Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Tudásbázis - IR-es kismamik, az inzulint miért nem nézik terhesen?

Kategória: Összes fórumtéma » Babák & mamák » Terhesség


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

7. mantus2017-10-17 07:16
Nem akarlak megijeszteni. Én is IR es és PCOS vagyok. Az első terhességemnél szedtem a merckformint, a cukorterhelés normális volt. A második terhességemnél nem, viszont a kisfiam szívrendellenességgel született ( ez IR, cukorbetegségnél gyakori) sajnos elvesztettük. A harmadik terhességemnél is szedtem a merkformint az első 3 hónapban ( az elsőnél is az első 3 hónapban) Mindhárom esetben normális vércukorszintet mértek. Mivel a harmadik veszélyeztetett volt az orvos elküldött a diabetológiára az előzmények miatt. A diabatológián az orvos azt mondta, hogy IR nél nem kell nézni cukorterhelést, mert az nem ad semmilyen értéket, ellenben a vércukrot folyamatos ellenőrzés alatt kell tartani. Így azonnal adtak egy cukormérőt és minden étkezés után mérni kellett. Így kiderült, hogy reggel ugyan nem éri el a határt, de emelkedett a vércukor szintem 6,8 6,9 Azonnal kőkemény diéta és ellenőrzés, majd a terhesség vége felé ennek ellenére is 7,0 fölé ment ( a legmagasabb 7,2) volt. Ami nevetség tárgya volt a többi cukros kismamához képest. Viszont a végén inzulin kellett egy minimális reggel, és így rendben volt a vércukrom is.Viszont nagy súllyal születte a pici de minden rendben van nála, nem lett cukorproblémája sem.

6. youlcsi2017-10-13 13:43
szimplán mert nincs jelentősége. terhesen a cukornak van jelentősége.
Lehet, hogy általában magas a koleszterined, amire gyógyszert szedsz, ettől függetlenül terhesen kutyát nem fog érdekelni a koleszterined, mert szimplán nem releváns.
(válasz mackósajtocska 5. hozzászólására)


5. mackósajtocska2017-10-13 09:11
Ertem. Jeleztem en a diabetologusnak de nem irta fel.

4. youlcsi2017-10-13 08:55
ha szeded a merckformint, akkor elvben már nem lehet magas az insulinod. akkor minek nézegetni?

azért nézik a cukrot, mert a babára, a terhességre a cukorbetegség veszélyes, nem a megemelkedett insulin.
(válasz mackósajtocska 1. hozzászólására)

3. Eperke1.2017-10-13 08:41
Mert terhessen megzavarodik az inzulin, még anna kis lehet nagyon rossza, akinek alap esetben nicns gondja, ezért felesleges.

2. szafaripók2017-10-13 08:38
Dokid tudja? neki kéne kiírni a vizsgálatot...
Alapjáraton nem része a terhesgondozásnak, csak a terheléses cukor. Ezért kell külön kérni.

1. mackósajtocska2017-10-13 08:27
Sziasztok! Megdobbenten, h csak cukrot neznek terhelesen 0 es 120 percest. Inzulint nem. Miert? Nekem pont a cukrom jo es az inzulin magas. Mozgok dietazok es merckformin. De igy nem fogon megtudni az inzulinom :(