Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Tudásbázis - 5-6 napos zsömléből csinálhatok fasírtot?

Kategória: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

12. Nordic*2017-11-10 01:25
Oké. :)
(válasz forrest2010 11. hozzászólására)

11. forrest20102017-11-09 07:08
:( máskor inkább szárítsd meg , amíg lehet , v tedd a hűtőbe , van 8 napos zsemlém is a sima hűtőbe , nem a fagyosba , nem lesz semmi baja még ennyi idő alatt se :)
(válasz Nordic* 10. hozzászólására)


10. Nordic*2017-11-08 20:31
Koszi!
Azt nem tudtam meg, amit szerettem volna, de mindegy, mert reggelre megpeneszedtek a zsomlek. :)

9. Leoborta2017-11-08 11:43
Több hetesből szoktam. Szárazból.

8. ×Csülökleves×2017-11-08 11:04
Ha nem mászik, akkor simán 😄

7. forrest20102017-11-08 06:59
....hát persze ! nálunk az öreg zsömléből még akármi is lehet :) leggyakrabban mi v kettévágva megropiztatva a melegszendvics-ütőbe v a pirítos sütőbe v csak a radiátoron télen :) ha megy a fűtés :) de amikor sütök valamit utána a szárítandó zsömlét , kenyeret még szárítom egyet a sütő hőjét kihasználva , mert akkor ropogós lesz a zsömle is , kenyér is , könnyebb összetörni , v ledarálni , v fasirthoz áztatni :)))))) moccantsd meg a fantáziádat :) rengeteg klassz dolog fog az eszedbejutni :)
(válasz Nordic* 1. hozzászólására)

6. Fagyöngyke2017-11-07 21:45
a megmaradt zsemlét,kiflit tárold papírzacskóban.pl lisztes vagy cukros zacskóban,amiből már kifogyott a tartalma. a zsemléket megóvja a portól és így nem penészesedik meg.fasírtba bármikor beáztatás után felhasználhatod.nagyon sokáig eláll így.

5. Moszkvicsslusszkulcs2017-11-07 21:35
igen - leaztatod tejben es kesz


4. syria2017-11-07 20:58
Abból a legjobb. Legalábbis úgy tanultam, hogy a fasírthoz szikkadt zsemle kell. (De a száraz is jó tejben/vízben áztatás után.)
(válasz Nordic* 1. hozzászólására)

3. Enissa2017-11-07 20:54
Ha szellős helyen van, akkor nem penészedik, hanem szárad.
természetesen készíthetsz belőle fasírtot.
(válasz Nordic* 2. hozzászólására)

2. Nordic*2017-11-07 20:42
Ha pl. hamarosan megpeneszedne, de meg idoben beleteszem fasirtba, ugy mar nem lesz baja?

1. Nordic*2017-11-07 20:41
5-6 napos zsömléből csinálhatok fasírtot?