Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Miért nem lehet kerek perec megmondani?

Kategória: Összes fórumtéma » Egyéb témák » Közösségi témák


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

1 2 3

66. PöttyösPanka2018-02-16 06:26
Igaz, hogy sokszor a kérdező stílusa elég, hogy a többiek offenzívan álljanak hozzá. Ha egy durva hangnemet üt meg, az elég hozzá, hogy szétszedjék, bármi is a problémája.
(válasz l.luiselotte 64. hozzászólására)

65. lovelyly2018-02-16 03:20
Holisztikus coaching: nem csak magánéleti problémákban vagy üzleti életben nyújt segítséget az ember saját erőforrásaira támaszkodva, hanem úgy "amblokk" ( itt láttam 😂 )
Cégek meg durva pénzeket fizetnek ezért, pedig csak a hoxara kellene jönni. 😄


64. l.luiselotte2018-02-16 00:52
nem ok nélkül lett elmarsztalva a fóruminditó ( nem a jelenlegi, hanem a 1,5 évvel ezelőtti ) Hazudott, kamusztorit irt le és mérhetetlenül durva volt a stilusa, pocskondiázta, aki nem értett vele egyet.
Azért valljuk be, hogy nem ilyen az ideális topiknyitó
(válasz alidamolnar 59. hozzászólására)

63. Channa*2018-02-15 18:47
Volt itt egy nő:DD
Szerintem te most az ő megbízásából írtad ezt a hozzászólást...

Micsoda egyszerű emberek léteznek:DDDD
(válasz alidamolnar 59. hozzászólására)

62. hópihe142018-02-15 08:47
Nekem meg az a furcsa, hogy van, aki szerint az egész csak arra volt jó, hogy minket, válaszolókat teszteljen! Hogy más is szokott azzal szórakozni, hogy egy kitalált történet alapján felvezeti a problémát először az egyik fél szemszögéből, egy másik alkalommal a másik fél szemszögéből... és azt figyeli, hogy ugyanazok a válaszolók hogyan reagálnak az egyik, ill. a másik esetben! És ő ezen szórakozik, miközben a válaszolók nagy része "kezét-lábát töri" azért, hogy segítsen annak, akinek problémája van.
Ettől kezdve meggondolandó, hogy valóban érdemes-e bárhova, bármit is segítő szándékkal írni. Ebben az esetben viszont ez az egész fórumozás átmegy: "marad a gyerek, ha játszik" kategóriába.
(válasz barbus0501 60. hozzászólására)

61. PöttyösPanka2018-02-15 06:20
Azok, akik kifejezetten pocskondiázni jönnek a másikat, magukat minősítik. Sajnos mindig vannak olyanok, akik nem túl szofisztikált stílusban nekiesnek a kérdezőnek, mert ettől érzik különbnek magukat, vagy nem tudom. Őket eleve ignorálni kell, mivel nem viszik előre a beszélgetést. Volt itt nemrégen egy tag (azóta már törölték), aki minden fórumba bedugta a fejét épp annyi időre, hogy kinyilatkoztassa, a kérdező micsoda egy utolsó ember, és ő örül, hogy nem ismeri személyesen. Ennek a tagnak egész háreme volt azokból, akik úgy oda voltak a bűbájos személyiségéért. Csak sajnos az ilyenek teszik tönkre a fórumozást, mert miattuk nem mer már senki semmilyen problémát felvetni, mert tudja, hogy csak leoltást fog kapni.
(válasz alidamolnar 59. hozzászólására)

60. barbus05012018-02-14 20:19
Nekem az a furcsa, hogy emberek ennyire nem tudjak elni a sajat eletuket ugy, hogy nem kerdeznek meg masokat? Hat basszus...Eleve csurve-csavarva van az egesz tortenet. Mar azt se tudjuk, ki-kicsoda, de adjunk tanacsot. En adtam, le lettem oltva.
(válasz alidamolnar 59. hozzászólására)

