Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Tésztakészítés! Mit ronthatok el?

Kategória: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

1 2 3

90. gilingalang2018-02-13 13:48
:-)
(válasz tumbo 89. hozzászólására)

89. tumbo2018-02-09 15:56
engem már locsolhatnak az árvák könnyével is.
(válasz gilingalang 88. hozzászólására)


88. gilingalang2018-02-09 15:45
mineminek,hogy ne hervadj:-)

Világ életemben utáltam a locsolókat!
Párom szokása az,hogy reggel egy pohár hideg vizet zuttyant rám,akár ébresztésnek akár fürdés közben!Pár évig könyörögtem,hogy ne tegye de röhögött!
3 évvel ezelőtt közöltem,ha még egyszer megteszi elválok!....nem akar válni:-)
(válasz tumbo 87. hozzászólására)

87. tumbo2018-02-09 15:33
ki a fenének festenék?régen leveleket tettem a tojásra,rá szorosan a harisnya,aztán bele a festékbe.tavaly locsolt meg a szomszéd kisfiú,mert a füvet nyírtuk odakint.de évek óta nincs locsoló,nekem már minek?
(válasz globus 70. hozzászólására)

86. gizus582018-02-09 15:07
Köszönöm szépen. Nem könnyű, de szeretettel meg lehet oldani mindent.Erre bizonyíték a 41 éves házasságunk.
Nagyon sajnálom anyukádat, részvétem.
(válasz gilingalang 85. hozzászólására)

85. gilingalang2018-02-09 13:32
Olvastam a naplód,hát nem lehet könnyű életed!
Csak egy dolgot szeretnék megosztani veled,egy bölcs ember azt mondta nekem,hogy amikor a szüleinket elveszítjük,akkor leszünk felnőttek és nem valakinek a gyereke!
Nekem 2011-ben ment el anyu,de a mai napig nem vagyok túl rajta!
Sok kitartást és erőt a férjed ápolására!!!!
(válasz gizus58 83. hozzászólására)

84. gilingalang2018-02-09 11:10
Köszönöm szépen:-)
(válasz gizus58 83. hozzászólására)

83. gizus582018-02-08 16:23
Gratulálok, ügyes vagy :) gusztusos a tésztád !
(válasz gilingalang 60. hozzászólására)

82. bozsu552018-02-08 15:55
És ha sütsz olyan édességet amibe te magad készítesz krémet nem PUDINGOT,hanem tudod liszt,tej, tojás cukor ,oda is sokkal jobb a rétes liszt.Csak ajánlani tudom
(válasz globus 81. hozzászólására)

81. globus2018-02-08 15:49
Megjegyzem, köszi :)
(válasz bozsu55 76. hozzászólására)

80. bozsu552018-02-08 15:49
Igen.De nekem soha nem volt ilyen problémám.

79. globus2018-02-08 15:48
Megfőztük a tojásokat, kihűlt és száraz lett a külseje. Egy kis edénykében gyertyadarabot olvasztottunk tűzhely szélén.
Pff... már majdnem leírtam hosszan a szerszámot, míg rá nem jöttem, hogy hátha van róla kép a neten :D
Íme! [link]
Ezt mártogattuk a viaszba, mindenféle mintát rajzoltunk vele a tojásra. Utána került a festékbe. Ahol viasszal takarva volt, ott fehér maradt. Festés után a vastag viaszréteget óvatosan lekapartuk és fényeztük a tojást.
Itt van pár minta, Írókázás alatt.
[link]
(válasz gilingalang 75. hozzászólására)

78. gilingalang2018-02-08 15:47
A tészta?
(válasz bozsu55 77. hozzászólására)

77. bozsu552018-02-08 15:46
Mintha Bernáth József séf említette volna hogy nem árt neki ha túl van főzve


76. bozsu552018-02-08 15:43
Tettem egy próbát csak rétes lisztből gyúrtam,megszáradt,egy tányényit kifőztem dióval magszórtam.Ha nem tudnám hogy abból van nem jönnék rá
(válasz globus 66. hozzászólására)

75. gilingalang2018-02-08 15:42
Milyen volt az a viaszos technika?
(válasz globus 70. hozzászólására)

74. gilingalang2018-02-08 15:41
Kicsibe próbáld!Szerintem semmi különös!A lisztet minden esetben szitáld.hogy lazább legyen!
(válasz tumbo 69. hozzászólására)

73. globus2018-02-08 15:40
Hát nem tudom, túl szemcsésnek érzem, és ha a recept kimondottan nem jelzi, nem használom.
(válasz tumbo 69. hozzászólására)

72. Nusi652018-02-08 15:40
Én szoktam beletenni, de csak 1/3 résznyit. Ha több, akkor nagyon kemény lesz.
(válasz tumbo 64. hozzászólására)

71. gilingalang2018-02-08 15:39
Hát,ja már csak azért is,mert várom a kaszinótojást:-)
(válasz globus 66. hozzászólására)

70. globus2018-02-08 15:39
Nem is festesz egyáltalán?
Annyira nem cifrázzuk, mint régen, de azért piros festékbe belelógatok párat, fíling kedvéért :)
Gyerekkoromban volt egy viaszos technika, azt mindig ránk bízta anyánk, most már tudom miért.
(válasz tumbo 68. hozzászólására)

69. tumbo2018-02-08 15:38
nekem valaki azt mondta,abból a legjobb a nokedli.még nem szántam rá magam,félek,nem ízlene.
(válasz globus 67. hozzászólására)

68. tumbo2018-02-08 15:37
milyen jó,hogy már nem kell tojást festeni.
(válasz globus 66. hozzászólására)

67. globus2018-02-08 15:36
Őszintén szólva én réteslisztet nem használok, semmibe. Van egyfajta császármorzsa recept, ami réteslisztből készül, 5 évente készítem csak.
(válasz tumbo 64. hozzászólására)

66. globus2018-02-08 15:35
Gyakorlat szerint olcsóbb szokott akkor már lenni, de egyrészt idén korán lesz húsvét, másrészt ilyen mértékű drágulásra nem volt példa, így nehéz kiszámítani... Bízzunk a legjobbakban.
(válasz gilingalang 63. hozzászólására)

65. gilingalang2018-02-08 15:32
Én a palacsinta tésztába is teszek!


64. tumbo2018-02-08 15:27
ki szokott réteslisztből nokedlit csinálni?

63. gilingalang2018-02-08 15:23
Veszem,de nagyon felvitték az árát:-(Gondolom húsvétkor is megemelik majd!
(válasz bozsu55 62. hozzászólására)

62. bozsu552018-02-08 15:21
Na legalább nem okoz gondot ha nem sikerül és még ráadásul veszed a tojást
(válasz gilingalang 61. hozzászólására)

61. gilingalang2018-02-08 13:02
:-)Tojnak biza!
(válasz bozsu55 59. hozzászólására)

1 2 3