Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Tudásbázis - A csokis manduladrazsé/csokigolyó külseje mitől fényes és roppanós? (kép a naplómban)

Kategória: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Kreatívságok


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

25. Granada2017-11-13 13:20
A fény és a roppanás alapja a temperálás. A látvány fokozható fényezővel.

24. dominós2017-11-13 09:22
hajlakk


23. Smirnoff2017-11-12 22:21
Ennyire fényes nem lesz attól.
(válasz Anyagi 22. hozzászólására)

22. Anyagi2017-11-12 22:10
A csokoládé megfelelő temperálása a megoldás!
(válasz SzánI. 1. hozzászólására)

21. Guruljka2017-11-12 21:13
Mit mondok én? Nem mondtam ellenkezőt, hanem hogy házilag megoldható másképpen. ha én szeretnék fényes és roppanós csokibevonatot, én is kipróbálnék házilagos megoldást. Oké, olvad, nem szorongatjuk, örülünk, hogy sikerült és megesszük. Távol áll tőlem, hogy akár a Te, akár más tapasztalatait semmibe vegyem.
A helyesírás meg a nünükém, ezt már lehet rólam tudni.

Viszont próbálok segíteni, ha csak egy kereséssel is.

Találtam fényezőt, de ez is 6 kg-os.

[link]

20. Smirnoff2017-11-12 21:08
Végül is csak úgy 10 évig foglalkoztam a témával, bejáratos voltam műhelyekbe, sok órát beszélgettem beszállítókkal a csokoládé készítés minden csínnyáról-bínnyáról, szakkönyveket bújtam, szakmai kiállításokra jártam, de ha te mondod, mert 5 perc alatt kidobta a gugli...
(válasz Guruljka 15. hozzászólására)

19. Guruljka2017-11-12 21:04
Hát nyilván nem lesz olyan fényes, de valamennyire mégis. A sellakk politúrban még ma is utolérhetetlen, szerintem.

Hát aztán meg nem kell fogdosni... :D Semmi sem tökéletes, kivéve engem: tökéletesen tökéletlen vagyok! :D (Ezt a TV-ben hallottam, de rám illik.)

18. Smirnoff2017-11-12 21:02
Kézben olvadni fog, és összetapadni meg az életben nem lesz olyan fényes mint ez.
(válasz Guruljka 16. hozzászólására)

17. SzánI.2017-11-12 20:58
Köszi szépen. Holnap kipróbálom.

16. Guruljka2017-11-12 20:47
[link]

15. Guruljka2017-11-12 20:46
Lehet fényesre csinálni a mázat. És talán roppan is.
(válasz Smirnoff 13. hozzászólására)


14. Guruljka2017-11-12 20:45
A szakmai szövegek nem feltétlen a helyesírásról híresek. :D

Pont te miért írtad le sajátilag rosszul?
(válasz Smirnoff 12. hozzászólására)

13. Smirnoff2017-11-12 20:30
Ha találsz is ilyen fényezőt, akkor szerintem böszme mennyiségben, amit nem használnál el. (De azért érdemes őket megkérdezni, hogy tudnak-e hozni). A legtöbb kis manufaktúrát ellátó cég a kereslet természetéből fakadóan nem tart ilyesmit, a nagyipari előállításban készült csokoládék, drazsék jellemző összetevője.
(válasz SzánI. 9. hozzászólására)

12. Smirnoff2017-11-12 20:28
Ezt most ugye nem mondod komolyan pont te...
Nem márka, de attól még, hogy 1000 éve használatos a "sellakk" szó, sh-val is találkozni vele szakmai szövegben és összetevők felsorolásánál.
(válasz Guruljka 11. hozzászólására)

11. Guruljka2017-11-12 20:20
Mit de?
Nem a Shell üzemanyag társaság terméke.
(válasz Smirnoff 10. hozzászólására)

10. Smirnoff2017-11-12 20:19
De.

[link]
(válasz Guruljka 7. hozzászólására)

9. SzánI.2017-11-12 20:18
Köszi. Utána néztem én is. Érdekes. Akkor valószínűleg az én mandulás drazsém nem lesz fényes. Vagy Szerintetek házilag hogy tudom elkészíteni?
(válasz Guruljka 7. hozzászólására)

8. Guruljka2017-11-12 20:17
Egyik fajta csoki:

Étcsokoládés zselé drazsé 70g

Alma, citrom és meggy ízű étcsokoládés zselédrazsé

Összetevők:
étcsokoládé legalább 35% (cukor, kakaómassza, kakaóvaj, emulgeálószerek: szójalecitin, E476; aroma), cukor, glükózszirup, ivóvíz, glükóz-fruktózszörp, zsírszegény kakaópor, fényezőanyagok (módosított tápiókakeményítő,

sellak)

, zselésítőanyag (pektin), étkezési sav (citromsav), savanyúságot szabályozó anyag (nátrium-hidrogén-karbonát), aromák. Étcsokoládé: kakaó-szárazanyag legalább 46%. A termék dióféléket, földimogyorót és tejszármazékokat is tartalmazhat!

7. Guruljka2017-11-12 20:14
Nem Shell lakk.

Gugli:

"A sellak egy természetes gyanta, a legtöbb természetes gyantaféleségtől eltérően nem növényi, hanem állati eredetű. A műgyanták megjelenése előtt fontos, sokféle célra használt anyag volt, de még napjainkban is kiterjedten alkalmazzák az ipar számos területén: felületkezelő anyagként a faiparban, kézműiparban, építőiparban, adalékként az élelmiszer- és gyógyszeriparban stb."

6. Smirnoff2017-11-12 20:12
Olyasmi.

5. SzánI.2017-11-12 20:08
Gyanta????


4. Smirnoff2017-11-12 19:59
Amit írtam. És simán sellakként is használatos a szó régóta.

3. SzánI.2017-11-12 19:57
A csokiréteget mivel vonhatják be, hogy fényes a külseje, szobahőmérsékleten nem olvad, Úgyhogy nem hiszem hogy ez cukormáz lenne.

2. Smirnoff2017-11-12 19:57
Shell lakktól.

1. SzánI.2017-11-12 19:55
A csokis manduladrazsé/csokigolyó külseje mitől fényes és roppanós? (kép a naplómban)