Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Tudásbázis - Tudtok még olyan ételt, aminek olyan sok neve lenne, mint ennek?

Kategória: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

1 2

39. levendula112017-12-15 20:00
Felénk a töltött káposzta "bundáját" harasztnak hívják . :)
(válasz Guruljka 31. hozzászólására)

38. Epresturmix2017-12-13 20:41
Igen, van pár szép, jó emlékem is a gyerekkoromból. Köztük ez is. :)
(válasz Zsejke 29. hozzászólására)


37. Epresturmix2017-12-13 20:37
:D Lehet, hogy már van, csak nem tudunk róla?!
(válasz Guruljka 27. hozzászólására)

36. Epresturmix2017-12-13 20:36
:D igen, nekem ez.
(válasz syria 26. hozzászólására)

35. Bözsi néni2017-12-12 21:17
A bodagot én is így ismerem. Anyukám sokszor sütött, szerettük.
(válasz Epresturmix 11. hozzászólására)

34. syria2017-12-12 07:47
Gyorsan szabadalmaztasd ötleted! A sütik szélét imádók biztosan hálásak lesznek érte. :D
(válasz Guruljka 27. hozzászólására)

33. Pengő Gyöngyi2017-12-11 17:04
[link]

Mindenkinek igaza van. :)

32. Pengő Gyöngyi2017-12-11 17:02
[link]

31. Guruljka2017-12-11 14:57
Senki se nézett hülyének.
Te így tudod, a másik meg úgy tudja. A harmadik esetleg amúgy.

Éppen a sokféle névre jó példa.

Ismerős házaspár veszett össze azon, miből van a töltött káposzta "bundája". Az egyik édes káposztalevélből tudta, a másik savanyítottból. Pedig csak az ország más-más vidékéről származtak.
(válasz Csillámló Póni 30. hozzászólására)

30. Csillámló Póni2017-12-11 14:54
DE! Itt a bodag tepetős kenyérke és az ishler habos.
Azért mert más területen más a neve, nem vagyok hülye. És nem hiszem, hogy mi a bodag, hanem tudom!
(válasz Epresturmix 20. hozzászólására)

29. Zsejke2017-12-11 14:44
Ez fantasztikus lehetett ☺☺☺☺
(válasz Epresturmix 18. hozzászólására)

28. Guruljka2017-12-11 13:14
Én a leszakadt darabokat egyszer még kiszaggatom, ami utána maradt, azt daarbokra vágtam és masnivá csavartam.

De amennyi türelmem van az ilyesmihez, sütöttem már kocka alakú pogácsát is. :D

Káposztás pogi kéne az ünnepekre...
(válasz syria 24. hozzászólására)

27. Guruljka2017-12-11 13:12
Én már gondolkodtam, hogy kellene olyan keskeny tepsiket szerezni valahonnan, 3-d darabot. Abban akkor csak széle sülne! :D (Csak középen hosszában elvágni, és utána kockákra... :D
(válasz Epresturmix 25. hozzászólására)

26. syria2017-12-11 12:59
Mindenkinek lehet perverziója. :) Az enyém az, hogy a keresztanyámtól - aki nagyon sokat sütött - az én részemet mindig nyersen kértem. :D
(válasz Epresturmix 25. hozzászólására)


25. Epresturmix2017-12-10 11:50
:) Én meg az almáspite széleit imádom.
(válasz syria 24. hozzászólására)

24. syria2017-12-10 10:56
Igen, csak amikor a leszakadt darabok már sokadjára vannak összegyúrva, abból nem laza süti lesz, hanem - anyukám szavával élve - bodag. :)
Amit mindig ő evett meg, mint silányságot.
(válasz Epresturmix 23. hozzászólására)

23. Epresturmix2017-12-09 09:32
Mi a leszakadt darabokat újra összegyúrjuk, kiszaggatjuk és az marad ami volt. :D
(válasz syria 22. hozzászólására)

22. syria2017-12-09 09:25
Ha választanom kellene a sok név közül, akkor a krumplilepényre szavaznék.

Anyukám soha nem készített ilyet, én sem tanultam meg, pedig állítólag a világ legegyszerűbb és finom étele.

Viszont bodagnak nevezett minden olyan tésztából készült étel (sós, édes, akármilyen) maradékát, ami a gyúrás után megmaradt pl. pogácsa leszakadt részeiből összegyúrt kármentés.

21. Epresturmix2017-12-09 07:30
A répát ismeritek? Vagy a dödöllét? Tipikus zalai ételek. A répa olyasmi, mint a húsos káposzta, csak savanyított kerekrépából készült, babbal, füstölt hússal. Mennyei. ;)
A dödölle főtt krumpliból, liszttel keverve, kanállal szaggatva, forró zsírban/olajban kisütve. Szinte feketére pirított hagymával nyakon öntve, tejföllel esszük.

20. Epresturmix2017-12-09 07:27
Létezik persze, de én csak azt mondom, hogy mint bodag, ne higgye azt, hogy az töpörtyűs kenyérke. :) Mert nem az!
(válasz Guruljka 17. hozzászólására)

19. Epresturmix2017-12-09 07:26
Igen, ez az! :)
A nagyanyám rengeteget sütött. Paprikáskrumplihoz, vagy csak simán házi kacsazsírral lekente, lilahagymával ettük. :) Piros lábosban sütötte, és konyharuhába tekerte melegen. Törtük.
(válasz Guruljka 16. hozzászólására)

18. Epresturmix2017-12-09 07:20
Nekem is! Gyerekkoromban amíg anyám vásárolni ment a Skálába, engem beültetett a cukrászdába. Ishlert ettem (kakaókrémeset) kólával. Minden szombaton. Sose felejtem el. :)
(válasz globus 15. hozzászólására)

17. Guruljka2017-12-08 19:46
Viszont valóban létezik a tepertős bodag is!

[link]

16. Guruljka2017-12-08 19:28
[link]
(válasz Epresturmix 11. hozzászólására)

15. globus2017-12-08 19:28
Anyu csokikrémmel töltötte, és tetején is csoki volt. Nekem ez jobban ízlik, mint a lekváros változat.
(válasz Epresturmix 13. hozzászólására)

14. Guruljka2017-12-08 19:25
Akkor én fiatal vagyok! Mert én csodálkoznék, ha nem az a piros vegyes lekvár lenne az ischler/islerben.

[link]

Majdnem mint a linzer. :D Csak az porcukros.
(válasz Epresturmix 13. hozzászólására)


13. Epresturmix2017-12-08 19:01
Az csak egy dolog, hogy ők minek nevezik. Nézz utána a neten is, de inkább higgy nekem. Biztos forrásból tudom.;)
Nálam az ischler, a kakaókrémmel töltött, csokistetejű süti. A fiatalabb korosztály lekvárosan ismeri.
(válasz Csillámló Póni 12. hozzászólására)

12. Csillámló Póni2017-12-08 16:56
Akkor menj el Cibakra és a mnagy kanyarban kérj bodagot! Tepertős kenyeret fogsz kapni! Ráadásul Szolnokon az ishler is más mint az ország többi részén!
(válasz Epresturmix 11. hozzászólására)

11. Epresturmix2017-12-08 16:51
A bodag sose volt tepertős kenyérke! A bodag cigánykenyér. Liszt, víz, só, sütőben sütve! Bodag vagy punya, így hívják. :)
(válasz Csillámló Póni 5. hozzászólására)

10. Guruljka2017-12-08 13:37
Mert elég sok zsiradékot vesz fel, Én is ritkán sütök.

1 2