Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Tudásbázis - Melyik (tejből készült) tejszínt lehet jól felverni habosra?

Kategória: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

14. Guruljka2017-11-11 23:26
találtam még egy tesztet:

[link]

13. Guruljka2017-11-11 23:22
Összetevőit is nézve, a Meggle a legjobb, de véleményeket máshol olvasva is.

Itt általában Okééé-t kapok, de vagy sikerül felverni, vagy nem.


12. SzánI.2017-11-11 23:12
Köszi. Megnéztem a táblázatot. Érdekes hogy a legtöbb tejszínt nem lehet normálisan felverni. Jó ez az összehasonlítás.

11. Guruljka2017-11-11 22:25
A linkben, amit lentebb már hoztam, van egy összehasonlító teszt-eredmény.
(válasz SzánI. 9. hozzászólására)

10. zebracsikó2017-11-11 22:21
Én az okééé zacskós habtejszínt ajánlom.

9. SzánI.2017-11-11 21:52
Köszönöm a tanácsokat. Egyébként hiányzik a zárójel de javíttattam. Nem az a kérdés hogy melyik tejből hanem melyik márkájú tejszín (ami igazi tejből van és nem növényi)

8. hulló csillag2017-11-11 21:00
A lidl-ben lehetett kapni poharas (olyan mint a tejföl) tejszínt, az nagyon jó volt felverni is, nem tudom, hogy még most is lehet-e kapni. Ill. a Cserpes tejszínről hallottam még hogy nagyon jó.

7. Guruljka2017-11-11 20:48
Ebben a receptben szerepel zselatin is, de a tejszínhabot csak "lazára felverve" írja.
[link]

De itt nem is a mousse a kérdés. A zacskós tejszínhabot géppel nem okoz gondot felverni.

Talán egy kis segítség lehet:

[link]

6. Katinkaboszi2017-11-11 20:42
A tej, az tej, abból úgy sem tudod meg, hogy miféle volt annak idején, melyik cég terméke, mert a tehénke adja, oszt kész :D

Egyébként a hagyományos tejszínt nehéz dió felverni, és csak pár napig a hűtő leghidegebb részén érdemes tartani, nem mélyhűtőben, utána lehet felhasználni.
Verni először lassú fordulatszámmal, majd ahogy már látszik, hogy kezd verődni, akkor lehet csak magas fordulattal folytatni.
Mindenképpen tegyél bele állagjavítót, ez egy kis zacskóban van, főleg a mous-hoz.

5. Guruljka2017-11-11 20:03
Felbontás előtt pedig alaposan fel kell rázni, különben a java a csomagolás belsejére tapadva marad.

Nincs rajta feltüntetve melyik (gondolom, melyik fajta) tejből készült, ezért még mindig nem értem a kérdést.


4. Bözsi néni2017-11-11 19:59
habosra
(válasz Bözsi néni 3. hozzászólására)

3. Bözsi néni2017-11-11 19:58
Minél zsírosabb és hidegebb, annál jobban lehet hsbosrs verni. S habtejszínek ált. 30% zsírtartalmúak, a főzőtejszín alacsonyabb.

Csak ne verd túl, mert kicsapódik és vaj lesz belőle.
(válasz SzánI. 1. hozzászólására)

2. Guruljka2017-11-11 19:56
Nem értem a kérdést. A tejszínt nem neked kell tejből előállítanod. Megveszed a boltban és felvered.
Figyeld ne csak a lejáratot, hanem a gyártási dátumot is. Itt fontos, hogy friss legyen.

1. SzánI.2017-11-11 19:49
Mousset szeretnék készíteni. Ehhez kell jó minőségű tejszín, amit habbá kell vernem. Eddig csak a növényi hulalát próbáltam de annak nincs annyira finom íze, csak az állaga miatt szeretem.