Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Eltérő árat fizetnek a nők és a férfiak

Kategória: Összes fórumtéma » Egyéb témák » Közösségi témák


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

1 2 3 4 5 6 7 8 9

267. sanyinak2017-08-17 13:18
Kissé ellenségesnek tűnsz...

Ha hiszed, ha nem, több idegen nyelven beszélek és naponta használom is azokat.
(válasz gribedli*** 245. hozzászólására)

266. gribedli***2017-08-17 12:55
A mai 18-20 évesekből lesznek a jövő anyái és ma nem könnyű annak a korosztálynak. Szerintem talpraesettek, nem pedig hülye kontár banda.


265. gribedli***2017-08-17 12:49
Más se bízza kontárra a gyerekét. Én a kocsimat sem. Attól, hogy te ismersz egy megbízhatatlan lányt, akire rábízta valaki a gyerekét, a többség nem ilyen. Nem értem, miért kell így beszélni a fiatal lányokról, mind buta, felelőtlen, nem tud beszélni, nem lehet rábízni a gyereket.

Ha te kikötöd, hogy csak olyan jöjjön, aki nyelvvizsgával, jogsival, valamilyen dajkavégzettséggel rendelkező legyen, akkor az au pair iroda nem olyat küld, aki ezeknek nem felel meg. Mert visszalépsz.

Másrészt meg ha nincs szükséged rá, nem téma, tényleg! Felesleges ezen izélni.
(válasz PöttyösPanka 264. hozzászólására)

264. PöttyösPanka2017-08-17 12:40
Persze, csak azért mondjuk az autómat könnyebben rábízom egy kontárra, mint a gyerekemet.
(válasz massalhangzo 263. hozzászólására)

263. massalhangzo2017-08-17 12:36
de ez az elet minden teruleten sajnos igy van. elmondhatjuk, hogy minden szerelo, orvos, konyvelo stb. jo a szakmajaban, csak mert papirja van rola? ugye, hogy nem. ettol meg nem jelenti, hogy az osszes bebiszitter, szerelo, orvos, konyvelo rossz, akire nem biznank ra a munkat. meg kell talalni a szamukra jot
(válasz PöttyösPanka 259. hozzászólására)

262. gribedli***2017-08-17 12:32
Igazából heti 30 óra a max, amiben egy család az au pair segítségét kéri. És nem kell kajára, szállásra költenie, azt a vendéglátó család állja, az összes pénzt, amit kap, elteheti. Nem véletlen, hogy közkedvelt dolog és az is marad. Végülis kinek mi a muszáj. Ha ők abban állapodnak meg, hogy takarít is, akkor nincs abban semmi muszáj, mert várható volt. Ha abban, hogy csak gyerekre vigyáz mert van takarítónő,akkor meg az.
(válasz Magdalénia 261. hozzászólására)

261. Magdalénia2017-08-17 11:15
Arról sem beszélünk, hogy sokan mennyire kihasználják a bébiszittereket. Sokkal több feladatot rónak rá, ő pedig kényszerhelyzetben van. Muszájból csinálja és a muszáj munka soha nem jó.

Ezen kívül semmi biztosíték arra, hogy a gyermekkel mi történik a szülő távollétében. A kicsi nem tud beszélni, a nagyobb nem mer. Erről is van jó pár írás.

Vannak, akik csak jó ismerős által, vagy komoly ajánlással fogadnak bébiszittert - ha muszáj, - de még ott is előfordulhat nem várt esemény. Vannak jól bevált, kifogástalan bébiszitterek, de nem annyi, mint ahányat ezzel megbíznak.

Sokszor bébiszitter sem kell ahhoz, hogy a szülő rábízza a gyerekét a szomszédra, iskolatárs családjára, amikor a gyerek zsúrozik, és ott alszik, vagy bárkire a játszótéren. Eszébe sem jut, hogy nem úgy kapja vissza a gyerekét, ahogyan otthagyta, aztán vagy éri valami a gyereket, vagy nem. Ha éri, csak akkor tanul belőle, ha nem, akkor mázlija van.

