Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - A képernyők hatása a gyerekekre

Kategóriák: Összes fórumtéma » Babák & mamák » Totyogók » Fejlődés / Összes fórumtéma » Babák & mamák » Óvodások, iskolások » Fejlődés
A fórumhoz cikk tartozik, kattints ide a megtekintéséhez!


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

9. iszkiri2017-11-25 08:52
Igaz. Rengeteg inger éri a pici gyerekeket. Ez pedig nem tesz jót az idegrendszerüknek.
Bölcs meglátásod van. Nagyon nehéz megtalálni az egyensúlyt a mai felgyorsult világunkban. Mi engedhető, és mennyi ideig.
Azzal ugye mindenki tisztában van, hogy teljesen nem tudjuk kiküszöbölni a tévé, okostelefon, számítógép okozta negatívumokat. A mai gyerekek, sőt már az előző generáció is ebbe született bele. A legnagyobb baj, hogy mindez az élő beszéd, a szabadban való mozgás rovására megy.
Szóval valóban nehéz.
(válasz cimpi 8. hozzászólására)

8. cimpi2017-11-24 23:15
Én is féltem az unokáimat,sokszor ott játszanak az óriási tv képernyő előtti szőnyegen vagy fél méterre,sokszor felnéznek rá..óhatatlanul is...Szerintem ez ártalmas lehet, ez a sugárzás...
A lányom amúgy sokat mesél nekik, könyvből is...társasoznak stb.. de tv-s mesefilmeket is néznek..Ha nálam vannak.én ritkán kapcsolom be..inkább mesélek, főleg saját magam kitalált meséket /ezt szeretik inkább/ és ha az idő engedi akkor ki a szabadba.. De a mai kor valóban annyi kütyüvel.okostelefon, vibrálós,elektromos játékokkal teli,sok gyerek csak kapkodja a fejét,annyi inger éri őket, pedig kiskorban nyugi kéne... csend!! elmélyülés játékban..kézségfejlesztő játékokkal.. Nehéz a mai szűlőnek kordában tartani az egyensúlyt..


7. SansaS2017-11-24 20:59
Hihetetlen... :/

Főleg azért nem értem ez a dolgot, mert más a csapból is az folyik, hogy nem szabad pici babákkal tévét nézetni... és mégis.
(válasz ridgeback 6. hozzászólására)

6. ridgeback2017-11-24 20:46
Én is hasonlót láttam fb-n: feküdt a pát hónapos baba a babakocsiban és szigetelő szalaggal volt az anyuka telefonja a mózesre felrögzítve... :(
(válasz SansaS 5. hozzászólására)

5. SansaS2017-11-24 20:30
Hmm....furcsa, hogy erre a cikkre nem sokan írtak.

Én mostanában azon vagyok kiakadva, hogy több ismerősöm is feltette facebookra, ahogy a pár hónapos babája közelről (1-1,5 méter) nézi a tévét, és még boldogan hozzá is fűzte, milyen kis ügyes, hát tévézik...

Basszus, ott villództak a gyerek arcán a fények...


4. ridgeback2017-11-23 18:28
Jó cikk,teszik :)
Nekem is mondták már, hogy miért nem néz a 9,5 hónapos gyerekem miért nem nézi a Bogyó és Babócát (vagy mi a túró a neve...)???

3. iszkiri2017-11-23 18:16
Jó cikk.

És bizony beszélni kell róla. Akkor is, ha tudjuk, akkor is, ha már a könyökünkön jön ki.
Nem lehet elégszer elmondani.
Vissza a könyvekhez, vissza az élő szóban történő mesékhez, vissza az énekléshez, mondókázáshoz, vissza a fára mászáshoz, a labdázáshoz.
Mert ezek sok mai gyerek életében ismeretlen dolgok. Sokan csak az óvodában találkoznak először ilyenekkel.
Otthon meg marad a számítógép, tévé, okostelefon. Sok szülő még büszke is a 2 év körüli gyerekére, hogy milyen kis zseni. Ja, tényleg! Aki a képeskönyvet úgy lapozza, mintha okostelefon lenne. Igazi kis zseni! :)
Az én olvasatomban meg az a zseni, aki ha lapozza a képeskönyvet, kívülről fújja a több versszakos mesét. Mert anyával és apával együtt szokták nézni a könyveket. :)
(válasz b.viktoria 1. hozzászólására)

2. dominós2017-11-23 13:20
Így-így!
Rossz, gonosz anya vagyok, szinte napi rendszerességgel harcolunk. A zuramra is ráférne egy kis nevelés e téren.

1. b.viktoria2017-11-23 13:08
A különböző képernyős eszközök elkerülhetetlen tényezői a mai gyerekek életének, többen közülük rendszeresen töltenek valamennyi időt okos telefonok, számítógépek és a tévé előtt. Ez nem feltétlenül rossz dolog, hiszen az alkalmazások korát éljük. Temérdek oktató, fejlesztő applikáció található, amelyek segítik az agy, a kommunikáció, a figyelem, a gondolkodás fejlődését gyermekkorban. Nem beszélve azon hatásukról, hogy lefoglalják a gyerekeket olyan időszakokban, amikor a szülő nem tud (vagy nem akar) velük foglalkozni.