Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Amikor nem jön a baba...

Kategória: Összes fórumtéma » Babák & mamák » Teherbeesés


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

1 2

59. szelliaaa2017-09-27 12:18
Sziasztok. Nekem a férjem 4hónapja szedi a Profertilt, mert 16millió spermából 3százalék volt jó, és holnap mennénk az első lombik megbeszélésre a SOTE 1be.
De a héten 3 terhességi teszt pozitív lett. Elmentem dokihoz és alig látszott egy kis pötty majd azt mondta ez még felszívódhat, azt mondta menjek vissza 2hét múlva izgulok.
De holnap attól a lombikos megbeszélésre elmegyünk hátha ott mondanak okosat.
Nem tudjuk elhinni nekünk is azt mondták, hogy csak lombikkal lehet.
De ez életem legnagyobb csodája.

58. zebracsikó2017-09-24 19:25
[link]

ez egy jó összefoglaló, olvasd át!
(válasz Ddej 56. hozzászólására)


57. zebracsikó2017-09-24 19:24
Menjen el a féárjed spermavizsgálatra, ahol nem csak a hímivarsejtek számát, minőségét nézik, hanem tenyésztést is csinálnak. Ott kiderül, hogy van-e pl. genny az ondóban, azaz van-e valamiféle fertőzése. A férfiaknál teljesen tünetmentesen is előfordulhat ilyen elég gyakran.
(válasz Ddej 49. hozzászólására)

56. Ddej2017-09-24 19:14
Úgy tűnik, hogy nem ugyanaz. Összehasonlítva a tiéddel, az én leletemen több más érték is van.
(válasz Szegfű_ 55. hozzászólására)

55. Szegfű_2017-09-23 12:40
Szerintem ezen a 3.+21. napi vervetelen mindig ugyan azt nezik. Ha mast is akarsz nezetni az mar kulon tema.Bar nem vagyok 100%ig biztos benne.

54. Ddej2017-09-22 19:31
A THS 1,760 volt, viszont T3 és T4 sincs a leleten. Azt hiszem következő hónapban csináltatok ismét vérvizsgálatot a 21. napival együtt. Valamelyikőtök, aki okosabb a témában esetleg segítene, hogy melyek azok a hormonok, amelyeket a vizsgálat során nézetni érdemes?
(válasz Eperke1. 51. hozzászólására)

53. Szegfű_2017-09-22 15:39
Hmm,hívogattam ma,de nem vette fel. Megpróbálom majd hétfőn is. Ezt az 1 telefonszámot találtam mindenhol. :/

52. Szegfű_2017-09-22 07:58
Igen,találtam :)
Munka miatt majd most délelőtt kiderül, hogy feltudom hívni már ma és jövőhéten mehetek,vagy marad a hétfő. De ez legalább már fix. :)

Amint felhívtam, ígérem írok :)

(Csak hogy kicsit értsetek is a huza-vonát a dologban,épp házat veszünk, levelezőn egyetemre járunk, dolgozunk,csak páromnak vsn jogsija,így néha nehézkes ilyesmit összehozni. Főleg párom munkája mellett.)
(válasz Ddej 49. hozzászólására)

51. Eperke1.2017-09-21 13:36
Az IR nem biztos, hogy kiderül a 3.napi vérvételből.
Ahhoz terheléses cukorvoizsgálat kell, ahol 2-szer vagy 3 szúrnak meg. Úgyan az mint a terhesség alatt a terheléses cukor vérvétel, csak itt inzulint is néznek.
Tehát megszúrnak, megiszod a cukros löttyöt, megszúrnak 1 óra múlva, majd még egy óra múlva. Ez a 3 pontos, de újabban csak 2 pontost csinálnak, tehát a középső szúrás kimarad(0 és 120 perc).
Az IR sokszor áll a sikertlelenség hátterében.
21.napi vévétel volt? Mert ha nem, cart se ér a 3.napi, mert azon nem látszik, hogy van-e peteérésed.

Pjazsmirigyre mit is írtál? Nézték, vagy ha meg tudod nézn iaz utolsó vv-t és megkredes a TSH-t az a pajzsmirigy. A párodnál is érdekes lenne, mert már sok férfit is érint és náluk is meddőségek okoz. Van egy ismerősöm nálunk minden oké volt, a második baba meg nem akart jönni. Elmentek a meddőségibe és kiderült a férje pm gondja, alig volt pár db spermája és így csak a lombik jöhetett szóba. Az első gyerkőc meg minden gond nélkül, hamar sikerült. Csak a kettő között eltárt pár év és már nem is volt termékeny a férje...
(válasz Ddej 49. hozzászólására)

