Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - PCOS-Petefészek ciszta műtét után sikerül a baba?

Kategória: Összes fórumtéma » Babák & mamák » Teherbeesés


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!


1031. Mókuska852017-02-22 11:20
Sziasztok!

Felmerült, hogy PCOS-em van, 2 stimulációnk volt, mindkét leleten szerepel, de még konkrétan nem diagnosztizálták, most várom hogy mit mond az orvos. Hallottam hogy van egy adjunktus/orvos/laborvezető a Kék Golyóban, annyit tudok, hogy valamilyen Enikőnek hívják, és ő nagy specialistája ennek a PCOS-nek, megnéz minden leletet, megcsináltat mindent, IR-t is nézi, ismerei az összefüggéseket. Valaki hallott róla esetleg? tudtok elérhetőséget mondani? Köszi előre is!

1030. s.Nikolett802016-11-24 06:56
Sziasztok! Légyszíves segítsétek diplomamunkámat az alábbi rövid kérdőív kitöltésével, mely teljesen névtelen.
[link]


1029. **vörösdémon**2016-02-19 19:00
[link]

1028. sunikanagy2015-06-30 17:29
Szia ha mèg vagy az oldalon irj lègyszi köszi èn is pcos vok.
(válasz ani ani 1027. hozzászólására)

1027. ani ani2012-09-17 12:22
Kedves Fórumozók,

Egy felhívást szeretnék közzétenni, remélem semmiféle szabályt ezzel nem szegek meg.
Kineziológus vagyok, több egyéb terápia mellett foglalkozom "Erőtér Terápiával", erre szeretném felhívni a figyelmeteket.
A kezelés lényege, hogy segítségével megszabadítjuk a testet az embereket érintő fizikai állapotok létrehozásáért és fenntartásáért felelős energiamezőktől.
Az Erőtér terápia is egy alternatív gyógymód.
PCOS-t is lehet konkrétan gyógyítani a terápiával.
Mivel személyes tapasztalatom nincsen a PCOS gyógyítására vonatkozóan, szeretnék önkénteseket keresni, hogy mindezt alá is tudjam támasztani.
Szívesen írok többet is magáról a módszerről, akár a kezelésről, aki erre nyitott - privát levél formájában.

A kezelés menetéről:
a kínai akupunktúrából ismert meridiánok rendkívüli mértékben érzékenyek a gondolataink energiájára. Valójában ezek a meridiánok alkotják a test és elme közötti kapcsolatot. A test bizonyos pontjainak finom ütögetése az energiamintákban olyan hatást indukál, ami destabilizálja a betegségek, fájdalom és a szenvedés energiamintáit. A megfelelő sorrendben és megfelelő helyen végzett finom ütögetéssel megváltoztathatjuk energiamintánkat.
A PCOS esetében egy 35 napos kezelésről lenne szó.
Én betanítom a 35 napon keresztül végzendő "feladatot" azaz az ütögetés módját, helyét és számát, az önkéntesek otthon elvégzik, cserébe megosztják velem a tapasztalatokat. Itt fontos kiemelnem: a kezelésnek semmiféle mellékhatása nincsen, hiszen "csak" finoman ütögetjük a fejen, kézen, mellkason lévő meridián pontokat, egyéb beavatkozásról nincsen szó.

Minden érdeklődő kérdésre örömmel válaszolok.

Elnézést, ha túl hosszú levelemmel bárkit is zavartam. NEM reklámozom magam, öncélú segítés és kölcsönös tapasztalatszerzés a célom.

Üdvözlettel,

Anita

(ui: magam is PCOS-el küzdöttem, ma egy 4 éves gyönyörű kislány boldog anyukája vagyok)

1026. Aurora_becca2012-03-31 13:14
Kitöltöttem.

Hát először nem esett le hogy a szüleim gyereknevelési képtelensége és a PCOS hogyan függ össze, de aztán rájöttem hogy ez a teszt a nőiességünkről is szól, és hogy hogyan látjuk magunkat és ebben már része lehet annak, hogy a szüleink hogyan viszonyultak hozzánk.
Érdekes teszt volt.
Kitöltés közben eszembe jutott még egy hasznos információ, amit majd közölnöm kell a dokival a gyerekkori dolgaimról, ugyanis szedettek velem akkor egy bogyót ami nagyon is befolyásolhatta a hormonális működésemet. Szóval hasznos volt a teszt.
(válasz hiroko 1024. hozzászólására)

1025. KovácsnéRami2012-03-25 14:10
Nekem a mai napig a nőgyógyászom írja fel ezt a gyógyszert!!!!! Szal meg lehet próbálni!
(válasz Bcicus 1018. hozzászólására)

1024. hiroko2012-03-25 13:49
Kedves Fórumozók!

