Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Te hogyan csinálod? ... avagy Minden napra egy recept fórum

Te hogyan csinálod? ... avagy Minden napra egy recept (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯
51. 12d083b51b (válaszként erre: 46. - 0e40d7eb14)
2017. júl. 28. 10:50

Ezt az eltevési módot ma találtam:


[link]


Szerintem ez is jó lehet...

Én helyhiány miatt nem szoktam befőttet-savanyút elrakni, de ezt az almalekvárt 1-2 üveggel lehet hogy érdemes lenne megpróbálni.

50. fehérke111 (válaszként erre: 17. - 12d083b51b)
2017. júl. 28. 08:49

Aludttejes túrógombóc (hamis túrógombóc néven is "szerepel") - ehhez mondjuk igazi házi tej kell.


Az aludttejből és grízből sűrű "tejbegrízt" főzünk, ízlés szerint édesítjük - tűzről levéve egy tojást elkeverünk benne. Ha langyosra hűlt, gombócokat formázunk, tetszés szerinti "bundába" forgatjuk.

49. fehérke111 (válaszként erre: 16. - 0e40d7eb14)
2017. júl. 28. 08:38

Nyers túrógombóc - de ha jól értem, a búzadara (gríz) is nyers marad, csak jól megszívja magát?


Pedig nagyon buli lenne, esetleg darált dióba, mákba forgatva - akkor még prézlit sem kellene pirítani -)))

48. ukovaszos16 (válaszként erre: 46. - 0e40d7eb14)
2017. júl. 28. 07:12
Ez jó ötlet. Köszi.Én a fagyasztóba szoktam tenni,de ott megbarnul.
47. 12d083b51b (válaszként erre: 46. - 0e40d7eb14)
2017. júl. 28. 06:58
Ügyeeees! :))
2017. júl. 28. 06:05

Kaptam egy szatyor hullott rétesalmát.Eltettem reszelve télire, így: kireszeltem a héjából, 1 kg-hoz adtam 15 dkg cukrot és állni hagytam, hogy engedjen levet.Aztán jól kinyomkodtam a léből, dunsztos üvegbe nyomkodtam, rá a csavaros kupakot, és utána kidunsztoltam vizes dunsztban (85 fokos vízben 30 perc)és kész. Semmi tartósítószer, ha sütit akarok sütni, akkor csak a fahéj kell rá, párolni sem kell, pedig az üvegben nem puhul meg, és szépen ki is fehéredik a dunsztolás alatt. Ja, és a levét közben jó hideg szódával megittam.

Ti hogy csináljátok?

45. 124637ff9b (válaszként erre: 44. - Katus3)
2017. júl. 27. 21:26
Szívesen :)
44. katus3 (válaszként erre: 36. - 124637ff9b)
2017. júl. 27. 21:23
Köszönöm az ötletet,holnap így készítem. ☺
43. 0e40d7eb14 (válaszként erre: 30. - 12d083b51b)
2017. júl. 27. 20:16
És a darált diót megpirítod?
42. 124637ff9b (válaszként erre: 40. - 5fd0bd70c7)
2017. júl. 27. 18:06
Pussz :)
41. 124637ff9b (válaszként erre: 39. - 79331de475)
2017. júl. 27. 18:06
Én csak spagettivel próbáltam, de úgy képzelem, hogy igen.
40. 5fd0bd70c7 (válaszként erre: 38. - 124637ff9b)
2017. júl. 27. 17:12
Az uram a pirított tésztával nyaggat, ezer puszi érte:)
39. 79331de475 (válaszként erre: 38. - 124637ff9b)
2017. júl. 27. 17:00
Köszönöm. Feltétlenül kipróbálom. Csak még egy kérdés: Mindenféle tésztára érvényes? Vagyis széles metélt, spagetti, makaróni és egyebek?
38. 124637ff9b (válaszként erre: 37. - 79331de475)
2017. júl. 27. 16:03

Sima gáztűzhelyem van, alul süt.

Teszek egy tepsibe sütőpapírt, és mindenféle zsiradék nélkül szép egyenletesen elterítem benne a tésztaszálakat.

Kb. 180 fokon 6-8 perc alatt barnás lesz, érdemes gyakran lesegetni, mert könnyen pirul, nehogy elégjen.

Ugyan annyi idő alatt fő meg, mint pirítás nélkül, csak lesz egy finom pirított íze.

37. 79331de475 (válaszként erre: 36. - 124637ff9b)
2017. júl. 27. 15:59
Még nem találkoztam ezzel a módszerrel. A tésztát simán berakod a sütőbe? Alul-felül pirítós, vagy légkeveréses a program? Ha utána főzöd, tovább tart, mint egyébként? Nagyon más lesz így a tészta, mint simán kifőzve?
36. 124637ff9b (válaszként erre: 32. - Katus3)
2017. júl. 27. 15:38

Én is pont így készítem, és nagyon szeretjük :)

Azzal a különbséggel, hogy a spagettit sütőpapíron beteszem a sütőbe, és középbarnára pirítom, azután főzöm ki. Igazi kínai pirított tészta, nyami:)

35. 12d083b51b (válaszként erre: 34. - Katus3)
2017. júl. 27. 15:31
Cselezd ki: rendelj te! :))
34. katus3 (válaszként erre: 33. - 12d083b51b)
2017. júl. 27. 15:27
Ezt az ételt bármelyik kínai étteremben megtalálod,nem én találtam ki. Nagy kedvenc mindenhol. Csak hát egy kicsi adag tészta és 3-4 darab husi kb. 1100 ft. Amióta pedig ithon csinálom, férjem nem hajlandó rendelni. 😁
33. 12d083b51b (válaszként erre: 32. - Katus3)
2017. júl. 27. 14:33

Köszi Kata!

