Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Tudásbázis - Kettős állampolgárságot az apa meg tudja akadályozni?

Kategória: Összes fórumtéma » Babák & mamák » Egyéb babás témák


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

3. Baboca302017-10-09 10:31
Szia! Ezt talaltam:
"A legfrissebb, 1998. évi állampolgársági törvénnyel Franciaország visszatért hagyományos „olvasztótégely” szerepéhez. Ez a törvény a bevándorlók fokozatos integrációját tűzi ki célul és a korábbinál jóval liberálisabban értelmezi a jus soli (területi alapú) állampolgárságot. A törvényben azt az irányelvet képviselik, hogy valamennyi idegen szülőktől, de Franciaország területén született gyermek automatikusan francia állampolgárságot szerez, amint eléri a nagykorúságot.

Ennek az elvnek a megvalósulása két feltételhez kötött. Ezek azt hivatottak biztosítani, hogy az illető valóban szerves része lesz a társadalomnak: a gyermeknek nagykorúsága elérésekor Franciaországban állandó lakhellyel kell rendelkeznie és 11 éves kora után legalább 5 évet Franciaország területén kell élnie."

2. buci072017-10-09 09:07
Szia!
Sztem ügyvéddel kéne beszélned erről a témáról is...elég összetett a problémád..


1. *Szöszke*2017-10-09 08:17
Gyerekem apja francia.Nemrég szültem.Be szeretném jelenteni és megcsináltatni a kettős állampolgárságot,csak az a probléma,hogy az apával teljesen megromlott a kapcsolatom,így nem fog belemenni.Megteheti,hogy nem engedélyezi,hogy eljárjam a kettős állampolgárságot?Vagy mit tehetnék?