Szépen kérek mindenkit, akinek van 20 szabad perce, töltse ki a kérdővemet, nagyon nagy szükségem lenne rá a szakdolgozatomhoz!
Lehet, hogy lenne értelme ezt a betegséget más szempontból vizsgálni, hiszen sem az eredete, sem a kezelése nem tisztázott.... Ahhoz, hogy kiderüljön, érdemes-e ebbe az irányba indulni, szükség van minél több kitöltött tesztre. Előre is köszönöm mindenkinek!

Sáfár Nóra

[link]

1023. Tira842012-03-15 23:01
Utálom ezt a nemtörődömséget a dokik részérőé. mindig ez van:=(

1022. ciroka332012-03-15 21:18
Ezt tényleg nem lehet kizárni ultrahang nélkül.
(válasz Tira84 1020. hozzászólására)

1021. Bcicus2012-03-15 18:24
nem
(válasz Tira84 1020. hozzászólására)

1020. Tira842012-03-15 15:39
Sziasztok lányok!Egy nődoki kézzel történő vizsgálat alapján ki tudja zárni a ciszta lehetőségét???Velem ez történt.Panaszaim vltak, megvizsgált, azt mondta, hogy hüvelygulladás, bakteriális eredetű.(a síma kézi vizsgálatból).Mikor kérdeztem, hogy lehet-e cisztám, a válasz egyértelmű nem volt.Meg tudja ezt állapítani UH nélkül is?:(

1019. fzzplz2011-06-24 13:39
sziasztok,

nekem két petefészekciszta műtét után sikerült tereherbe esnem. még szedem a metformint, viszont nagyon lenn van a vércukrom.
van erről valami tapasztalatotok? az inzulinom lehet nagyon magas?

köszi

1018. Bcicus2011-02-20 20:55
Nem írhatja fel nőgyogyi csak endo doki már sajnos.
Ezek szerint egy olyan endo dokinál voltál aki egy pancser és nem ért ahoz amit csnál sajnos, sok az ilyen. Keresd fel a mensmentisben dr Tűű-t sokat kell rá várni, de ő rendbe rak az tuti.
A merckformin és a diéta segíteni fog.
(válasz bujamaja 1017. hozzászólására)


1017. bujamaja2011-02-20 11:52
köszi csajok a válaszokat.A metforminnak van valamilyen mellékhatása?Akkor is alkalmazható ha nem nagyon nagy mértékben magas az inzuliN?Nőgyógyász felírhatja?Eddig endokrinológusnál voltam,és ő mondta hogy csakis a fogamzásgátló a megfelelő módszer nekem.De ahogy látom,ez nem igazán így van.Metforminnal akkor ezek szerint gyorsítható a fogyás és a hormonok beállítása?

1016. Bcicus2011-02-19 21:23
Tuti magas az inzulinod azért alacsony a cukrod.
(válasz bujamaja 1014. hozzászólására)

1015. ciroka332011-02-19 20:10
Az elképesztően magas tesztoszteront a rossz inzulin okozza.
Ha nem kezdelteted cukorbeteg lesz, a többi szövődményről nem is beszélve.
A fogamzásgátlót pedig felejtsd el.Nagyon sokat ártasz vele magadnak, de ezt a másik fórumon írtam már neked.
(válasz bujamaja 1012. hozzászólására)

1014. bujamaja2011-02-19 17:04
inzulinom csak az alacsony vércukor szintemhez képest vészes..MEtforminhoz mit szóltok?milyen jellegű gyógyszer?

1013. Bcicus2011-02-19 14:31
Lehetni leht szedni, sőt kell is. De egyenlőre nem szabadna fogmzásgátlót szedned, csak miután már rendbe vagy rakva hormonilag és inzulin szintileg is.
(válasz bujamaja 1012. hozzászólására)

1012. bujamaja2011-02-19 08:21
ziasztok!
2hete PCOS-t diagnosztizált nálam az endokrinológusom többféle hormon vérkép vizsgálat után. 8éve jött meg a menzeszem, azóta szabálytalan. 3évig szedtem fogamzásgátlót(lindynette30), melytől rendes volt a vérzésem és még fogytam is. 2010. júliusában abbahagytam viszont, majd augusztusban eseményutáni tablettát is be kellett vennem. Október óta rendszertelenül jön meg és kevés mennyiségű a menzeszem, híztam 15kg-t, és megint előjöttek a pattanásos tüneteim is.
Az orvosom fogamzásgátló szedését javasolta, mert gyereket még nem szeretnék, viszont gyorsan javít a tüneteken. Tapasztalataitok szerint melyik fogamzásgátló a legalkalmasabb erre?Lehetséges hogy ha elkezdem szedni akkor újra vissza fogyok az eredeti súlyomra?(az LH-m és az FSH-m kórosan alacsony, a tesztoszteronom pedig elképesztően magas, akárcsak az inzulinom, az alacsony vércukorszint ellenére) , vagy másfajta kezelés lenne alkalmas erre? Esetleg Metformint lehet szedni fogamzásgátló mellett is????köszi a válaszokat:)