Egész biztosan finom, de érdekes íz-párosítások, amiket az életben sem jutott volna eszembe kipróbálni. De azt mondják, a puding próbája az evés! :))

32. katus3
2017. júl. 27. 14:25

1 nagy csirkemellből es fél kg spagetti tésztából készítem.


A csirkemellet felcsíkozom nagyobb darabokra, sózom, borsozom.

Bunda: liszt, 2 tojás, 1 evőkanál étkezési keményítő, annyi víz, hogy sűrű palacsintatészta állagú legyen. Ezt kikeverjük, a husdarabokat ebbe forgatva bő forró olajban kisütjük.


Máz: egyenlő mennyiségű ketchup és méz keveréke, szezámmag is kell bele. Ebben forgatjuk meg a kisütött húsdarabokat.


Tészta: simán kifőzni sós vízben.

1 kicsi fej káposztát, 1 fej lilahagymát 3 gezerd fokhagymát apróra vágunk, 2-3 db sárgarépát hozzá reszelünk. Ezt a keveréket 1-2 evőkanál olajon megpirítjuk, bőven teszünk rá szójaszószt. Ha készen van, beleforgatjuk a tésztát.


Ha van wok serpenyőtök, abban csináljátok, ha nincs akkor érdemes 2 adagra osztani hogy egyenletesen piruljon.


Ekkora mennyiségből kb. 4 éttermi adag lesz.

31. 12d083b51b (válaszként erre: 29. - Katus3)
2017. júl. 27. 10:13

Katus!

Nem ismerem, de örömmel vesszük a csirkét is + a tésztát is! Várjuk a receptet!

30. 12d083b51b (válaszként erre: 28. - 0e40d7eb14)
2017. júl. 27. 10:12
Azért szoktam le, hogy a túrógombócot pirított zsemlemorzsába forgassam, mert akkor hidegen nem igazán lehet jóízűt enni belőle a zsír/olaj miatt. Ha viszont csak darált dió stb. van a külsején, akkor melegítés nélkül is tökéletes csemege! :))
29. katus3
2017. júl. 26. 20:23
Pénteken kínai pirított tészta és szezámos csirke lesz. Ismeritek a receptet?
28. 0e40d7eb14 (válaszként erre: 19. - 12d083b51b)
2017. júl. 26. 20:03
Én a prézlit mindig dúsítom egy kis kristálycukorral és 1-2 evőkanál darált dióval, és együtt pirítom. Most is ebbe forgattam a túrógombócokat, de a szilvásgombóchoz, nudlihoz is ezt használom.
27. 0e40d7eb14 (válaszként erre: 19. - 12d083b51b)
2017. júl. 26. 20:00

Túrógombóc eredmény: tökéletes!

(A franc, aki ezek után főzögeti..)

26. 12d083b51b (válaszként erre: 25. - Arany52)
2017. júl. 26. 15:39
Ez is jól hangzik. Egyszerű és nagyszerű.
2017. júl. 26. 15:07

Ma vacsira a kedvencemet készítem, leírom, hátha valaki kedvet kap rá.

Gépsonkát sajtszelettel összetekerni, tűzálló tálra tenni és leönteni tejföllel, amibe előtte egy tojást ütöttünk. Hozzá finom a hasábburgonya, de én most csak salátaleveleket eszem a fogyó miatt. Nagyon gyors, nagyon egyszerű, de szeretem.

24. 12d083b51b (válaszként erre: 23. - 12d083b51b)
2017. júl. 26. 11:38

* "Annyi vezet rá" = annyi vizet rá! :))


A hamis-vadast ugyanígy készítem, akkor hús helyett csak húsleves kocka + a zöldség. A mártást akkor főtt tészta tetejére más egyéb feltét helyett készítem.

2017. júl. 26. 11:35

Vadas

Valamikor még jénaiban készítettem, hogy lássam, mi történik odabent:

Kevés olajon átforgattam a húsokat, kérget sütöttem rá, majd a tetejére a karikára szelt répát-gyökeret. Annyi vezet rá, hogy az egészet ellepje, só-bors-bazsalikom-babérlevél bele.

Födő alatt addig főzni (de mindig csak rövid lével), amíg a husi megpuhult, akkorra a répa-gyökér is puha.

Födő le, husit kiszedni, a zöldségen levő vizet még elfőzni, és utána lehet a zöldséget péppé törtni.

Vissza a lángra, tetejére lisztet szórni és pici vízzel, tejföllel (vagy a tejfölbe a lisztet símára kavarni). Mustárt!! cukrot rá, és a húsokat vissza bele! A mustártól egy kicsit pikáns lesz, a cukor a mustár csípősségén javít.


Én imádom benne a sok répát, de mindenki ízlése szerint rakja össze.

El tudom képzelni, hogy kevesebb répát, és helyette karalábét, karfiolt, hasonlót rakni bele, hiszen valami kell, hogy mártás legyen!! :)

22. 5fd0bd70c7 (válaszként erre: 21. - Loretta16)
2017. júl. 26. 11:25
Az engem is érdekelne, van nyulam a fagyasztóba, amit eddig csináltam, annyira nem volt jó. Én is keresem a tökéletes vadas receptet:)
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook