Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Hogyan telnek a mindennapok idős, vak, süket kutyával?

Kategória: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Állatok nálatok


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

1 2 3 4 5 6

161. Guruljka2018-03-08 14:18
Értelek, megértelek.

És együtt érzek a veszteségedben.
(válasz limara 160. hozzászólására)

160. limara2018-03-08 13:55
Igen, a gyászt, mindenki a maga módján, éli meg.

Nincs olyan, hogy most csak gyászolok, és kizárok mindent,és nem csinálok semmit,és
persze, a napi teendőket is ellátom, mellette.

Mert a gyász egy folyamat, és nem lehet siettetni.
Én arról beszéltem, hogy én még most nem tudnék,egy másik állatra figyelni, bármennyire hiányzik, akit elvesztettem.Úgy érzem,hogy most arra van szükségem, hogy elsirassam, akit elvesztettem.
Szerintem az olyan lenne, mint amikor meghalt a párom, rohantam volna, egy másik kapcsolatba.

Nem azt mondom, hogy amit te tettél, az nem jó,mert csak te tudhatod, hogy neked mi a jó.
De én másként, gondolom.
(válasz Guruljka 158. hozzászólására)


159. l.luiselotte2018-03-07 20:14
Ebben a topicban gondolom, hogy a kutya-,macska szeretet egyremegy. Decemberben vesztettem el egy macskámat ( Mau, az adatlapomon ), 2 nap alatt ment el, valami virusos betegségben, nem bírt enni, pedig 6 vagy 8 injekviót kapott. Nem volt egy különleges mintáju állat, elég gyakran látok hozzá hasonlókat, akiket mindet meg szeretném szerezni, de valahogy ,még nem visz rá a lélek. Egy makkánk van a Picike, ő iránta érzett tanusitott szeretetünk nem lett Mau halálával sem több, sem kevesebb, de nagyon rossz lenne, ha Ő sem lenne.

158. Guruljka2018-03-07 19:41
Igen.
De mindennapok mennek tovább.

Volt itt régi tag, aki évek óta változatlan intenzitással gyászolta a kutyáját.

A gyász azért a mélyben zajlik tovább akkor is, ha éljük a mindennapjainkat. Tudom, mert már a férjemet is gyászolom a kedves állatok mellett. Mindegyik gyász -gyász. Nem mérhető külön állat és ember, és ez érdekes módon még a Bibliában is benne van.
A mindennapok megtörténnek akkor is, ha nem akarjuk őket elfogadni, de pl. az élőknek akkor is enni kell adni, ha látom magam előtt azt is a táljához futni, akit már csak én látok.
Nem látom akadályát, hogy másik kutyát fogadjak be, ha úgy érzem. Kell az a jelenlét, kell a másik egyéniség, akit megfigyelni és szeretni kell. Ettől sem emlék, sem fájdalom vagy az eltávozott iránti szeretet nem csorbul. Csak kicsit a reális élet felé terel, nem engedi, hogy túl mélyre süppedjek a szomorúságba. Az már azért is értelmetlen, mert engem gyengít, vissza senkit és semmit nem hozhat már.
(válasz limara 157. hozzászólására)

157. limara2018-03-07 07:33
Miért kell elterelni?
Szerintem, minden érzelmet, meg kellene élni, és utána magától, elmúlik.
Hisz elvesztettünk valakit, aki fontos volt, számunkra?
(válasz Guruljka 156. hozzászólására)

156. Guruljka2018-03-06 13:13
Természetesen kinek-kinek más a gyász. Göncöl komondor idekerülése után, a Bojtár még a mai napig is hiányzik. Sokat emlegetjük. De a gyász nehezét az új kutya, a vele épülgető és alakuló kapcsolat jótékonyan eltereli.
(válasz limara 154. hozzászólására)

155. Guruljka2018-03-06 13:11
Az én kutyáim is bármikor bent lehetnek. Még most a komondor is tetszése szerint bejöhet.

Amikor kutya nélkül maradok, akkora az üresség, és annyi a befogadásra várü kis lélek, hogy rendszerint hamar kerül megint egy újabb társ.

