Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Hogyan egyél több zöldséget? Trükkösen.

Kategória: Összes fórumtéma » Diéta & fitness » Egyéb diétás témák
A fórumhoz cikk tartozik, kattints ide a megtekintéséhez!


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

1 2

47. Guruljka2017-12-29 13:15
Én nem főzök kukoricát. Nem mintha nem szeretném pedig, de nem jutok hozzá. Lehet, hogy nem is annyira keresem - mindenesetre nem az a tipikus zöldség, inkább talán gabona jellegű élelmiszer.

Viszont elvileg nem egészségtelen. Nyilván nem kell túlzásba vinni a fogyasztását, de én általában tartok itthon kukoricadarát, mert szeretem néha vacsorára.

46. hópihe142017-12-28 08:02
A kukoricát főzve imádom, amikor megcsap az illata, rögtön bennem a mozdulat, hogy ráharapjak, de abban a percben eszembe is jut: valamikor a disznót is azon hízlaltuk... attól kezdve már nem is kívánom olyan nagyon.
Pedig a "Mindent, csak kevesebbet" étkezési módiba ez is beleférne néha-néha! :))


45. ftrap2017-12-27 20:55
Szivesen :) Ott segítek ahol tudok :))
(válasz michelle.r 40. hozzászólására)

44. Guruljka2017-12-27 15:42
Nálam gyakran előfordul, hogy fel sem tűnik, hogy nem ettem húst.
Tejtermékeket, tojást eszem. Igaz, ezeket sem feltétlenül naponta.
(válasz hópihe14 42. hozzászólására)

43. Guruljka2017-12-27 15:41
Lehet, hogy a kérdező eredetileg válogatós gyerekek étrendjébe gondolta belopni a zöldségféléket.

Szerintem nem muszáj senkibe sem trükkösen belekényszeríteni. Ha nem kívánja, akkor állítólag nem is hasznosul teljesen. Ezt még a Spock-féle gyermeknevelési könyvben olvastam. Már későn sajna. Anyámnak már addigra más szórakozása is lett, mint engem erőltetni.

42. hópihe142017-12-27 15:02
Előfordulnak napok, hogy a húst a hátam közepére sem kívánom (most pl. néhány napig biztosan kibírom nélküle!) de hogy teljesen átmennék nyusziba, az ki van csukva!
Csak hát a fórum (a cikk) címében kérdezik, hogy lehet megoldani trükkösen? Arra válaszoltam, de hogy ettől kezdve csak legelnék, nem tudnám elképzelni. :))
(válasz michelle.r 39. hozzászólására)

41. Guruljka2017-12-27 15:01
Nekem az a bajom, hogy ez is sulykolja az első mondatban:

"Az esti film vagy meccsnézés elengedhetetlen kelléke a sós rágcsa."

Frászkarikát. Az utóbbi években vette át Amerikából a popcorn-ipar. Évtizedeken át lehetett pattogatott kukorica néven kapni vásárokban, vagy otthon pattogtatható kis alu serpenyőkben, csak akkor még senkinek nem jutott eszébe, hogy filmnézés közben folyamatosan magába tömjön valamit, ami ráadásul cukrozott.

A legaljasabb hizlalókúra.
(válasz michelle.r 40. hozzászólására)

40. michelle.r2017-12-27 14:50
Köszünjük, hogy megosztottad velünk ezt a rendkívül hasznos információt :DDD

Ezt találtam:
[link]

A sült karfiol tényleg finom ;)
(válasz ftrap 35. hozzászólására)

39. michelle.r2017-12-27 14:48
Egy hét múlva tárgyaljuk újra a kérdést! ;) Sok zöldséget eszem, nyersen, főzve, sütve, de megőrülnék, ha egy napnál tovább csak zöldséget ehetnék.
(válasz hópihe14 37. hozzászólására)

38. Guruljka2017-12-27 13:19
Igaz! :D
(válasz hópihe14 37. hozzászólására)

37. hópihe142017-12-27 07:48
Trükkösen? Egyszerű: se húst, se kenyérfélét ne egyél mellé. Rögtön több zöldséget eszel meg ahhoz, hogy ne maradj éhen. Ugye milyen egyszerű? Mondani igen! :))

36. Guruljka2017-12-25 22:59
Az eredeti pattogatott kukoricát sem tartom fontos eledelnek...
(válasz ftrap 35. hozzászólására)

35. ftrap2017-12-25 19:06
A karfiolból hamis pattogatott kukoricát is lehet készíteni sütőben, sütőpapíron, egyszer valahol receptet is olvastam hozzá, és ki is akartam próbálni, csak elmaradt valamiért.