1011. ágnaska2011-01-25 11:05
szia.engem is novemberbe műtöttek.most a hó elején voltam nődokimnál kontrollon belül minden rendben.decemberben nekem is 1,5 napig volt mensim de alig.most ott tartok hogy 24.én kellett volna megjönnie de semmi eddig.fáradékony és a délután 4körül már nagyon álmos vagyok(szoktam aludni)a mellem nem mindig érzékeny de egyre többször.a dokim nem látott semmit a hó elején,lehet akkor még korán volt.most pedig csak reménykedem hogy babás vagyok.nem pedig a műtét miatt van és velem is csak játszik a szervezetem.várok még 2hetet és ha addig nem jön meg megyek dokihoz.de szurkolok hogy babás légy!
(válasz csepike81 1008. hozzászólására)

1010. ciroka332011-01-15 08:02
elképzelhető, hogy az vagy, de az is lehet, hogy csak a hormonális változás miatt van.
Én a tesztekben nem bízok. Ha biztos akarsz lenni benne, akkor csináltass Bétahcg-t. (vérvétel)
Engem a tesztek többször becsaptak.
(válasz csepike81 1008. hozzászólására)

1009. csepike812011-01-14 20:21
jah és nem tudom ciki e ilyet leírni de rengeteg folyásom van.
(válasz csepike81 1008. hozzászólására)

1008. csepike812011-01-14 20:14
sziasztok.új vagyok még.novemberben műtöttek petefészek cisztával.a bal oldalit ki is vették.novemberben rendesen volt a menszeszem,viszont decemberben az egyik este megjött másnap még volt annyi hogy egy betét elég volt egésznapra és ennyi volt a mensim.most pedig elég fáradékony és álmos vagyok és olyat eszek amit eddig soha,a hagymaféléket soha nem ettem ,most pedig meghalok érte.szerintem a teszt még korai lenne.van rá ésély hogy babás vagyok?

1007. reedstar2011-01-12 14:03
Napokban felhívom a nőgyogyot és megkérdezem hogy ez az a betegség e!

Örülök hogy ilyen jó lehet kezelni.
(válasz ciroka33 1006. hozzászólására)

1006. ciroka332011-01-12 13:58
Ez nem gyógyítható, de nagyon jól kezelhető.
Sőt akinek kezdeti stádiumban van, és odafigyel a diétára mozgásra, annak jobb lesz.
Babát lehet vele válalni.
Azt tudom mondani, hogy a bőrőm szebb mint tini koromban, és a ciszták is eltűntek.

Nem minden orvos ismeri ezt a betegséget sajnos.
De általában belgyógyász, háziorvos, endokrinológus akihez érdemes fordulni, illetve nőgyógyászhoz is, de csak akkor ha ismeri.
Terhelésen inzulint 0 -120 perceset BP.-en a Pentacore laborban beutaló nélkül is csinálnak. Persze ez pénzbe kerül, de sajnos ezt nem támogatja a tb csak a kismamáknál.
(válasz reedstar 1005. hozzászólására)


1005. reedstar2011-01-12 13:00
És meggyógyultál? Hová kell ezzel menni?
(válasz ciroka33 1004. hozzászólására)

1004. ciroka332011-01-12 12:46
Nos, amit leírtál az pcos.
Nekem sokszor erős menstruációs görcseim voltak amikor a ciszták távoztak.
Ez nekem több évig is tartott. Amikor menszesz után mentem vissza uh-ra, már nem voltak ott.
Később pedig amikor rossszabb lett a pcos, akkor ezek már nem távoztak a menszesszel, hanem megmaradtak.
(válasz reedstar 1003. hozzászólására)

1003. reedstar2011-01-12 10:56
A pcos az amikor nem szívódik fel a ciszta ugye? Nekem olyan van ami a menszesz után mindig eltűnik de a peteéréskor a tüsző nem tud megrepedni így cisztává nő de a menszesznél szétdurran. Ez is lehet pcos?
(válasz ciroka33 1002. hozzászólására)

1002. ciroka332011-01-12 10:21
Szia!

Nekem ilyen volt. Sajnos évekig nem tudták, hogy mi a bajom. Aztán kiderült a pcos.
Csináltass terheléses inzulint. Lehet, hogy a dokid nem ismeri a pcos-t, és annak tüneteit. Akkor pedig válts orvost.
Ha kezelik hozzáértően, akkor lesz babád.
(válasz reedstar 1001. hozzászólására)