Most ketten vannak, különböző korban, a komondor és a kis pumi-jellegű, de nagyobb testű keverék. Remélhetően nem egyszerre távozik majd mindkettő.
(válasz limara 154. hozzászólására)

154. limara2018-03-06 08:51
Köszönöm.
Nekem is azt mondta az állatorvos, hogy gyorsan hozzak egy másik kutyát.
De nekem, több idő kell, hogy feldolgozzam, a kutyám halálát.
Nagyon üres nélküle a lakás, pláne, hogy bent tartottam a konyhában, arra való tekintettel, hogy kint fázott.
Szerintem, időt kell adni magunknak, hogy gyászoljunk.
De sokan másként gondolják.
(válasz egykutya 148. hozzászólására)

153. egykutya2018-03-04 07:15
Első gazdiról semmit nem tudni. A másodikról annyit mondtak, hogy "tartási körülmények változása" miatt váltak meg tőle. Ahogyan írtam a másikban, talán a fürgesége lehetett az ok, meg ritkán 1-1 "baleset" a lakásban. Lehet hasonlítok rá korban/kivitelben, azért választott ki magának.
Kutyátlanok nem is hiszik, meg furán néznek Rád, ha arról beszélsz, hogy megérzik és jelzik a kutyák, ha valami történik a Gazdival, akár máshol is.
(válasz Guruljka 152. hozzászólására)

152. Guruljka2018-03-03 18:31
Édes kis bogár, idő kell, mire megtanulja, hogy bízhat benned.
Az első gazdával mi lett? Ha elhunyt, akkor érthető a kutya szorongása.

A komondor 1 évesen látta, ahogy imádott Apagazdát (a férjemet) egy nagy fehér autó (mentő) elviszi. Hiába várta vissza.
(Valahogy megérezte, mi történt... kb. a hamvasztás időpontjában felállt a helyről, ahová kapunyitáskor kikötni szoktuk és nem várta többet haza.)
Közel két évembe telt, mire ki tudtam menni egy futárkocsihoz - az is fehér.
Méretei elégségesek lévén, Göncöl simán a kapuhoz kent, ha addig sikerült kiverekednem magam...és minden erővel megakadályozta, hogy akár a kis ajtót is kinyissam.
(válasz egykutya 151. hozzászólására)

151. egykutya2018-03-03 18:11
"Lefegyverzően édes kis pofája, megjelenése van."

Picinek is :-D "Kutyabajok", meg a "Lehet korai..." fórumban írtam meg a történetet.
Dióhéjban: 10 éves ivartalan tacsifiú, Illatos útra adta második gazdája. Elsőnél 10 évig élt, másodiknál 3 hónapig. Múlt hétfőn került be, csütörtökön mentettem ki. Szinte egész nap alszik. Mikor elmegyek sírdogál, picit diszkréten ugatgat. Szerencsére szomszédok barátságosan viszonyulnak hozzá. Gyakoroljuk a 10-20 percre elmegyek/visszajövök, de a kesergés még marad :-) 2 napja már felöltözöm úgy, hogy nem rohan az ajtóhoz, de cipőhúzásnál már ott van.
(válasz Guruljka 149. hozzászólására)

150. Guruljka2018-03-03 15:12
Mármint enni időnél, pár hétnél tovább én sem tudok kutyátlan lenni. Jól tetted, hogy befogadtad!
(válasz Guruljka 149. hozzászólására)

149. Guruljka2018-03-03 15:12
Én sem bírom tovább kutya nélkül.

Örülök az örökbefogadásnak! Milyen kutya? Hogy haladtok?