59. alidamolnar2018-02-13 17:37
Értem, amit írsz.
Viszont az is fura, hogy a negyedik-ötödik komment után a kérdezőt már kifejezetten pocskondiázni szokták.
Holott őt sem ismerjük. Ugyanúgy nem, ahogy azt a személyt sem, akire ő panaszkodik.
Mégis a válaszolók 90 százaléka szemében a kérdező a szemét, összeférhetetlen, szarkeverő, stb... sorolhatnám.
De nem ismeri őt sem senki.
Példa, de aztán befejeztem:
Volt itt egy nő, kb. 1,5 éve, kérdezte, hogy lehetne segíteni azon, hogy az unokahúga vőlegényét lehúzza teljesen anyagilag a családja (vőlegény családja), mert ezt szokták meg. Most pedig ugye közös jövőre készülnek, messze átlag felett keres a fiú, de most kell megteremteniük a pesti lakást, stb.
Na most: a kérdező kapásból ki lett kiáltva szarkeverő pletykafészeknek. A lányka (menyasszony) egy ingyenélő hülye k..vának. A vőlegény alkoholista szülei pedig szentté lettek avatva, és igenissss, kutya kötelessége halála napjáig finanszírozni őket a fiúnak akkor is, ha a menyasszonyával nem jutnak semmire (sőt a nővérének a két fiát is neki kutya kötelessége taníttatni kb. a fizetős egyetemig bezárólag, akkor is, ha ő semmire nem jut a menyasszonyával). Tehát a teljesen normális, igyekvő párocska és a segítőkész nagynéni volt a szemét a válaszolók kilencven százalékának, a pasi láncdohányos, alkoholista szülei pedig a szentek.
Amúgy innentől kb. meg van mondva minden, én befejeztem.
(válasz PöttyösPanka 58. hozzászólására)

58. PöttyösPanka2018-02-13 17:23
Nyilván csak a kérdezőre lehet fókuszálni, mert őt tudjuk meghallgatni. Annak nem sok értelme van, ha belemegyünk egy ismeretlen ember pocskondiázásába úgy, hogy csak egy oldalt hollottunk. Viszont általában egy vitás esetben mindkét fél vétkes. Tehát csak a kérdezőt lehet megpróbálni jobb belátásra téríteni. De amúgy tényleg érdekes.
(válasz alidamolnar 56. hozzászólására)

57. hópihe142018-02-13 16:48
Az meg sem fordult a fejemben, hogy a kérdező csupán az itt válaszolókat tesztelte. Szóval az egészet csak kitalálta, és jókat röhögött magában azon, hogy vannak válaszolók, akik a kezdetekben valóban komolyra vették a problémáját. Jó szórakozást.
(válasz kicsimanóci 54. hozzászólására)

56. alidamolnar2018-02-13 16:36
Mert ugye lehet mondani a kérdezőnek, hogy ne szórakozzon, és itt fejezze be.
De azért elgondolkodtató, hogy mennyire próbál "objektív" maradni a válaszoló "tömeg".
Hiba csakis abban lehet, aki kérdez. Holott, ha úgy vesszük, őt sem ismerjük ugyanúgy, mint ahogy azt sem ismerjük, akire panasza van. Mégis csak ő lehet a szemét.
vicces:))))))

55. alidamolnar2018-02-13 16:33
:))))))
(válasz kicsimanóci 54. hozzászólására)

54. kicsimanóci2018-02-13 16:29
Szerintem arra akart rávilágítani, hogy a hoxán (és a gyakorin is) mindig azt ekézik, aki a kérdező.
Én is kipróbáltam, csak én a gyakorin, és kb. ugyanazok ekéztek egyszer szívtelen nagyiként, aki nem akar unokázni, és egyszer h...e p...csa menyként, aki elvárja, hogy unokázzon a fiatalos, még dolgozó nagyi.
Szóval, ha "kifordítva" tette fel a kérdést, valahol jó esettanulmány is:DDD
(válasz hópihe14 53. hozzászólására)

53. hópihe142018-02-13 13:43
Jól értem? Eddig napokon keresztül arról volt szó, hogy a te életedben előkerült egy régi, idős rokon, aki felajánlotta, hogy segít, amiben tud. Te adtál neked egy bevásárló listát másnap, és csak akkor szólt, hogy mégse vállalja.
Itt győzködtünk, hogy ezen kár felháborodnod, az idős hölgy helyében mi is ugyanúgy tettünk volna. Próbáltuk megértetni veled, hogy nem jól látod a dolgokat.
Kora délelőtt még azt írtad, hogy a cetlin nem volt csak 3 tétel, és nem is gyalogolt volna, mert autó van a feneke alatt... és a többi.

