaagi542008-06-08 18:44
Én müanyag dobozba szoktam rakni epret,málnát.Borsót babot,fejtett babot,tököt legyalulva zacskóba,uborkát is legyalulva zacskóba.Spenótot megpárolva leturmixolva.
Meggyet,cseresznyét is szoktam fagyasztani,de meggyet nyersen is szoktam elrakni cukorral rétegezve üvegbe.(de ez alkoholos lesz)
Paradicsomlevet,lecsót,zakuszkát,szörpöket,őszibarack beföttet.Mikor mi van a kertben amit el lehet rakni.Lekvárt ritkán szoktam, mert nem esszük.

1. rolvisa2008-06-07 23:41
Az eperszezon közepén vagyuk. Én csavaros üvegekbe rakom, helyet hagyva a terjedésnek, szét ne faggyon. Nem veszi át a többi étel szagát.Leturmixolva is fagyasztok le üvegekbe.