Azt olvassuk, hogy sokkal több abúzus éri a gyermekeket, mint ahányról tudomást lehet szerezni és ez a gyerek környezetében fordul elő!

Ezeknek a gondolatoknak semmi köze a felfogáshoz, annál inkább a felelős szülői gondolkodáshoz. A szülő szeme fénye a gyermek.

260. Magdalénia2017-08-17 10:53
Egy beszűkült liberális látásmódú ember nem fog megérteni és elfogadni dolgokat, mert ő olyan világot akar, amiben mindent szabad. Hiába magyarázol neki. ;)
(válasz Epresturmix 249. hozzászólására)

259. PöttyösPanka2017-08-17 10:26
Pont ez az, hogy ismeretség. Ha te is ismernéd azt a lányt, eszedbe sem jutna rábízni egy gyereket. Szerintem még egy aranyhalat sem. Mégis megfelelt az ottani kritériumoknak.
(válasz massalhangzo 253. hozzászólására)

258. PöttyösPanka2017-08-17 10:09
Hányszor ismételjem, hogy nem a rendszerről nyilatkoztam, hanem arról a konkrét esetről, amit láttam. Nem másról, nem a többiről, nem a rendszerről. Ez miért nem érthető?
(válasz gribedli*** 257. hozzászólására)

257. gribedli***2017-08-17 10:07
Ezt mind egyetlen eset alapján szűrted le? Kicsit elhamarkodottnak tartom azonnal ítélkezni egy egèsz rendszerről így.
(válasz PöttyösPanka 255. hozzászólására)

256. gribedli***2017-08-17 10:05
Erről van szó, egyáltalán nem kötelező és nincs behatárolva, hogy kit kell beengedned az életedbe. Aki szimpatikusabb és több kritériumnak felel meg, az lesz a te embered, ez a lényeg. Mindenkinek megvannak a maga igènyei. Nem mindenkinek van szüksége au pairre, akinek igen, az meg mindent mérlegel.
(válasz massalhangzo 253. hozzászólására)

255. PöttyösPanka2017-08-17 10:03
Tudom, nekem egy beszűkült, magyar agyam van szerinted. De úgy látszik, hogy neked meg a szuperfelvilágosult agyaddal nem nagyon megy az írott szöveg értelmezése. Sehol sem szidtam vagy elleneztem azt a rendszert, ahol felvigyázót fogadnak a gyerek mellé. Csak hoztam egy konkrét példát, amit láttam, és ami szerintem nem működik túl jól. Ezt a konkrét esetet kritizáltam, mert nem értek egyet vele, hogy évente egy új, a nyelvet nem beszélő idegent költöztet valaki a házába minden előzetes ismeretség nélkül, és rábízza a gyerekeit anélkül, hogy tudná a szerencsétlen látott-e már gyereket közelről. Ebből neked az jött le, hogy az én kis beszűkült látásmódommal nem érzékelem a külvilágot. Gratulálok, ügyes vagy!
(válasz Epresturmix 249. hozzászólására)

254. gribedli***2017-08-17 10:01
Nem volt rá szükségem. Neked sem lesz, akkor meg mit pörögsz ezen? Akiket ismerek, szükségük volt rá, nagyon elégedettek, és ne felejtsük el, hogy nem bűnözőkről beszélünk, hanem fiatal lányok, tanulók, aranyosak. Cseppet sem az a kategória, hogy fú, idegen, be nem engedném, biztos csak makogni tud a gyerekekkel. Nekem szimpatikus hozzáállás, hogy dolgozni akarnak és finanszírozni a tanulmànyaikat, érett gondolkodásra vall. Nemcsak ez az egy módja van, persze, de aki szereti a gyerekeket, annak ez egy testreszabott feladat. Heti 30 óra a munkaidő a többiben azt csinálnak, amit akarnak.
(válasz PöttyösPanka 252. hozzászólására)


