Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Tudásbázis - Kézzel készített ezüst ékszerek forgalmazásához szükséges OKJ képzés?

Kategória: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Egyéb hobbi&otthon témák


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

8. Mezei Virág2017-12-23 10:35
:(
Réges-régen én is akartam itthon vállalkozni.
Letettem róla. Itthon soha!
(válasz Smirnoff 7. hozzászólására)

7. Smirnoff2017-12-22 17:13
A nemesfémek kereskedelmét elég szigorúan szabályozzák. Nem véletlen, hogy a kóddal beleütik (ami nem elég az igazoláshoz) minden ékszerbe, ami ezüstből készült. Pár grammezüst árvétele is személyi igazolás köteles.
A lent említett ezüstözés, aranyozás más, mint az arany, ezüst megmunkálása.
Ennek kb. olyan komolyan járt utána, mintha jövedéki terméket forgalmaznál! Osztrák határ közelében meg aztán főleg ne próbálj fű alatt seftelni, mert a sok orgazda miatt pórul járhatsz.

Amúgy konkrétumot én sem tudok, de én már azon is meglepődnék, ha valaki valamit tudna. A napokban az új személyi, új kártyák Bermuda-háromszögét jártam, és mindenki totál mást mond.

Én is csináltam saját üzletet, és jó tanács: kérd a hivatkozó jogszabályok ÍRÁSOS közlését. Bemész a hivatalba, elmondod mit akarsz; és a kérésed, hogy minden rád vonatkozó jogszabályról tájékoztassanak. Ami a szándékod, előre megírhatod, DE szignóztasd, hogy miről akarsz mindent tudni.
Ezután kiküldik a jogszabályokat, és olvasd el!
Vagy legyen egy piszok jó ügyvéded, akiért a tűzbe teszed a kezed, és megfizeted.


6. NomNom2017-12-22 00:33
Egy ismerősöm olyan ékszereket árul, amiket ezüstöztetni ill. aranyoztatni is szokott és nem kell hozzá végzettség. Drága butikok veszik tőle.

5. ikres_anyu2017-12-21 21:46
Ha bemész egy kormányablakba, az egyéni vállalkozókkal foglalkozó ügyintéző meg tudja keresni neked az ehhez szükséges képesítési előírásokat, illetve azt is, ha különösebb végzettség, bizonyítvány nem kell hozzá. Persze ha egyéni vállalkozóként szeretnél vállalkozni. Bt vagy kft formában szerintem egy jól informált könyvelő tudná ezt megmondani.


4. Panna.332017-12-21 21:33
Gondolom abban az esetben, ha ezüstként akarod forgalmazni, akkor igen.
(válasz imola_virag 2. hozzászólására)

3. andi60202017-12-21 21:32
Miért nem a hivatalban érdeklődsz?
(válasz imola_virag 2. hozzászólására)

2. imola_virag2017-12-21 21:30
Úgy tudom, hogy amennyiben valaki nemesfémet tartalmazó ékszerekkel szeretne kereskedni, annak engedélyre van szüksége a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivataltól és egy OKJ-s képzésre is van szüksége.

Viszont: amennyiben olyan vállalkozást indítanék, ahol olyan kézműves bizsukkal kereskednék, amik esetenként ezüstöt tartalmaznak, szükséges a fent említett kritériumokat is teljesíteni?

1. imola_virag2017-12-21 21:28
Kézzel készített ezüst ékszerek forgalmazásához szükséges OKJ képzés?