50. Zsejke2017-09-21 08:09
Nem tudsz dokit cserelni..???? Vannak eletkeptelen dokik..menj tovabb!!
(válasz Ddej 49. hozzászólására)

49. Ddej2017-09-20 18:18
Kérni fogom az orvostól ezeket a vizsgálatokat, bár nem értem, hogy ha már lassan egy éve van mindenféle bajom, akkor ez miért nem jut eszébe a dokinak magától?
A PCOS gondolom, hogy már kiderült volna, mivel fél éve voltam a mensi 3. napján vérvételen, és elvileg megfelelőek voltak az értékek. Aztán ultrahang is volt a petefészek ciszta miatt.
Írtátok a táplálkozást is, azon nem hinném, hogy változtatnom kellene, probiotikumot is gyakran szedek.

Szegfű veled mi újság, találtál már dokit?

48. Zsejke2017-09-20 12:59
Meg olvasni is rossz hogy nem mersz a paroddal lenni mert felsz megint lebetegszel...valami van a hatterben vagy lelki vagy a parod hordozo o maga tunetmentes. Mindenkepp menjetek utana ki kell deriteni mi a franc lehet ez...
(válasz Ddej 38. hozzászólására)

47. Szegfű_2017-09-20 12:49
Ezekhez a vizsgálatokhoz nem nagyon értek,de valóban nem ártana addig menni lépésről-lépésre ("dokitól-dokiig",ha kell),míg meg nem találják a dolog okát. Sajnos sok orvos csak a tünetek megszüntetésérre játszik,az okot viszont nem szüntetik meg. Olyan nincs,hogy csak úgy,magától folyamatos gyulladás van a szervezetedben.

46. zsanci792017-09-20 09:39
Attol, h a parodon nem latsz semmit, még ott lehet a baj. Ok altalaban tunetmentesen hordozgatjak.
A gyulkadast valami okozza. Ezert javasoltam chlamydiat (felso leguti betegsegekhez kapcsolodoan is van) mindenkepp kivizsgaltatni, illetve az osszes STD-t. Ez az elso. Ha mind negativ (en nem tennem ra fejem azert) akkor ez pipa, es lehet tovabb menni.
Az STD-bol az ueraplasma es mycoplasma a legfontosabb.
(válasz Ddej 44. hozzászólására)


45. Eperke1.2017-09-20 07:16
Táplálkozáson kellen változtatni.
A cukor, tejtermékek felborítjék a hüvelyflórát. Érdemes probiotikumot is szedni, az is segít.
Hülye dolog így, hogy babát szeretnétek, de próbáljatok meg gumival szeretkezni, ha másnapra nincs gond, akkor lehet a párod is fertőzött csak ő tünetmentes.
Mensinél pl kerüld a tampont, mivel az bacitelep lehet.
A tejsavas írrigálási s jó szokott lenni. Azt mondjék sima joghurttal is lehet, felvizezed és azzal írrigálsz.
Nem akarok túl indriszkét lenni, de ha szükség van rá, használjatok sokosítót.

Érdemes csináltatni labor vizsgálatokat, az általánoson nézik a TSH, ami a pajszmirigy. Sok esetben ez a hiba oka. Illetve az inzulinrezisztencia. Rendszeres a mensid, barnázol előtte, hízákony vagy, szőrősödsz? Ezek mind lehetnek a PCO tünetei és azzal szinte mindig együtt jár a IR.

Ezekkel érdemes kezdeni.

Illetve ha van időd, energiád, akkor valami sport, amit kedvelsz. Vagy akár tánc bármi ami kikapcsol a hétköznapokból :)

44. Ddej2017-09-19 20:09
Sajnos 10 éve is volt egy hosszabb időszakom, amikor felső légúti megbetegedéseim voltak, majd gomba miatt jártam dokihoz. Aztán elküldtek immunológushoz is.2 évig tartott mire helyrejöttem , és utána egész jól elvoltam 1 évvel ezelőttig. Nem sokkal előtte kerültem új munkahelyre, nemrég merült fel bennem, hogy esetleg ott szedhettem össze valamit. Meg gondolom, hogy az azóta lévő folyamatos stressz sem tesz jót.
Gynoflort pont a legutóbb vettem, bízom benne, hogy nem megint csak kidobott pénz lesz, amit ilyen jellegű hüvelytabira költöttem.
A páromnak látszólag nincs semmilyen tünete, de számomra is kicsit fura volt, hogy egyik doki sem említette az ő esetleges kezelését, pedig mondtam, hogy babával próbálkozunk.

43. Zsejke2017-09-19 07:42
Nem lehet hogy a parod fertoz meg...?
(válasz Ddej 38. hozzászólására)

42. zsanci792017-09-19 07:30
Es akkor mi van ha tiltakozik? Nem tudat alatt, hanem ez egy alloimmun problema, amit ki lehet vizsgalni es kezelni lehet. Igaz eleg borsos az ara.
Egyebkent van olyan is, hogy mindenkire tulzottan reagal, az is kiderul a vizsgalatbol, sot a magas NK sejt funkcio miatt mindent kilok a szervezet, ha reagal a partnerre, ha nem. Akkor o mondjon le a gyerekrol mert biztos tudat alatt beteg a szervezete? Na nemá!
Es nem ezekkel vizsgalatokkal inditunk es ilyen butasagokkal nem ijesztgetjuk az eppen probalkozot aki egy szerencsetlen nyavajaval kuzd eppen.
En egy orvostol se hallottam ilyet hogy partnert kene valtani, mert tudat alatt...pedig voltam parnal.
Orvos. Kezeljen.
A hus elhagyasat nem javaslom, inkabb gluten mentes etkezest mert az autoimmun folyamatokat felerosit. Persze ehhez elobb el kene indulni es csomo vizsgalatot elvegeztetni.
Ha a gynoflort meg nem probaltad ph helyreallitonak, akkor javaslom probald ki. Ez csak patikaban kaphato, regen receptkoteles volt. Mensi utan hasznald el. Es a szexet hanyagoljatok, mig valami pozitiv valtozas nem tortenik.
Chlamydia tenyesztest is csinaltatnek, illetve az osszes STD-re is szuretnek.
Muszaj elindulni, sok orvos carik mindenre, csak elteszi a lovet. Tisztelet a kivetelnek.
(válasz zebracsikó 41. hozzászólására)

41. zebracsikó2017-09-18 21:50
próbáltál változtatni a táplálkozásodon?

tejet, cukrot teljesen elhagyni, minimálisra csökkenteni vagy teljesen elhagyni a húst

sok barnarizs, egyéb gabona, sok hüvelyes (lencsefélék, babfélék)
magvak

És ilyenkor szokták az orvosok megkérdezni a betegtől, hogy biztosan emellett a férfi mellett képzelik-e el az életüket?? Mert lehet, hogy a szervezet ezzel tiltakozik a partner ellen tudat alatt.

40. Ddej2017-09-18 20:47
Köszi, nektek is sok sikert!:) Pesten voltam magánrendelésen két dokinál is. Mindketten csak azzal indokolták, hogy a hüvely ph fel van borulva és az okozza a sok gyulladást. Csakhogy nem használt semmit az a rengeteg kúp meg krém amit erre ajánlottak. Most megint használnom kell egy csomó vackot a méhnyakgyulladás miatt, még majdnem 2 hétig. Úgyhogy ebben a hónapban már biztos nem próbálkozunk a babával. Most gondolkodom egy vérvizsgálaton. Neked sikerült már dokit találni?

39. Szegfű_2017-09-18 19:45
Szia.
Hová jársz dokihoz? Nem mondta mitől van ez az állandó gyulladásod? Esetleg megnézethetnéd magad egy másik dokival is.
Sok sikert Nektek! :)
(válasz Ddej 38. hozzászólására)

38. Ddej2017-09-17 19:14
Üdv! A férjemmel már mi is vágyunk egy babára, viszont megnehezíti a dolgunkat, hogy nekem kb. egy éve szinte folyamatosan van valamilyen nőgyógyászati problémám. Hüvelygyulladással kezdődött, de volt már azóta vérzéssel járó petefészek cisztám is. Az elmúlt évben ebből kifolyólag nem sok alkalmunk volt együtt lenni a férjemmel.Ha próbálkozunk is, másnapra begyulladt a hüvelyem.A héten is voltam orvosnál, most éppen a méhszájon látott gyulladást :( A dokinak most először mondtam, hogy már szeretnék teherbe esni, napi 1-1 szem folsav, elevit és inofolic szedését javasolta. Decemberben megyek rákszűrésre, azt mondta, ha addig nem esek teherbe, megbeszéljük a további teendőket. Bár már sajnos viszolygok a gondolattól is, hogy együtt legyek a párommal, mert másnapra tuti beteg leszek. Mindenesetre próbálok nem teljesen elkeseredni, és kívánom nektek is, hogy mielőbb összejöjjön a pocaklakó :)

37. Szegfű_2017-09-15 20:10
Nagyon sok boldogságot a babócához! 😊😊

Mindenképp megfogadom a tanácsotokat,már ki is néztem egy dokit,jövőhéten felhívom. Bár a munkánkból adódóan nem tudom,hogy mikor lesz időm elmenni hozzá,de nagyon azon leszek, hogy 2 héten belül eljussak hozzá. Majd írok mindig,ha történik épp valami (vizsgálatok stb). :)
(válasz AncsiStef 36. hozzászólására)