253. massalhangzo2017-08-17 10:00
szerintem ez abszolut bizalmi munka, meg ha valaki perfekt mindenben es tokelynek latszik, de megis ugy erzi az ember, hogy a gyereke nem fogadja el vagy neki maganak vannak ellenerzesei, akkor sem kotelezo, meg kell talalni a megfelelot

nyilvan eloszor mindenki idegen, de azert mar egy kis beszelgetes soran kialakulhat szimpatia vagy unszimpatia
(válasz PöttyösPanka 252. hozzászólására)

252. PöttyösPanka2017-08-17 09:46
Engem nem kell meggyőznöd. Már írtam, hogy alapvetően semmi ellenvetésem sincs a dologgal kapcsolatban. De ahol úgy működik, ahogy én láttam, ott egy percre sem bíznám rá a gyerekem arra az idegenre, akit kiküldenek. Te megtennéd?
(válasz gribedli*** 248. hozzászólására)

251. gribedli***2017-08-17 09:41
Nem is őket akartam meggyőzni, Fincsinek írtam. Nekem nem volt szükségem bébiszitterre sem, de tökéletesen megértem azokat, akiknek igen, vagy akik egyenesen az au pair mellett döntenek.
(válasz Epresturmix 249. hozzászólására)

250. Epresturmix2017-08-17 09:21
*a nemzetit a teló odarakta, bocsesz.

249. Epresturmix2017-08-17 09:21
Egy beszűkült nemzeti látásmódú ember nehezebben fog megérteni és elfogadni dolgokat, mert neki csak az a világ létezik, amiben ő van, amit ő magának teremtett. A külvilágot az ilyen nem is érzékeli, nem is befogadó rá. Hiába magyarázol. :)
(válasz gribedli*** 248. hozzászólására)

248. gribedli***2017-08-17 09:04
Mármint olyat ismersz, aki nulla nyelvtudással elment au pairnek? Gratulálok, nálunk nincs ilyen mert van egy központi szabályzat és aszerint egyeznek meg, sőt, bárki, aki au pairt keres, kiköthet még más kritériumokat is. Semmi sem kötelező, akinek családban van szüksége segítségre, a feltételeket ő diktálja. Minden országnak megvan erre a saját szabályzata, bár sok dologban már az eu-n belül is vannak standard követelmények.

És cseppet sem való mindenkinek. Ismétlem, ez olyanoknak való, akik már tanulják a nyelvet, tanulták, de javítani szeretnének rajta és mellette pénzt keresni. Megismerni egy másik kultúrát, stb. És mellette szeretik a gyerekeket.

Mert ha nem ezt keresik, akkor nyilván más munkákra alkalmasabbak. De a családokra sincs rátukmálva, hogy kit kell beengedniük az életükbe, ezt sok utánajárás előzi meg. Az au pairség csak az, aminek látszik: nyelvtanulásra alkalmas lehetőség, nem végcél, nem kell örökre au pairnek maradni, hanem továbbtanulás előtt is lehet csinálni, aztán simân visszatérnek ahhoz, amit eredetileg akartak szakmaként. Közben tettek félre pénzt az egyetemre és gazdagabbak néhány élménnyel.

Szurikáta írta jól, nehéz ezt megérteni, ha otthon nincs ennek kultúrája és az emberek többsége nem engedheti meg magának de én hasznos dolognak tartom.
(válasz PöttyösPanka 247. hozzászólására)

