Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Tésztakészítés! Mit ronthatok el? fórum

Tésztakészítés! Mit ronthatok el? (beszélgetős fórum)


1 2 3 4
71. gilingalang (válaszként erre: 66. - Globus)
2018. febr. 8. 15:39
Hát,ja már csak azért is,mert várom a kaszinótojást:-)
70. globus (válaszként erre: 68. - Ab61752c45)
2018. febr. 8. 15:39

Nem is festesz egyáltalán?

Annyira nem cifrázzuk, mint régen, de azért piros festékbe belelógatok párat, fíling kedvéért :)

Gyerekkoromban volt egy viaszos technika, azt mindig ránk bízta anyánk, most már tudom miért.

69. ab61752c45 (válaszként erre: 67. - Globus)
2018. febr. 8. 15:38
nekem valaki azt mondta,abból a legjobb a nokedli.még nem szántam rá magam,félek,nem ízlene.
68. ab61752c45 (válaszként erre: 66. - Globus)
2018. febr. 8. 15:37
milyen jó,hogy már nem kell tojást festeni.
67. globus (válaszként erre: 64. - Ab61752c45)
2018. febr. 8. 15:36
Őszintén szólva én réteslisztet nem használok, semmibe. Van egyfajta császármorzsa recept, ami réteslisztből készül, 5 évente készítem csak.
66. globus (válaszként erre: 63. - Gilingalang)
2018. febr. 8. 15:35
Gyakorlat szerint olcsóbb szokott akkor már lenni, de egyrészt idén korán lesz húsvét, másrészt ilyen mértékű drágulásra nem volt példa, így nehéz kiszámítani... Bízzunk a legjobbakban.
2018. febr. 8. 15:32
Én a palacsinta tésztába is teszek!
2018. febr. 8. 15:27
ki szokott réteslisztből nokedlit csinálni?
63. gilingalang (válaszként erre: 62. - Bozsu55)
2018. febr. 8. 15:23
Veszem,de nagyon felvitték az árát:-(Gondolom húsvétkor is megemelik majd!
62. bozsu55 (válaszként erre: 61. - Gilingalang)
2018. febr. 8. 15:21
Na legalább nem okoz gondot ha nem sikerül és még ráadásul veszed a tojást
61. gilingalang (válaszként erre: 59. - Bozsu55)
2018. febr. 8. 13:02
:-)Tojnak biza!
2018. febr. 8. 12:58
SIKERŰŰŰŰŰLT!!!Receptesembe tettem képet:-)Köszönöm szépen!!!
2018. febr. 7. 18:16

Magadnak kell rájönni.

Több videót néztem meg a neten ebben a témában amit idősebb mamik készítenek.

Van amin csodálkoztam.Például aki kizárólag rétes lisztből gyúr.

Én például a gyúrt tésztába soha nem rakom bele a tojásfehérjét.Tavaly óta amit megszárítok abba sót sem rakok. A tarhonyánál vettem észre hogy a színe nem olyan amilyet szeretnék.

Jó próbálkozást.Tyúkok tojnak?

2018. febr. 7. 14:36
Tegnap nekiestem és majdnem jó lett,de valami még mindig nem az igazi!
57. gilingalang (válaszként erre: 56. - Gizus58)
2018. febr. 7. 14:35

Nagyon köszönöm!!!!


Lehet a vastagsággal rontom el!

56. gizus58 (válaszként erre: 53. - Gilingalang)
2018. febr. 2. 16:20
Én fél kikó liszthez adok 4 egész tojást, egy csipet sót, és kevés hidegvizet hogy kemény tésztát kapjak. Jól összegyúrom pihentetem,kicsit,lisztezett deszkán.Majd kisodrom, közben kicsi liszttel megszórom hogy ne ragadjon össze. Ha forr a víz amine egy csipet sót is tettem az összevágott tésztát beleöntöm elkeverem. Ha feljön a víz tetejére a tészta,1-2 perc forrás után leszűröm hideg víz alatt.42 éve gyúrom a tésztát még soha nem lett mászkos, szottyadt, nem főtt szét. :) Síma lisztet használok semmi mást!
55. gilingalang (válaszként erre: 54. - Smirnoff)
2018. febr. 2. 13:05

Hétvégén megint nekiugrok!

Mire a kölök hazajön,addigra tökéletesítenem kell!Nem éghetek le :-)

54. Smirnoff (válaszként erre: 53. - Gilingalang)
2018. febr. 1. 13:56
Megkaptál minden gyakorlati tanácsot. Most már mi várjuk a beszámolót ;)
2018. febr. 1. 13:39
Úgy szeretném,ha írna valaki még olyan aki rendszeresen csinálja otthon a tésztát!
2018. jan. 31. 14:58

Itt lehet tanulni!!!!

[link]

2018. jan. 31. 14:24

Na ez szuper!


[link]

50. gilingalang (válaszként erre: 49. - Zebracsikó)
2018. jan. 31. 14:19
de jó!Ennek a srácnak a Bakonyi karaj receptjét csináltam meg vasárnap és iszonyat finom lett!!
49. zebracsikó (válaszként erre: 47. - Gilingalang)
2018. jan. 31. 13:59

[link]


Ez a recept a cipóhoz.

Tökéletes lesz

48. zebracsikó (válaszként erre: 46. - Gilingalang)
2018. jan. 31. 13:56

Nem hinném.

Olajat sem teszek bele.

47. gilingalang (válaszként erre: 45. - Zebracsikó)
2018. jan. 31. 13:54
Na azt venni szoktam,de lehet kipróbálom!
46. gilingalang (válaszként erre: 44. - Zebracsikó)
2018. jan. 31. 13:54
Szuper vagy!!Már ez is nagy segítség:-)Sót csak az utolsó alkalmakkor raktam bele!De attól nem nyúlhat el a vízben nem?
2018. jan. 31. 13:53
Nekem azóta mindig van itthon, mert szoktam pizzát és cipót sütni. Ez utóbbit krémleveshez ""tányér"" gyanánt abban tálalni.
44. zebracsikó (válaszként erre: 42. - Gilingalang)
2018. jan. 31. 13:51
Hosszas nyomozó munkával derítettem ki, hogy a nagyis pizzaliszt a oo-ás :-)
2018. jan. 31. 13:50

Én egész tojással csinálom.

Jó sokáig kell dolgozni, gyúrni, 8-10perc minimum.

Lobogó sós vízben pár perc főzés.

A tésztába nem teszünk sót

42. gilingalang (válaszként erre: 40. - Zebracsikó)
2018. jan. 31. 13:50
Na ugye!Nyugtass meg,hogy ennyire nem lehetek kuksi!Nagyisat azt találtam!
1 2 3 4

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook