Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Tudásbázis - Lombik előtt kötelező az inszemináció?

Kategória: Összes fórumtéma » Babák & mamák » Teherbeesés


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

8. zsanci792017-10-03 15:47
Igen, csak a gyori kaaliba, plane korosi dokihoz a bekerules lehetetlen még elso konzira is! Legalabb 1 ev, ha nem tudsz protekcioval bemenni.

HBA vizsgalatot humancellbe is megcsinaljak, akroszomat nemtudom, de sztem azt is.
(válasz labmagister 6. hozzászólására)

7. dinnyemag2017-10-03 15:29
köszönöm a segítséget! amikről írtál eddig még csak nem is hallottam
(válasz labmagister 6. hozzászólására)


6. labmagister2017-10-03 08:57
Van azért egy dolog, amit mostanában a jobb reprodukciós magánkórházak, mint például a Győri Kaáli megcsinál annak érdekében, hogy érdemes-e inszeminálással próbálkozni, vagy egyből ICSI. Ez pedig a spermium HBA (kötődési képesség a petesejt körüli régióhoz) és in vitro akroszóma reakció (spermium egybeolvadása a petesejttel) teszt. Ha egyik, vagy mindkettő gyenge eredményt ad, akkor nagyon kicsi az esélye, hogy akár inszeminálással, akár IVF-el "spontán" termékenyülés következik be. Ekkor az ICSI segíthet. Bizonyos orvosok ezen vizsgálati eredmények alapján átugornak eddig szigorúan betartott lépéseket. Szerintem Győri Kaáli és Kőrösi Tamás doktor.

5. dinnyemag2017-09-29 20:27
Köszönöm a válaszokat! Akkor még agyalok rajta egy kicsit, hogy hova is jelentkezzünk be.


4. zsanci792017-09-29 12:59
Egyrészt tervezés helyett azonnal jelentkezettek be egy intézménybe konzira, mert fél-egy éves távlatban osztogatják az időpontot, s mivel az új törvény szerint csak állami lombikot akarnak (persze a feltételek nincsenek meg hozzá, mér' is lenne)igazából finanszírozni, ezért a várólisták, az elején biztosan hogy sokkal hosszabbak lesznek.
Az inszem nem kötelező. Életkor, és probléma függvénye, hogy kell-e vagy sem. Na meg egy rendes doki 2-3 után elenged lombikra akkor is, ha az eredmények alapján jók vagytok inszemre, és 5 kötelezőt meg kellene csinálni. Fizetős lombiknál persze mindez nem játszik, de TB esetén kell, ha nincs olyan gond, ami kizárná.
(válasz dinnyemag 1. hozzászólására)

3. Kriking2017-09-29 12:50
Szia,
Én úgy tudom nem kötelező. Attól függ miért nem jön a baba.
(válasz dinnyemag 1. hozzászólására)

2. Katus732017-09-29 12:49
Szia! Én csak azt tudom megmondani, hogy korábban hogy volt. Ha nincs elzáródásod és a párod spermiumszáma is elég az inszemhez, akkor végig kell csinálni az inszemeket is. :( Nekem a 6 inszem kicsit több, mint egy év alatt zajlott le, mert néha még a stimulációra sem volt petesejtem. Aztán az első lombikunk sikerrel járt. Mára már majdnem 16 éves a gyümölcse. :)
(válasz dinnyemag 1. hozzászólására)

1. dinnyemag2017-09-29 12:40
Sziasztok! Sok évnyi próbálkozás után az orvosom a lombikot javasolta. Állami intézmémybe tervezünk majd menni. Lombikot megelőzően kötelező inszemen átesni? Csak súlyosabb esetekben kezdik rögtön a lombikkal? Vagy lehet nekem is beleszólásom? Az igazság az, hogy nem szeretném az inszemekkel tovább húzni az időt..