247. PöttyösPanka2017-08-17 08:34
De igaz. Én ismerek ilyet, úgyhogy ne hazudtolj meg.

De igen, tanítanak idegen nyelvet, csak általában egyet. Aki meg angolt tanult, az értelemszerűen nem tud németül. Vannak jó nyelvérzékkel megáldott, és ambiciózus emberek, de azért ritka az, aki a középiskolából úgy jön ki, hogy két idegennyelvet beszél. Vannak olyan gimnáziumok, ahol erős a nyelvoktatás, de a többség nem ilyenbe jár. Akit érdekel a nyelvtanulás, az a második, harmadik, sokadik nyelvet főként érettségi után tanulja. Amúgy meg ha a mai magyar fiatalok ilyen jók lennének nyelvekből, nem lenne szükség az diplomamentő programra.
(válasz gribedli*** 244. hozzászólására)

246. gribedli***2017-08-17 08:31
Egyébként nem akartam ebbe az irányba vinni a topikot csak fincsi hozzászólására reagáltam,aki ódzkodik ettől (gondolom, soha nem is lesz rá szüksége, csak írta, hogy ezt gondolja). Csak leírtam, hogy a tapasztalatom nem ez, és hogy a környezetemben vannak elégedett családok, akik ezt választották. Nem mindenkinek való, persze, hogy ott lakjon valaki náluk, és nem is kötelező, de sokan egy jó megoldásnak tartják.

245. gribedli***2017-08-17 08:22
Attól, hogy te nem, mások beszélnek idegen nyelveket.
(válasz sanyinak 242. hozzászólására)

244. gribedli***2017-08-17 08:20
Ez nem igaz, mert a komoly au pair irodák nyelvvizsgát is kérnek, erre szabályok vannak mindenhol. Nem vendégségbe megy. Én nem ismerek egy olyan au pairt sem, aki ne tudott volna jól beszélni, és szerintem egy 18 évesnek nagy pénz, ennyit nem tudna félretenni otthon tuti, az élmény pedig felejthetetlen. Persze, ha valaki nem szereti a gyerekeket vagy nem szeret nyelvet tanulni, akkor nyilván eszébe sem jut az au pairség.

Másrészt meg én nem hiszem, hogy ennyire ne tanítanának otthon az iskolákban nyelveket, vagy igen? Azért csak nincs ennyire elmaradva Magyarország nyelvtanulásban, nagyon degradálóan beszélsz a mai magyar fiatalokról, ha ezt gondolod. A többség, aki érvényesülni akar, tanul nyelveket, többet is. Legalábbis én nem így tapasztaltam,hogy ne lenne fontos a bármihez, hogy tudjanak idegen nyelven beszélni.
(válasz PöttyösPanka 243. hozzászólására)

243. PöttyösPanka2017-08-17 07:00
Elméletileg. Gyakorlatilag elég nekik egy igazolás arról, hogy te elkezdtél egy nyelvtanfolyamot.
(válasz gribedli*** 239. hozzászólására)

242. sanyinak2017-08-16 19:23
A gyerek, vagy a pesztra? ;)
(válasz gribedli*** 241. hozzászólására)


241. gribedli***2017-08-16 19:14
Nem, nem így van, általában azért ennél sokkal jobban beszélnek, simán.
(válasz sanyinak 240. hozzászólására)

240. sanyinak2017-08-16 18:42
Azért elég muris lehet, mikor a gyerek próbál megtanulni beszélni, az au pair pedig szintén tanulja a nyelvet. Ez ilyenkor a vak vezet világtalant helyzet?
(válasz gribedli*** 239. hozzászólására)

239. gribedli***2017-08-16 17:35
De az au pair beszéli a nyelvet, csak jobban meg akarja tanulni, ez a cél. Nem nulla nyelvtudással megy valaki au pair-nek és nem is közvetítik ki, aki nem beszél.
(válasz fincsi5 238. hozzászólására)

238. fincsi52017-08-16 15:38
Tizenévesen én is vigyáztam, játszottam a környék összes gyerekével, innen jött az óvónői ötlet.

Nekem az még idegen, ha nem beszélik egymás nyelvét, no meg először itt a bölcsődés korú gyerekeknél nem tetszett nekem.
(válasz gribedli*** 237. hozzászólására)

1 2 3 4 5 6 7 8 9