Most kijelented, hogy az egész történetben te vagy az idős hölgy, és a családod az, aki téged kihasznál.

No kedveském! Itt hagyd abba az egész rinyálást. Ilyenkor szoktam azt kérdezni: teljesen hülyének nézel, vagy csak félig???
(válasz ultravioletta 50. hozzászólására)


52. Channa*2018-02-13 12:46
Hány éves vagy?
(válasz ultravioletta 50. hozzászólására)

51. PöttyösPanka2018-02-13 12:27
Ezen ne bosszantsd magad. Attól csak neked lesz rosszabb, hogy napok óta ezen rágódsz. Nem éri meg.
(válasz ultravioletta 49. hozzászólására)

50. ultravioletta2018-02-13 11:10
én vagyok amúgy az idősebb női rokon, aki előkerült, innen is nézhetnénk a sztorit, mert hirtelen a környékbeli kedves rokonság évekre ellátott "feladattal" hamár egyszer "itt lakom"...
Mondjuk én megcsináltam, mert a rokonaim, de régóta tudom (és ez az apróság is bizonyítja) hogy a segítség és egyéb "számíthatsz rám" nagy szavak, semmi más.
(válasz hópihe14 47. hozzászólására)

49. ultravioletta2018-02-13 11:06
3 tétel lett volna a közeli boltból
pénz-lista összekészítve
hatvanon fölül nem olyan öreg az ember még
pláne autóval a feneke alatt
és éppen takarítottam mert vendégeket vártunk, ez a pár dolog hiányzott
azt hittem nem nagy ügy, de persze, végül megvoltunk az apróságok nélkül is, azóta sem kértem bevásárlós segítséget
egyébként meg dühített hogy végignézi röhigcsélve évek óta hogy sok és nehéz kajával teli szatyrot cipelek - nőként-, jókat nevetgélt a kertben ülve, stb
mindegy, azóta is megoldom

48. inta2018-02-11 11:46
Hát igen, nagyon nehéz ennyiből leszűrni, hogy kivel van a baj. Egy ismerősöm mesélt pont egy hasonló bevásárlólistás sztorit, ott ő ajánlotta fel egy szomszédjának, hogy látja, hogy sok most a meló (vagy gyerek vagy nem emlékszem már, hogy mi), ha gondolja az szomszéd, akkor ő másnap a boltból hoz neki is pár dolgot, hátha ez is segít valamit. Illető hölgy pedig fogta magát, írt egy kb 70 tételes listát, de úgy, hogy na, akkor ezt a vajat az Aldiból, ezt az öblítőt budaörsi Tescoból, ezt a kekszet a Lidle-ből, de ha aznap a CBA-ban olcsóbb, akkor onnan stb.
Na ebben a szituban nem gondolom, hogy az imerősöm a gáz, aki szépen visszaadta a listát, hogy bocsi, de nem erről volt szó.
Viszont az is biztos, hogy a szomszéd hölgy szerint meg az ismerősöm a gáz, mert felajánlotta a segítségét, aztán meg nem segített. És eszébe sem jut, hogy van a segítség elfogadása és a másik kihasználása között egy lényegi különbség.
Nem mondom, hogy nálad is ez a helyzet, csak azt mondom, hogy a leírtakból nem jön át, hogy mi a gond.

47. hópihe142018-02-10 15:34
Ha jól értelmezem ezt az egészet: előkerült egy idősebb rokon hölgy, akivel már ezer éve nem találkoztál. Beszélgettetek, és konkrétan felajánlotta, hogy elmegy neked bevásárolni!
Vagyis, hogy majd ő fogja helyetted cipelni a sok-sok cuccot...