Én váratlanul befogadtam (SOS alapon) egy fiatal kis keveréket a komondor mellé. Vannak még viselkedésbeli gondok vele, de majd megoldódik.
Beoltattam, chip-eztettem, akkor úgy állt a doki kocsija mellett, mint aki azt hiszi, na mindjárt be kell szállnia, és ki tudja, mi lesz a vége. Persze nem így történt, és azóta a kiskutya mintha magába szállt volna.
Lefegyverzően édes kis pofája, megjelenése van.
(válasz egykutya 148. hozzászólására)

148. egykutya2018-03-02 11:49
Részvétem. Mi is ketten éltünk. 1 hete mentettem egyet az Illatos útról. Nem megy egészen simán a beszokás, de bízom benne mihamarabb megszokik. :-)
(válasz limara 147. hozzászólására)


147. limara2018-03-02 11:15
Megértem a fájdalmad, mert nekem is, egy hete halt meg, a kutyám.Nagyon hiányzik.Egyedül élek, és nagyon kötődtem hozzá,meg ő is hozzám.De most tudtam csak meg, hogy mit jelentett.Tény, hogy már 16-éves elmúlt.Nagyon fáj,az elvesztése.
(válasz egykutya 137. hozzászólására)

146. cukilányka2018-01-28 11:10
Őszinte részvétem, megkönnyeztem én is :(

145. egykutya2018-01-21 07:25
Minden nap tud valaki egy mosolyt csalni az arcomra :-) Komondor, mint Bichon havanese.?
Egy kedves ismerősömnél vendégségben voltunk ősszel, nem jöhetett be a házba. Reggelre az összes virághagymát kiásta :-D Mondtam neki, vissza lehet azt dugni. Ja, meg volt tervezve a kompozíció, melyik mikor nyílik és milyen alakzatot képeznek. Azt írta kommentben: "Tapi, az összes tulipánhagyma a tied, keresd meg" Hát elmosolyodtam 2 órai alvás után.
(válasz Guruljka 144. hozzászólására)

144. Guruljka2018-01-20 19:26
Az én komondorom 7 hetes volt, a több átszállásos utazás alatt nem volt hajlandó járni.
Egy ekkorka komondorkölök azért már jobbra-balra lelóg az ember öléből, a buszon két nő megbeszélte egymással, hogy bizonyára Bichon havanese. :D

Ahogy már a megérkezés után a faluban kicsit letettem, hogy szusszanjak az emelkedő után (még a kis rövid földút, a "köz" és otthon vagyunk), egyszerre felpattant és olyan ügyesen és csóválva jött tovább, mint aki ezt így szokta. :D
(válasz egykutya 143. hozzászólására)

143. egykutya2018-01-20 19:16
Igen, sokat adtunk egymásnak. Szerintem ő adott többet, én igyekeztem viszonozni :-) Annyira huncut volt, mikor mentem érte a világ végére, azaz Gyálra. Kertes házba született, de jó idő volt február végén. Többen voltak testvérek, mindegyik rohangált, ő meg a kerítésnek támaszkodva aludt, vagy inkább úgy csinált. Volt a nyakán/mellkasán fehér folt, mintha nyakkendő vagy mellény lenne, Morzsikámhoz hasonlóan. Nos az alvásnak végeszakadt,amint elindultunk.Másfél órás út, 3x szálltunk át BKV-járatokon, 1 szemhunyásnyit nem aludt. Akkor kellett volna gyanút fognom :-) de jó, hogy nem tettem. Ja, anyja tacsi, apja dobbermann. Mindkettő kiváló természetét örökölte, de így szerettük.
(válasz Guruljka 142. hozzászólására)

142. Guruljka2018-01-20 19:10
Sok mindent adtatok egymásnak.

És végül is a tacskóbénulást is elkerültétek. Pedig szép kort ért meg Tapi.
(válasz egykutya 141. hozzászólására)

141. egykutya2018-01-20 18:46
Csak kutyásnak mertem/merem mondani, mások azt hiszik valami nincs rendben a fejemben :-) Pl.körömvágáshoz le kellett nyugtatni + szájszij. Az időpont előtti, vagy aznap reggelre több helyre lepakolt, egyébként nem. Tudta, ha x ruhában, cipőben megyek el, akkor később jövök, kikisért az ajtóig. Ha csak leszaladok valamiért "otthonkában" nyugodtan feküdt a helyén. És annyira, de annyira vigyázott rám, őrzött. Ha vendégségben voltunk valahol, a vendégszoba előtt a házigazdát, főleg a kutyáját nem engedte közelíteni. Most tettem fel 1 képet, egy ismerős elvitt minket nyaralni, a házigazda kutyája csak a gazdájával jöhetett a saját kertjükbe :-). Nagyon kedves vendéglátók voltak. Azt is elnézték neki, hogy ki szeretné fogni az aranyhalakat a kerti tóból. Biztos írtam már valamikor, 2 hónaposan jött hozzám. Az első mérgezés miatt ment el 4 évesen, a névnapomon. Rá 2 hónappal ajánlotta ezt a rosszcsontot a fiam.
(válasz Guruljka 140. hozzászólására)

140. Guruljka2018-01-20 18:27
Értem.

Vannak azok az erős szálak... És ők annyi, de annyi mindent tudnak.
(válasz egykutya 139. hozzászólására)

139. egykutya2018-01-20 18:15
Közös döntés volt ez, Ő volt a kezdeményező :-) Tegnapi nap olyan lazítósnak volt tervezve. Szabadnapot kértem, mert délelőttre volt időpontom orvoshoz. Erre a napra időzített. Tudom, mindenkinek a saját kutyája a legszebb, legokosabb. Egy egyéniség volt, mint egyébként mindegyik. 2 éves korában kérdeztem a menyemtől, lehet- e távolsági buszon kutyával utazni. Lehet, mondta, de vannak a kutyák és van a Tapi. Úgy ment el a drágám, ahogy élt, harcolva.
(válasz Guruljka 138. hozzászólására)

138. Guruljka2018-01-20 16:18
Jól döntöttél.
(válasz egykutya 137. hozzászólására)

137. egykutya2018-01-20 13:47
Elment :-( Csütörtök este 10-kor még nem aludtam, Ő igen,a mellettem lévő fekhelyén. 11 után kicsivel mintha kopogtak volna. Felkapcsoltam a villanyt, iszonyú rángógörcse volt, minden testrésze ütődött a padlóhoz. Kb. fél óra múlva jött az állatorvos, éjfél után 10 perccel átment a szivárványhídon. :o((. Talán úgy gondolta, megvárja, míg elalszom, s majd ő is? 4 lábon járó csoda volt. Daganat volt a lépén, agyvérzés és/vagy agydaganat, a riasztó tünet meg epilepszia. Nem mertem halogatni, nem akartam annak kitenni, hogy távollétemben történjék 1 roham.

136. egykutya2018-01-13 17:53
Köszönöm, igyekszem. Ma egész nap csak fekszik/alszik. Lehet ő is kimerült velem együtt, éjjel 2-kor még nem aludt, csak járkált, inkább csoszogott :-)


135. Guruljka2018-01-13 16:40
Édes kisöreg. Segíts neki, ahogy tudsz.
(válasz egykutya 134. hozzászólására)

134. egykutya2018-01-13 09:05
No még egyszer: "Bár csak ennyi lenne az aggódás tárgya, hogy nem hall/lát jól."
2 napja hátsó lábaira rogyik, majd első lábai is kicsúsznak. Kicsit dülöngél. Állatorvos annyit mondott, feltehetően gerincbaja van. Mondtam, ne kerteljen, kicsit konkrétabban. Háááát, lehet kezdődő tacskóbénulás :-( Adott 1 injekciót, + a porcvédő mellé most Milgamma kapszulát is kap. Lépcsőnél felveszem. Nem vagyok teljesen nyugodt, de bizakodunk.

133. cukilányka2018-01-09 21:00
Bízom benne :)
(válasz Guruljka 132. hozzászólására)

132. Guruljka2018-01-08 21:10
Megoldod biztosan, ahogy a jobb elhelyezését is remekül megoldottad. :D
(válasz cukilányka 131. hozzászólására)

1 2 3 4 5 6