34. hópihe142017-12-12 11:03
Én a karfiol rizst egy kicsit másként készítem:
hagymát, petrezselyem zöldet apróra vágom, dinsztelem, abba forgatom bele az apróra vágott karifolt, só-bors, pici víz földő alatt, pár perc az egész! Köretként szoktam tálalni sült, rántott cuccok mellé.


33. Guruljka2017-12-12 10:57
Jaj, az a karfiolrizs tényleg! :D Még nem próbáltam, de remek lehet.

32. hpetra222017-12-12 10:54
Örülök, hogy ennyi ötletetek van és hogy sokan használjátok a nem megszokott módokon a zöldségeket. Sajnos a karfiolrizs tényleg kimaradt, pedig én is rendszeresen csinálok.

Hétvégén kipróbáltam a sütőtök lekvárt és nagyon finom!

31. bnedora2017-12-12 07:12
Recept? Nyáron sok cukkinim szokott lenni, de télen is lehet kapni a piacon.
(válasz Bichi 30. hozzászólására)

30. Bichi2017-12-12 07:08
sok is lehet benne. Én sütök reszelt cukkiniből, amiben egy komplett cukkini van (nem kicsi) és ehhez 50 g liszt, és a végeredmény isteni :)
(válasz bnedora 27. hozzászólására)

29. hópihe142017-12-11 07:33
A sütőtök-répa-alma trióból egy doboznyi lekvár utánzatot főztem. Palacsintába, kenyérre kenve és egyéb nyalakodásra finom. Egy fagyis dobozban a normál hűtőben kb. 2 hétig elég is volt!
(válasz Kilissan 21. hozzászólására)

28. Guruljka2017-12-10 21:58
Ja! Igen. :D
Azt hittem, az én "leolvasztós" leveskémben sokallod a kelbimbót. :D
(válasz bnedora 27. hozzászólására)

27. bnedora2017-12-10 21:09
Egy sütiben szerintem nagyon kevés a zöldség, inkább másképpen kellene fogyasztani, ha többet szeretne enni belőle valaki.
(válasz Guruljka 26. hozzászólására)

26. Guruljka2017-12-10 20:48
Miért ne egyek több zöldséget, mikor itt pont ez a téma? :D
(válasz bnedora 24. hozzászólására)

25. Guruljka2017-12-10 20:37
Nem méricskéltem, megettem. :D Nem sok volt, csak ami a kilósban akad ilyesmi. Húsz dekányi talán?
(válasz bnedora 24. hozzászólására)

24. bnedora2017-12-10 20:33
Nem kell (szabad) belőle sokat enni egyszerre:-)
(válasz Guruljka 22. hozzászólására)

23. Guruljka2017-12-10 20:28
Nekem ma az volt a trükköm, hogy leolvasztottam a hűtőt, és a még a mélyhűtőben rejtőző vegyes zöldséget meg kellett enni valakinek. Nagyrészt karfiol, brokkoli, kelbimbó volt, mert ezeket a fiam kedvéért máskor kiválogatom.
Nem egészen egy evőkanálnyi olajon kezdtem párolni, majd amikor meleg vízzel felöntöttem, egy marék bulgurt is tettem bele. Zabkorpás tejföllel sűrítettem.
Fűszerek: gyömbér, kurkuma, őrölt édesköménymag. (Meg persze só.)

22. Guruljka2017-12-10 18:47
Hát, kicsit utánaszámolva, a súlyának egy ötöde zsiradék, mitől annyira egészséges?
Jó kis kalóriabomba. A zabpehely oké, de a 20 deka abból is elég "ütős"... :D
(válasz bnedora 20. hozzászólására)


21. Kilissan2017-12-10 18:23
Sütőtököt, répát kis darabokra vágva, oliva olajjal, fűszerekkel gyakran csinálok sütőben sütve köretnek.Főtt céklát salátához használok, a zöld salátát pedig majonézes öntet helyett mézes-fehérborecetes öntettel csinálom.Húsos ragukba biztos, hogy “becsempészek” egy kis cukkinit, padlizsánt-vagy almát, bár az utóbbi nem zöldség.

20. bnedora2017-12-10 08:14
Én mostanában ezt szoktam megsütni céklából:

[link]

19. hópihe142017-12-10 07:10
Most még eszembe jutott a sütőtök golyó: kockára vágva (mikróban) felmelegíteni hogy meglágyuljon, akkor össze lehet törni. Gesztenye masszával + darált keksszel összegyúrni. Ha kell, egy kis lefőzött kávéval rásegíteni. Kis golyókat dióba forgatva lehet sütiként. De ha az őrölt diót belegyúrod, akkor kókusz reszelékbe is lehet forgatni.

18. Cucicsillag2017-12-10 00:18
En kb. Mindegyiket imaadom, parolva leginkabb :)
(válasz hpetra22 1. hozzászólására)

1 2