Vagy csak annyit mondott, hogy: ha bármiben tudok segíteni, szóljál!
Mert egy ilyen mondat leginkább arra vonatkozik, hogy idősebb lévén több tapasztalattal, esetleg tanácsokat tud adni, ha bármi van... te pedig rögtön közölted vele, persze tud segíteni, majd holnap elmehetne a boltba bevásárolni. Akkor persze nem igazán mondhatott mást, mint igent.

Te pedig komolyan gondoltad, hogy majd egy idős hölgy helyetted fog cipekedni, gyalogolni... gondolom, elég hosszú lista volt, hogy így visszarettent a hölgy.
És ezek szerint megmondta ő kerek-perec a szemedbe, amikor látta, hogy te valóban komolyan gondolod, hogy majd ő lesz a te hórukk-embered?

Gondold át ezt az egészet kedves, és ahelyett hogy itt a gép előtt dúlsz-fúlsz, nyugodtan elmehetsz bevásárolni. :))

46. barbus05012018-02-09 22:14
Semmi baj :D
(válasz Channa* 45. hozzászólására)

45. Channa*2018-02-09 22:06
Félre kattintottam:DDD
Bocs!
(válasz barbus0501 44. hozzászólására)

44. barbus05012018-02-09 21:41
Nem en irtam. En csak hozza szoltam :D
(válasz Channa* 43. hozzászólására)

43. Channa*2018-02-09 21:39
Tehát, egy idősebb rokon felajánlotta a segítségét, és te kaptál az alkalmon (hány éves vagy?) és másnap vitted is a bevásárló listádat, ő meg nemet mondott...

És mit kellett volna vásárolnia? 2 put túrót?

20 éve nem is találkoztatok és rögtön ilyen nagy segítség kérés? És miért nem ismerkedtek először, aztán majd jöhet a segítség.

Valahogy fordítva éled az életedet, nem?

És, hogy miért nem lehet megmondani. Az emberek csak szeretik hangoztatni, hogy fontos az őszinteség de, ahogy őszinte velük az ember vérig sértődnek. Ez tapasztalat.
(válasz barbus0501 32. hozzászólására)

42. barbus05012018-02-09 21:27
En igy kulso szemmel azt gondolom, ez nem olyan nagy ugy. Lehet a bizalmad megingott, de az emberek ilyenek.
(válasz ultravioletta 38. hozzászólására)

41. Enissa2018-02-09 21:27
Így nem lehet igazán véleményt mondani, nem ismerve a szituációt.Nem tudom egy lakásban éltek-e, vagy külön. Ha pl. valaki azt mondja , szóljak neki segít, de nem mondja meg a konkrét időpontot, tuti nem várnám el, hogy esetleg 2 hét múlva eszembe jut, hozzon nekem x dolgot, és ő nem hozza, hiszen lehet éppen más programot szervezett be.
Tehát ebben az esetben, se rokontól, se szomszédtól, se senkitől nem várható el, hogy ugorjon.
Ha egy családban élünk, és este megbeszélem, hogy másnap ezt, vagy azt csinálja meg, amire azt válaszolja, oké, de mégsem teszi meg, akkor joggal lehetsz rá dühös. De fogalmam sincs mikyen szituációról van szó az esetedben.
(válasz ultravioletta 30. hozzászólására)


40. ultravioletta2018-02-09 21:27
igen, teljesen.
(válasz spinneli 39. hozzászólására)

39. spinneli2018-02-09 21:25
azért nem mondja meg, mert valószínűelg úgy gondolja, hogy tud segíteni, utána jön rá, hogy rosszul mérte fel a helyzetet, és ezért mondja vissza.
így kerekebb?
(válasz ultravioletta 36. hozzászólására)

38. ultravioletta2018-02-09 21:24
Én is így reagáltam, csak nyilván csalódott voltam, vagyok, és számomra ez valahogy kellemetlen és érthetetlen így...
(válasz barbus0501 37. hozzászólására)

37. barbus05012018-02-09 21:22
Eddig is jol megvoltal nelkule gondolom. Koszonj neki, aztan amikor legkozelebb felajanl valamit, koszond meg es felejtsd is el.
(válasz ultravioletta 35. hozzászólására)

1 2 3