36. AncsiStef2017-09-15 14:37
Szerintem mindenképpen megéri magánba menni, sajnos az államiban egyáltalán nem olyan az ellátás, mint amilyennek lennie kéne (legalább is én ezt tapasztaltam).
Én Dr. Mile Gabriellához jártam/ok a PCOS-em miatt, majd kiderült, hogy IR-em is van. A doktornő által javasolt kezelés (étrend, mozgás, gyógyszerek) végre meghozták a várt eredményt, aki most éppen alszik a kiságyban.:)

35. Szegfű_2017-09-13 18:05
Ezeket eddig sajnos nem tudtam. Most döbbenek rá,hogy míg én azt hittem,hogy tényleg 100%osan foglalkozok a dologgal,igazából egyáltalán nem koncentráltam rá a dologra 100%on.
Mindenképp keresek először 1 jó dokit. Pest és Kecskemét nagyon messze van,nem tudom kivitelezni az oda mászkálást. Nyíregyházán fogok érdeklődni. Ha sikerülne találni 1 jó magándokit,jövőhéten kérnék hozzá időpontot és elvinném a vérvételes papírjaimat. Aztán majd jelentkezem,hogy hogyan tovább.
(válasz zsanci79 34. hozzászólására)

34. zsanci792017-09-13 14:22
Hogyne érdekelne. Viszont azt tudni kell, hogy jó endo dokit nagyon nehéz találni, akik jók, eléggé be vannak táblázva, SZTK-s dokihoz semmiképp nem mennék endokrinológiára.
A legjobb Naszódy Kecskeméten, Pesten Tűű doki, meg még egy-kettő.
De terheléses vizsgálat nélkül nem menj még dokihoz, mert az akkor egy újabb kör lesz.
Terhelést egyébként úgy tudom csak endo doki írhat ki, háziorvos nem. Fizetősen egy tízes.

Van egy táblázat, de ide képet nem tudok berakni. A lényeg az, hogy optimális!!! PM értékek:
TSH: 0,5-1,5 között
T4: 16-20 között
T3: 5,5-6,5 között

A PM szerepe nagyon fontos. Elégtelen PM működés esetén a terhesség létre sem jön, illetve nem marad meg. Ha megmarad, és nincs pótolva a hormon (a rossz értékek esetében) akkor alacsonyabb IQ-ja lehet a babának.
Hogy értsd, az első 12 hétben a baba az anya PM hormonjait "eszi", mert ő maga még nem képes előállítani, de szüksége van rá. Na már most ha nincs miből elvenni, nem fog megmaradni a terhesség, illetve ha olyan keveset akkor károsan hat az idegrendszer fejlődésére is. Röviden, konyhanyelven ennyit jelent.
(válasz Szegfű_ 32. hozzászólására)


33. Szegfű_2017-09-13 11:39
Még annyit szeretnék kérdezni, hogy megéri ezeket a vizsgálatokat magán úton elvégezni? Vagy fölösleges rá külön költeni?

32. Szegfű_2017-09-13 11:36
A T4 ref.értéke 11.5-22.7 között van.
Hát egyrészt nagyon hálás vagyok az útmutatásért,mindenképp megkeresek egy endo dokit legkésőbb jövőhéten. Másrészt viszont megijedtem kicsit. Ilyesmikbe bele sem gondoltam. Valamiért 100%ig megnyugtatott,hogy a dokim azt mondta,minden tökéletes. Azt hinné az ember,hogy mikor annyi pénzt ott hagy,legalább megmondják,ha valami nem stimmel és nem saját magának kell kitalálni a dolgokat. :/
Hát köszönöm még egyszer,mindenképp utána járok a dolgoknak,ha érdekel esetleg valakit az eredmény 1-1 vizsgálat után, mindenképp megírom.

31. zsanci792017-09-13 10:41
És egyébként ha a T4 (szabad thyroxin) ref.tartománya 11-23 között van, akkor ez az érték már pm alulműködést jelent, és ezért kellene ATPO-t nézetni, hogy kiderüljön autoimmun folyamat van-e a háttérben. Szintén endo doki!
(válasz Szegfű_ 13. hozzászólására)

30. zsanci792017-09-13 10:20
Azért mert nőgyógyász nem ért hozzá.
Endokrinológus kell, 3 pontos cukor és inzulin terhelés után.
Ha ez éhgyomri inzulin, akkor magas. 5-ig jó.
Nem jelent automatikusan gyógyszert, hanem diéta sport is elég lehet, de ez még vaktában lövöldözés 3 pontos nélkül.
(válasz Szegfű_ 28. hozzászólására)

1 2